GOD JUL

Jaha, då är maten nertryckt, Kalle Anka färdigtjattrad och paketen öppnade. Barnen leker på alla håll och kanter i huset med sina nya klappar och dom vuxna (läs: Papporna som är kvar) sitter och spelar TV-spel med sina söner. ;-D 

Näedå, inte spelar dom... dom *installerar* och *kollar att det funkar* ni vet... oooooh ja, visst är det så! :-D (eller nått i närheten...)

Vi hade våran bästaste tomte i år... nästan så äkta han kan bli! ;-) Helt klart en naturbegåvning. TACK snälla tomten för att du kom till oss i år igen!

När alla klappar var öppnade lurade jag ut barnen i ladugården där jag riggat upp min alldeles egna julklapp (till mig själv). Studioblixtar! Jösses så skoj. Jag och gubben skruvade upp ett par öglor i taket och drog en lina där och hängde sedan upp ett bakgrundsskynke + att jag la ett lika på golvet. Sen la jag ut två fina fårskinn att sitta på eftersom det är lite kallt på golvet. Blev hur mysigt som helst. Tyvärr funkade bara en av blixtarna på blixt, men den andra funkade iallafall på "lampa" så den fick bli paraplyblixt med fast lyse istället. Det var ju så det var tänkt från början iallafall eftersom det bara fanns en blixtutlösare (mottagare) med i paketet jag köpte. (köpt på kaffebrus.se) Ska ringa på måndag och se om jag får tag på nån, vill ju att båda funkar som blixt oxå så klart. Sen funkade heller inte den trådlösa mojängen man sätter på kameran. Det blinkade när man testade men blixten löste inte ut med den. Det blev till att köra kablat istället för att lösa blixten. Men det funkade ju det med så länge man sitter i närheten. Ska köpa till en till mottagare så man kan lösa båda blixtarna från kameran när man trycker av, kan vara bra att ha den möjligheten.

Har massor av foton nu på alla ungarna + brorsan och hans tjej och även Kjells syster och hennes man. Ska redigera lite så kommer det säkert upp lite sånt här på bloggen och på flickr oxå framöver misstänker jag.

Jag och Anna-Lena har planerat en studiodag här i mellandagarna så gissa om vi ska leka järnet nu och testa allt både framlänges och baklänges... hehe. Learning by doing är det bästa jag vet.

Ja ja... badrummet... jag ska ta och gå och ta kort på det oxå... har inte blivit av. Nu sitter till och med knopparna på plats ju! :-)

Ha en fortsatt bra julafton!

Kommentarer
Postat av: ulrica

Åh, GRATTIS!!!

Vilket studiopaket köpte du på Kaffebrus?

Jag har det billigaste (
http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-110ws-lite-232.html) och jag är säker på att grejerna fungerar utmärkt om man bara lär sig hur. Jag har försökt på alla sätt och vis men mina bilder blir mörka, gryniga och inte alls så som jag trodde att jag skulle kunna få med såna blixtar, så dom har landat i garderoben i väntan på att jag ska få det serverat på silverfat hur dom fungerar :).



Jag kanske får sätta mig på tåget och komma hem till dig och titta på hur du gör :). Du visar väl bilder här hoppas jag på de porträtt ni tog i ladan?!



Kram Ulrica

2009-12-25 @ 11:39:31
URL: http://ulrica.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback