Två scrappade

Scrappade en kul LO häromkvällen som jag pratade om - här är den!

STARK inspiration från en LO i Aprilnumret av Scrapbook Trends.

image807

Skrev ut fotot på journaling-rutor från Heidi Swapp!

Sen gjorde jag denna klar idag:

image808

 

Mycket Distress Crackle Paint blev det - och det var meningen oxå! :-)
Sen när jag var klar kom jag på.... inte ett enda mönsterpapper!!! Måste vara nått rekord. ;-DD
Hjärta, vingar, krona, swirl, textplatta och frågetecken = Grungeboard!


Då ser scrapkassan ut så här:

LO (á 25:-/st): 132st  = 3300:-
Kort (á 10:-):  2st = 20:- 
Minialbum (á 30:-): 4 st = 120:-  (räknar bara *färdiga* album, alltså dom med foton eller annat inuti oxå!)
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 3st = 15:-   
Shoppat för: 2368:-  
Innestående: 1087:-  

Ladugårdsstatus

Idag var det riktigt skoj att gå ut och ta kort i ladugården eftersom det hände så mycket som man SÅG! :-)  Det är ju mycket arbete annars med, men oftast sånt som man inte ser så mycket av i slutänden men det är viktigt ändå.

Förmiddag:



Eftermiddag:

 

Har haft "markservice" hela dagen till 5 barn och 3 vuxna.... phu. ;-DD Fast det är det ju värt när man får allt detta gjort åt sig. :-)  Gick lite i ultrarapid dock, för jag hade en förskräcklig träningsvärk i armarna + dom bakre regionerna. Det mesta troligen efter kursen igår, men så kom jag på att jag drog fast si så där 50-60 av spiralerna på studsmattan i går eftermiddag oxå.... dom var aaaaningens hårda kan man ju säga. Blev nog några för mycket för mina stackars armar!

Nåja, försökte få bort träningsvärken på samma sätt som den kom dit så vi var ute på en härlig ridtur med förvånansvärt pigga hästar i kväll, men resultatet blev nu med facit i hand att jag knappt kan röra mig. ;-DDD Hoppas det är "bortsovet" till i morgon.



Dagens guldkorn: Ladugården så klart, en mysig kvällsridtur, vi slapp regn, barn som leker utan att slåss.
Dagens pestråtta: Träningsvärk

Hamnade på hästkurs idag.

Hmmm, lördagen var ju egentligen vigd åt massa andra små saker som skall göras när man har tid.... eller bara njuta av att det är helg och ta dagen som den kommer typ.

Men så ringde en annan som har häst i samma stall som jag och frågade om jag kunde ta hennes plats på kursen idag. (hon ringde igår kväll...)  Tja.... jo, kanske det. Hade ju inte alls riktigt planerat för att vara med på kurs så där och min häst var inte riktigt riden för att dra iväg på kurs. (har inte offrat mig och ridit mer än det jag hunnit utan att trixa med olika barnvaktslösningar etc!)
Men men.... vi åkte iallafall och jag såg det som ett tillfälle att checka läget lite efter vintern och se hur vi skött oss med skogsmulle-luffen. ;-)   (ok, den som mööööjligen vet hur vi rider skulle kanske inte påstå att det är så mycket "luff" i våra 190 knutar emellanåt... HEHE)

Adjöss sovmorgon och hej hopp koppla hästtransport istället.

Halvmulet väder, sol som tittade fram emellanåt och tyvärr liiite för kylig vind.

MEN..... två helt underbara ridpass och min lurvskrutt skötte sig exemplariskt och han förvånade mig mer än en gång bara vi promenerat in genom grindarna till paddocken där vi red. Kunde bara än en gång konstatera att jag har en guldklimp till häst!  Helt klart världens bästa! :-)
Japp, vi hade skött oss under vintern och till och med hoppat fram ett par steg i utveckligen och fick liten nya tips på vad vi kunde träna på!

Kom hem i bra tid på eftermiddagen, men  ingen rast och ingen ro.... tänkte jag skulle ha hunnit vila en stund då, men tji fick jag ju! ;-D  Fick fixa kaffe till killarna i ladugården som snickrar för fullt, hjälpa till att spänna upp stora studsmattan som ungarna kom på att skulle fram, kolla av hur många som ville ha middag och konstatera att det var lika bra att köra igång med den på en gång om det skulle bli klart i tid.  PHU! 

Kan ju säga att det känns som man gjort nått idag! ;-D

Scrappade en kul sida häromkvällen, men den får jag nog fota i morgon och visa upp tror jag. Har kanske lite nya foton i kameran oxå om jag tittar efter.  Det skruttigaste var att i morse när jag gick ner till stallet så var det PERFEKT fotoväder - lite lagom disigt så där! Suck ja.... man kan tydligen inte få allt här i världen.

Nix!

Jag har inte magsjuka! ;-DDD (peppar peppar)

Har bara haft annat för mig.

Måste varit Whiskeyn som gjorde susen.... ;-)

Whiskey?

Måste vara bra mot magsjuka va?
Alltså.... i förebyggande syfte menar jag. ;-DD

& Vitpeppar..... 

& potatismjöl utrört i vatten....

& tvätta händerna.... var och varannan minut....

& ..... nått mer???

* jag - vill - inte - ha - magsjuka *

Mina 9 scrappade

Får bli ett snabbt inlägg med lite foton som jag suttit och lagt in i datorn nu på kvällskvisten och redigerat. Fick avbryta mitt i och gå och ta hand om maken! (gissa om den här sjukan inte lockar mig ett smack!!! URRRK)

Nåja, foton på LO var det! :-)  (dessa scrappade jag på Dalapysslingen)

  
  
  

Och ett par bilder från pysslingen! ;-) 

 

Och här följer några foton från vår lilla promenad i jakt på tussilago i veckan. (hittade inga sånna att fota, men massor av blåsippor istället!)

 Först gick vi ner till fåren! Lammisarna börjar titta ut och dom är såååå sööööta!
 Bääää på er!
  Sen fyllde vi på vatten åt hästarna och gick runt hästhagen.  (Móri på bild)
 På vägen träffade vi "Wilmer" som kråmade sig i solen.
 Jag vill ta några kort på Frida, men hon gömmer sig bakom min rygg - NEJ inga fler foton!
 Sen går vi ner till Älvbacken och för att fota blåsippor - måååånga finns det!
  Lika vackra varje år.
 En enbärsbuske står precis bredvid oss och jag tittar upp och ser att den är full av bär!
 Vi går vidare ner till älven och ut på bryggan och tittar efter båtar.
 Vattnet står lågt, riiiiktigt lågt! (lägre än Glocalnet... fniss)
 Kom på att det här kunde vara en kulig bild!



Dagens guldkorn:  Lugn dag utan så många måsten, sopplunch i Laknäs, varmt och härligt!
Dagens pestråtta:  Magsjuk make, sumpad ridtur och våndan i att åka på magsjuka själv! YAK!

Ännu en Dalapyssling i bagaget

Vilken härlig dag vi hade!!

Ett glatt gäng med humöret på topp och pysselsugna ut i fingerspetsarna samlades i Laknäs bystuga för att avnjuta en Dalapyssling. När vi ca 12.30 ropade ut att maten var klar så reagerade knappt någon.... dom flesta hade precis "landat" och börjat komma igång med sina skapelser. ;-DD

Nåja, det är väl positivt ändå antar jag. :-)

Vi hade 4 olika tävlingar som alla avslutades kl. 20.00 och när det var dags för omröstning så hade vi nästan fulla borden med bidrag till allihopa! SKOJSIGT!!!  Själv blev jag snabbt övertalad använda en rubrik av chipboardbokstäver när jag satt och velade till LOn man kunde göra med sakerna från välkomstkitet. Det var mina bordsgrannar som såg chansen att få bort ett bidrag till den tävlingen eftersom man inte fick använda något annat än just det som fanns i kittet! :-DDD  (då tyckte dom att dom var himla smarta.... fniss... ) Jag föll till föga och gjorde som dom sa eftersom jag inte orkade ragga upp något alfabet att stansa med. Nåja, lyckan var ändå inte min i dom tävlingar jag var med i utan ett gäng andra glada vinnare fick gå hem med lite nyförvärv i packningen.

Summa sumarum scrappade jag ihop hela 9 LO under dagen och jag är helnöjd med det eftersom jag och Anna-Lena även stod för markservicen när det gällde mat och fika etc under dagen!

Ska se om jag hinner fota och lägga ut det jag gjort ikväll.... har barn att lägga, hästar att mata och så har jag precis fått en magsjuk make på halsen.... URRRK!!!  (livet är prima.... eller inte..... :-(   )

Mutad...


LO till en tävling

Läste att man fick visa sitt alster till tävlingen på Scrappiz där man kunde vinna en licens av programmet "Comic Life".  Det var ett himla skojsigt program som egentligen bygger på att göra en "Serie" - ni vet - serietidningar osv!  Det passar dock helt UTMÄRKT till scrappingen eftersom det var lätt att bygga ihop flera foton, göra en serie-strip osv. Självklart önskar jag mig en liten vinst, annars kommer jag absolut att köpa programmet som inte var allt för dyrt heller!

Det här är mitt bidrag till tävlingen:

image779

image780

Tacksamt att leka loss med lite färgglada saker när papperet var svart och det inte var så mycket färg på fotona heller. :-)

Här skiner solen idag och det utlovades en riktigt fin dag. Hoppas lillbusan piggnar till lite mer så ska vi ta oss en promenad sedan och få lite luft.

På benen än så länge

och jag hoppas jag får fortsätta vara det!  YAK!

Lilltjejen åkte på värsta vinterkräkan (måste det ha varit) natten till måndagen och vem tror ni åker på att ta hand om detta eftersom gubben skall upp till jobbet kl. 05. Yes - mamman i huset! Sov typ 20 min varje timme och var vaken resterande.... hann lagom slumra av utmattning så var det igång igen. 12 timmar tog det - sen var det lugnt.... ända fram till natten mot tisdagen då det "tog om" eller hur man uttrycker det.... fast då var det "bara" morgontimmarna så lite fick man ju sova iallafall.

Urrk ja....  jag har preparerat mig med hel vitpeppar och potatismjöl utrört i vatten som tydligen var det senaste tipset. Funkar det så visst - jag offrar mig och dricker lite sånt oxå! ;-DDD 

Så måndag och tisdag tillbringade jag sittandes i soffan bredvid dottern som inte orkade mycket annat än att ligga och titta på TV och givetvis krävde sällskap. Det var bara att bunkra upp med div prylar som kunde pysslas med på soffkanten. Fick semesterbilderna från både 05 och 06 instoppade i plastfickor (!), en del journaling skriven till LO's tillverkade för X antal år sedan som aldrig blivit klara.... (phu) och så passade jag på att stämpla upp lite av mina egna journaling (scrap) stämplar och klippa ut så det finns klart att bara plutta på en scrapsida vid senare tillfälle! Smart sätt för att använda stämplarna mer! (Tack Sofia Myra för den poletten!)

Jaaa..... nu stundar Dalapysslingen på lördag och ni kan ana att jag inte har det minsta lust att bli sjuk tills dess!!! Det värsta med sånna här kräkor är ju att man inte känner sig speciellt sjuk i förväg utan att det bara kommer.... BANG - som en blixt från klar himmel. Känns ju upplyftande. (INTE) Äsch, jag får vara optimist och packa mina väskor iallafall så får vi se vad som händer.  En liiiiiiten smolk är dock att gubben (!) kände sig lite halvkrasslig i magen nu ikväll.... suck!!!! Hoppas det som vanligt är "något han ätit". fniss...

BTW så har vi haft ett underbart väder här idag. Riktigt varmt och nu på kvällen tog vi oss en ridtur och det var helt sagolikt härligt ute! Absolut VÅR i luften... helt klart. Till och med Tussilagon börjar kika upp i vägkanten märkte jag (har jag helt missat) så nu blir det till att ta en promenad med kameran i morgon.



Dagens guldkorn:  Det måste vara VÅR i luften, pyssel på lördag, Glada barn.
Dagens pestråtta:  den giftiga kräkan som lurar bakom hörnet?


Scrappat + golvplankor

Jag börjar med det pyssliga - scrappade, så får ni fundera på golvplankor ett par rader till. ;-)

Detta är vad jag gjort sedan sist... ungefär! Har tvingat ner ändan i pysselhörnan för att få lite distans och för att koppla bort all stress. Funkar faktiskt ganska bra så det är värt att prova om du inte tror mig!

  
  
  

Det var alles! :-)
Medans jag fotade LOna i köket så kom svärisarnas katt och kikade vad jag pysslade med.
Sötnos-Cissi. :-)
image777

Jaha.... var det vädret sen? För tillfället nästan ingen snö - den har smält bort för jag vet inte vilken gång i ordningen och det håller sig nu på några varmgrader. (tack och lov!) Blåsipporna börjar som jag skrev tidigare komma fram nere i älvbacken på baksidan av gården. Sol? Njäe....   Vårväder? Njäe.... inte speciellt. :-(

Golvplankor? Ja, dom hörde till Ladugården!
image778

Så här ser det ut nu! (fotat idag)
Dom har alltså lagt igen högersidan med golvplank eftersom det var nersänkta kalv-kättar där tidigare. Nu är åtminstonde en bit av golvet i samma plan. Nu återstår foderkrubban på andra sidan (till vänster alltså - precis utanför bild) där det blir ett trappsteg upp eftersom det är för mycket jobb att bila bort eländet.
Nästa steg är att regla upp väggarna och börja smälla på isolering + panel (eller vad det heter). Taket kommer efter väggarna. Ser ju bra ut än så länge va? :-)

Trötta morgonmamman slår till...

VARFÖR i hela världen kan man inte få en familj på 4 personer att begripa hur man ska använda "Skrubba"??  Konceptet är ju världsbäst - städa liiiite varje dag och ha övervägande städat och man slipper städa järnet på helgerna eller när innan man får besök. VA???? Jag begriiiiper inte.

OK - sonen får guldsjtärna faktiskt! Han har fått sitt rum uppdelat i 7 olika zoner - en för varje dag och det klarar han strålande. Inget mer tjat på helgerna om städning och vi slipper höra klagosång och tandagnisslan för det är såååå jobbigt. Men han är den ENDA ta mig tusan i den här familjen som hajjat konceptet!

För mig har det fungerat skitbra, jag hatar att städa, så att göra en liten sak varje dag har varit bra, tills nu nån gång då jag börjar inse att ingen annan (läs: mestadels gubben) vägrar att låta sig omvändas. (eller var det nu är för fel) Han städar på helgen "när han har tid". Ja, that's fine - men då får han banne mig städa själv oxå!!! För min idé med att anamma skrubba var oxå att få BORT storstädningen - i synnerhet på lördagarna! Det finns massa annat trevligt att göra då istället för att börja röja ett stökigt hem och så dammsuga hela skiten...  GAH!

Meh - idel klagosång, jag har nog läst lite för mycket på Monas blogg tror jag.... fniss...

Bra början på en söndagsmorgon va? Men jag lovar - jag ska fota av mina senaste LO och ladda upp lite senare under dagen så det kommer något pyssligt oxå! :-)

Tungt Grattis...

image764

Idag hade lilla mamsen fyllt 60 om hon varit med oss. Grattis mamsen! Tänker på dig och saknar dig. I måndags var det ett år sedan hon gick bort, men faktum är att det är en jobbigare dag idag....

Idag var även farmors födelsedag... Grattis lilla farmor - saknar dig med!

Hade tänkt ta mig till minneslunden för att tända två ljus men vet faktiskt inte om jag mentalt orkar det. Vi får tända ett ljus här hemma tillsammans istället...

Såg föresten dom första blåsipporna här nere i backen idag när vi var ute och red....

"Nyfnikon..."

... som man är så anmälde jag mig igår på Buzzador. ;-)

Så här skriver dom om sig själva:
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Vill du oxå vara "nyfnikon" så följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är ELKN):
http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=ELKN  

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com/?refstr=ELKN


Japp, så var det.
Buzzador har funnits i många år och det hela går ut på att man får testa produkter och sedan via "mun-mot-mun"-metoden göra reklam för varorna man testat till sina vänner. Ibland får man tydligen extra produkter att dela ut till sin bekantskapskrets så även dom får vara med och testa.  Tyckte det lät lite skojsigt.
Läste just på ett forum i Norge att dom som var med där precis fått hem 12 (!) flaskor ketchup. ;-DDD

Vilka kampanjer man får inbjudan till beror så klart på vad man har för intressen och vilken åldersgrupp etc man är i - olika produkter har ju olika målgrupper.  Idag fick jag ett erbjudande om att anmäla mitt intresse för att prova "Flux" - ni vet det där munskölj-medlet. Får se om man blir utvald... för visst kan man prova det - lite flour-skölj skadar nog knappast. ;-)  Hoppas dock det kommer lite mer skojsiga kampanjer framöver. Matprodukter är ju aldrig fel! 



Nix pix, nu tror jag baske mig jag ska ta och sätta mig och pyssla lite igen. Fick två LO gjorda igår, varav den ena i formatet 6x12. Andra gången jag gör en sån "halv" LO.  En utmaning tankemässigt! Tänkte jag skulle scrappa lite lettersize oxå så småningom och blanda storlekar i albumet, men jag har inte orkat gräva fram mina papper ännu i den storleken... ehr!  Men vilket år som helst!! ;-DDD

Kanske man ska uppdatera den här på skoj oxå.... hmmmm

Då ser scrapkassan ut så här:

LO (á 25:-/st): 112st  = 2800:-
Kort (á 10:-):  2st = 20:- 
Minialbum (á 30:-): 4 st = 120:-  (räknar bara *färdiga* album, alltså dom med foton eller annat inuti oxå!)
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 3st = 15:-    (känns som man borde skärpa sig lite här!)
Shoppat för: 2368:-   (968:- på Avesta-mässan, 24:- i örebro)
Innestående: 587:-   oj - fortfarande på plus... fniss...  får scrappa på nu inför sommarmässan. ;-)



Dagens guldkorn:  Snart helg! Pysselkväll, snön smälter, sovmorgon.
Dagens pestråtta:  snön!  nu vill jag ha VÅR!

Alltså!

Om det hade varit *DECEMBER* hade det här varit helt ok, men inte nuuuu i April!!! (suck)
Det har snöat precis hela dagen.... URK OCH BLÄ! Eftersom det är plusgrader och smälter undan i sakta mak så vet jag inte riktigt hur mycket det kommit totalt, men jag tippar närmare decimetern iallafall! Det ligger konstant några cm på backen medans det smälter på hustaken....

Igår var det nästan barmark på eftermiddagen.

I måndags fick vi OXÅ en dm snö! Värsta slask-sorten så när jag var ute och lämnade tillbaka släpkärran efter helgens mässa så var det lagom roligt att köra - det gick typ rakt fram i varenda kurva. Spännande!! (och en utmaning)  (eller inte)

Idds inte ta kort på eländet ens.... fy rutti prutti..... ikväll efter hästmateriet tror jag bestämt jag ska krypa in i pysselhörnan och scrappa lite. DET var ett tag sedan. ;-)

Träffar och mässor

Då har jag avverkat Örebroträffen och Avestamässan.


Här kommer dom 4 sidor jag lyckades knåpa ihop nere i Örebro! :-)


   

Det var himla skojsigt nere i Örebro. Jag vet inte hur många som till slut var på plats, men det såg ut att kunna vara merparten av dom 80 som var anmälda iallafall. WOW så mycket pysslare på ett och samma ställe! Helt otroligt. Lyckades otroligt nog komma hem utan att ha handlat speciellt mycket - kors i taket! ;-)
Mina inköp var:  ett rosa cardstock + en svart calligrafipenna.  Storartat va?



Veckan mellan Örebro och Avesta var tröttsam, slitsam och jag kände mig helt ur gängorna. Till slut hade jag dock lyckats packa ner det jag behövde och på fredag kväll styrde jag kosan mot Avesta. TUR att det inte var så långt att åka denna gången!

Jag fick världsbäst hjälp att packa ur bilen och sen var det "bara" att få upp allt på borden. Det gick dock förvånansvärt smidigt och det mesta blev faktiskt klart till 22-tiden då lokalen skulle låsas och vi fick finna oss i att bli utkastade. ;-)

Jag och Anna-Lena (Hönan) camperade över på ett hotell i Avesta och dom sköna sängarna fick överväga att rummet var KALLT och inte speciellt hemtrevligt... knappt en tavla på väggarna och toaletten (+ handfatet) gick i snorGULT och givetvis hade dom gula handdukar.  Ja men ni förstår.... vi höll på att garva läppen av oss.

Nåja, aningens sovmorgon på lördagen, trots att jag lyckades slå upp mina gröna redan vid 05 så lyckades jag hålla mig kvar i sängen en timme till innan jag började få myrkryp över att ligga still. Då hade tankarna surrat i huvudet sedan jag vaknade första gången och det var bara att ge upp hoppet att sova. Vi fixade i ordning oss och åt frukost och drog iväg till mässlokalen för fortsatt "styling" av borden. (vet inte hur bra det lyckades förståss... men sakerna kom upp iallafall.... alltid nått)

Lördagen bjöd på ca 300 besökare och söndagen på ca 80 (?) besökare. Totalt ett helt godkänt antal besökare eftersom det var den första mässan som ordnats i Avesta. Många frågade om en repris till nästa år och Engströms lovade att så blir nog fallet. :-)

En liten fotokavalkad med div bilder från mässan. (blev inte så många tagna trots allt, men vissa är nog glada för det... fniss...)

   
"godisburkar"             Anna-Lena pysslar      Ann-Louice demar

  
Chruss demar         Tussan och Marie     Yooree demar

  
InkyWings bord

Och sist men inte minst...  "Tant ****"  gör sig fin så jag kan ta ett kort.... ;-DDD 
  Du är bäst P!! ;-DD
(eftersom jag emottagit muta har jag nu kamoflerat personen i fråga så vi inte känner igen henne!)

Jag lyckades även scrappa 2 sidor på lördag kväll när dom som varit med på träffen under dagen satt kvar fram till 22. Visserligen var jag ganska trött, men Anna-Lena var med och höll i träffen och vi skulle ändå försöka få i oss något att äta osv så det var lagom att vara kvar och strosa, pyssla och käka lite. Sen VIPS var klocka 22 så det löste sig helt perfekt. :-)

  Med lite nyinköpta papper från mässan.... ;-)
  Lek med bubbelplast och nya Dimensional Pearls från Ranger.

TUSEN TACK till Engströms för en väl planerad mässa. Ser fram emot nästa vår igen!

Ett extra TUSEN TACK till Tussan, Anne och Chruss som hjälpte mig packa ner alla sake refter mässan OCH även in i bil och kärra. Det var GULD VÄRT!!! Kram på er!!

Då funkar det ett tag till...

Fast dom hade visst inte kunnat uppdatera blogg.se nått när allt kom omkring.

Jaha... här har man väntat på att blogga hela helgen och när det väl funkar har man inte tid!
(inte för att det egentligen spelar nån roll, men det är ju kul att göra nått iallafall)

Har 4 sidor från Örebro som skulle kunna visats... OM dom varit fotade. ;-DD  Sorry!

I övrigt har jag precis börjat jobba järnet inför mässan i Avesta i helgen. Allt som måste fixas i sista stund ni vet. Kataloger, uppdateringar, packa varor, bekräfta, fundera på vad som ska följa med, tänka så jag kommer ihåg allt, osv osv osv....  PHEW!!!!  Det *är* jobb med en mässa - helt klart!

Risken är att ni inte får se nått spännande i den här bloggen förrän nästa vecka, men sånt är livet.

Dags att jobba igen, nu har jag haft min paus.