Läggdags


Hektiskt värre...


Nu är det över!

Nu är allt spektakel över - tack och lov! :-)
Igår var byn här i sitt "esse" med firande med allt vad det innebär.

Vi hade en trevlig "lunch" med Kjells syskon och tillhörande familjer och barn. Grillade lite fläskfile och till det gjorde vi "fusk"-potatisgratäng. :-) Sån där i påse ni vet.... smarrit värre! Efter sedvanlig vila/jäsning i soffor resp. fåtöljer så toppade vi med lite efterätt bestående av jordgubbar och glass. Mmmm. Bra påhitt av svägerskan att köpa jordgubbar! Maken samlade ihop resterna i skål resp. glassbytta och vi andra hjälpte till att pynta med ett par kakor. ;-DD


Sen stundade allvaret för "gubbarna" som hade hand om korvförsäljningen och skulle se till att allt rullade ang. den. Officiellt börjar allt 19.30 men eftersom många kommer tidigare kör man igång redan vid 18-tiden att starta upp korvstånden.

Enda anledningen att jag överhuvudtaget gav mig ut mitt i vimlet var att jag behövde ta in våra hästar för kvällen, annars hade jag med stort nöje suttit kvar hemma i lugnet som infann sig på kvällen. :-) 
Nåja, jag promenerade iväg runt 19-tiden ungefär och redan då var det full fart på tillströmningen av bilar. Folk är verkligen ute i god tid... fniss...  (många satt då oxå redan runt platsen där majstången skulle resas!)

  

När jag gick ut till hagen så fick jag bara lov att stanna och fota en sak till, ganska ovanligt att det ligger båtar i den här kalibern inne i ån... såg så trevligt ut så!


Fnissade lite för mig själv oxå när jag satte mig på huk och tog denna, för precis bredvid stod ett par tjejer och fotade den lilla smedjan precis bredvid och även dom flinade lite när jag skulle till att fota. Hade inte tid att vara trevlig och frågvis så jag fortsatte min promenad till hagen och fiskade upp hästarna istället. Tror dock att tjejerna ställde sig vid hagen och fotade lite när jag var på väg in sen. :-)

Njöt sedan av en lugn härlig och tyst kväll här hemma i min ensamhet. :-) 

Åh, måste bara visa.... kolla vad grannarna "fick" på natten innan midsommarafton:

Dom gifte sig nämligen hemma på gården på midsommardagen så någon tyckte den här var passande. ;-)



PS - har roat mig med att lägga in ett par bilder i tidigare inlägg oxå - bla. bild på min hög med virkade blommor! Rulla ner så hittar du på dom!



Jag har "vinnit" Tjoho!

Det har jag ju glömt att berätta! :-)

Jag surfade runt på Scrapaddicteds mara-forum häromdagen och upptäckte till min förvåning att jag faktiskt VUNNIT en av tävlingarna!!! Tjoho så skojsigt. *mallig*   Det var Annas BoM-utmaning där man skulle skrappa om en Passion man hadde - men INTE pyssel. :-)  Jag scrappade en sida om min häst, nämligen denna.



Sidan blev ju scrappad under vår helg i Laknäs och med typ 99% inspiratoin från
Susny. ;-DD Hon inspirerade oss alla den helgen tror jag. Knöliga papper och skrynkliga band var ordet sa Bull!!!


Midsommar fortsätter....

Vi har sett solen men oxå regn (flera gånger) så det är verkligen blandväder... suck. Blåser gör det fortfarande oxå.  Fast jag har haft en rätt skön (och lat) dag. :-)  Gjorde en kraftansträngning och målade klart på ett ställe i Ladugården, gick sedan in och åt lunch och föll ner på soffan. Virkade ett par blommor och slocknade sen som en död sill.... Snacka om trött! Tror jag lyckades sova närmare 2 timmar!!! UHH...  Nåja, man ska inte stressa här i livet. hehe....

Midsommarafton


Roliga tips haglar över mig!

Jösses, vet inte vad det är för "roliga tips-dag" idag... fniss...

Först kommer Ingrid och kommenterar och länkar till den här underbara virkade prylen - där faktiskt basen är gjord med hjälp av en prickstämpel från InkyWings! (skojsigt!) 
Det är Kortmanitove i Norge som gjort detta!


Sen är jag och bloggsurfar och hittar det här bra tipset hos Hattifnatt... som är ett tips på hur man gör rosor av Prima-blommor. Tipset finns på Scrapping.no 's forum!   (man får rulla ner lite på sidan för att se)

Undra vad som kommer här näst?  Har du nått skojsigt pysseltips att dela med dig av?

Själv har jag precis pratat med min faster för att kolla om det finns nått garn som är kvar efter farmor. Det fanns en del.... fniss... så jag ska försöka åka förbi i morgon eller nån gång under veckan och se om det kan vara nått skoj och användbart. :-)

Snörvel!

Suck, vaknade i morse med en brakförkylning! - inte igen!!!!  Mutter Mutter.  Huvudet kändes som en badboll och har föresten gjort mer eller mindre hela dagen. Så förmiddagen tillbringade jag halvliggandes i sängen och roade mig med att virka fler blommor. ;-)  Det var en lagom sysselsättning eftersom jag kunde ligga med näsan i vädret! (hehe)  Hade gärna pysslat och scrappat, men eftersom kranen rann som niagarafallet så var det inte speciellt lockande. Då hade jag fått sitta med två korkar i näsan.

Tror inte jag kommer bli nått virk-esse precis och dukar mm är inget som lockar. Dom små blommorna är perfekt tidsfördriv som bara tar en liten stund. Passade till och med på att virka en när dottern låg i badet. :-)  Börjar få en hel liten samlig med små virkade blommor och det ska bli så skoj att få scrappa med dom när tillfälle ges.

Kommer bli dåligt med pyssel framöver tror jag. I pysselhörnan är det kaos! Midsommar är runt knuten och när man bor i en sån här liten by så står det midsommar skrivet i pannan på varenda bybo ungefär från nu och fram till söndag. PHU! (alla utom mig då kanske eftersom jag AVSKYR detta joller med traditioner hit och traditioner dit. Allt ska vara som det var för hundra år sen och punkt med det. SUCK!) Jo, det ÄR trevligt, men hej och hå, har man sett det tre gånger typ så kan man det i sömnen.... Midsommar innebär oxå att vi aldrig kan göra något EGET trevligt som åka hem till någon eller bjuda hem någon hit. Något som JAG förknippar med midsommar - att umgås och ha trevligt, men ack nej, byfirandet består i att jobba och roa andra och det roar inte MIG ett skvatt.  Så sorry - ni får fira midsommar utan mig - som vanligt! Jag kommer sitta under min korkek (läs: på altanen) och dricka vin och sysselsätta mig med nått trevligt.

Jo, och sen efter midsommar så är det ju mässan som ska förberedas så klart. Då går hela den veckan åt till sånna tankar. Roliga och skojiga sånna så klart men väldigt mycket jobb oxå! Inget pyssel med andra ord. Jag ska börja så smått och försöka planera ut lite prylar i nya lokalen men det är inte riktigt klart där ännu så det får bli sakta men säkert så dom har plats att jobba med det dom ska! Ska bli såååå UNDERBART att få lite mer utrymme och äntligen få mer plats här inne i huset!!! Det märks att företaget växer! :-)

Nu måste jag skryta igen! ;-D

Vet ni vad jag har gjort ikväll?

Nått jag inte gjort på..... tja.... kan inte ens räkna... men förmodligen si så där 20 år iallafall....

.... jag har....


VIRKAT!! ;-DDD

Blev så sugen på att göra egna sånna här små blommor och använda dom på mina LO istället för att köpa färdiga för dyra pengar.


Garnstudio
  (klicka för att komma till beskrivningar på deras sida!)

Tänkte i mitt stilla sinne att jag kunde ju åtminstonde prova och se om jag fått nån liten gen från min farmor som var en riktig kung (ok - drottning) på att virka! ;-)  Hade hon varit i livet hade jag så klart åkt dit på studs och fått en personlig genomgång av hur dessa små blommor skall göras, men nu fick jag sitta och pilla lite på eget bevåg. Och faktum är att det fanns nån stans i bakhuvudet trots allt! :-)  Tog ca 30 min att virka den första blomman. Det var ett fasligt pill eftersom den blev så liten, och sen fick jag ju lov att testa lite innan jag kom på hur alla sorters maskor skulle virkas. :-)

Men japp, blommor blev det! 2 ½ gjorde jag. (virkade två dubbla och en där jag skippade andra lagret så att säga så det blev en liten enkel blomma.

Haha... nu vet jag vad jag kan ta med mig om jag vill pyssla och ha SUPER-light packning med mig! ;-D

Blink-blink Farmor!! Tänker på dig. :-)



Sommar!

Kände för lite sommaruppfräschning i bloggen! :-)

  för den som vill länka med bild.

Vet inte om jag är nöjd så där med färger etc men just nu orkar jag inte pilla nått mer.

Helgens skapelser och blixt-info

Här kommer dom LO jag pillade ihop under vår härliga helg i Laknäs! :-)

  
  
  
  
  
 

Totalt 16 enkla och 1 dubbel = 18 LO enl. min egen räkning. :-)
Kan ju lugnt säga att jag känner mig nöjd. ;-)

Med pyssel från fredag förmiddag till söndag lunch så blir man aningens mör, men faktum är att inspirationen fick sig en rejäl kick och jag skulle kunna hoppa in i pysselhörnan när som helst bara jag hade lite tid. (hm!)  Anna-Lena hade förberett det mesta med maten och eftersom vi hjälptes åt att ta hand om måltiderna så blev det mycket pyssel gjort. Kan ju säga att vi behövde knappast hungra den här helgen! ;-D  Och godare grillat kött än det A-L bjöd på på lördag kväll det har jag aldrig ätit. Mmmmmm! Hoppas verkligen att vi kan få till en sån här trevlig helg igen inom snar framtid. Bara ladugården är klar så lockar tanken så klart att göra nått liknande här. Det kommer finnas ca 12 pysselplatser där inne så om man är 8 kan man breda ut sig lite extra... fniss.

************************
Ang. hur jag tagit bilderna på blixtarna så började jag leka utifrån dom inställningarna jag hade när jag tog på fyrverkerier vid nyår. Det funkade rätt bra. Men blixtarna började inte fastna på fotona förrän det blev mörkare ute, så dom jag visade i förra inlägget är taget mellan ca 23-00 på kvällen. Innan dess var det för ljust och jag lyckades inte få till nån inställning på kameran så det fungerade.

Hur som, jag satte kameran på "M". Objektivet på Manuell fokus och satte det på "oändligt" (ni vet den där liggande 8-an). Sen hade jag f 22  (bländaren) - här går det att exprimentera lite beroende på hur ljust eller mörkt det är ute. Tiden satte jag på 10" = 10 sekunder. Så jag knäppte alltså bilder var 10e sekund kan man säga och hoppades att det skulle fastna nån blixt under tiden - och det gjorde det ju! :-)  Tiden kan man ju oxå variera, men jag tyckte 10 sek kändes lagom.

Stativ är ett måste när kameran är öppen så länge förståss. (jag stod med kameran på en stolpe på farstukvisten till bystugan för jag hade så klart inte stativet med mig... ) Så för att vara första gången jag fotade blixtar är jag oerhört nöjd och mallig över att ha fått några läckra foton! :-)



Måste bara visa...

innan jag går och lägger mig. Skulle inte alls sitta här, det är sent och jag är snortrött efter en härlig helg med bara pyssel, pyssel och pyssel!! :-)  *ler lyckligt*.

Jo, på fredag kväll lagom när vi skulle gå och lägga oss kröp åskan närmare och kom över oss och vi bevittnade ett fyrverkeri med blixtar!!! (urk!)  Hörde nu här hemma av nån att det registrerats typ 2500 nedslag eller nått sånt!! (wow!)

Lekte med kameran och hittade på en bra inställning och fyrade av säkert 100-talet kort och fick fram ca 10st med blixtar på - hur häftigt som helst. Här är två av dom finaste. :-)





och du! Du vet väl att det är *no-no* att "låna" andras bilder! TACK! :-)

Härliga kvällar...

Har njutit av underbara "sommarkvällar" här i flera dagar.

Ikväll var jag och en kompis ut och cyklade i 1 timme runt i byarna här. Åkrar, vidder, kossor, gröna ängar, solnedgång, lador och åååååh vad det var vackert ute!! Tog faktiskt några kort på turen oxå .*tror* jag fick till ett par sånna här kort med reflexer från "gyellene timmen" som Mikaela pratat om i Swescraps blogg. Häftigt i så fall... måste kika närmare på bilderna i datorn sen!

Laddar inför pysselhelg i Laknäs. Vi ska scrappa fredag - söndag. Härligt! Det skulle visserligen bli kanonväder ute oxå så vi får ta oss lite promenader ner till Siljan och fota för att hinna njuta av vädret. Blir lite skön avkoppling hoppas jag. Sen är det bara att börja ladda inför midsommar och mässan här i Leksand helgen efter det. Tiden går fort.