Se det snöar, se det snöar...

... det var väl .... INTE ETT DUGG JÄKLA ROLIGT!!!  Meeeehhh!!!

Det har snöat precis hela dagen och till och från modell "lappvantar" så nu när jag gick till stallet uppmätte jag 5 cm blötsnö på gården.  Myyyysigt. (inte nu längre)

Snacka om kontrast! I söndags hade vi +8.5 grader och det bet bra på den sista isen så det blev närmare isfritt faktiskt och eftersom solen var uppe på dagen så fick man riktiga vårkänslor. Idag läste man dessutom i lokaltidningen att våren troligen skulle bli tidig i år. (sett till div statistik + hur vintern varit osv osv)  Jo Tjena!! Känns ju inte riktigt som det just nu då! ;-DD

Ja, ja... jag vet! Det smälter bort! Fortare än man hinner säga latexfärg förmodligen, men det är bara såååå jobbigt eftersom det troligen kommer bli mera is innan det är borta typ.

I övrigt inget nytt under solen.

I morgon eftermiddag ska jag roa mig med att få en frisyr på huvudknoppen och lite senare åka och kastrera Torsten. (stackarn)  På torsdag eftermiddag går tåget mot Stockholm eftersom jag ska ner till Syfestivalen och "knäcka extra" åt ett konkurrerande företag... HAHA!!! Vilket? Det märker du ifall du besöker mässan. ;-) Kommer sitta och dema lite (eller mycket) troligen.

Vilken härlig pysselträff!

Nu har man hämtat andan från lördagens pysselträff i Morkarla. Toppenbra ordnat med god mat (reserverat lunchen...fniss...) och fika, godis och alla andra förnödenheter man kan tänkas behöva. TACK till Tussan och Anne som ordnade en så bra träff!!!

image700
Anne och Tussan. :-)  (när dom äntligen fick sätta sig ner och pyssla några sekunder)

Hann ta lite andra bilder oxå och här kommer dom. (är du med och inte vill synas så hör av dig så "trollar jag bort dig"!! )

 
 
Det var full aktivitet vid borden och det är ganska kul att gå runt och se hur välbelamrade alla platser är och hur koncentrerade alla är när dom sitter och jobbar med sitt! :-)

hÄngla-mamman Marie hade en strid ström med glada pysslare som ville veta mer om färgläggning och visade hur hon gjorde med ProMarkers och Prisma-pennorna.


Och så vill jag hysta över en varm kram till Chruss som jag inte hann prata med så mycket som jag önskade. Jag tror bestämt du hann pyssla en hel del under dagen. (kanske just för att jag inte satt och snattrade i örat på dig... hihi)


Detta var vad jag själv fick klart under dagen.  4 LO + ett kort, kan dock inte visa en av LOna eftersom den är till SkisseCupen.

   

Än en gång - stort tack för härlig träff. Ni kan tro jag somnade gott när jag ramlade i säng vid 02.15-tiden på söndag morgon! :-)



Här är några andra LO som jag hunnit göra tidigare.
  

Och ett litet minialbum som jag svängde ihop en kväll. Köpte ett sånt där ark med färdigstansade figurer till ett album nere på Stämpelboden i Alingsås i somras och nu äntligen fick jag tummen ur och testade! Skojsigt.
 
Passade på att använda bilder från ett tillfälle jag hade MASSOR av bilder från. Har redan scrappat på några av dom men ville inte lägga bort övriga så då passade det bra att göra ett minialbum med resterande bilder!


Då ser scrapkassan ut så här:

LO (á 25:-/st): 94st  = 2350:-
Kort (á 10:-):  1st = 10:-
Minialbum (á 30:-): 2 st = 60:-
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 3st = 15:- 
Shoppat för: 876:-  
Innestående: 1559:-



Dagens guldkorn:  Minnena från lördagen, huvudvärken verkar *börja* släppa.... klockan säger te-dax!
Dagens pestråtta:  Att förkylningen fortfarande inte helt släppt taget... suck!

Stor kille!

Kolla vilken stor kille vi har här hemma nu!
Fast för mig är han ju en liten snutt ändå så klart. ;-)   Han älskar att vara ute på dagarna men sen sover han gott heeeela långa natten och kliver inte ur sängen förrän vi andra rör på oss.

image699

Ikväll var jag ner till stallet för första gången på 1½ vecka! PHU säger jag bara. Skönt med frisk luft men orken satt inte riktigt där den skulle. Tur det "bara" var 4 hästar (istället för 6) att mata och vatten hade dom nästan fullt så det behövde jag inte dra ut. Kan säga att det räckte för mig gott och väl... nu gäller det att hitta tillbaka till gamla spår igen och få upp ångan sakta men säkert.

Längtar efter helgen... då blir det pysselträff i Morkarla (typ nånstans mellan Gävle och Uppsala). Tror det är runt 35 pysselsugna "tanter" som kommer så det blir nog lika bra som det brukar vara på pysselträff. Ska försöka ladda upp med lite färdigplockade "kit" för då vet jag att det blir mer gjort än om jag måste sitta på träffen och leta papper och kort mm. Skönt om man slipper tänka på den biten för det blir så mycket snack om ditten och datten så man kommer av sig bra ändå. ;-DDD



Dagens guldkorn:  En ny "friskare" vecka verkar vara på G, En stor kopp varm choklad, har börjat pilla med lite nya stämplar till företaget, sportlovet hägrar.
Dagens pestråtta:  is! (snorhal sådan... blä!)

Äcklig upplevelse...

Förkylningen börjar gå över, halsen gör inte ont längre, öronen gör inte ont MEN  (som den berömda Tony säger i Let's dance)...  det trycker fortfarande i öronen och det påverkar balansen märker jag! Och eftersom jag har starka anlag för att bli åksjuk tycker jag det är rent ut sagt S-K-I-T-äckligt!!!  Det är som om hjärnan vore löst där inne och om jag gör en för häftig rörelse eller böjer mig ner osv så tar dom små grå en svängom i karusellen.
Har aldrig varit med om nått så otäckt.

I övrigt känner jag mig hyfsat pigg faktiskt men skapligt irriterad blir jag på öronen!

Fotade lite nya LO nu ikväll och det är tur att det går bra att pyssla - så länge jag sitter still! :-)

  
 

LOn "Var är Frida" är gjord på en Overlay från Hambley, alltså en genomskinlig bakgrund. Därför ser det lite mysko ut. "Crazy Me" kom till häromkvällen när jag var skapligt irriterad och arg och allt sånt där som en mamma kan bli ibland... då rymde jag in i pysselhörnan och gjorde en riktigt otäck LO... fniss... sen kan ni ju fundera på varför den inte blir så stor även fast den förstoras.... HAHA!! Varken text eller bild är några skönheter. Fast det var jäsiken så roligt att göra den ändå. Inga hämningar och jag fick verkligen ur mig det mesta - ni ser väl att det ryker ur öronen!? ;-DD

Idag har jag faktiskt varit ute en stund... typ 5 minuter eller så! Tog mig över vår härliga vattenfyllda hockeyplan och stapplade in i Ladugården för att kika på hur det såg ut där. (glömde kameran så klart). Gubben har rivit nästan hela taket nu och kört ut allt löst spån. Bara en sektion kvar i taket närmast utgången. PHU! Sen när det är rivet och borta så blir det "dammsugning" av allt för att göra rent. Seeeeen kan det roliga börja!!!  Reglar, isolering, nytt tak, brädor på väggarna osv osv....  gissa om jag längtar!!??  Nån som vill snickra en helg - jag bjuder på mat! :-D



Då ser scrapkassan ut så här:

LO (á 25:-/st): 86st  = 2150:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 1 st = 30:-
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 876:-  
Innestående: 1314:-


Dagens guldkorn:  Det går framåt i ladugården, världens bästa man går till stallet och matar hästar.
Dagens pestråtta:  Trycket i öronen.... BLÄ!!!!

Dregglar över alla CHA-nyheter!

Tur det finns massa kul att titta på när man är sjuk. Jag har suttit och dregglat över videosnuttar och bilder och läst massor om allt nytt som kommer på scrap och stämpelfronten! WOW säger jag bara!

Craft Critique är en blogg som för tillfället är sprängfylld med massor av spännande från den stora CHA-mässan i USA - kika över för en titt.... ett varningens ord dock - det finns MASSOR av ha-begär mellan raderna! ;-) Tänk vilken industri det här har blivit??? (på både gott och ont... men jag är en positiv människa så jag röstar mest på gott!)

Några fler länkar till CHA-bilder mm:
Scrap ETC
Lifetime Moments
Jennifer Stewarts blogg
Creative Express  (massa videos)
Ett flickr-album fullt med bilder.
Inque Boutique

Brakförkyld!

Nu har halsontet börjat övergå till snuva... myyysigt. (inte ett smack) Öronen är fortfarande pluggade och jag varvar med alvedon och nässpray typ... funkar rätt bra men man hör illa! ;-DD

Har precis laddat upp lite av mina senaste LO på det norska forumet så jag tänkte slänga upp några här i bloggen när jag ändå är i farten. Sen lär jag väl stupa i säng vad det lider igen. Känns lite mäkligt att bli anfådd av att bara gå tvärs genom huset typ...

LO-kavalkad.... inspireras eller hoppa över... valet är ditt! ;-)
   
   
   


Visst har vi mysig vinter?! Iallafall *hade*... suck! Detta är taget i början på förra veckan - då när vi fick snö flera dagar i rad... Nu är dock det mesta historia som vanligt... det har töat och vi har vår gamla vanliga skridskoplan på gården igen. Hur det ser ut på vägar och i hästhagar har jag ingen aning om eftersom jag inte varit utanför dörren sen i lördags när jag åkte på den här skruttförkylningen. (!)
image693

Just nu sitter jag och gottar mig åt bilder och små YouTube-filmer som jag kommer över från CHA-mässan som pågår för fullt i USA. (en mässa där massa nyheter inom scrap- & stämpelhobbyn presenteras)
Har du några tips så får du gärna skriva en kommentar.

Och nej, igår var postleveransen inget roligt, men idag blev den desto bättre! ;-) Idag kom nämligen Memory Makers med posten så jag har lite mysig läsning kvar i den. Kan man längta efter en ny CK snart oxå? ;-DD



Då ser scrapkassan ut så här:

LO (á 25:-/st): 80st  = 2000:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 1 st = 30:-
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 1564:-

Snart ngt mindre för jag slängde iväg en liten beställning på lila band..... ehr! :-)



Dagens guldkorn:  Tidning i posten, har varit sjuk så länge att det snart borde vara över, en man som fixar det jag inte orkar.
Dagens pestråtta:  Att örvärk ska kunna sänka en så.... suck!  (ok, med lite feber på topp så var det lätt)

tystnad pga sjukdom

Har åkt på nån spännande förkylning med delvis feber, värsta halsontet och örvärk! Jajjemen, det var inte igår man hade ont i öronen kan jag ju säga. Meeeh!

Blir *sloooow* om dagarna här varvat med en tupplur i soffan.

Fick dock en hel del pysslat under tiden Sofia-Pysselmyran var här på besök och det får ni ta del av när jag orkar få in bilderna i datorn.  Om jag räknat rätt nu är jag uppe i totalt 77 LO för året... men det får jag uppdatera senare när hjärnan häger med.

En ny scraptidning i posten och nått smaskigt skulle sitta fint nu - snääääällla postbilen?

ooops!

Här var det inte uppdaterat på länge märker jag. Sorry!

Bilden från senast gäller nästan än... så där hade vi tre dagar på raken... eller var det fyra? Nåja, 2dm snö har vi inkasserat iallafall. Blöt ihopsmäckad sådan! Några flingor till kom idag och mer väntas i morgon sägs det. Jaha... då kanske dom kan få åka vasaloppet på naturlig snö i år då.... vad tror ni? Ligger den kvar så länge? *ironiskt leende*  (vasaloppet är första helgen i mars)

Har scrappat och pysslat lite men sen har helgen gått åt till familj och hästen och andra bestyr. Ni vet *livet* i största allmänhet! ;-) 

Framåt sen eftermiddag idag dyker Sofia Pysselmyra med familj upp här och ska försöka sig på att åka lite skidor och förlusta sig i det där vita kalla som vi har på backen här uppe i "norr"... fniss...  Med ganska stor säkerhet kommer vi snika åt oss lite pysseltid på kvällarna oxå så det ska bli skojsigt. 

EDIT - man fick visst inte lägga skissecupen så dom tar jag tillbaka! :-)

Och så här ligger det till med pysselkassan!

LO (á 25:-/st): 65st  = 1625:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 1st = 30:-
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 1189:-

Tycker det känns som kors i taket att jag lyckats hålla mig från att beställa nått mer kuligt. Men nu ska jag banne mig gå in för att använda sånt som redan finns här i gömmorna.... och kanske ha liiiiite produkttester för företagets räkning så klart... *host host* men det räknas inte in i dom här summorna. (har jag bestämt)

Så här såg det ut hos oss på dagen!

image678

Snö, snö, snö... och ibland riktigt stora flingor... nästan som jul. ;-)
När jag gick ner till stallet på kvällen hade vi nog fått totalt ca 1 dm sedan i natt nån gång. Härligt.
OK - jag vet.... vinter kan man ha överallt UTOM på vägarna... och det kan jag väl hålla med om... liiiite. Det är nämligen så att det perfekta underlaget för oss när vi vill tölta på vintern är just vägarna med åtkörd snö! Perfekt svikt och broddarna går inte igenom.

Så, i morgon fm ger vi oss ut och provar underlaget. Hoppas vi hinner rida några gånger på det iallafall innan det töar bort. (vår vanliga otur när vi väl fått nått som är bra!)

Kom på att jag kan nog inte visa någon av dom senaste LOna jag gjort.
2 är till skissecupen på Papirgleder. (får man visa dom?), en är till Swescraps skiss v.5 och den sista är till skisse-o-mania 5 på Norska scrapforumet. Får nog vänta ett slag med visningen.

Kan man beställa lite sovmorgon i morgon? (tack!)

Efter snö kommer....

MERA snö! ;-)

Jösses vad det snöar! Vi hade fått minst 5 cm till i morse och det har snöat till och från hela dagen i olika varianter. HÄRLIGT!!  Hörde nån som sa att det skulle snöa hela helgen.... YEAH!!

Ikväll blir det let's dance och så ska jag försöka fota det senaste scrappade -har inte kommit mig för än. ;-)

Vårt lagnamn är klart nu i Scrappestafetten!
*The Cuttlebugs - ditt virus i hjärnan*  ;-DD 

Har gjort klart första utmanings LOn.