Frostig morgon

Ingen återvändo.... i morse var det runt 3 minusgrader när vi klev upp... brrrr!
Riktig frostnatt alltså. Nu lär väl löven rasa bara man tittar på dom... suck! Stannade och fotade lite vid hästhagen när jag släppte ut hästen i morse och så här fina gula träd står det där just nu. :-)



Några torra stänglar fick agera modell med träden i bakgrunden.





Såg att en härlig rönn ovanför byn hade fått härliga färger nu så vi får se om jag lyckas ta mig tid till en liten promenix under veckan för att fota den. Har ju liiiiiite annat att göra just den här veckan. Typiskt! Roade mig med att packa upp typ 13 lådor med varor ute i lagret idag. Skojsigt värre!

När gubben höll på med veden på sen-eftermiddagen så sände han Frida med skickebud om kameran. Tydligen skulle jag ha följt med oxå, men det fattade ju inte jag. Tyckte väl inte jag hade tid att springa just då kanske. Jag fick reda på att han hittade en fladdermus i vedraden! *gulligt* ;-)  Tyvärr tänkte jag väl inte på att ställa in kameran på nått smart sätt åt honom för han är ju inte direkt nått tekniskt geni när det gäller just kameror har jag märkt. Han använder den typ aldrig så han vet inte hur han ska ställa in heller.... synd, för det blev ganska mörka kort. Jag har ljusat upp dom litet i PS, men det blev inte så där himla lyckat ändå tyvärr. Men det syns väl kanske lite vad det är iallafall. :-) Den var nog inte fullt 1dm där den hängde sa gubben så det var en riktigt liten rackare.







Får väl hålla span och se om man stöter på den fler gånger. :-) Då ska nog *jag* hantera kameran tror jag. hehe.

Dags att skriva en lista på vad jag ska hinna med under morgondagen. :-)




Höstigt vackert

Lyckades få med mig kameran igår kväll när jag var ner till stallet och passade på att fota lite när solen gick ner och dimman rullade in över sjöbotten. Fast man har ju typ 1000 saker att lära när det kommer till att fota märker jag... men det är väl bara att fortsätta knäppa och lära sig med tiden.





Och en fin rönn hos grannen....


Blomkrukan ni sett förut - nu i en ny tappning.... ;-)


Och en till dimmig från sjöbotten...


Nu måste jag bara ta mig i kragen och åkta ut en kväll och ta kort på ett par helt uuuunderbara träd med absolut knallgula löv... dom var nästan självlysande när vi red förbi ikväll.... aspar är det väl va? Som blir så där gula...

Buzzat Kycklingfärs!

Vet ni - jag har fått testa kycklingfärs från Kronfågel via Buzzador. ;-)
Det kom i en liten kyllåda på den sista dagen dom rekommenderade att man använde det typ. (eftersom det är en kylvara som inte skall stå för länge utan kyla.... den var skickad med frysklampar i fryst tillstånd, men givetvis tinar den lite under transport.) Nåja, 3 paket @ 400gr skickades ut och jag gallopperade in till svärisarna med ett paket (hon skulle testa att göra kött kycklingbullar av sin färs.

Själv funderade jag ett slag men så gjorde jag det lite enkelt för mig - jag bytte bara ut köttfärsen från kvällens taco-gratäng och tog kycklingfärsen istället!!  Fräste på färsen, blandade i krossade tomater och taco-kryddor. Hällde över färsen i en form där jag först brett ut creme fraishe och philadelphiaost i botten. På med ett lager ost och in i ugnen ca 20 minuter tills osten har fått fin färg.  Serverade detta med grönsaker och Nachips.  Smaskigt värre. Ungarna gav det betyget 5 av 5 så det gick tydligen hem! :-)  Helt perfekt med ett alternativ till nöt eller fläsk-kött ifall nu nån är besvärad av att äta det. Kyckligen gjorde sig riktigt bra i tacosammanhang kunde jag konstatera!

Vill du bli buzzador och få chansen att testa och utvärdera produkter?
Följ då denna länk så får jag lite "credit" för att jag tipsade. ;-)
https://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=ELKN    

Verkar dom det kan ta lite tid ibland innan man får erbjudanden, men håll ut! Passa på att försöka värva andra och på så vis få ihop lite poäng - ju fler poäng du samlar desto fler erbjudanden dyker det upp..... ;-)

En skakande höst

Skakande som i....

.... skaka handdukar innan man torkar sig
.... skaka kläder innan man sätter på sig dom
..... skaka täcket (!!! i värsta fall - tack och lov mindre vanligt)
Sen lite andra procedurer som checka badkaret, handfatet, vattenglas/skålar osv för dom har en förmåga att "dyka upp" lite var stans. ehr.

kan bara konstatera att det är "en sån där höst igen". Förra året klarade vi oss bra men i år är det "som vanligt". Vad surrar jag om då? Jo... sånna här små söta vänner som normalt promenerar runt på 8 (åtta) ben, men har skådats i alla varianter ner till endast 3 ben! (japp, såg en idag, och han hade liiiiite problem att ta sig fram typ...)

VARNING för känsliga tittare som inte gillar 8-beningar! (ni kan blunda NU)


(inga djur trampades på UNDER fototillfället, men väl efter!)

Normalt riktigt hatar jag sånna här saker med 8 ben, men just dom här med väldigt lååånga ben och inte så stor kropp är inte lika "hemska" men jag skulle inte vilja säga att jag gillar dom heller direkt. (usch nej) Dom är lite mindre äckliga att stampa på bara typ... HM.

Tyvärr får man stå ut med sånna här "gäster" när man bor i hus och eldar med ved. Dom små filurerna gömmer sig nämligen i den goa veden och följer på så vis med in.... i pannrummet.... där det är varmt och "gött" och dom blir pigga och promenerar sen runt i hela huset.... uäck! Tyvärr har katten gett upp att jaga dom nu, tror han käkade upp några i början, men dom kanske inte var så aptitliga trots allt.  Lite längre fram i vinter kommer vi hitta torkade spindelskelett lite var stans - tro mig - jag har varit med förr... (noterar på meritlistan)



Nått skojsigare.... nån har blivit "tillklippt" :-)


Tog av det lite mer än vanligt för hon som klippte mig trodde det skulle bli bra så jag höll med! :-D Nu ska det bara i lite ny färg oxå så slipper man skylta med alla gråa hårstrån.... fniss...  Fjös vilket suddigt kort det blev, men det blir aldrig bra när man tar kort i en spegel tycker jag. (speciellt som den nästan aldrig är helt ren... HARKEL)

Och detta har jag scrappat sen sist:


Till Stellas hösttävling.


Oppgave 5 i Scrappestafetten på Norskt forum.


En sida jag gjorde på nybörjarkursen i Scrapbooking som jag hade här i ladugården.



Dagens guldkorn:  Dimman lättar, höstfärger, snart mässa
Dagens pestråtta:  Dimma, kyla, höst, tiden går för fort! Taskigt med sömn

Fryser ihjäl snart...


Layouter, foton och ett tack... .

Lovade att visa vad jag scrappat till scrappestafetten på det norska forumet.  Nu har två "oppgaver" gått till finalomröstning och jag är inte med i nån av dom så därför kan jag lugnt visa mina alster. ;-)


Här fick vi var sin "form" som skulle framträda TYDLIGT på layouten, och ingen av dom andra formerna skulle vara med så att säga. (inte i nån betydlig mängd iallafall)  Gissa vilken jag fick? ;-)


Här skulle vi inspireras av var sin bild. Jag valde en bild med handgjorda muffins. Dvs sydda sånna som var pyntade med blommor, knappar och lite band och bling. Blev banden och "rysch-pyschet" som fick gå igen på min LO.

Den tredje oppgaven är precis inlämnad så den får ni se senare. Där skulle vi iallafall välja 3 (av 5) olika tekniker som vi fick lov att ha med på vår LO. Jag valde Söm, Stämpling och Målning. :-)

Har inte fotat så värst mycket i det senaste men jag hade iallafall kameran med när jag följde med dagisbarnen ut i skogen och plockade lingon. ;-)











Visst ser det ut att vara skoj i skogen? ;-)
Jodå, det blev närmare 20L lingon oxå på 8 barn och 4 vuxna på 2 timmar. Betänk då att minst halva tiden gick åt till lek och fika - något av det viktigaste när man är i skogen! ;-)




Till sist vill jag tacka för alla vänliga ord och kramar ang. "mormen". I morse kom beskedet och det var nästan skönt. Det känns bara eländigt att veta att någon som ändå är så sjuk ska behöva ligga och vänta ut den sista vilan....  Det känns iallafall som den värsta chocken lagt sig lite sedan i onsdags när jag fick veta att hon var så dålig så det inte var långt kvar. Därför var det lättare (känns som fel ord kanske?) att ta dagens besked.

Efter regn kommer solsken.... jo, så får man nog ändå tillåta sig att tänka ibland för en sak som jag tagit fasta på som jag hörde efter allt det hemska med Tsunamin för någr år sedan är följande: *Lev för dom levande och inte för dom döda*. Kanske låter lite makabert till att börja med men med en stunds eftertanke så är det väldigt sunt. Det är dom levande här och nu omkring dig som behöver dig och dina tankar - inte dom döda.  Missförstå rätt nu - visst ska man tänka och minnas dom som dött osv, men man blir nog väldigt sorgsen om man ska bygga upp sitt liv runt deras liv som inte finns här längre... 

Livet har en ände....

för oss alla.... nån gång... och förhoppningsvis har vi ingen aning om när.

Fick idag besked att mormor är så dålig så att det hela troligen kommer vara över innan dagen är slut. Känns hemskt och ledsamt men ändå väldigt väntat. Även mormor har varit sjuk länge (Kol) och det är nog mer ett under att hon hängt med så här länge. (hon fyllde nyss 85) Hon har levt ensam flera år nu och sedan mamma gick bort så har den där extra gnistan nog aldrig riktigt funnits.

Det är mest jobbigt att jag inte har haft eller har möjlighet att åka över en sista gång till henne....

Världen kommer hog ha paus hos mig ett par dagar....

Pyssel i Örebro

Lite stel och mör och rätt så trött... och fortfarande med en släng snuva nån stans där bak i huvudet....

Men nöjd och glad efter gårdagens resa till Örebro tillsammans med
Susanne. Vi var ner på den stora Örebroscrappen och "minglade" med ca 80 andra glada scrappare/pysslare/stämplare. :-) Även om jag inte känner(igen) ens en bråkdel av alla ansikten som var där så är det trevligt att vara där. Jag hade ju företaget med mig och sålde saker på träffen och Susanne var snäll och hjälpte mig under hela dagen. Vi hann pyssla en del oxå faktiskt och jag tror jag skrapade ihop 4 LO tillslut varav en blev i formatet Lettersize som jag länge sagt att jag ska testa emellanåt men aldrig kommit till skott att göra. Nu skar jag helt sonika ner ett papper och så var det bara att sätta igång. Gick hur smidigt som helst så varför hade jag gruvat mig för det typ? (suck) ;-) 

Mina LO är fortfarande nerpackade så därför har jag inte fotat dom. Men som vanligt dyker dom väl upp här i bloggen vilket år som helst. ;-) (glöm inte att kika in i susannes blogg - pekar på länken uppåt - och titta vilka fina LO hon scrappade på träffen!!)

Shopping??? Tja... eehhrrr.... liiiiite då..... *rodnar* 
Kunde inte hålla tassarna borta utan beställde ett par kit från Stellas i förväg som jag hämtade ut där. Och när jag upptäckte att Papper och Sånt hade stämplar med "Bella" på som jag suktat efter så länge så gick det bara inte att motstå! Är man stämpelfantast så är man.... så ordar vi inget mer om det!

Nä, nu är det dags för en STOR kopp vaaaaarm härlig choklad och sedan BUMS i säng!

Scrappig månad

Ja, det måste det ju bli nu under September.

Jag har anmält mig till Scrappestafetten på det norska forumet igen och den pågår nu under September månad. Första utmaningen är avklarad och jag visar väl allt eftersom omröstningarna är klara vad jag gjort. ;-)

På lördag bär det av tillsammans med Susanne "Susny" ner till Örebro på träffen där. Jag ska ha företaget med mig och sälja lite prylar men passar givetvis på att scrappa lite oxå. Brukar fungera rätt bra och det är trevligt.

Förkylningen håller i sig lite än, men det är inte värre än lite nästäppa och hosta. Kan jag leva med antar jag. Har inte så mycket skoj att visa just nu men det kommer väl antar jag.