En ny scrappestafett

Har anmält mig till en ny omgång av Scrappestafetten på det Norska scrapforumet. KUL!
Det har precis kört igång och vi har blivit uppdelade i lag. 22 lag om 5 personer!! Häftigt va??

Vårat lag har precis döpt sig till:  *Scalloped - litt runde i kantene*  
hihi.... känns bra.
Första utmaningen är släppt och jag ska scrappa på temat "jord". Ska visa mina bidrag allt eftersom omröstningarna är avklarade - känns fel att visa dom innan.


Organisering:   Inte ett smack gjort sedan sist när jag röjde lite i garderoben. Skall göra mer, men har inte haft tid eller ork till det.

Spindlar:  Usch ja, farliga saker.... eller åtminstonde ÄCKLIGA!!! Som jag skrev är dom överallt - och lite till! I morse när jag satte mig på toaletten så fick jag se något som rörde sig i ögonvrån och hej hopp så kommer en långben spatserandes på morgonrocken på min axel. UÄCK!!!! Gissa om han fick sig en flygtur???  phu.

Äggkokning:  Ska man inte ägna sig åt på kvällen när man fastnar vid datorn! Garanterat hårdkokta iallafall... ehhrr....

Dagens guldkant:  Det är FREDAG!!! + att Scrappestafetten har kört igång - skojsigt.
Dagens pestråtta:  Att man är så himla trött efter en vecka i rutiner igen...
Morgondagens guldkant:  :-)   Kurs med hästkusen!

Tjing på er - ni får vänta lite till på bilderna av det som jag scrappade i Örebro.

FROST!!

Och nu pratar vi inte om Kommisarie Frost, utan sånt där vitt - otäckt och kallt som finns på backen!  Brrrrrr....    Japp, sånt var det när jag tog ut hästarna i morse minsann. Fast då hade temperaturen iallafall masat sig upp till hela +2 grader. Fint värre!

Faaast.... lite mysigt var det ändå på nått vis. Solen letade sig fram på sitt håll, ett gäng kanadagäss kom långsniffande från älven och ut på sjöbotten med ett hiskeligt bjäbbande. Hästarna var pigga av kylan och jag frös inte. :-)  Men visst känns det att hösten närmar sig med stormsteg! Hoppas vi får många fina dagar i September även om dom kan vara lite kyliga.

PANG - en långben mindre i vårt hus - suck! Dom är *överallt* dom där nedrans spindlarna!! Nu kom en spatserande över golvet här bredvid. Oftast kommer dom in med veden - och sen tycker dom det är fritt fram att botanisera i vårt trevliga hus. ;-DD  (det tyckandet är som ni märker inte ömsesidigt!)

ORGANISERING:
Japp, den fortskrider - om än saktare nu när jobb, skola och annat rullar på här hemma. Idag gjorde jag ett första ryck med garderoberna. Blev riktigt bra och efter en del omstuvning och utflyttning av lådor fanns lite plats över. HURRA! (som snart kommer tas upp av något som inte haft nån plats förut)  Kort kommer.... ha tålamod!



Dagens guldkant:  En mysig morgon trots frosten och ett härligt paket! :-)
Dagens pestråtta:  Ska vara spindlarna då kanske....

Roligt och tröttsamt!

Vilken härlig dag jag hade igår i Örebro!

Uppstigning 05.30 (ofrivillig dock - klockan stod egentligen på 06.00)  och sedan avfärd ganska precis 07 då mitt resesällskap kommit och packat in sina pysselsaker i bilen. Vi tuffade ner till Örebro och det tog sina 2½ timme att köra. Gick ganska bra eftersom vi satt och tjötade mest hela tiden... fniss...

ca 9.30 anländer vi till lokalen och letar oss in till porten så vi kan lasta av alla saker. Det blir ju ett evinnerligt bärande när man har saker att sälja med sig... PHU! Räcker nästan med att släpa pysselväskan jussom. (se gårdagens inlägg så förstår ni vad jag menar!)  Nåja, in kom vi och upp kom vi (tack och lov för hissar!) så vi kunde börja installera oss. Vi var ingalunda först på plats så många hade redan hunnit få sig plats och nästan börjat pyssla redan. 

Eftersom jag inte hade så mycket butikssaker med mig packade jag ganska fort upp dessa (med god hjälp av Vixxan - tusen tack vännen!!!) och kunde sedan packa upp lite pysselsaker för att sedan sätta mig och.... FIKA!! :-D
Träffen bjöd på "frukost" när vi kom -mycket uppskattat.  Sen kunde man börja dra lite i pysselsakerna varvat med att ta betalt av dom som handlade. Tanken var från början att både kunna pyssla och sälja lite så därför släpade jag inte med mig så himla mycket säljsaker utan kunde sitta vid ett av borden bredvid och pyssla under tiden som folk gick runt och kollade saker.

Här är min lilla "hörna" med InkyWings säljsaker:
image343

Jämför med Stellas + Papp & Scrap som oxå var där och sålde med sina butiker - där fanns betyyyydligt mycket mer att botanisera i. ;-DD
 

OK - erkänner, det slank med ett par nya papper och lite chipboard-bokstäver hem.... fniss...  Hur ska man kunna motstå när det finns rakt framför näsan på en??? (kan ju inte gå och blunda hela dagen HAHA)

Här är en del av gänget som satt och pysslade - bra lokal, kanske kunde ha varit lite mer ljus men det var inget jag retade upp mig nämnvärt på.
    (vill du inte synas på bild så säg till så suddar jag ut dig!)

Fint fixat med mackor, te, kaffe och godis så det var inga problem att klara av dagen.  Mat fanns ju runt hörnet att gå och käka eftersom vi var mitt inne i Örebro. Vi "Dalmasar" överlevde med hjälp av Burger King och en Pizzeria. ;-D

Har inte hunnit fota mina LO som jag gjorde ännu, någon saknar rubrik och någon ska dekoreras lite mer, men jag TROR det blev 4 eller kanske 5 st till slut. Helt ok tycker jag för det blev ju lite springande i och med att man skulle iväg och äta osv oxå!  Runt 20.30 började dom flesta packa ihop och så även vi. Det gick dock ganska fort så strax före 21.30 var vi på väg hemåt igen. Lite jobbigare att köra hem så klart eftersom det var mörkt och man var trött efter dagens pyssel, men det gick bra. Stöp i säng lite över midnatt.

FLER pysseldagar åt folket!!! ;-DDD  Det är ju så himla kul när man väl är där - även om iallafall jag är en sån person som fasar lite för att packa och sedan gruvar mig för att packa upp eländet på rätt ställe när man kommer hem igen sen. fniss.... 

Jag har packat ner mig. :-)

Idag har jag packat och packat.... först företagets prylar (en liten del dock bara!) och sedan egna pysselsaker. Gäller att packa smart och få struktur och *försöka* att inte ta för mycket med sig. EHRUM!

Tycker nog jag lyckades rätt bra ändå till slut. Det fick bli stora XXL-toten och den fyllde jag i alla skrymslen och vrår. Det enda som blev "utanför" var skärmaskinen + min väska med all sköns "nödvändigheter" som man gärna har bredvid sig på bordet. (saxar, pennor, lim, dynor etc etc)  Känns bra att bara ha EN väska - det är dock en liiiiiten nackdel med detta..... den väger BERGET!!! PHU!! Nåja, tur den har hjul, och så får vi hoppas att den inte behöver släpas i sjuttielva trappor. Lär nog få nog bara av att lyfta ut den i bilen i morgon typ!

image342

Ska bli hur kul som helst att få komma iväg lite. Hoppas verkligen jag kan komma till ro och få något gjort oxå, skulle behöva beta av lite kort känner jag.

Nu ska jag smaska i mig min glass, leta fram lite kläder och sedan se till att komma i säng *i tid* ikväll. I morgon ringer klockan vid 06 och det kära vänner var lääääääänge sedan jag gick upp så okristligt. JÄSP!  Fast det är väl bara att vänja sig, på måndag börjar skola och dagis och då är det uppstigning 06.30 VARJE morgon. (usch - vem har bestämt att man måste kliva upp så tidigt? Det är liksom inte min tid bara..... )

Dagens guldkant:   Varmt och soligt - idag IGEN.... njuuuuta!

Jag har varit i Trollhättan!!

HAHA - typiskt kusin vitamin!!
Näe, jag skäms inte över att ha varit där, men det var ju typ 2½ sekund vi var där.... tyvärr!
Hade gärna träffat dig en stund till och botaniserat lite mer i "staden".

Vad vi gjorde? Vi anlände, kastade av husvagnen på campingen (i leran!!!) och åkte till kusin Milo och beställde lite kvällsmat (Pizza). Vi hann prata några sekunder innan pizzabeställning - under tiden pizzan tuggades - samt efter att pizzan var uppäten. Sedan fick vi lov att röra på oss igen då husvagnen skulle ordnas för natten och dottern behövde komma isäng i något så när tid. (en sjukt optimistisk förhoppning, men hon somnade iallafall vid 21 - alltid nått!)

Bildbevis: 
 Kusin vitamin Milo  
Syns något släktskap med denna varelse nedan???
 (det är soooooligt, fast detta är hemma på gräsmattan)

Och detta tittade vi på i Trollhättan:
  
Hela familjen blev grympt impade av att vi faktiskt fick SE bron åka ända upp i topp för att det kom en båt... fniss...  Vi hade en morgonpromenad längs kanalen förbi denna bro från Campingen och sen tillbaka igen. Sedan fick vi lov att lämna Trollhättan. Hade gärna botaniserat bland pysselaffärerna där oxå om vi bara haft tid!


Får blogga vidare ikväll... kanske.
Fixar ett inlägg på företagsbloggen med en ny "leksak" och vad jag gjort med den så titta gärna över dit för fortsatt läsning. ;-)

Dagens guldkant: Ser fram emot pyssel i Örebro på lördag
Dagens pestråtta: Förkylningen som sitter "nånstans" i kroppen men inte bryter ut....
Årstidens pestråtta: Att man måste skaka alla kläder och handdukar i badrummet innan man använder dom så man slipper få sånna där "långben-spindlar" på sig. URK!

Lisas Wrecked Journal


En sommardag....

Idag har vi haft ett underbart väder här i Sveriges metropol Rälta. fniss...
Det är sista sommarlovsveckan - nästa vecka börjar skolor och dagis för dom små. Beslutet att gå ut och njuta av vädret var därför inte speciellt svårt, vi tog vårt pick och pack och fikade och myste ute på gräsmattan och bara njöt av stunden. Härligt!

Visserligen blir man lätt stressad av allt man *borde* ha gjort istället, men jag sköt dom känslorna åt sidan och verkligen njöt! Läste lite i en bok som jag hann få hem precis före semestern oxå. *Att leva ett liv - inte vinna ett krig*. Kan varmt rekommenderas eftersom den handlar just om att leva i nuet och acceptera stunden för vad den är. Inte alltid det lättaste kanske, men att försöka gör ingen skada om man så säger! ;-) Faktum är att det inte känns allt för avlägset mot det jag faktiskt försöker göra redan så det är bara ytterligare en knuff i rätt riktning.

Att bero på böcker - jag köpte en till bok när jag ändå var i farten - eller det ska egentligen vara tvärt om. Det var boken på bild nedan som jag kände att jag måste ha och så kom jag på att den boken jag pratade om nyss måste inhandlas om jag nu beställde från nätet. (hade tänkt beställa den redan i höstas men det blev aldrig av)
Jag sprang över info om den på
Mysmaskens blogg, och hon i sin tur hade länkat vidare och efter att ha läst lite kände jag att den där boken måste jag bara ha. HAHA! Sjukt va?

Jag erkänner att jag snott denna bild från Mysmaskens sida för jag har inte fotat min egen.... och för den delen så är den inte lika ny och fräsch längre, även om jag inte alls gjort speciellt destruktiva saker med den. ;-DD
Wreck this Journal - Keri Smith
image328
Ska ta och fota min egen bok sen så får ni se hur den kan se ut efter en stunds "läsande".  Japp, grejen med boken är liksom att "förstöra" den eller hur man ska säga. Sjukt, mysko, roligt och vansinnigt nervöst att förstöra en bok!!! För vi är nog alla itutade att böcker är man RÄDD OM!! (visst?)
Det kommer ta ett tag innan jag duschar med min bok om man säger så! (japp - det är en av uppmaingarna)

Om ni kollar lite i den här bloggen så börjar ni kanske förstå vad det hela går ut på! :-)

Boken i sig är inte speciellt dyr - 109:- på Adlibris så om det lockar tycker jag absolut du bör vidga dina artistiska vyer och köpa en bok. Våga spränga lite gränser!! ;-DDD
(ska jag säga - jag jobbar på vissa moment i boken kan jag säga... haha - en del är lätta att genomföra och andra är betydligt svårare att utsätta denna stackars bok för!!)

Ska försöka fota min bok + lite sidor ur den - lova att du kommenterar här om du har en bok eller tänker köpa en för jag är gör-nyfiken på hur andras böcker ser ut!!

Dagens guldkant: Det härliga vädret!
Dagens pestråtta: En förkylningsbacill verkar ha satt sig i halsen... usch!

Resrutten är stämplad!

Nu är korten klara och fotade och i datorn, så nu kan jag visa var jag varit på semester! ;-)

Hänger ni med?

Först åkte vi hit:
Stämpelboden
På Stämpelboden inhandlades lite papper och några Piratstämplar som sonen fick välja ut. ;-)
Ett stort tack till Puck för att vi fick komma och kika på er härliga butik!

Sen for vi vidare mot Gbg och "gjorde stan" en förmiddag. Tyvärr prickade jag in en dag som Format hade stängt och tiden var tight så jag vågade inte släpa hela familjen bort till Arkivet så det blev en vända på InEx och Presstop istället. (dock inga stämplar på dessa ställen, men väl lite papper och pennor från InEx och tidningar från Presstop så klart.  ;-)  )

Efter Gbg styrde vi kosan mot det här företaget:
Pysselmyran
Hos Sofia - Pysselmyran Campade vi 2 nätter ute på gatan och jag fick chansen att pyssla och prata massor med Sofia. TUSEN TACK för gästvänlighet och trevliga dagar!!

En av dagarna hos Sofia var vi på utflykt! Då åkte vi först till hit:
Forma
Forma Hantverk var en mysig liten butik - kul att få besöka er!  Med i shoppingpåsen härifrån kom lite av deras egna papper och ett par stämplar! ;-)

Sedan rattade vi oss tillbaka ett par kvarter i Borås-staden och gick in här:
Magnolia
Hos Magnolia! Oj vilken stor härlig butik!! Svårt att komma tomhänt härifrån, så det lyckades jag så klart inte med. I påsen fanns lite stämplar, tidningar och glitterspray! :-)

Japp, det var "pysseldelen" av semestern det. Ganska bra att lyckas pricka in hela 5 härliga pysselbutiker på semestern va? *fniss*  Vad övriga familjen tyckte om det låter vi vara osagt, fast jag har inte hört några våldsamma protester än iallafall....



Pyssel hos Pysselmyran. 

Vi fick två kvällar att pyssla på - tack alla förstående makar... fniss...  så jag gjorde 1 LO och 2 stämplade kort.  Korten är det från Pysselmyran + Stämpelboden här ovanför!  Passade på att färglägga med PRO-markers som jag köpte på InEx. :-)
LOn kommer här:

Vet dock inte riktigt vad jag ska klämma dit för rubrik ännu, men det ger sig säkert.



Sååååå, nu ska jag ägna mig åt  lite mer pyssel och ett lätt röj av pysselhörnan. Måste ju få tillbaka sånt jag hade med mig på semestern + packa ur div shoppade förnödenheter. :-) 

Läste föresten i en av tidningarna jag köpte (Simple Scrapbooks) att det där magiska ögonblicket då allt är organiserat och på rätt plats, strukturerat, ettiketterat osv  inte existerar.  suck - jaha.... där sprack en dröm! (haha).
Nä, allvarligt - det är nog bara att inse att det är dagens sanning, hur gärna man än skulle vilja ha det där *perfekta* så existerar det knappast. (kanske hos någon annan - men inte hos mig!)

Självklart trivs man bättre med ordning osv - och man slipper spendera onödig tid på att leta efter saker, men att ständigt ha det tipp-topp-städat kan aldrig vara bra för hälsan! ;-DD  Lite "kreativt kaos" måste man nog ha för att kunna skapa oxå. För det är väl trots allt där vi ändå ska lägga vår energi? Det är ju pysslandet som är det roliga! :-)
Skall dock fortsätta röja i min hörna, jag har garderoberna kvar att gå igenom! Där kan man säkert göra en del för att skapa plats och framför allt rensa ur gammalt bröte!  Ehhrrr....



EFTERLYSNING!!
Berit - som var vinnaren av 3e-priset i utlottningen av lite utrensade saker här i samband med min organisering! Hör av dig.  Inlägget med vinnarna är här: 



Det var allt för denna stund - kanske kommer något mer inom kort, kanske dröjer det... man vet aldrig så noga!

Dagens guldkant:  Solen! Som faktiskt var uppe när jag gick ner och släppte ut hästarna. Den försvann dock innan jag var klar.... hm!
Dagens pestråtta:  Har inte stött på någon ännu och hoppas slippa! ;-)

Hemma igen.

Det är nog inte för inte det heter "borta bra men hemma bäst". För visst är det skönt att komma hem. Hem till det kända virrvarret och den uuuuunderbart skööööna sängen! Säga vad man vill om husvagnar alltså, men inte ens dom nyare modellerna är speciellt bekväma när man ska ligga på tvärs över nerbäddade kuddar.

Tänkte jag skulle göra en liten kul "resväg" med stämplade kort här och visa var vi varit. :-)  Shoppade nämligen lite stämplar i dom butiker jag passade på att besöka - inte helt fel. Shopping är kul - speciellt "live" - bra mycket roligare än att klicka sig fram via datorn!  Korten kommer inom kort. Har gjort 2 av 4 så jag ska stämpla dom övriga och sen ladda upp så ni får ha lite mer tålamod.

Semestern passade som sagt på att bjuda på både regn och solsken - inte helt oväntat. Trist bara att det hällregnade vid båda dom tillfällena vi hade att ta oss ner till vattnet ute i Torslanda. (så det blev alltså inte nån promenad dit)

Mycket bilåkande så klart - men det har gått bra. Har en underbar man som gärna kör och är lite säkrare på att framföra bilen med en stor husvagn efter än vad jag är. (även om jag både kan och fick köra med detta ekipage så undvek jag det gärna)

Nästa helg ska jag ta mig ner till Örebro på en stor pysselträff. Ska bli roligt att få komma iväg och pyssla. Måste väl passa på när tillfälle ges. Ska ha med mig lite från företaget och sälja så det blir både pyssel och "business".
Blir väl en del att släpa med, men det brukar gå bra. Mina egna pysselsaker har jag faktiskt lyckats lära mig att packa på ett bra sätt för att inte vara totalt nerlastad. ;-) Vet ju vad jag brukar använda och inte vid det här laget.

Återkommer med lite foton och stämplade kort senare.



Bröllopsstämplarna

Har fått förfrågan om varifrån bröllopsstämplarna är som jag använt på dom två sista korten.
Den stora där pojken står med ringen bakom ryggen är från Penny Black. Vet inte om det går att få tag på fortfarande men det går ju alltid att kolla upp.
Den andra där pojken håller flickan i famnen är från Stampendous och går *inte* att få tag på nu. Den har utgått för ett bra tag sedan tyvärr. Den var från linjen "Precious Moments". Ni känner säkert igen figurerna från andra saker - det finns en serie licencierade sånna där barn. ;-)

Idag har vi haft en kopiöst regnig dag... TRIST!! Vi som tänkte gå ner till havet och bada och fota lite men när man vaknar och regnet öser ner så känns det inte som nån bra idé. Det blev att åka vidare utan havet istället. (vatten fick vi ju se ändå menar jag...)

Nu sitter jag hos Pysselmyran och vad ska man göra där om inte PYSSLA!! ;-DD Så det ska vi göra nu.

Kanske kommer nått resultat på en blogg nära dig inom kort - kanske inte.... beror på om vi lyckas åstadkomma något eller om vi "faller i prat" bara... ;-)

/L

En snabb uppdatering från okänd ort...

Ute i "hålahult" där vi Campar fanns ingen uppkoppling så nu när vi våldgästar några vänner passar man väl på att kika en sväng på datorn. ;-D

Hittade bröllopskortet som gått bort sig förut så här kommer det:
 
Det är alltså kortet som jag fick beställning av.



Vi har haft både härlig sol och häftiga åskregn - här bjuder semestern på det mesta.
En kik inne på Stämpelboden i Alingsås har vi hunnit med och träffat goa Puck som bjöd på lite fika.
Idag kikade vi lite på stan i Göteborg samt försökte oss på ett besök på Format men fick tji - där var det stängt. Trist... sprang över och köpte en scraptidning på Presstop istället. ;-)
Givetvis ett besök på InEx som inte blev helt billigt...fniss... lite papper och pennor fick jag med mig därifrån.

Nästa besök i liknande butik blir nog (om jag får som jag vill) hos Magnolia och ev. Format i Borås. Ska bli roligt att se hur det se ut där.



Organiserar ni något vänner? Skriv gärna en kommentar och länka till vad du pysslar med där hemma.

Tjing så long!

Stämplade bröllopskort

Nu kan jag nog visa korten... ;-)
Gissar att brudparet är långt gånget i sin bröllopsfest vid det här laget. Önskar dom all lycka!

Detta kortet var det som kom från vår familj":

   
(liftade ett upplägg som hÄnglar-Marie hade på ett kort)

Hmmm, hittar inte bilderna på det beställda - antingen är dom kvar i kameran eller så var dom
bilderna på minneskortet som fick frispel och tappade hälften av bilderna.
Lyckades med hjälp av goda vänner och ett lååååångt telefonsamtal (TACK TACK) få fram ca 40 av bilderna på det knasiga kortet. Resten verkar ohjälpligt borta, hittar dom inte trots försök med FYRA olika program som kan leta bilder på diskar etc. suck.
Ja, där lärde man sig nått nytt iallafall - det är tydligen inte bara datorer som kan ge upp och måste "Backas upp". :-(


Dagens guldkant:  SEMESTER!!! 
Dagens pestråtta:  Bredbandsbolaget har strul - bandet hoppar som en juttaperka fram och tillbaka och har jag TUR lyckas jag surfa eller göra annat typ 3 minuter i stöten. Däremellan dyker nätet och är borta flertalet minuter. GAH!

Organisation #8

Detta gjorde jag idag:

Pennställ

Blev så inspirerad av nån bild i CK där dom visade hur Becky Higgins hade gjort med pennor. Hon hade tagit en skål och lagt bönor i och ställt sina pennor där. (med spetsen upp visserligen) I CK hade man en bild med en skål med knappar i + pennor.  Jag tog ett oanvänt akrylställ och hällde lite dekorations-sand i botten och pyttsade ner mina pennor. Hoppas och tror att jag kanske kan använda dom lite mer när dom SYNS! Händigt oxå att ha alla pennor samlade på så liten yta istället för alla himla plåtskrin som är massa olika storlekar på.
Hade spetsarna upp först, men insåg att jag bara skulle sticka mig hela tiden när jag botaniserade mellan färgerna så nu vända jag dom ner istället. Hoppas det går bra, det verkar iallafall inte som spetsarna skulle fara illa av det - i så fall får man väl byta till nått annat material i botten.

Sen utlovade jag ju en bild på gallerväggen oxå som jag "städat" lite.
Det blev tyvärr lite suddigt för jag glömde blixten, och sen tog batteriet slut... men ni ser iallafall hur det ser ut nu!
Gallerväggen
Här är det verktyg, penslar, brayer och lite annat i verktygsväg + längre upp lite garner som sitter upplindade på pappbitar. (köpta så, så det känns onödigt att linda av och lägga i mina burkar när det trots allt är rätt bra ordning på dom så här)



Idag har jag gjort klart ett bröllopskort till. Gjorde ett igår. Det är till samma brudpar, men ett beställningskort och ett från vår familj. Får visa dom senare. Risken är väl minimal att någon av dom är här inne och kikar, men man vet aldrig. Vore synd om dom fick se korten i förväg. ;-)



Dagens guldkant: Min häst väntade på mig vid grinden - DET mina vänner händer inte ofta! ;-)


Nu kommer du oxå få förpacknings-mani! :-)

Jaha.... så fick man då äntligen användning av alla dom där pilliga plastförpackningarna som alla småsaker kommer i. Ni vet - sånna där som tar hopplöst mycket plats i papperskorgen och är totalt hopplösa att pilla upp - speciellt när man har bråttom! ;-DD

Fast... nu när jag behövde en för att testa så fanns det *inte en enda* i papperskorgen... det brukar i vanliga fall vara drivor av dom här hemma! HAHA!  Nåja, hittade en till slut - hade visst en oöppnad QK-die som raskt blev av med sin förpackning! ;-)

OK - vad surrar jag om nudå?  Jo, genomskinlig plast + en diecut-maskin = egna ghost-shapes!!
Näe, inte min idé, jag sprang över det i
den här bloggen idag!

Så här blev mina:
image314
Ser ni dom?
Inte helt perfekta, plasten var kanske i tjockaste laget.  Du *BÖR* oxå ha Sizzix, Sizzlits eller Cuttlebug-dies när du försöker dig på detta! Dom är lite tåligare och går igenom plasten liten bättre. (försökte med en QK-die, men den gick inte alls igenom plasten tyvärr!

image315
Nu syns dom lite bättre va? ;-)   Slaskade på lite Alkohol-ink och när man börjar med det kan man som bekant inte sluta så *alla* fick lite färg. hihi. Nu gäller det bara att använda dom oxå! Det får bli nästa projekt.



Dagens Pestråtta:  Mitt minneskort till kameran verkar ha lagt av.... GAAAHHHH! Hoppas det går att rädda lite bilder utan att det kostar skjortan!
Dagens guldkant nr 2:  Kohornsmusik från grannen igen. :-)

Faux mother of pearl-teknik

Efter att ha pratat lite om detta på Stämpelsnacks forum så fick jag ju lov att rota fram lite färger och testa själv oxå. :-)
Kul var det, fast det är dödstråkigt att det inte syns på fotade eller scannade kort. Det är "glitter-briller" som gäller när man tittar på följande kort alltså! ;-)

image309
Detta blev visst lite för grått ser jag nu. Kortet går i gröna toner och bakgrunden med Lumiere är gjort med den ljusgröna distressfärgen "Shubby Shutters" - vilket alltså inte syns så bra här! Stämpeln är en blomma från Penny Black med en liten rosett fastsatt på.

image310
Och en hÄngel fick det bli oxå. Även här är bakgrundspapperet gjort med tekniken "faux mother of pearl". En av dom bruna distressnyanserna (från dom nyaste färgerna) har jag använt här!  På båda korten har jag använt den Lumiere-färg som heter "super sparkle".  Glimmar väldigt fint alltså! ;-)
Ska stämpla nån text på korten oxå men tänkte ta det sen så kan jag välja vad jag "behöver" ha för text där!



Ett par kort från vår snabba promenad ner till ån igår. Det var så varmt och kvavt på eftermiddagen så vi hamnade nere vid ån på vår lilla promenad. Vi hann dock inte mer än att börja fika lite så började det blåsa riktigt häftigt - så där "ovädersblåst" så vi packade ihop vår lilla picknick igen och traskade hemåt. Vi hann väl vara hemma 5 minuter så kom regnet kan jag säga... väldigt häftigt på. Det såg inte ut att vara så farliga moln som vi såg där nere... men tydligen så fanns det andra moln bakom kröken! ;-)
   



För att *riktigt* känna på ovädersregnet lyckades vi pricka in inte mindre än 2 störtskurar när vi red igår kväll.. fniss...  Vi hann inte mer än upp på hästryggarna så började det duggregna, men vi tänkte väl att vi klarar oss... pytt ja!! ;-DDD 1km senare var vi genomblöta!! Nåja, vi fortsatte och det sprack upp lite så jag tog av mig min skjorta och red vidare i linne. Vi njöt av dubbla regnbågar som vi såg  - hela dessutom! Ridturen gick vidare och efter ytterligare någon km kom nästa skur... med besked! Värre än den första och vi var som dränkta råttor... fniss... men som tur var så var regnet varmt och vi frös inte. Så här efteråt rätt mysig ridtur ändå, även om det enda som var torrt på kroppen var fötterna och håret som varit under hjälmen! ;-DD Smällar man får ta!


Idag började dagen med mulet och duggregn för att övergå i sol på molnig himmel. VARMT!!!

Dagens guldkant: Besöket som lurade ut mig i solen en hel timme medans vi fikade och pratade. ;-)
Ett sommarminne som kommer hänga med:  Den genomblöta ridturen igår!

Sommarbilder

Är det någonstans i vårt avlånga land som det inte är värme nu? Hoppas alla kan njuta av det härliga vädret.  Släppte ut hästarna i morse och redan då var det nästan varmt. (+15) Det blev inga morgonkort idag, men jag sitter och leker här vid frukostbordet och plockar in bilder från kameran till den bärbara. Måste ju kolla att det funkar så jag kan ladda ur kameran på semestern om det behövs. Himla smajsigt!

Plockade in några bilder från gårdagens lilla utflykt på sjöbotten.


utsikt från fikaplast
Utsikt "hemåt" från den plats vi satt och fikade på. Här kan man absolut finna lugn och ro!


crocs
Kunde inte motstå ett litet foto på croccisarna oxå där i gröngräset. :-)

timmerknut 2
På andra sidan om oss hade vi denna lilla lada - självklart inbjöd den till några foton på knutarna.
Gillar dom här gamla, slitna gråa timmerknutarna. Läckert mot det gröna!

timmerknut 1
Den andra knuten fick oxå vara med. ;-)

timmerknut i akvarell
Och så passade jag på att måla en akvarelltavla av timmerknuten när jag ändå satt där...
eller?
Näe, så duktig är jag tyvärr inte. Datorn var duktigare på det där... fniss... men visst blev det läckert! En liten knapptryckning så var det klart. Måste nog printa ut detta och förstora - älskar akvarellmålningar!

Återkommer om dagen bjuder på nått spännande....
Njut av sol och värme!

Lite senare.... glömde ju bilden på mitt lilla "dopp" i ån i grannbyn...fniss...
Tådopp i lindor
Ka-ka-ka-kalllllltttt  till att börja med, sen rätt behagligt. Men att bada mer än så här är överreklamerat, jag är nog en badkruka i det fallet. Är sällan sugen på att bada ute, duscha går bra för min del. :-)
Killarna i familjen plaskade däremot på som två sjöodjur i vattnet. ;-)

Varmt!

Phu - kommer värmen kommer den med besked! :-)

Jag bestämde mig iallafall för att försöka njuuuuta av den då vi inte sett så mycket av varken sol eller värme i sommar, så efter lunch gick jag och Frida ner på sjöbotten med fika och lite pysselsaker packade! :-)

Vi gick en bra bit ut och så satte vi oss i gräset på en åker och njööööt. (iallafall en stund - sen blev det nästan olidligt varmt att sitta mitt i solen... fniss... vagnen räckte lagom att skugga Frida, men knappast mig.)  Vi fikade iallafall lite, målade var sin teckning och jag hann med att bläddra lite i en ny tidning. Härligt! Sen traskade vi hem och satte oss för att pusta i skuggan en stund. Ser nu att jag tydligen fått lite färg på mig oxå för axlarna har intagit en lätt rosa-ton. Hrrrmm! Kort är tagna - kommer så småningom!


För er som undrar hur det går med organiseringen så pustar jag lite, men jag har inte varit helt på lata sidan! Jag har rivit ner allt "bröte" som satt på min egengjorda "nätvägg" till höger om mig vid skrivbordet. (rulla ner så hittar du bilder på det mesta) Alla småsaker fick en bättre plats bland liknande prylar, en del hamnade i "ge-bort-backen" och garn + papperssnören + verktyg blev kvar på nätet . Känns betydligt bättre och översiktligt.

Sen håller jag även på att gå igenom alla stickers och andra "platta" saker. Tänkte organisera dom i en Sticker Binder efter ett system som dom föreslår till en annan sån här organiseringsgrunka som är betydligt dyrare. (men faktum är att jag skulle vilja ha en - OM jag hade den platsen på ett bord nån stans i mina drömmars rum!) Den finns med bland annonserna i nästan varenda CK - attans att jag har sånt värdelöst minne att jag aldrig kommer ihåg namn på saker. SUCK!  Anyway - dom sorterar så här:
1) Bokstäver, alfabet etc.
2) Årstider (alt. månader)
3) Ämnen man scrappar ofta om - tex - Sport, Nån hobby, Barn, Jul - ja, det där bestämmer man själv!
4) Färg. (allt övrigt som inte passar in någonstans i övriga 3 grupper sorteras in här efter färg istället)

Känns faktiskt som ett ganska vettigt sätt att organisera så det är vad jag pysslar med nu - tar lite tid bara. Tänkte alltså använda en (två) stickers binder till detta istället för den dyra grunkan jag ändå inte har plats för. :-)



Light-packning till semestern!?  Usch, hur gör man det? Vill absolut ta med mig lite pyssel på semestern för jag vet att jag kommer få ett par tillfällen till pyssel.... men vad ska man prioritera egentligen? Funderade på att ta med ett litet tomt album och helt enkelt scrappa om varje dag på semestern... och sätta in fotona sen? Tror ni det skulle funka? Om inte annat ska jag ta med en anteckningsbok och skriva om det vi gör så jag kan komma ihåg det tills jag ska scrappa sen. (läs: riva ut sidorna och smacka fast dom på mina LO är planen!)
Tidningar ska absolut med och nån stackars affär ska jag väl lyckas lura in gubben i oxå... hehe.... Måste ju fixa så jag inte får abstinens under frånvaron från pysselhörnan. ;-)

Nån som brukar ta med Light-packning? Vad tar ni med er?


Life Artist... är man det? Japp, det känns så!

Nu har jag fotat min "Life Artist" LO som jag gjorde igår. Utmanande och otroligt roligt.

  Klicka för större bild.

Jag utmanar er ALLA att göra en sån här sida - vad det än må handla om. Just skaparprocessen är så himla roligt och ett bra sätt att göra sig av med saker som man annars sällan använder! :-)

Här är några fler LO som blivit producerade i slutet av Juli och dom första dagarna i Augusti...

   
   

Passar på att visa ett stämplat kort jag gjorde för någon vecka sedan oxå när jag var i farten...

  Följde stundens ingivelse och så kom detta till...

Skaparprocessen är en rolig gång, den ändras, läggs till och byter skepnad titt som tätt. Det är som en underbar ström som man bara kan ligga och flyta med i.... ta hand om *stunden* och skapa för att det är ROLIGT! :-)


Vinnarna är dragna!

Vill bara påpeka och påminna om att vinnarna i utlottningen för tipsning av organisation är dragna!
Pekar neråt.... rulla ner så får ni se vem som vann! (gubben fick ansvara för dragning!)

Har även fått rätt svar på min "hemliga pryl" - även här finns en vinnare annonserad - rulla ner och se
vem som knäckte nöten! :-)

GRATTIS GRATTIS GRATTIS alla vinnare - glöm inte att e-maila mig så jag får era adresser!

Idag kom jag ihåg kameran!

Hade morgonpasset i stallet och det var ett riktigt *höst-väder* med dimma i morse. Kom på precis när jag skulle gå iväg att KAMERAN inte skulle vara så dumt att ha med sig - kan bli lite fina bilder när det är dimma!
Sagt och gjort.... så här blev bilderna.

EDIT: Har fått frågor om jag redigerat bilderna något, och det har jag inte förutom den minsta klöverblomman med så mycket dagg på sig - den har fått en omgång skärpa tillagt, that's it. I övrigt är bilderna "naturella" från kameran. :-)   (en del är lite beskurna i kanterna förståss, men det räknar jag inte som redigering... fniss..)

Nästan prästkrage
Sån där "fejk-prästkrage"....

Brännässla
Brännässla.... vackrare än den borde vara.

Gräs
Daggdränkt gräs.

Bottendimma
Min älskade sjöbotten-väg! :-)

Klöver 2
Najs klöver!

Klöver 1
Sjukt läcker.... denna tog jag före den andra. Snacka om max antal daggdroppar!

Ngn fd. blomma
Nått överblommat ogräs... påminner om dill. ;-DD

Fölungar
Snuttepojkarna i hagen! Först nu fastnar dom på bild...  ingen har fått namn ännu.

Mystiska stigen
Var leder den välklippta vägen? Jag vet... men vet du?

Molly
Svärisarnas katt Molly.  Lite hastigt fotat för hon hade så bråttom... fniss...



Lite senare på fm när solen började titta fram tog jag dessa bilder i svärmors rabatt! ;-)

   

Det var dagens fotostund.


Måste ju berätta att jag har scrappat min roligaste LO idag! (ska fota den senare)
Jag och Frida satt ute på altanen och njöt av att det faktiskt var sol och lagom varmt. Kände mig pysselsugen men ville inte sitta inne... och att släpa ut massa saker var väl liksom inte riktigt vad jag tänkt. Då fick jag en snilleblixt. Ta med bara ett fåtal saker som jag helt enkelt *måste* använda! Och så fick det bli.
Fångade ett kraft-färgat CS, två sammanhängande foton på egot själv + dubbelhäftande tejp, limflaskan och tack och lov en liten sax. (tänkte utesluta den först för att göra utmaningen större, men det var tur jag inte gjorde det insåg jag sen... haha) Jo - nått att skapa med oxå... jag tog pärmen med alla STICKERS!!! DET skulle verkligen bli en utmaning! HAHA.
Ni vet, alfabet, stickers, border, och massa annast smått och gott i platta förpackningar som ser så kul ut men som man sällan använder när det kommer till kritan.... DOM skulle jag använda! ;-)

Och vet ni - det var görhäftigt!!! Allt eftersom jag bläddrade mig igenom pärmen norpade jag något och smackade på min LO - allra sist tog jag bokstäverna och gjorde rubriken.  Hur roligt som helst var det och jag blev faktiskt nöjd med sidan.  Ni måste bara prova!!!!

Inspirationen till Rubriken fick jag från September månads CK = *jag är en LIFE ARTIST* - tyckte det var precis det jag var ute efter med den utmaningen jag försatte mig i där ute på altanen!
Som sagt - foto på resultatet kommer!!

Grattis till organisations-tips-vinnarna!

Nu har jag med gubbens hjälp (han fattar lagom lite av detta och gör bara som han blir beordrad...fniss..)
dragit 3st vinnare.

Vinnare nr 1 blev:
MILO    (haha - grattis kusin vitamin!)

Vinnare nr 2 blev:
RIITTA

Vinnare nr 3 blev:
BERIT

GRATTIS GRATTIS GRATTIS TJEJER!!!
Ni får maila mig med era adresser så jag kan skicka era vinster.

Organisation #7

Nu är det inga tips från mig längre... fniss... nu är det katastrofområderna som behöver HJÄLP av er. :-)

Först bara en titt på skrivbordet så bilderna får ligga bredvid varandra.
FÖRE  ---->   EFTER   (nån skillnad?)
 


Och nu över till resten...
Detta är vad jag har till mitt förfogande om man säger så:
  Inte helt pyttigt, men inga dansplaner direkt.... 
Det är alltså en dubbelgarderob och en vanlig där till höger. (dörrarna är borttagna sedan länge och jag har drapperi för att slippa öppna och stänga dörrar!)

TIPS sökes om följande områden:
  -Häng-mojängen till höger om mig vid skrivbordet!
Nu tilläfilligt mer än överbelamrad så den är i stort behov av att rensas. Men vad bör förvaras här? Har haft förpackningar upphängda här tidigare, men det blev för rörigt så det mesta är utplacerat i lådor mm så det används bättre! En korg hänger där och är förvaring åt tänger, penslar etc - används ganska ofta!  Mojängen är gjord av tre fyrkantiga nätgaller som man egentligen bygger ihop till en hylla. (storlek ca 30 x 90 cm totalt på denna)

 Mina *STORA* blommor! (finns fler än dessa)  Funderar på en glasburk och lägga alla i - lager - på - lager, men var får jag plats för den sen då??? ehhrr..... nått annat förslag?  Får inte glömma att jag har dom liksom.

  Del av garderoben!  Har mina Carstock här på en hylla - det funkar bra. Men sen har jag tre backar under CS-hyllan och där tenderat skräpet att hamna... fast nu har jag visserligen rensat hyfsat där - backarna är bakom pappersmappvagnen så där kommer man inte åt så bra, så det får inte vara sånt som används ofta där.

  Ovanför Cardstocken. Ostrukturerat till tusen! UM-pärmar, tomma album och lite annat löst bröte...

    Dubbeldelen av garderoben.
Har försökt att "låda upp" så mycket som möjligt. Hyllorna är egengjorda till på den tiden garderoben inhyste min butik! (japp, så började det - i garderoben!) Dom är som ni ser U-formade för att kunna utnyttjas lite bättre - både bra och dåligt. I mitten längst ner står sånna här trådkuber som man bygger ihop. Lyckades på nått sätt precis pressa in en sån i utrymmet mellan hyllorna så där får den stå! :-)

Framför står en "mappvagn" från Cropper Hopper - en sån man kan ställa pappersmappar på. Här har jag min spillbitsförvaring på övre hyllan och mer papper på hyllan under. (på kortet har utlottningsvinsterna visst hamnat ovanpå där!) :-)

Nån som har vägarna förbi och hjälper mig städa? ;-DDD

Invigde det nystädade skrivbordet idag och gjorde två LO. Kändes riktigt bra att sitta där! :-)

Tjo! Man är en vinnare!


Vi har en vinnare i den mystiska tävlingen!

GRATTIS till Sofia (skberg74) som var den första att avlägga korrekt svar på både A och B i samma kommentar.
En liten vinst som hör ihop med vad som skall förvaras på dom "mystiska pinnarna" :-D kommer i posten bara du mailar mig din adress!  lisa.nygards-snabel-bredband.net

*********
Postat av: Sofia aka skberg74

A tror du ska ha band på pinnarna
B Kastspö delar

2007-aug-03 @ 14:53
*********

Här kommer bilderna igen!
 
Har jag inte en fiffig pappa så säg?!  :-)  Kanske inte det vackraste men det är ju inget som kommer synas när det hänger fullt med band-rullar där ändå! Nu gäller det bara att få upp den på väggen oxå. Ska försöka få maken att dra i dom där två skruvarna som behövs nån gång. Det tar lite tid ibland....


Skoj att något engagerar så...

Det har efterfrågats lite närbilder - så det har jag fixat.
Jag har även fixat en närbild på den där himla prylen som ni gissar på! :-DD
Vad ska jag ha den till och vad är den gjord av? Spana in detta inlägg - jag har lagt till närbilden där!

Här kommer närbilderna på den förvaring jag har:
  lådor inköpta på Dollarstore & ICA. (fler butiker hade samma serie tror jag)
 Plexilådor inköpta hos MUJI - serien fanns på Åhlens (vet inte om den finns kvar) Har massa småplotter i dessa.
 Mer MUJI-lådor som jag har pennor i.
 Min härliga väska som jag fick hjälp med att köpa från USA. (fanns på Michaels) Rymmer *allt* nödvändigt - bara att plocka med sig när man ska iväg! :-)
 Hylla till *några* av mina mest använda stämpeldynor. (Pappa har gjort hyllan)
 "Snurran" till stämpeldynor. Beställd från USA och en klar favorit! Länk: http://www.wistampsupplies.com  Under står en träsnurrplatta från CO - behövs egentligen inte då stället till stämplarna roterar själv, tänkte ha annat på träskivan men fick inte plats.
 Var det denna du såg Maria (Hattifnatt)? I så fall är det förpackningen som tuschpennorna kom i så det var tyvärr inget nytt under solen här. :-(
  Förvaring av monterade stämplar - bakom dörren! Maken meddelade efter att han satt upp dessa att han *INTE* tänkte göra nått liknande igen.... synd - jag hade behövt minst lika många hyllor till.... fniss... (fast jag har tyvärr ingen mer dörr att sätta dom bakom.
 Spillbitsförvaringen. En papplåda från Generations med 12 x 12-hängmappar. Funkar kanonsmidigt! Mönstrade papper i hängmapparna. Först efter företag (några som jag använder mycket) och sen efter färg. Längst bak står plastfickor med spillbitar från Cardstock. En plastficka för varje färgkategori. Och JA - jag använder faktiskt mina spillbitar numera. Funkar kanonbra!

Hoppas ni inte är golvade nu.... hämta andan så återkommer jag med mer "skräp-bilder" på sånt som skulle behöva fixas till bättre.... eller helt enkelt inte kan fixas så mycket för att det inte får plats. (och näe - jag tänker INTE lyssna ifall ni säger att jag har för mycker prylar.... JAG VÄGRAR! ;-)  )

Organiseringstips #6 (bilder på färdiga skrivbordet)

Tips nr 6 får bli bilderna på färdiga skrivbordet helt enkelt!
Kanske är det något ni kan bli inspirerade av (förutom röran... haha!)

   

Vägen hit var både lång och krokig och full med huvudbry.... och det är ju fortfarande inte "optimalt" om jag får välja själv, men känns bra tills vidare. Gillade kuberna - även om dom ibland var på tok fel storlek... konstigt va!?
Det blev iallafall bättre med hyllplanen mellan som var tänkt från allra första början.

Här är en liten bildkavalkad hur det sett ut på resan.... ;-DD
(notera att det *finns* tapet och att den är gul, för den lär du aldrig mer se! HA!)

 nerplockning...
 japp, det finns både vägg och tapet här - enda stället typ!!
 4 lådor klara - fikapaus! :-)
 Bara lådor.... men det känns inte bra.... vill nog ha mina hyllor mellan!
Natti-natt och sov gott... i morgon bär det av till Clas Ohlson och köps hyllor.
  Godmorgon igen. Idag har jag köpt hyllor på CO och pappa har kapat dom i rätt längder så nu ser det ut så här istället! :-)  PHU!
 Och jag tror det får bli bra så!! (tills vidare....)
 Även Frida fick sitt lilla bord städat och organiserat. Hon sken som en sol i morse när hon prov-pysslade här! :-)



Jaha.... ikväll 18.00 är sista chansen att tipsa mig för att vara med och vinna några av dom 3 "godispåsar" med pyssel som jag plockat ihop här hemma.  Ni tipsar i DETTA INLÄGG för att det ska gälla! :-)
Tusen tack för alla härliga tips som redan kommit in.  Hoppas ni andra som är i organiseringstagen oxå hittar något ni kan inspireras av!

Sen har ni en liten gissningstävling i det här inlägget - den pågår tills någon kläcker mysteriet! :-)
Bilden är "åt rätt håll" - dvs den ska sitta på väggen med pinnarna på höjden under varandra! Pinnarna är ca 30 cm och sitter ca 10-11 cm från varandra.  Så - det var nog med ledtrådar! :-)

Måste få tipsa om en till tjej som organiserar i sin pysselhörna! Nämligen Maria - Hattifnatt! Surfa över och se vad hon har för bra lösningar och passa på att tipsa henne om era bästa förvaringar oxå! Ett härligt pris att vinna även där. ;-)


Jösses ja, vilket långt inlägg det blev idag. Jag får återkomma framåt eftermiddagen med fler bilder på sånt jag skulle vilja ha organiserat *bättre* - se om ni kan hjälpa mig! :-)

Nu stundar lite pyssel - vi har PERFEKT pysselväder idag =  R-E-G-N.  ehhrrr!

/L

Klart! + Organisationstips #5

PHU!! Äntligen klar med röjet och hyllor/lådor på skrivbordet mm.
Eller.... klar? Tja, HELT FÄRDIG är jag iallafall!!  *ha-ha-ha*
Passade på att röja lite på Fridas lilla pysselbord oxå - hon ska ju pyssla när mamma pysslar så det är smidigast att ha en plats åt henne med. :-)

Har tagit lite kort nu men orkar faktiskt inte köra över dom från kameran till datorn. Får bli i morgon! Då ska ni få se hur det blev. Fast förvänta er inga stordåd och bedårande förändringar... den platsen finns helt enkelt inte. Omorganiseringen gav mig ett tvunget tillfälle att strukturera det jag hade + att jag fick bättre hyllor. Sen hjälps det liksom inte hur mycket man flyttar runt saker när man skulle behöva ett helt rum för sig själv.

En hemsk tanke slog mig oxå mitt i plockandet.... nu vet jag varför man har så mycket saker *ehhhrrrr*
-För att våga A-N-V-Ä-N-D-A dom så klart!!!  (ja, nu används det ju för lite här i huset oxå, men det beror nog mer på tid än på tillgång... fniss... )  Jo, men tänk så här... i början när man "samlar på sig" saker så har man *det där vrålsnygga bandet* eller *den där vrålsnygga förpackningen med 10 brads*  eller bara ETT vrålsnyggt papper, osv. Då törs man ju inte använda prylarna - då ligger dom ju där så man kan klappa på dom och titta på dom med tindrande ögon.... visst? Jag kan ju säga att det där stadiet har jag kommit över nu - men det tog mig närmare 12 år!!! HAHAHA!!!  Nu använder jag det jag vill - när jag vill - hur jag vill. Hjärna har liksom fattat galoppen med att det kommer nya *ÄNNU* häftigare prylar om en månad eller 2 dagar.... så tar nått slut så är det liksom inte hela världen. (nu är det nästan som man drömmer om att något SKA ta slut.... ruggigt va?? HAHA)


Nog snackat....  ni är dåliga på att gissa på min "hemliga pryl" i förra inlägget!! :-DDD
Jag tror vi får tävla vidare i morgon.... eller hela helgen kanske? HAHA.... förste man (eller kvinna) att knäcka gåtan med vad "pinnarna" är gjorda av blir den lyckliga vinnaren - hur lång tid det än må ta! Japp - så säger vi .Så gissa på nu - men ni måste ha rätt svar på BÅDE  A och B i inlägget för att vara vinnare - glöm inte det! :-)
Max 3 gissningar / person kan vi säga oxå!
  


Här ska ni få sista bilderna av sånt jag organiserat hittills. Tänkte ta lite mer kort i morgon på saker jag skulle vilja ha *bättre* förvaring till. (eller bättre organiserat... hur säger man?) 

 
EZ-monterade stämplar förvaras i pärmar på ark avsedda för ändamålet. Funkar kanon - för dom man har plats med. :-DD   QK-dies har jag flyttat från pärm till dessa askar som QK tagit fram som förvaring. Är inte helt 100 nöjd med det, men använder dom inte sååå ofta nu sedan Silhouetten flyttade in. Så detta får fungera bra - och det tror jag det gör bara man vänjer sig lite! (var inte nöjd med pärmar heller eftersom det var så lätt att *råka* vända dom upp och ner så alla dies regnade ut omkring fötterna... gah!)



I morgon fredag är sista chansen att ge mig bra organiseringstips i det här inägget! Senast kl. 18.00 måste du ha kommenterat för att vara med i lottdragningen om dom små godispåsarna! :-)

Organiseringstips #4

Igår började jag röja i min hörna REJÄLT!! (phu!)
Familjen tog en sväng till Falun och plockade upp ett gäng BÖDA-lådor som Ingrid så snällt fixat åt mig. Härliga tider!!! Vad som var mindre härligt var att skruva ihop 8 lådor.... GAH!!  Efter en låda konstaterade jag snabbt att den där lilla medföljande "nyckeln" att skruva med skulle göra mig galen! *S-K-I-T-SAK* skulle man kunna stava den till. BLÄ!  Snabbutryckning för gubben och han trollade raskt fram nått liknande med HANDTAG!!  Pris och lov - nu kunde jag ju se framför mig 8 ihopskruvade lådor iallafall!! :-DD 
(jodå, jag har tagit kort på hela proceduren - kommer väl vad det lider i en blogg nära dig)

Sååååå idag ska jag ta mig till Clas Ohlson och leta på ett par hyllplan tänkte jag. Insåg i går kväll när jag plockade in saker att det skulle nog vara några hyllplan ändå - som jag faktiskt hade tänkt mig från början.


ORGANISERINGSTIPS #4:

Vad har vi då för spännande att visa som redan är organiserat... lite papper kanske? 
Har nyligen stuvat om dom till mappvagnen som förut huserade omonterade stämplar. Inget märkvärdigt att sätta papper i mappvagnen alltså, det gör många redan, men jag vill visa hur jag kom på att jag kunde göra eftersom en del av dom mönstrade redan stod i mindre "mappar". Jag körde helt enkelt ner hela den lilla plastmappen i hängmappen - och VIPS fick papperen lite bättre stöd tyckte jag och dom slipper bli böjda längst ner!



Det är MMs förvaringsmappar till papper. (dom medföljer deras totes + kan köpas separat i 2-pack) Jag har använt mappen till ett gäng papper och locket (!) som stöd i botten till andra papper! (det är locken som är låga och bara täcker en del av papperet längst ner men fullt tillräckligt för att agera stöd i botten för att inte papperen ska bli böjda där!)  I mitten syns ett "parti" med Cropper Hoppers mappar - sånna som kan sättas i den stora pappersmappen för att dela av papperen ytterligare.

Ni har fortfarande chansen att tipsa MIG (och alla andra bloggläsare) om era bästa förvaringstips för att ha chansen att vinna några små "godispåsar" som jag plockat ihop. (kan ses i inlägg längre ner)
Kommentarerna för att ha chans att vinna måste läggas I DETTA INLÄGG!! 


Sen har jag en liten "bildfråga" till er. :-)  Det är en del av organiseringen som ännu inte blivit genomförd. (ni som varit här och sett får inte svara... fniss...)  Pappa har gjort den till mig.  Den ska sitta fast på väggen med träbiten och dom långa "pinnarna" skall peka utåt.
   EDIT - jag tror vi behöver zooma lite... 

A)  Vad ska jag använda den till?
B)  Vad är den gjord av? (pinnarna alltså! - att det andra är trä har jag ju redan sagt)

Den som först kläcker rätt svar på BÅDA frågorna (både A och B måste ha rätt svar i din kommentar IDAG) har goda chanser att få något litet pris som relaterar med förvaringen vi pratar om! :-)



Klurig förvaringsfråga:
Jag har sett massor av fina rum ute på nätet där ni visar att ni satt upp små lister och sätter färgburkar, blomburkar och massa annat spännande. Sånna vill jag oxå ha. MEN - jag har inga väggar.... fniss... hur gör man då?
Dom enda väggarna jag har att tillgå är dom i hörnet framför skrivbordet. Sen har jag två fönster på var sida skrivbordet och en garderob bakom ryggen och that's it!  SUCK. Tänk att man alltid önskar att det ska vara annorlunda mot det är? :-)
Skruva nått på väggen (den lilla som finns) är föresten NO NO - AJA BAJA enl. maken så det är anledningen till att jag bygger hyllsystem med lådor och hyllplan som står på skrivbordet istället! (ifall nån undrat)
Drömmer oxå om att sätta upp stänger a´la IKEAS köksavdelning för att hänga buttar och pryttilar på dessa. Oxå otänkbart eftersom det inte fanns någon vägg att använda. Määhh.
Ja, ja - vad gör det om 100 år - antagligen inte ett smack! Nu ska jag jobba lite och sedan åka på inköpsrunda! Hästen behöver mat och jag behöver hyllor! :-)