Mina favoritlayouter 2007

Blev sugen på att anta Mikaelas utmaning om 10 favorit-LO från 2007.
Här kommer mina:  (gjorde en twist och tog en för varje månad... = 12 st)

Januari:
image574

Februari:
image575

Mars:
image576

April:
image577

Maj:
image578

Juni:
image579

Juli:
image580

Augusti:
image581

September:
image582

Oktober:
image583

November:
image584

December:
image585

Uff, det var lite svårt att välja ibland... vissa månader fanns det på tok för många att välja bland, och vissa månader har jag bara gjort några enstaka LO... spännande! Tack för utmaningen. ;-)

Så var julen förbi...

Man är lagom trött på julmaten, barnen har fullt upp att leka med nya klappar och vi "stora" pysslar med vårt.

Julafton flöt förbi här med +4 grader och av det vackra vita fanns inte mycket kvar när kvällen och tomten kom. :-(   Men han kom ändå... till fots! :-) Barnens ögon tindrade och tomtens käpp var än kortare i år.... (den blir kortare för varje år som tomten blir äldre och krokigare... fniss...) Världens bästa tomte för övrigt... precis som en tomte ska vara. :-)
    
Passade på att fota oss själva framför granen oxå tidigare på dagen. Sist i raden bilder är dom små kattbusarna som ligger utslagna på julaftons eftermiddag efter allt bus och lek. (inga kattor i granen tack och lov!)

Juldagen bjöd på liiiite kallare väder, minus 1 grad och vi passade på att ta en promenad hela familjen. Jag passade givetvis på att fota lite, men det kunde ha varit vilken kall höst eller vårdag som helst kändes det som - knappast juldagen iallafall. Nyckfullt väder vi har. Gruff!
 

På juldagens kväll kavlade jag upp ärmarna och högg in med full kraft i pysselhörnan. Städning påbörjad! Fortsatte hela annandagen till och från och HEPP - gissa vad? Jo, nu kan man komma in i hörnet igen. ;-DD Än sker under!
Här får ni ett litet bevis:  (inga "före-bilder" visas dock eftersom jag inte vill ansvara för ev. chock-skador!)
 
Förvisso på tok för mycket saker för den lilla ytan, men men... det är smällar man får ta. Förhoppningsvis blir det bättre till sommaren när lagret som tillhör företaget åker ut i gamla ladugården. Längtar nått kopiöst tills det är klart.



Skrubbandet (läs mer på: skrubba) fortsätter sakta men säkert. Visserligen kommer jag väl aldrig finna något *nöje* i att städa, men man får ju ändå erkänna att det är trevligt när det väl är gjort och rent! Små bäckar brukar bli en stor å heter det ju.... och tar man några saker varje dag... en kvart eller två eller tre.... så känns det inte lika betungande faktiskt.  Kanske i slutändan att det bara har med vuxenpoäng att göra... men vad tusan... det kvittar. ;-D 


Pysslandet har kommit i gång!  3 LO har sett dagens ljus sedan igår och det känns fiiiiiiint. Ser inte helt mörkt ut att klara av målet jag satt upp för i år, även om det är med en hårsmån. fniss...  Fast det var ju inget allvarligt menat mål, mest på skoj faktiskt, men det är kul att se att det ändå gick att nå upp till - utan någon som helst tanke på att jag måste få ihop dessa! 



Julens guldkorn: Glada barn, god mat, ett par snöflingor ute, härlig ridtur, städad pysselhörna, choklad.
Julens pestråttor:  Snön smälte, onödig stress, fullmånen försvann bakom alla moln, regn och blåst.

En riktigt GOD JUL!

Granen är pyntad, julskinkan är färdig och julgodiset står bara och väntar på att bli uppätet... så nu kan det bli jul! ;-)
image558

 

Frosten rök på förmiddagen, men det blev faktiskt kallare igen så än finns det hopp om att snön (den lilla vi har) ligger kvar till tomten kommer. Knappast något han kan åka släde på precis, men vi har tur - vår tomte har inte så långt att ta sig hit från skogen så han brukar gå. ;-)

Vill du ha lite julstämning? Då rekommenderar jag Spraydio!  :-) Passa på att önska ett par egna jullåtar när du ändå är där.

Stressa inte mer nu, njut av allt det vackra, glädjen, god mat, familj och vänner. Sköt om er och kör försiktigt om ni är ute på vägarna.



Dagens guldkorn: En underbar ridtur, värmande ljus, nygjord julskinka, förväntansfulla barn.
Dagens pestråtta: Nån slags stress fast man inte alls behöver... hopplöst.

Nu ryker nog frosten...

Efter att ha haft mellan -10 och -15 grader här i över en vecka med mycket frost i naturen så vaknade vi till -3 grader i morse! Bara nån timme senare var det -1.5 grad.... det blir varmare alltså. Det var väl väntat, för dom har lovat mildare väder, men måste det komma precis innan julafton? Hade inte detta fina vita fått vara kvar över julen åtminstonde? *suck*  Nåja, vi får se var det bär. Dom lovar visst nederbörd oxå, men vi kan ju alltid hoppas att vi har våra egenskaper av *köld-hål*  kvar så kanske vi kan få några flingor snö istället för regn!!  DET hade varit mysigt.

Dan före dopparedan.... julstress??? Lite kanske... mycket man vill och lite man hinner, men en ridtur ska jag kosta på mig på förmiddagen och när stallvändan är klar så lär det väl vara lunchdags misstänker jag. På eftermiddagen ska jag schasa iväg familjen så tomten får utföra sina inslagningsbestyr... han har inte hunnit med det tidigare. Har inte ens haft chans att gå igenom vad som är inhandlat och inte.... hm! så det ska bli spännande att se om det blir som man tänkt sig.

Granen är "utskakad" (urtagen ur garderoben och ihopsatt) och pyntad och eftersom jag i samma veva sprang över en låda med broderade jultavlor åkte dom upp oxå. Med en sista virvelvind i köket så kanske det kan bli hyfsat städat oxå och sen är det väl dags att fira jul hoppas jag.

Har än så länge sluppit katt i grantoppen tack vare vattensprutan, men man ska väl inte ropa hej antar jag. I morgon på självaste julafton har vi nämligen TVÅ kattor här inne... fniss... och det kan ju bli livat värre!

Dags att hoppa in i karusellen igen och lämna datorvärlden.

Pyssel?? HAHA.... näe, finns inte på den här planeten just nu ens.... ber att få återkomma i det ämnet när julen har lagt sig.

Frostiga foton

Här kommer lite utlovade frostkalla foton.

Dessa är från idag på fm. (har fuskat lite och tagit genom fönstret på dessa...)
  

Och här är några foton från igår när jag och pappa var ute. Objektivet vi testade var ganska ljuskrävande märkte vi, så trots att solen var uppe så gick det inte att få helt klockrena bilder tyvärr... och sen kan jag ju villigt erkänna att det skulle behövts ett stativ så kanske bilderna blivit något bättre än så här oxå! ;-)  Men skojsigt var det och man ser ju iallafall vad det föreställer! ;-D 

   
  
   
 

Så, det var ett litet urval. Blev ju måååånga bilder, men man tar ju flera på samma sak för att gardera sig liksom. ;-) Bidde ingen fototur idag tyvärr, orkade inte ta mig ut. Istället fastnade vi i lite julgodis-bak! Inte heller fel *mums*. Kom dock på att det blir nog till att börja spela lite julmusik för att komma i stämning. Känns absolut inte som om det skulle vara julafton på måndag.... suck! Men det är det, så lika bra att peppa upp sig med lite mys!

Kylan håller i sig även i kväll, men det skulle visst vara lite mer moln nu hörde jag, så kanske kanske att det slår igen lite till i morgon. Hoppas!! *gillar inte kyla*

Idag fick jag föresten hem något som jag hittat och beställt HÄR I SVERIGE!! Yep, visserligen "bara" 2-vånings, men visst är den fin?!

Märket är "Madam Stoltz" och det fanns en hel uppsjö återförsäljare här i Sverige. Gör en sökning så hittar ni garanterat någon i närheten!

Så nu vet jag vad jag ska börja med så fort jag blir ledig..... ehhrr... städa pysselhörnan. Det har av någon underlig anledning grott igen lite... fniss... Nåja, ge mig några timmar eller en dag eller så så kanske det rent utav går att ta kort på den igen. HAHA!



Dagens guldkorn:  2-vånings kakfat, frostiga foton, julgodis, glada barn, snäll make som agerar brevbärare.
Dagens pestråtta:  Kylan, kylan, kylan - och åter kylan.... brrrr!

Tack alla vänner!

Tack för grattishälsningar, fina kort och små presenter! :-)  Mycket uppskattat må ni tro. Det har dykt upp varma goa raggsockor från Torslanda-hållet, en värmande liten sko (dock något liten men med inbyggd klocka... fniss.) från Rörviksskogarna, en härligt dekorerad 3-kantig ask som fångade min nyfikenhet... den var liksom inte ens öppnad, fast den var dekorerad! Hmm.... spännande. Min gissning föll på badatteraljer eller godis och det visade sig vara det sistnämnda. HEHE - inte helt fel! Tack Jessica! (hittar inte ditt telefonnummer just nu!)

Här är vädret svinkallt och passar utmärkt att vara INOMHUS i. Brrr! I morse visade det -18 grader och det är kallast än så länge.... uscha! Där rök vår ridtur med buller och bananer. Vi har för länge sedan slutat med dumma saker som att ut och rida när det är lägre än -12 eller så. Finns ingen anledning. Hästarna blir bara blöta och svettiga och tar 2 dagar på sig att torka typ.... näe, dom får ha lite spontan vinter-vila till och från istället. Det kommer bättre dagar.

Igår kröp vi dock ut pappa och jag och testade ett kameraobjektiv som han hade. Det resulterade i lite kort på frosten ute från alla möjliga vinklar och vrår. Är sugen på att gå ut i dag igen, men då får den nog ta och värma på sig nån mer grad först. Är ju bara nån timme kvar innan solen går ner så....
Ska visa lite frost-bilder inom kort!

På pysselfronten bara lite nytt... har gjort i ordning lite tändsticksaskar till en julmarknad på lördag. Inga mängder, tror jag har 7-8 st. av största och mellanstorleken än så länge. Kanske blir några minisar oxå. Gjorde även ett par små album, så får vi se om dom går att sälja oxå. (blir ju mer som små block)

Bara julledigheten slår in och huset är hyfsat röjt så ska jag viga några dagar åt PYSSEL för mig själv. Eller... kanske blir det först ett par dagars städning i pysselvrån eller hur det nu var... nåja, vi trycker in lite av varje på schemat så blir det nog toppen! ;-DD

I övrigt hittade jag via
Sara fram till forumet Skrubba - där man via ett strukturerat sätt löser städningen lite smidigare fördelat över veckans alla dagar och delar upp hemmet i olika zoner. Blir ju lite extra i början för att ta reda på det värsta, men på sikt så tycker jag det låter intressant - jag som hatar att städa kanske kan lägga manken till och offra några minuter här och där och så småningom få en lite mindre kaosartad hemmamiljö. hehe..  Fast det gäller ju att övriga familjen har viss förståelse för det här med städning oxå. Leksaker mm är något jag absolut INTE går och plockar varje dag... inte ens varannan eller var tredje.... dom ligger ju utspridda igen på ungefär 2.5 sekunder blankt så det kvittar. Man får putta undan dom när man dammsuger helt enkelt! ;-)

Nog med tjöt - ni vill väl se bilder kan jag tro... så det lovar jag till nästa inlägg.

Trött under håret...

...och det utan en enda droppe i går kväll! Jepp, så är det - börjar nog bli för gammal helt enkelt.

Hade en toppenhärlig kväll igår med julbord och underhållning av
Svenne RubinsLerdalshöjden! Konstaterade nämligen att det inte skulle bli något julbord alls i år eftersom maken inte har nån fast anställning och när ett par grannar kom hem efter att ha varit på detsamma julbordet så fick jag den eminenta idén att helt enkelt bjuda mig själv med respektive på julbord. Hepp!

Som lite kuriosa kan då nämnas varför vi valde just "detta" julbord med dylik underhållning är att vi träffades för 14 år sedan när just Svenne Rubins spelade på det dåvarande Goldis. ;-DD Och ja - dom är sig lika.... tokiga... underhållande.... ordvrängande.... som vanligt!

Maten serverades från 19.00 och underhållningen presenterades i 3 akter.... så vid 23-tiden var vi proppmätta och nöjda och drog oss hemöver. Våra barn sussade sött och vi tackade farmor och farfar för kvällens insats.

Tyvärr tog jag aldrig med mig nån kamera (gräm, gräm) så jag har inga häftiga bilder på Svenne själv när han steppade runt på borden i sista akt.... ;-DD  Men vill ni se bilder så finns det säkert nått på deras hemsida - länkat i början här... (pekar uppåt)

När vi åkte hem sedan så gnistrade det underbart veckert i all frost som satt sig på träden. Ytterligare ett tillfälle då jag önskat att man haft kameran med sig - även om det  varit knepigt att fota mitt i natten kanske... ehhrr....  får kanske offra en promenad under dagen istället.... vem vet. Vi har dock inte lika mycket frost här hemma som det var uppe i Rättvik bredvid Siljan. (typiskt)

Kanske ska man ägna dagen åt att fixa klart julkorten för postning.... låter som en bra idé tror jag. :-)

Scrappat min utmaning + lite till.

Jag utmanade ju Hönan häromdagen att scrappa en sida inspirerad ur Scrapbook Trends och här är min sida.
image535

Sen har jag lyckats pilla ihop några fler sidor i December oxå och här kommer dom:
  
  

I övrigt kom jag på en sak till på min önskelista.... ett par varma stövlar (kängor) att rida i nu på vintern. Mina små fossingar frööööös igår när vi var ute. Hmmm.

Kallt är det nu oxå.... brrrr... ca -8 för tillfället. Igår kväll hade vi -12 här uppe hos mig, och -15 nere hos hästarna. Naturligtvis hittade vi en kolikhäst i hagen så vi fick se om den i 2 timmar mitt i matningen som annars brukar ta ca 30 minuter. Tur man är välklädd när man går ner! Koliken släppte tack och lov till slut och hästen började äta. Alltid lika jobbigt när man inte vet hur det blir...



Får passa på att skryta med att jag äntligen fått upp julgardinerna oxå... host host! Tog sin tid... men nu är dom där. Slängde även på julduken - det ser mycket hemtrevligare ut då. Givetvis får man räkna med att hinna tvätta den ett 10-tal gånger innan jul, men det får det vara värt. ;-)



Dagens guldkorn:  ingen stress och jäkt, nöjda barn.
Dagens pestråtta: kylan.... innan man vänjer sig - då är ju -8 rena värmeböljan sen!

Tomten! -jag önskar mig....

Jag blev utmanad av Christine att skriva en önskelista med 7 önskningar....
Egentligen tycker jag inte alls om sånna här utmaningar eller "taggningar" osv, men så kom jag ju på det, att hur i all sin dar ska tomten egentligen veta vad jag önskar mig om jag inte skriver en önskelista??? ;-)

Nu tror ju inte jag att "min" tomte tittar här, men strunt samma....

Kan ju börja och avsluta listan som alla andra - fred på jorden, en snäll familj, få vara lycklig och frisk osv... osv... men för mig är detta så uppenbart att man önskar sig så det behöver jag liksom inte plita ner. Visst, man ska inte ta något för självklart, men för *mig* är detta självklart! Sen är det så att hos oss i vår familj är det bara barnen som får julklappar, vi andra struntar i att köpa (konsumera) något annat än på sin höjd en chokladask. ;-)  (vilket inte är fy skam heller.. hehe)  SÅ med andra ord så behöver jag egentligen inte skriva nån önskelista... OM det inte vore för att jag faktiskt har fått äran att fylla år oxå så här före jul... så min lista brukar bli lite kombinerad önskelista för både julen och födelsedagen. DÅ kanske det finns några mikroskopiska chanser åtminstonde att ev. få nått litet paket. ;-)

Så - here we go.

1:  Vikbar blixt till min nya kamera
2:  En BRA pannlampa som jag kan ha när vi rider på kvällarna. (CO har en bra *dyr* lampa... ehr)
3:  Ett städat pysselrum. (Ok - det lär jag nog inte *få* utan ansträngning av mig själv, men kanske kan jag få tiden över jul att fixa och dona lite??? blink - blink)
4:  ....... ja, här slutar nog min önskelista faktiskt... har inget annat som jag känner att jag verkligen trånar efter just för tillfället....
5:  Jo - ska vara en barnfri helg kanske tillsammans med min man - men det kan jag önska mig till 2015 eller nått!

PS - snäll har jag varit, men det vete katten om jag ätit min gröt varje kväll.... fniss...



Hönan! -jag utmanar dig! ;-)

Scrapbook Trends - November 2007  sid 42.

Senast helgen. -hänger du på?

Och är det nån annan som är sugen på att utmanas så skriv en kommentar här i inlägget och ta med en länk till just din sida som du gjort efter ovanstående utmaning. ;-)

Söker desperat efter...

(ok, inte sååå desperat kanske, men jag VILL verkligen ha tag på en - eller två...)

image529

 

Bilderna är "lånade" från en video med Nora Griffin. (från hennes stämpelrum)
Det är wire-korgarna jag söker efter. 2 eller 3-vånings i stil med denna.
Någon som vet var man kan få tag på dessa????

Hela videon kan du se här: http://www.brightcove.tv/title.jsp?title=1155290878&channel=416537421

Har man fått en nojja så har man....

UPPDATERING: Har fått lite förslag, Indiska har haft nått liknande = ska kollas upp. Har fått svar från USA, och dom är tydligen inte så vanliga.  Här är ytterligare ett exempel som jag hittade på e-bay.
Bilden är lånad därifrån den här auktionen
 
Dom som har benen på "utsidan" verkar vara något vanligare (lättare att hitta) men dessa med en pinne i mitten så att säga verkar vara hårdvaluta... suck - typiskt mig att bli kär i nått sånt!

Nej men se här! -där är ju oxå en liknande - som faktiskt GÅR ATT KÖPA!!! ;-DDD  (så länge man bor i USA förmodligen!!)

MERA MERA MERA... I'm in heaven!!!!  Det ser inte totalt kört ut.... KOLLA HÄR!!!

MORR - varför skickar dom bara inom USA? Kolla här bara... en snygging till!

Hittat några till... men inte heller här skickar dom sina godingar utanför USA. Grrr.



Har just räknat ihop att jag faktiskt scrappat hela 5 sidor i December. Skojsigt. Foto på dom kommer en annan dag, måste fota lite först.  Pysslade även med en tag inspirerad av Tim Holtz (12 days of Christmas).
Dom är inne på dag 8 nu, men allt finns ju där i bloggen, bara att gå in och dreggla lite.... (suck)
  Otroligt roligt att få leka lite igen, även om min inte ens blev hälften så snygg som Tims! ;-)



Dagens guldkorn:  Friskare barn, en härlig ridtur på pigg häst, kanske får pyssla lite i morgon....
Dagens pestråtta: Snön är nästan borta... lite is återstår.... Det sägs att det kan bli -15 i morgon! Brrrr.

Nej men BLÄ! (+bilder från Globen)

Idag fick vi in något i huset som jag absolut inte vill ha.... något man inte önskar nån annan heller...  MAGSJUKA!!! Usch och fy säger jag bara. Det var lilltjejen som var lite mysko efter att vi varit iväg och postat brev. Tänkte att hon var väl trött osv (hon sov i bilen hela vägen fram och tillbaka) men sen efter en stund så sa hon att hon mådde inte så bra... jag hann preciiiiis dit med en hink och resten behöver jag inte ens berätta.  Så.... vid det här laget har jag tappat räkningen på antalet kräkor och hunnit bytt i en säng en gång.  Börjar liksom inse vad det kommer bli för typ av natt... jäsp!  Nåja, vi får hoppas att hon mår lite bättre i morgon och orkar äta eller dricka lite. Det hon försökte få ner idag ville inte vara kvar.

och så byter vi ämne va?

Lite bilder från hästshowen i Globen kanske kan duga? (inga mästerbilder precis som jag sa... men man ser ju att det är hästar iallafall... visst? )
  
Linda Bengtzing,  Viktoria Krantz, Jessica Almenäs får en lektion av Maria Gretzer och Peter Eriksson.

Alltså - kolla dom här godingarna i tölt.... MUMS!
  
Den i mitten vann tävlingen och fuxen (som visas som nr 1 och 3) kom 2a. :-)

  
  
Frihetsdressyr - alltså.... det här är bara så imponerande så man får ståpäls!! WOW vilken otrolig uppvisning han hade med sina hästar.

 8-spann! Det sas att två i världen bemästrade denna konst... och här är dom!
Tomas Eriksson och Fredrik Persson.  Oxå något man blir imponerad av.



Jaha... ska man ta och pyssla lite då kanske... finns väl alltid några julkort som skriker om att bli ihopsatta plus att scrapsuget börjar komma tillbaka. Mot pysselhörnet! :-)



Dagens guldkant: Hann jobba undan en hel del.
Dagens pestråtta: Snön smälter, det är glashalt ute, den där otrevliga magåkomman.... ish!

"jag mötte Lassie" (fast det var en hon)

I en skrytblogg skryter man - så det så! Alltså måste jag ju skryta om att jag faktiskt stått 1½ meter ifrån en kändis när vi var i Stockholm. ;-)  Näe, ingen häst eller så.... dom räknas inte. Vi var in på globen-gallerian en sväng mellan showerna och besökte då leksaksaffären i presentsyfte. När jag sedan står och väntar på mitt resesällskap utanför affären hör jag en "bekant" röst bakom ryggen och vänder mig om lite fint och kollar läget och då är det ingen mindre än Helena Bergström som står där med sällskap och troligen inväntar någon mer. Lite skojsigt. Jag är inte den som springer på kändisar så himla ofta menar jag. (är ju aldrig i storstaden där dom oftast bor heller så det är väl inte sååååå konstigt)

Nåja, sen såg vi ju mååååånga kändisar i själva globen så klart. Men det var ju rätt många meter emellan eftersom vi satt på övre läktaren den här gången. Klara favoriter blev ju islandshästarna, fransmannen (?) med alla sina hästar i frihetsdressyr + maskeradhoppning-dressyren. 

I Stockholm fanns det inte en snöflinga... men det tog vi igen när vi kom hem. Här hemma hade det landat ca 1dm BLÖTSNÖ ovanpå det vi hade sen förut. URK! Inte helt spännande att köra hem i slasket som dök upp nån stans omkring Avesta-trakten tror jag. Fast vi tog oss hem -sakta men säkert. Med plusgrader hela dagen igår och idag så har snön packats ihop rejält och börjar bli en slaskig sörja underifrån. Myyyysigt värre! (inte alls) Verkar vara totalt omöjligt att få det här vita att ligga still på backen i orörd form.



Stämpelstafetten är nu över för den här gången och endast röstningen för utmaning 13 är kvar... (pågår). Tyvärr fick vårt lag inte med ett enda kort pga att e-mailet med alla bidrag inte alls kommit fram till stafetten. Typiskt! Men så där är det ibland -allt kan hända i teknikens värld. Vi var inte det första laget tyvärr som fick erfara detta.

Här är iallafall mitt bidrag som skulle varit med i utmaning 13....
image515
Temat var "Less is more" denna gång. Blev riktigt nöjd med mitt kort. Kanske dyker upp i en postlåda nära dig lagom före jul - vem vet? Julkortshögen växer för varje dag... det är trevligt.

Faktum är att dom scrappade sidorna inte varit så många dessvärre. Har bara blivit kort i November. Men det ska vi väl ta igen snart... börjar bli scrapsugen nu. Har gjort grunden till ett minialbum (hör och häpna!!) där jag ska sätta in kort och skriva storyn om när dottern blir en katt. (jo, hon ska bli en katt sen har hon sagt.... fniss....)
Ska visa det sen när det är klart.

Ska ev. vara med på en julmarknad den 22 december. Funderar på att göra några tändsticksaskar tills dess + ev. några kort. Finns det något mer roligt som kan passa så nära inpå julen? Några tips?



Dagens guldkorn: Torsten buskatt, besök av broder Tuck, en vrålpigg häst, en underbar man och två goa ungar!
Dagens pestråtta: Vädret!! (eller egentligen inte vädret, utan det där plaskiga som ligger på backen redan... värsta sörjan och bara blött och eländigt. USCH!)