Snö, stämplat & Torsten.

Man kanske ska vara försiktig med vad man önskar har jag just upptäckt...  för om "mer jul" är samma sak som *mer snö* så har jag fått min önskan uppfylld med råge under natten och dagen. ;-D  Det började igår kväll med en lätt "glasering" i form av fint fint regn till en temperatur strax under nollan = isglasyr! 

Vi var ute och red en sväng och när vi kom tillbaka insåg vi att överallt där vi var blöta av regnet var det en tunn frusen yta. Läckert på sitt vis men lite oroväckande när man tänkte på att samma sak även landade på vägarna. Hua!

Och som sagt... det har snöat här precis HELA dagen!! *allting är vitt-vitt-vitt.... * (fast hellre snö än regn den här årstiden om jag får rösta!)
 
   (taget på fm!)

Här är lite kort som jag knåpat ihop. Enkla modeller som passade bra till det julkortspyssel jag var iväg på, och jag tror baske mig att merparten av mina egna julkort som jag ska skicka kommer bli i samma stil. Tyvärr har jag inte tiden att lägga flera timmar på varje kort när man behöver knåpa ihop si så där 50-60 julkort!! Då får man välja något som går undan. ;-D

image506
(notera vem som skulle vara med och spana!!)

Sen tog jag kort på tändsticksasken jag pillade ihop utom tävlan - hann ju inte skicka in den till utmaningen så jag gjorde klart den ändå och fick mersmak så klart. Måste handla lite fler askar att dekorera, blir nog lämpligt till en kommande julmarknad!
 
och ett par andra julkort som blivit till i bara farten när jag pysslat med annat...
 
Måste bara visa det första kortet jag tog på det här "rutiga" kortet... hade en nyfiken herre där i "rätt ögonblick".


Så, eftersom herr´n är så sugen på att vara med på bild så får jag väl förära honom en alldeles egen bild istället! :-)

image511
Blev lite för ljust kanske... har märkt att blixten på den nya kameran är ganska "skarp" - speciellt om man tar på saker väldigt nära. (tyvärr) Antar att det går att åtgärda med lite andra inställningar än "auto" men det är inget jag orkar gräva i just nu... Kanske man kan önska en lös blixt av tomten oxå... ska nog prova! 

image514

Gulligt va? ;-)



Dagens guldkorn: Doften av nybakat bröd (svärmor har bakat "bakubulla" här inne idag!), att ha anledning att vara inne när vädret är så "vitt", I morgon är det FREDAG och då åker vi till GLOBEN!!! YES!!
Dagens pestråtta: egentligen ingen alls faktiskt!

Mer jul - ge mig mer jul!! ;-)

Man kan ju nästan får riktigt julpirr här!  Med julsånger på datorn ( http://www.spraydio.se/jul/ ) och ca 15 cm snö ute (!!!!) så är det inte utan att det känns rätt bra att sitta och göra julkort. :-)
På stämpelstafetten ska vi för tillfället göra ett julkort med en viss förbestämd form. Själv sitter jag och pillar med ett hjärta. (ja - ni som är med kan ju ändå gå in i vår tråd och läsa er till detta så det kvittar ju om jag talar om det här med.) Inte helt lätt... svårare än jag tänkte mig från början faktiskt. Men men... det är på G!

Har haft fullt upp idag med jobb, annars hade det varit mysigt och smugit ut lite och tagit kort på allt det härliga vita medans det var ljust. Kanske kan det bli en sparktur i morgon.

Inte mycket foton på pyssel just nu, men det kommer... lugn bara lugn! Jag har ju pysslat snabba julkort till lördagens pyssel + faktiskt gjort min första tändsticksask! Jepp, riktigt roligt som alla intygar. Tyvärr glömde jag köpa fler när vi var iväg och handlade. Känns som jag åstadkommit fasligt mycket julkort här ett tag och det är ju bara positivt! Då slipper jag sitta och slita mitt hår den 15e som vanligt - dagen innan dom bör skickas...

Ska se om några utmaningar är avklarade så jag kan visa korten från dom iallafall...

6-7-8 är ju klara, dom ska ni få!

   
Inga mästerverk - inga vinster. ;-)



Dagens guldkorn: Mysig katt, snön på sitt vis, att man slipper skotta gården.
Dagens pestråtta: Fullspäckat schema.

Några busiga kort

Lovade ju några kort på busiga kattor... fast det blev inte så många där båda fastnade samtidigt OCH hela kattor! Det gick undan i svängarna må ni tro... haha... och jag är inte riktigt utbildad "sportfotograf" ännu. Satt nämligen och lekte med en ny kamera så det var inte helt lätt!

  
  
Som sagt... mer vilda än tama, men det syns inte så där alldeles bra på korten... lite fart och fläkt syns kanske.  Men jag kan intyga att det gick i 190 över fåtöljer, fönsterbrädor, golv och soffor här hemma ett tag! ;-D

Sen när Cissi gått tillbaka in till sig igen så blev Torsten sååååå trött så trött....  först somnade han på en handduk i badrummet och senare på kvällen knoppade han in på Kjells mage (med ett öga på TVn som visade rörliga bilder - intressant!).
 

Inget nytt pyssel under solen. Tändsticksask-utmaningen missade jag. Det fanns helt enkelt inte tid att få ihop nån ask och utmaningen skulle vara inne kl. 12.00 idag... så jag fick hoppa det. Vi hade andra måsten här hemma som var viktigare. Det är bara att flytta fokus till nästa utmaning - fast en tändsticksask ska jag nog dekorera ändå tror jag. Måste ju prova - har inte blivit någon för mig förut. Kommer sääääkert att visas i en blogg nära dig! :-)

På snöfronten - lite nytt! En knapp cm igår kväll och ytterligare en eller max ett par ikväll. Så nu är det lite vitt igen. Det smälter ju undan titt som tätt här så det byggs ju aldrig på.

Julkortspyssel

Idag har jag varit iväg och haft julkortspyssel med ca 30 personer! Ett härligt gäng ungdomar + några vuxna. Det var träff i en förening och som aktivitet hade dom alltså julkortspyssel och jag var inbjuden för att hålla i detta. Kuligt! Det pysslades för fulla muggar och det lät som alla var nöjda när dom traskade iväg med sina två kort som dom fått stämpla, måla och sätta ihop. 

Efter julkortspysslet var det tårtbuffé! Ja, ni fattar va??? Inte kan man ha karaktär nog att motstå en sån inbjudan? ;-DD  Fick självklart lov att prova några av läckerbitarna som man aldrig ätit förut. 4 olika blev det,  fast jag hoppade kladdkakan och princesståtan, även om jag verkligen hade lust att sätta tänderna i dom oxå. hehe (dom visste man ju hur dom smakade så jag körde taktiskt!) Och NEJ, det blev flisor av tårtan - inga riktiga bitar - vad tror ni om mig??? HAHA!

När jag kom hem kastade jag mig över pysslet här hemma. En julgransprydnad till utmaning 9 i stämpelstafetten skulle fixas innan deadline kl. 20.00 ikväll. Lika bra att göra det med det samma. Fick rota lite i lådorna efter "gammal skåpmat" som jag visste fanns, och när allt var klart var det bara att traska ut i kylan och hänga upp den i granen som redan är uppställd med adventsljusen i. (passande!) Bara att hålla tummarna nu för att nån röstar på *mitt* bidrag... fniss.

  Kort från igår på Torsten. Han fick besök av Cissi och dom lekte ett par timmar på eftermiddagen och sen var han helt slut stackarn! När Cissi gått hem igen somnade han helt plakat lite var stans...  (ungarna störde honom ibland)  Just nu sitter han här på databordet och nickar... han är så trött så han nästan ramlar. (vad han nu ska envisas med att sätta sig upp hela tiden för - han lägger sig nämligen mellan varven och somnar BUMS!) Cissi hade visst varit här inne en stund idag oxå för svärmor bakade lusselängder och ville inte ha nån katt som hjälpte henne trampa degen. ;-DDD  (deras katt är väldigt huslig och måste vara med vid matlagning, bak och disk... överallt är hon och snokar!)
Kort från gårdagen på buskattorna kommer så småningom - ska trixa ur dom ur kameran först.



Dagens guldkorn:  Att se engagemanget hos alla julkortspysslande ungdomar!, Det är lördag. Jag slipper laga mat idag, det mesta på veckans lista är klart.
Dagens pestråtta:  Lite kyligt i morse (-9), en lätt huvudvärk (som troligen beror på en halvtaskig lunch bestående av varmkorv och tårta... ehhrrr....)

Skyhöga odds!

Alltså... med dom skyhöga oddsen så var det ju helt otroligt att det slog igenom! Vaddå undrar ni kanske? Jo, att frosten var kvar!!! ;-DD (löjligt va?)  Tyvärr dock inte samma solsken och dimma som igår - kunde man ju gett sig katten på förståss... men frosten var iallafall kvar!  Fick några bilder på denna härliga frost, men konstaterade än en gång att kameran verkligen skulle behöva en uppdaterad kompis! Bilderna blir sämre och sämre! (jo, faktiskt - det är inte bara skit bakom spakarna.... det märks skillnad mot när kameran var ny faktiskt!

Hur som.... detta är ett par bilder av frosten som jag tog idag! ;-)

  (jämför med gårdagens bild - det är samma ställe! ;-D )

   
   
 

Inte så helt intressanta bilder kanske... men kul att notera hur "lång" frosten ändå var! Hade ju velat haft lite solsken och haft tid att ta mig en promenad för att ta kort på lite frostiga växter och gräs mm. DET hade varit betydligt mer spännande än tvätten och klädnyporna. ;-DD (nätet är min fågelvoljär!)

Nu ska jag börja klura på vad jag ska göra för julgransprydnad till stämpelstafetten. Skulle vilja göra nått käckt som jag faktiskt kan använda i vår egen julgran sen oxå.... några tips? ;-)

Inget jag brukar göra...

men nu måste jag ju bara testa...
Såg denna hos
Webmoster och inte heller jag kunde hålla mig för skratt... ;-)

 

Tja, vad säger man? ;-DD

I övrigt har det blivit klart två LO, ett kort till Stämpelstafetten och liiiite fotat! 
Skulle ha fotat massor idag egentligen, men masade mig aldrig ut - skäms! Missade superläckra bilder tyvärr. :-(  Vi har haft världens läckraste frost här idag nämligen. Dimman låg ute på sjöbotten ända till mitt på dagen - såg det när jag skulle till dagis och tänkte att bra - då hinner jag fota när jag åker hem sen eftersom jag får ljuset bakifrån då. Problemet var att jag var på väg hem först en timma senare (hade ett liiiitet ärende först) och då när jag passerade igen hade dimman lättat och det var inte alls lika mysigt och trollskt som när jag passerade första gången så klart. DUMT DUMT att inte stanna redan då och fota alltså! 

Inte heller var jag så smart så jag gick runt och fotade när jag kom hem - det var nämligen frost på ALLT! Sån där lång frost ni vet... pinnarna såg ut som taggtråd ungefär... eller en törnbuske typ! Skitläckert!!! Just nu sitter jag bara och hoppas att det inte töar till i morgon för då ska jag baske mig ut och fota ett helt minneskort om så är. (gissa om det bergis kommer ha töat till i morgon bara för det.... )

Några snabba hur det såg ut (jo, jag stannade som hastigast ändå på vägen hem och tog ett par bilder!):
 



Dagens guldkorn: FROSTEN!! Helt klart... den gjorde mig lycklig. ;-D
Dagens pestråtta:  Njäe.... inget alls tror jag?

Stämpelstafett+ kvällsscrappat.

Vi började bra i vårt lag med ett vinnande bidrag, men sedan har det gått sämre. ;-)  Men vi kämpar på så klart och ger oss inte i första taget - vi ska ge dom på "nöten"... hehe...

Här är mina bidrag till utmaning 3, 4 och 5 som nu är omröstade och klara!
  

Tycker jag kommit på ett smidigt koncept att göra så mycket julkort jag kan... hehe... på så vis ökar det ju i julkortshögen. Visserligen kanske mottagarna redan sett kortet, men det är smällar man får ta ibland! Hellre det än at köpa kort iallafall... då skulle jag nog säkert få mina gliringar! ;-D

Igår kväll passade jag på att scrappa lite när gubben satt fastnaglad här vid datorn. Fick till hela 3½ sida - och gjorde klart den 4e idag på fm. Fortfarande inga avancerade saker, men nu börjar jag inse att jag vill dekorera med massa saker som jag inte ens hittar... ehhrrr!!! Eller så är jag för lat för att dra fram dom ur skrubbar och vrår, eller gräva längst inunder skrivbordet eller i botten av nån hög. Usch ja... så illa är det! (tänkte skriva - börjar det bli - men ändrade mig till ÄR det... för det är mer sanningen tyvärr!)

   

Idag hade vi en härlig ridtur på förmiddagen. Strax över nollan temperaturmässigt och hyfsat pigga hästar. Segheten som fanns berodde nog mest på att frukosten fortfarande vilade i deras små maggar. Det är väl nackdelen med att rida på förmiddagen. Fördelen är så klart att det är LJUST! Visst går det bra att rida på kvällen med pannlampa, men det är lite knepigt att se alla gropar och nivåskillnader på backen - både för oss och hästarna.



Och Torsten? Ja, han håller på att lära sig att scrappa han...
 
Fast det är nog ganska tråkigt - så trött som han ser ut, han somnade nästan direkt. Måste vara jobbigt att vara katt... för vi har en riktig sömntuta här emellanåt. (utom vissa nätter!! HUH)  Favvoplatserna har börjat bli: I vår säng (dagtid), i köksfönstret (värmer gott från elementet där) och ev. i hans egen lilla katt-säck som vi ställt lite i skymundan för att han ska slippa ha barnen hängande över sig.  Just NU sover han här på databordet. ;-) Sällskapssjuk liten herre oxå.

 Så här kan man se ut när man ligger i köksfönstret bakom gardinen och knoppar!

Föresten - har ni hört talas om en katt som suger på "tummen"? Inte jag heller, men vi har en här hemma!! Han ligger och snuttar på sina egna små tår när han sover.... låter så där snuttigt gott oxå.... troligen en "bi-effekt" av att hans mamma inte var så intresserad av att vara inne och låta honom dia... Han har ju inga syskon och är född uppe på höskullen, men tack och lov hittad i tid och intagen till det sociala livet innan han blev mer vild än tam. Att vara vildkatt är nog inget bra liv.



Helgens guldkorn: Ridturerna, smaskig kvällsmat, sovmorgon, datorn är fixad.
Helgens pestråtta: Datavirus, syskonbråk mellan barnen, nattvaken katt.

Det svänger fort! :-)

Till skillnad mot förra inlägget där det inte scrappats eller pysslat knappt något så har jag nu varit på pysselträff i helgen och pysslat MASSOR! YEAH vad skönt det var att komma hemifrån en stund och bara rå om sig själv.

En totalt sjukt hektisk vecka har föreluggit och jag kom isäng först när klockan slagit lördag! Phu. En knapp märkbar sovmorgon på lördagen och sen tutade jag iväg upp till Laknäs där vi skulle ha vår Dalapyssling. 22 anmälda med oss själva, men vi blev 20 när vi väl drog igång.   Eftersom det inte skulle förberedas någon lunch fick jag och Anna-Lena (som fixade träffen) sätta oss själva och börja pyssleriet ganska omgående oxå, och innan lunch hade jag knåpat ihop hela 2 LO. Var riktigt imponerad själv!

Sen följde många långa timmar med scrap, skratt, pyssel, mat, godis, fika, scrap, pyssel, skratt, godis osv. i en salig röra. ;-) Precis så mysigt som det ska vara på en träff. Klockan 23.15 gick luften ur mig och jag började plocka ihop mitt pick och pack. Då hade jag 9 färdiga LO i min hög. *NÖJD*  Packade ihop övrigt, släckte och åkte hem till Anna-Lena och avslutade med ett glas vin och föll som en fura i sängen kl. 01.45. JÄSP!  På söndag morgon skyndade vi oss att städa klart bystugan och sen satt jag och Anna-Lena och målade stämpelmotiv för glatta livet en stund på söndagen. Perfekt - betyder att en del av julkorten för i år börjar bli säkrade! (grymt ute i god tid - totalt ovanligt för att vara mig)

Ja, ja... ni ska få se mina LO.... här kommer dom.
   (tack Hönan för rubrik-tips på Höst-Å ;-)  )
  
  

Scrapträffar innebär sällan några väldekorerade LO för min del som ni märker. Det viktigaste är med - korten och en "story"... och det är huvudsaken. Jag kan nämligen ändå inte bestämma mig vad jag ska använda/ta med för dekorationer så då lämnar jag det mesta hemma. Jag kan alltid plocka på något mer senare om jag har lust. :-)
Packningen är tillräckligt tung som den är - även om man "bara" tar det nödvändigaste. ehhrrr...



Här är mitt första kort till utmaning nr 2 i Stämpelstafetten föresten!
 
Ingen placering för mig, men vårat lag vann faktiskt den utmaningen. HURRA för Stämpelnötterna! ;-)

Snart får vi nog visa 3an oxå tror jag.



Torsten (Bark) växer så det knakar tror jag bestämt! Nu flyger han med lätthet upp och ner i soffor och möbler, något som han inte hade en chans att göra förra veckan! Snacka om att utvecklas i rasande fart.
image469



Och så vädret:
Detta fick vi i fredags....
  



Dagens guldkant: Att dagen snart är slut... phu!
Dagens pestråtta: Sjuka gnälliga barn.

Inte mycket pyssel här inte...

Här har det inte pysslats så mycket. Har stämplat några kort bara - och dom är ju till stämpelstafetten så dom får ni inte se förrän omröstningar etc är klara.

Det här har varit en hektisk vecka... phu! Har jobbat ikapp med allt som hopar sig när man är ledig - vet inte om det lönar sig att vara ledig... (?)  (svar: jo - det gör det, det är skönt att få njuta oxå. )  Hur som - det växer på hög och sedan ska det tas hand om.

I helgen ( i morgon) har vi vår Dalapyssling och redan ikväll börjar förberedelserna med att ställa upp bord etc. Handlingen kom ikläm i veckan så jag ska handla idag. I morgon kommer vi pyssla hela dagen - från 10.00 till 24.00 så det blir en låååååång dag. Härligt men garanterat tröttsamt på slutet. ;-D  Måste se till att packa lite kit till mina LO så slipper jag sitta och leta och fundera på plats utan kan få undan en hel del. Brukar kännas bra. 

Jösses - hektisk ja.... en hel förmiddag har gått och jag har i princip bott i telefon! Så fort jag lagt på har nästa ringt.... har knappt hunnit börja ta i sakerna jag ska göra. That's life antar jag.

Torsten då? Jo, här är det full rulle! Fasansfullt hur mycket en katt lär sig på bara en vecka märker jag. Nu kommer han upp på bordet, upp i fönstren och springer genom huset så det dundrar! Han väljer dock lite olika sätt att komma upp i fönstret... ibland hoppar han via möbler men har en viss förkärlek till att klättra upp via gardinen! UH!  Nåja, så länge han inte fortsätter med det när han är vuxen så. ;-)

Ska skaka fram ett par kort till....
 en tröööött kisse.....
 fönstertittare...
 blommor är roliga att slåss med...
 hundar är snälla....

I övrigt kan jag tillägga att vi fått snö, snön har smält, vi har fått snö igen, den har smält och vi är nu inne på ett nytt busväder där det omväxlande regnar och snöar. HM! Ok, det är ju vintern vi har framför oss, men varför är det lika trist "innan" varje år?
 första omgången snö. :-)



Dagens guldkant: Torsten (fast ibland är han lite stickig i kanten...), Dalapyssling i morgon, Fredag idag!
Dagens pestråtta: Jag upprepar mig.... vädret!!

Med katt... -dag 3

Måste bara få visa den här bilden som jag tog för en liten stund sedan.... ;-)

image448

Den säger väl nästan allt va? Synd att svärisarna kommer hem idag och *antagligen* vill ha tillbaka sin katt... fniss...  Nu när dom är bästisar och allt!  Dom har verkligen L-E-K-T idag!! Inget spottande och fräsande utan bus och lek på hög nivå så filtar och mattor har yrt runt golvet. ;-DD

Känns synd att behöva dela på dom, men vi får väl helt enkelt ta "vår" katt under armen när man går in i andra huset (vi bor ju på samma gård) och låta dom leka med varandra så mycket det går. Sen när dom blir utekattor är det ju inga problem - då lär dom väl hitta på varandra och springa mellan husen bäst dom orkar gissar jag. Känns mer som en fördel än en nackdel om dom är hemma i båda husen - ifall någon av oss åker bort.



Nu över till lite pysselnyheter! Jepp - har faktiskt haft chansen att pyssla lite idag på em så jag gjorde 2 LO och ett kort. (motivet var målat sen förut)  Passade på att ta kort på två andra stämplade kort som jag gjort tidigare - så här kommer bildkavalkaden! :-)

 
  

Nu är det snart mörkt igen.... usch vad trist! Fast den lilla snö vi fick igår ligger kvar än på backen så det lättar faktiskt upp nått enormt!

Var ut på en ridtur på fm oxå och jag vet inte vad min häst har käkat dom senaste dagarna, men det skulle kunna ha varit något i närheten av *Dynamit*!! Jösses.... han har förvandlats från lagom turbo till kanonkula den senaste veckan så jag misstänker att pälssättningen är över och att hösilaget vi börjat fodra med har gjort sitt! :-) Vi har nämligen dragit på det in i det sista med att börja mata dom fullt ut eftersom det fanns m-a-s-s-o-r av mat på backen i hagen dom gick i. För den som förfasar sig så kan jag bara meddela att islandshästar är experter på att omvandla det minsta strå till något som lägger sig runt magen!! Tillfällig bukfylla givetvis, så det gäller att ha ögonen med sig checka av hur dom mår, och vilket hull dom har!

Vitt som snö... och kattbusar.

... och det ÄR snö!!! Japp, vi fick ett par cm snö igår kväll redan och det är vitt på backen fortfarande. TUR kan man väl kanske säga, för vi har sagt åt Frida att hon fyller år sen när det kommit snö.... blev lite svettigt ett tag här kan man säga och vi fick lov att berätta att hon fyller år även om det inte kommer snö!  Men nu är snön här och hon kan fylla år på måndag i lugn och ro. ;-)

Uppdatering ang. kattungarna så far dom numera runt som två morrande nystan båda två! Gissar att det är lek för dom är busigt luriga och passar på varandra för att sedan slå till skoningslöst! ;-DD Torsten har dock upptäckt att han kommer under kistan i vardagsrummet, men det gör inte Cissi!! Hon får ligga utanför och peta med tassarna... smart liten katt vi har. hehe.

 Kolla, vilken liten buse nu på morgonen!!

Igår kväll såg det ut så här:
  

Fått nog av kattor? Fniss... så synd... för det lär komma mer! ;-DD
Fast vi kan byta ämne en stund.... jag har STÄMPLAT ett kort!! Jepp, fast det kan jag ju inte visa dessvärre för det är till Stämpelstafetten på Stämpelsnacks forum. En görskoj tävling som kommer pågå under hela november.
Idag är programmet nästan fullspikat men i morgon söndag kanske vi kan klämma in lite mer pyssel så jag har nått nytt att ladda upp här. Vem vet - kanske en Katt-LO?? hihi.



Gårdagens guldkant:  Torsten så klart! Snön (?) eller ska den ligga under pestråtta? Ljusare är det iallafall ute!
Fridas kommentar: Idag ska vi hämta den där *Borsten*... fniss...

Jösses!!!