Organiseringstips #3

Här rullar det på... fniss..
Har inte så mycket att erbjuda så det gäller att spara på karamellerna! Detta får gälla för i morgon onsdag!

image241

Så här ser det ut när banden är upprullade på klädnypor! Himla dekorativt. Just dessa band ligger i en stor syltburk och är ännu osorterade, men ska sorteras in efter färg vad det lider. Ganska mysigt att ha dom blandade oxå trots allt... :-)



Har plockat ihop och tagit kort på tre små vinstpaket som jag tänkte lotta ut bland er som lägger kommentarer i
det här inlägget - det som drog igång det här organiseringsgrejset! :-)  ENDAST kommentarer i det första inlägget om organisering gäller för utlottningen!!!

Första dragna namnet kommer föräras detta:

Ett kit som man kan göra en härlig dekorerad bok av, en ask med färgpennor och flera små kit med EZ-monterade stämplar.

Andra dragna namnet kommer föräras detta:

Ett litet album (papper) från Bazzill, en växtpress (Panduro) och ett par kit med EZ-monterade stämplar.

Tredje dragna namnet kommer föräras detta:

En rund metallask med innehåll så man kan göra ett album av den, MM-kit med tygblommor och brads + ett kit med EZ-monterade stämplar.

Kaaaan hända att jag stoppar med något mer för att "fylla ut portot" om det visar sig att det finns plats kvar på viktgränsen. Har inte vägt och kollat dessa ännu så vad det blir får vi se när jag gör i ordning breven. Kanske har jag även hunnit rensa ur fler saker ur mitt pyselhörn som kan vara till glädje för någon annan?

Organiseringstips #2

Allt hör ihop med det här inlägget! :-)  Vill du vinna - gå dit och lös "uppgiften"!

Här kommer iallafall några fler bilder på något annat jag känner mig nöjd över att ha organiserat.

 

Det är alla mina "småpryttilar" som tex: brads, öljetter, halvpärlor, små bookplates etc som är färgsorterat!  Jösses vilket jobb det var men väl värt det. Jag jobbar mest i färg har jag konstaterat. Det är liksom inte det att  -Nu skulle jag vilja ha en *brad* och sätta på min LO eller mitt kort, utan mer - Nu skulle jag behöva något *Rött* här nere i hörnet... vad har jag för röda saker???

När jag hade det som jag hade från början med alla brads i en låda, blev det ofta så att jag bara var där och rotade och missade alla andra härliga saker som jag skulle kunna använt på min LO eller mitt kort.  Nu finns dom där rakt framför näsan när jag letar i den färg-asken som jag behöver något ifrån! 

Lådorna kommer från Clas Ohlson och är sånna där man kan avdela själv beroende på hur stora fack man vill ha. Dom är skålade i botten för att man lätt ska få upp även dom minsta sakerna. Själv har jag alltid en pincett till hands när jag fiskar upp brads och öljetter - då slipper jag gräva med stora pekfingret och pilla det jag ska ha ner till botten i asken.... ;-DD

Fortsätt tipsa mig!!! Det kan bli en härlig idé-bank för fler som vill organisera upp sin pysselhörna!!


Jag gör som alla andra - röstfiskar!! Rösta på mina bilder! :-)
http://sommarbild.pcforalla.idg.se/rating/vote.jsp?latest.clearcache=true&mid=4c8fc9af37e24e91

http://sommarbild.pcforalla.idg.se/rating/vote.jsp?latest.clearcache=true&mid=2f718bc04d30688f



/Lisa

2CV - världsmöte i Borlänge.


Organiseringstips (#1) och du får chansen att vinna?

Japp, låter inte det spännande??

Allt eftersom jag städar / organiserar upp i min pysselhörna nu tänkte jag rensa ut vissa saker som jag inte använder eller *behöver* (svårt ord det där sista...phu).  Har efter förra veckans lilla rensning redan en 10L back med saker som jag tänkte förära någon annan.  Det *KAN* vara använda saker, men dom är absolut fullt funktionella och inte trasiga etc.  Du kommer inte få hela backen om du vinner, men jag stoppar i några godbitar som jag tror kan bli uppskattade! :-)

Så här gör du för att skaffa dig en "lott" till dragningen.

Skriv en kommentar till DETTA inlägg SENAST FREDAGEN DEN 3e AUGUSTI kl. 18.00. 
En vinnare (eller kanske fler - vem vet?) dras på Lördagen den 4e och presenteras här i bloggen!

Du skriver ETT organiseringstips i varje inlägg du gör - MAX 3st/ person!  Du kan alltså totalt få 3 lotter.

Du får *gärna* länka till bilder som visar det du tipsar om - bilder inspirerar massor!!



Hoppas ni tipsar med massor av roliga saker så ska jag försöka visa allt eftersom jag organiserar hur det blir - ok? Jag ska försöka att redan denna vecka posta bilder på saker som jag organiserat på ett sätt som jag är riktigt nöjd med så håll utkik och sparka mig där bak om jag glömmer! :-)


FÖRVARINGSVISNING 1 (2007-07-30)

   

Så här förvarar jag mina band + blommor!
Dom fyrkantiga glasburkarna hittade jag först på Clas Ohlson (dom hade bast runt sig som jag tog bort). Ville så klart ha fler men då var dom slut... GAH! Lyckan blev enorm när jag hittade dom i årets Biltema-katalog. YES BOX! Så nu har jag sorterat in även blomorna i lika glasburkar. Dom passar perfekt i CD-hyllor som är inköpta på Clas Ohlson. :-)  (Notera: Man ska inte "förakta" gubbarnas affärer... fniss... det kan finnas godbitar där med)

Är sjukt nöjd med att ha det "färg-sorterat". Märker att jag använder det mycket bättre då + att det är en härlig färgklick! Tog en stund att sortera alla blommor, men det var det värt! :-)



Testat Gamsol igen...

Testade lite förut med saker jag hade hemma men blev inte speciellt nöjd. Men skam den som ger sig... ;-) Inköp av lite *riktiga* färger + bättre lösningsmedel för ändamålet och så på't igen!

Och sen fick jag så klart lov att testa lite olika pennor igen - när jag väl hittat ett lösningsmedel (tack
Sara!!) som funkade med denna teknik.

Det blev tre olika märken på pennor - samma lösningsmedel (Beckers "A").

image206 image207 image208

Det känns som bilderna talar sitt tydliga språk.
Alla "gick" att använda - men Prismas var klart BÄST att måla med. Färgerna poppade ut och blev klara och fina och färgen följde med fint när man "stompfade" ut den mot mitten.
Nån av Generals och Derwent (minns inte vilken nu) riktigt "gnisslade" när man skulle dra ut färgen... HUA!!!
Så visst kan det löna sig att satsa på kvalitet!!



Idag - söndag - har varit en riktig *latdag*. Har varit totalt trött i hjärnan och knappt orkat med nått alls. Fast jo, lite har man väl gjort om man funderar....
Pysslat några LO * Bäddat om i sängarna * Fixat två mål mat * Sovit middag (ehhrr) * Slösurfat  X antal gånger * Tagit in hästen - lagom när regnvädret kom, vad annars?? Suck....     så jo, visst har man väl gjort liiiiite ändå.



Har även fått totalt släpp på min pysselhörna och konstaterat att NÅGOT måste göras. Hittade härliga lådor på IKEA som jag tänkte skulle passa att göra något med på skrivbordet som nått slags hyllsystem. Problemet var ju bara det att dom inte fanns på IKEA i Valbo.... men tack vare underbart gulliga Ingrid så har det löst sig!!  Så nu är ett gäng lådor på väg med specialleverans från Gbg till Falun och det är betydligt närmare än att ta sig till Uppsala i alla fall. :-DD Nu gäller det bara att orka ta tag i och pyssla om allt på skrivbordet och hålla tummarna för att det kan bli lite bättre i slutänden!!  
  
Kan ni begripa - detta kaos sitter jag och pysslar i just nu (OK - något bättre för jag lyckades pilla om och städa en del i slutet på förra veckan, men det var ju en droppen i havet jämfört med).
För din egen skull - klicka inte upp bilden om du är allergisk mot kaos!!! :-DDD
Jag får väl kalla denna bild för "Före" och hoppas att det inom snar framtid kan bli en "Efter-bild".

Glömde ju en sak...

Jag har blivit "halvt taggad" av Gunvor! ;-)

halvrockblogga
Jag har ju egentligen avsagt mig allt sånt här med "taggning" och tagning osv osv.  men denna är ju lite rolig eftersom det ändå är i inspirationssyfte från varandra känns det som!  Så jag antar utmaningen liiiite.... (halvt) ;-DD

Jag taggar ingen ny, men jag tipsar om några härliga bloggar "over there" som kanske kan ge inspiration i vårt "stämpel-långa" land.  Inspireras och njut!

How much is too much?

Mish Mash

Naptime Stamper

Stampin when I can

Craft Critique

Såg att många av dom var redan taggade och detta är ju bara en halv taggning = ett sidospår så därför hoppas jag ingen blir ledsen för att jag inte taggar vidare. :-) 

Inget nytt skapat...

... men vi har bra väder! ;-)

Ibland är det skönt att bo på "mitten" (ok, jag vet att det inte är mitten) av landet för trots att vi tycker det har regnat mycket här så är det ingenting mot vad det gjort i "södern" märker jag! Det vankades regn och "oväder" här redan i måndags men det blev ett pyttelitet stilla regn på kvällskvisten - det var allt. Tisdag och idag Onsdag har förflutit med ett par grader över 20-strecket och ömsom sol ömsom moln - mestadels vita!

Ikväll har vi haft gäster här på lite grillning och precis innan dom kom såg vädret ut att lura till rejält och vi befarade att vi i värsta fall skulle få äta inne. Men vi klämde igång grill och gjorde vår mat och sen när vi satt och åt så sprack det upp och blev en helt underbar kväll! TACK SVERIGE för väder! :-)
Så.... jag känner att vi ska verkligen inte klaga.

I måndags var jag på IKEA som hastigast och planerade att köpa några BÖDA (låda 30 x 40 cm) men efter febrilt letande (ungefär 2 minuter som jag hade tid till) så frågade jag nere på lagret var dessa fanns och fick till svar att dom inte hade dom på varuhuset i Valbo där jag befann mig! GAHHH!!!!!! Närmsta varuhus var Uppsala.... vad hjälpte det mig när jag stod i Gävle - DÅ - och ville ha lådorna med mig hem NU! suck....
Jag som planerat att fixa till lite ovanpå skrivbordet med dessa lådor + ett par hyllpan, nu sket sig allt rätt grovt om man säger så.... MORR.
Får komma på en annan plan, för jag lär nog varken komma till Uppsala eller Örebro som är dom närmsta varuhusen förutom Valbo. (och jodå - jag frågade om lådorna gick att beställa hem från katalog eller liknande men nix pix - dom skickades inte!)

Nån som har nått tips på liknande "lådor" som man kan bygga upp en hylla med? Dessa var nämligen hyfsat prisvärda oxå tyckte jag med sina 179:-   Kanske kan man få tag på lite sockerlådor eller liknande här i uthusen, men då lär man väl hitta förtielva storlekar på dessa tippar jag. 

Jag grubblar vidare - nu måste här börja rensas i pysselhörnan - jag står inte ut!

Dagens guldkant:  Grillgäster! Himla mysigt att grilla och prata en stund - även om det blev en snabb visit.

It's a wonderful mooooooorning!

  wow - vilken härlig dag! SOMMAR SOMMAR SOMMAR!

En tidig ridtur, lite lagom tröttseg i starten men med detta härliga väder blir man snabbt pigg och kan njuta av det sommarväder som bjuds. Åkrarna ligger nyslagna och hö ska tas in. (japp, det är lite sent här men vad katten - det har ju bara regnat och regnat!!)

Igår var vi på bröllop och jag fotade som en galning. Hade ju uppdrag från brudparet så jag gjorde mitt bästa för att få med så mycket som möjligt. Glömde säkert massor ändå. Trist nog har man ingen superkamera precis, men det blev några härliga bilder iallafall. (funderade på om Expressen kanske kunde vara intresserad av ett nyhetsscoop så kunde man finnansiera en ny kamera, men brudparet var nog inte tillräckligt kända för det *garv*.)

 
Eller vad tror ni - nån av bilderna som Expressen skulle betala dyrt för??? HAHAHAH....
Näe, skämt åsido, känd eller inte spelar inte så stor roll, det var ett underbart bröllop i bästa sommarväder!

Här är presenten jag scrappade ihop - nu är den öppnad och kan visas! 
(den var dock inte från oss utan från brudparets föräldrar)
image196 
     

Kortet från "vår" present såg ut så här:
image198

Massor av glitter på tjejens klänning och slöja - fast det syns inte på fotot så klart.

Jaha, nu kanske man ska fixa lite lunch och fortsätta njuta av vädret på *utsidan* av huset? :-)

Dagens guldkant "so far":   Sverige har VÄDER! :-)

Kan det bli lite mer sommar nu då?

Idag verkar det som det kan bli en riktigt fin dag!! Hoppas hoppas....
Solen lyser, himlen är blå.... men det är fortfarande lite kallt. Fast det gör inte så mycket - det regnar inte iallafall! :-D Dom har lovat bra väder så temperaturen stiger säkert under dagen.

Igår började jag scrappa en lite annorlunda sak (för mig iallafall). Fick inspiration från den som mojmojmoj gjort och lagt ut bilder på scrappiz. :-D  Kan inte skriva här vad det är för man vet aldrig om "fel" person är här inne och smygkikar!  Min svägerska ska nämligen gifta sig på lördag och det är till henne... fniss...
Ska bli spännande att se om jag får till det så jag blir nöjd och vad brudparet säger när dom får den!  Måste göra ett kort oxå som skall medfölja syskonens present. Får tänka ut nått finurligt.

Dags att jobba en liten sväng - det är många hÄnglar på tapeten den här veckan om man säger så! :-)

Nu har jag fotat!

Så här kommer det senaste i pysselväg! :-)

    

Papperet med blommor till den första sidan satt jag och lekte fram på egen hand med lite clear-stamps och vattenlöslig stämpelfärg. Beskrivning skall jag fixa (+ fler bilder) i InkyWings blogg strax!
Övriga är div "efterblivna" kort som jag ville scrappa men har lagt längst bak i högen hela tiden.... men nu är dom gjorda och jag kan gå vidare till annat. :-)



Och här följer dom sidor jag pysslade med igår när jag hade så trevligt sällskap i köket av Bea och Annica. Tänk att det är så himla roligt att ha några att tjöta med när man pysslar. Kanske blir lite mindre gjort än när man är ensam men vad gör det? Det sociala får man inte glömma bort! :-)

   

På den första LOn (Yrväder) testade jag att leka med en glitterpenna. En sån där gelly-roller fast det är bara genomskinligt med glitter i. "Målade" bokstäverna med glitter och det blev kanonhäftigt! Garanterat "bling-bling".
Har även dragit med pennan i "fårorna" på dom stora blommorna så dessa glittrar läckert med. Lika enkelt som att skriva eftersom det var en penna!

Har även försökt att använda lite av alla knappar, band och blommor man lätt samlar på sig... ehhrrr....



Dagens guldkant:  Att få sitta ute på altanen och äta kvällsmaten.... även om det blåste lite.

Pysselsällskap idag!

Idag har jag haft trevligt pysselsällskap från runt 14-tiden fram till ca 21.30.  Härligt roligt att både få prata med trevliga kompisar OCH pyssla! :-)  OJ vad tiden går fort bara!  Men jag tror vi svängde ihop 4 LO var faktiskt - inte fy skam alls.... vi hann ju dessutom fika & äta och själv hann jag lägga barn och ta in hästen oxå. :-)

Fortfarande inga foton, men jag ska ta mig i kragen och fota dom senaste - inklusive dagens så ni får se lite nytt under helgen! Ska fila dit ett par rubriker på ett par först bara.

I övrigt har det varit en riktigt solig och härlig dag (förutom precis är jag tog in hästen då det kom en fin "sommarskur" naturligtvis). Morgonen började kall med dimma (!!!) men sedan lättade det och det blev varmt och skönt. Precis när värmen började komma gav vi oss av på en förmiddags-ridtur. Härligt.

Dagens guldkant:  Pysselsällskap i form av Bea & Annika.

Bilder kommer sen...

Har faktiskt hunnit pyssla lite till men jag har inte tagit kort ännu så jag får lägga upp bilder senare.

Igår och idag har vi faktiskt haft en hel del *sol* här! Hör och häpna!! Fast några överdrivna varmgrader har det väl knappast varit kanske... men det får duga ändå.

I morgon får jag pysselsällskap från tidig eftermiddag och det ska bli sååå trevligt!! Bea och Annika kommer hit en sväng och scrappar med mig. Passar utmärkt eftersom gubben jobbar kväll och minstingen hoppar tidigt isäng efter middagen. Och innan dess kan hon lätt roas med eget pyssel eller kanske lite lek med kusinen som är här och hälsar på. Bra tajming! :-)

Måste försöka fräsa igenom lite halvtråkiga kort som jag ändå vill scrappa för att sedan kunna gräva lite i dom nyaste korten istället. Måste hitta nått bra sätt att få in alla "oscrappade" kort i albumen oxå. Vill ju ha dom tillsammans med övriga men ändå inte känna press att behöva scrappa *allt*.  Hur gör ni andra?
Känns trist att lägga korten i lådor eller sätta i andra album... vill ju kunna bläddra bara på ETT ställe....

EDIT:  Woooops, glömde ju "Dagens guldkant...."

Dagens guldkant(er): 
Ko-hornet igen. Jag njuter så jag nästan ryyyyser och känner mig som världens lyckligaste när jag hör grannen spela.... sjukt men så är det! ;-)

Att sitta på trappen med en kopp te utan att frysa ihjäl.... fniss...

Gammalt och nytt - äntligen fotat!

Här är några sidor som är "rykande färska" från pysselhörnan.
Dessa 6 sidor + Zoo-sidorna har tillkommit den senaste veckan. Tror bestämt jag hunnit sitta i pysselhörnan en hel del... fniss...

  
  


Blev så himla inspirerad av några LO med massor av kort som jag såg i en tidning. Helt plötsligt visste jag vad jag skulle göra med alla zoo-kort från förra sommaren! :-)  Notera den "blå" LOn som heter "Livet på Zoo". Där är det hela 9 kort fast det knappt är trångt. Bara smala remsor av motivet - blev bättre än jag trodde innan!
  
 


Här är ett gäng sidor som blivit ihoppysslade "förut nån gång" men inte har hunnit bli fotade. Ser nu att någon till och med saknar rubrik - kanske ett fall för morgondagens pyssel....
  
 


Japp, det var dagens inspiration det.

Dagens guldkant(er)? 
-En *WONDERBAR* ridtur på min töltmaskin. Han är bara för go´ den hästen! Avslutade med en liten pass-sträcka och den satt klockrent efter en lite hetsig start... fniss...
-En stund i pysselhörnan - helt ensam hemma.

Gårdagens "guldkanter"....

Ja, faktum är att varje dag brukar ha sin guldkant, även om det ibland kan vara svårt att hitta den.  Igår var det en sjukt stressande dag med mycket tjat och gnat och några guldkanter såg jag inte röken av... förrän jag gått och lagt mig!! DÅ kom jag på flera stycken! :-) Tänk att det kan vara så svårt att plocka fram dom direkt!

1) En maffig sprillans ny katalog från
Stampin Up kom med posten från min Amerikanska bekantskap! WOW säger jag bara... jag dregglade läääänge och blev såååå himla kort-inspirerad. Älskar den rena enkla stilen dom har på exemplen i katalogerna! (katalogen finns online för dig som är nyfiken!)

2) En ridtur barbacka på min rufsiga islandshäst. Skulle först inte rida alls - för jag hann inte till den tid vi bestämt, så jag tänkte bara "slänga in honom i stallet" när jag kom på att jag istället skulle ta en "relax-tur" barbacka ut på sjöbotten. Sagt och gjort - uppehåll, nästan vindstilla, varmt och en häst som faktiskt lyssnade och promenixade i så sakta mak jag önskade mig. Mådde klart bättre när vi kom hem!

3) En del grannar kan man vara utan medans andra sätter den starkaste guldkanten på någon annans liv utan att ens veta om det! Jo, så kan det vara! :-) Igår när vi lagt oss började grannen spela ko-horn och eftersom vi har sovrumsfönstret på glänt hörs det alldeles prima. Det är helt *underbart* att höra!!! Rogivande, vackert och alldeles.... underbart! Gamla vallvisor skulle jag tippa.... och många låtar blev det kvällen till ära. TACK kära granne! Det var även här jag kom på vilka guldkanter min dag faktiskt blivit förgylld med.

Såååå, idag tog jag mig lite tid och pysslade! Stämplade KORT i riktig Stampin Up-anda eftersom jag blev så inspirerad av katalogen. Rotade till och med fram ett gäng stämplar från Stampin Up som jag knappt hunnit prova (Läs: hade inte ens monterat).  Stämplade upp ett gäng och målade med akvarell, skar till papperen med motiv och letade sedan på kortbaser i spillbitsmapparna och även lite mönsterpapper.

På med ett band (passade bra eftersom jag nyss fått hem en skaplig bunt!!) och sedan smäcka dit motivet på topp. KANONERS!  Så på några timmar (ja, jag stressade inte för en gångs skull, även om korten är busenkla...) så hade jag 4 + 5 kort klara.

Här är korten:
SU-glassar

SU-strandflicka
Gillar texten jag stämplade på dom blå korten:
*The best things in life are not free, but priceless.*

Dagens guldkant?  -Att få sitta ner och pyssla så klart! :-)

Inte blev man någon mästare precis...

men det var inte väntat heller. Det finns så otroligt många duktiga tjejer i vårt avlånga land som har en miljard bättre chanser än vad en annan har. Men det var roligt att skapa 7 LO efter utvalda kriterier. 

Att jag inte skulle bli någon scrapbookingmästare 2007 hade jag ju räknat ut redan tidigt i våras eftersom man inte blev kontaktad om att skicka in dom riktiga LOna, men ändå har jag inte kommit mig för att lägga ut det jag gjort här i bloggen... har liksom inte blivit av bara.  Men idag kom tidningen med avslöjandet av vinnarna och jag säger bara WOW vilka duktiga tjejer. Man blir helt klart inspirerad till MAX! GRATTIS alla ni som tog en vinstplats! :-)

Här är mina bidrag:

 Årstid

 Egen Favorit

 Fokus på foto

 Fokus på text

 Kreativt  (vad nu det är?)

 Favoritteknik + favoritprodukt 

 Trend

Japp, that's it.  Inga superLayOuter alltså om man jämför med vinnarna, men själv känner jag mig riktigt nöjd med dessa faktiskt. Får ta med mig tidningen in i pysselhörnan nästa gång och inspireras och scraplifta lite så kanske jag kan känna mig som en vinnare jag med. :-DDD

Ha det gott i vilket väder ni nu än må ha.  (här har vi solglimtar mellan  molnen)

Höstens Dalapyssling börjar planeras!