Vintern är tillbaka


Vilken vecka!!

Jösses vad det blev aktivt på sluttampen av den här veckan. Phew.
Har roat mig med att fixa butiken, planera kurs, planera rea, planera födelsedagskalas, fixa tävlingar, fixat med beställningar, packat upp varor, fotat massa band till butiken, pillat in alla band i butiken.... jo, det tog sin lilla tid må jag säga!

Nu tror jag att jag är klar, för nu tänker jag gå in och ta kväll. ;-D
I morgon klockan 9.00 är det dags igen för då har jag kurs! Skojsigt. Sen lär dagen gå i ett löpande kör eftersom det är födelsedagsfirande med företaget hela eftermiddagen. (ser fram emot att få igång den där chokladfontänen så nåde den om den inte fungerar!! - liksom lite svårt att provköra oxå utan anledning)

Föresten - nån mer som fått snö???? Duuuuhhhhhh   inte lite det kommit heller - tjockt och kompakt snö som bara den. (undra vad den har för speciellt namn på snö-språk?)

Nog snatter - inte får ni några bilder heller - ni får fantisera hur snö ser ut! :-)

Snö... och tö...

Då har vi snö igen då.
Inget nytt under solen kanske, det brukar ju vara snö på vintern. (eller... hur var det nu?)

Snöade för fullt både i går och i förrgår vilket resulterade i cirkus 1dm snö totalt. Idag har det dock varit plusgrader så det har packats ihop ganska bra. Tyvärr har vi isgata under så nu hoppas jag bara snön fryser fast i isen för det blir förädiskt halt om man inte passar sig! Klart ljusare blev det oxå. Var ju svart som i en kolsäck när all snö försvann.... usch!

Sitter och försöker få ihop nån form av schema över våra liv här. Makens jobbschema skall pusslas ihop med när jag vill ha öppet i lagret samt kunna ha lite kurser. Ser hyfsat bra ut för tillfället. Fast jag misstänker att skiter sig väl förr eller senare för jag har planerat inför hela våren, men maken har bara gett klartecken för ungefär 10 veckor si så där... sen vet han inte riktigt om deras planerade schema håller....  Lite småjobbigt så där.

365-dagar-fotandet rullar på. Tror jag lyckats få med alla dagar nu. Kors i taket. Jag visar mina lite sporadiskt på flickr eftersom jag vet att jag inte har möjlighet att uppdatera och visa varje dag här i bloggen. (länk till flickr i menyn till vänster)
Oj, nu tror jag att sängen visslade på mig... JÄSP!

Slutet på v.3

Så här kan man sammanfatta min vecka... ;-)



Fick bara lov att ta med två bilder på termometern denna vecka eftersom det skiljer så sjukt på temperaturen på bara några dagar.

Igår blev det en tripp till huvudstaden! Jag och Åsa tog tåget ner till Formexmässan för att kika på trender och nyheter. Tyvärr var det inte så himla mycket att hämta för vår bransch då stora CHA-mässan i USA börjar först nu till veckan! Vi såg ändå många spännande saker så klart och det var bra att få se hur många saker såg ut i verkligheten. Ofta har man bara chans att se prylarna i datorn och det vet ju alla hur bra det stämmer... (inte så mkt).

Vi kom ner vid 11 och hade till 17 på oss att spana in allt. Det hann vi gott och väl eftersom vi inte spanade på speciellt mkt andra saker än just scrap och stämplar. Det blev en trevlig lunch med Sara och en relaxad "stros" i konfektyrområdet på mässan. (samma sal som allt med papper mm)  Yammi yammi kan jag säga. Många hade provsmakning så klart och sista snabbvändan i det hörnet sprang vi på ett par killar som hade en chokladfontän!!  GAAAHHHH, både Åsa och jag föll som furor.... (för chokladen alltså... hehe)  Det hela resulterade i att jag beställde hem en liten chokladfontän med expressleverans som jag ska ha på InkyWings födelsedagskalas i lagret den 25e januari. YEEEEHHAAAA! ;-DDD  En skoj grej istället för att bjuda på tårta!! 

På trender och annat är jag ganska värdelös för i mina ögon fanns typ ALLT på mässan. Vare sig man gillar svart eller vitt eller någon av alla färger på jorden däremellan.... typ! Stora saker, små saker, enkla saker, pråliga saker osv i all oändlighet. Mkt snyggt och mkt som var så gräsligt så man aldrig skulle ta det innanför tröskeln till huset ens....

Fast vi enades nog om till slut att BAND verkar vara "hot" - iallafall i scrap/stämpelvärlden. Alltid nått!

Idag har jag haft en lugn skön dag som började med en härlig sovmorgon! Sedan blev det en härlig ridtur även om det var ganska svårridet eftersom backen är stenhård alternativt full av is... blärk!  På eftermiddagen snikade vi åt oss lite fika hemma hos pappa och det slutade med att vi stannade på middag oxå... fast jag fick hjälpa till att laga maten så jag kan ju inte säga att jag slapp den biten iallafall.... fniss. Men jag slapp diska och det var trevligt! ;-)

På pysselfronten är det enda jag gjort lite digitala saker här i datorn. Har inte orkat / haft lust att släpa mig till pysselhörnan. Digi-LOn för v.3 (365-dagar) som är längst upp i inlägget har jag precis pysslat ihop klart nu på kvällen. Har försökt att plocka in foton från veckan lite allt eftersom dagarna har gått så det var snabbt gjort att sammanställa det sista.

Julboken har anlänt!

Minns ni den här boken som jag beställde?
 (från Shutterfly)

Idag kom den i postlådan!!!
Gick ju jättefort!!!

Den 7e pillade jag ihop och beställde boken, och idag den 16e är den här.  9 dagar alltså! Imponerande.  Är jättenöjd och barnen tyckte det var jättekul att titta i en "riktig bok" som dom var med i. ;-)  Blir garanterat fler sånna här böcker - kan varmt rekommendera det för den som funderar på att testa.


I övrigt vaknade vi till -17.4 grader i morse. Brrrr.... (nu igen)

Sjukt väder. I måndags var det +6 grader och nu -17, det gäller att hänga med i svängarna tydligen.


I morgon ska jag ut och åka tåg! Kom på att det blir bra mycket smidigare att kunna vila på ett tåg än att köra bil själv. Blev lite dyrare så klart än om man räknar bensinpengar, men den här gången får det vara värt det. Resan går till Formex i Stockholm, tror faktiskt det är första gången jag är ner dit på den. Har varit i Gbg på en liknande mässa för många år sedan. Ska bli spännande att se hur mycket man hinner med att se på 6 timmar innan man ska kasta sig på tåget hem igen. fniss...

Ska iallafall ta med kameran för maximal dokumentation! :-)


Franska digitalkit

Inte för att jag vet hur jag sprang över sidan, men det var väl via länkar från nån annan stans där jag sprang runt och snokade kan jag tro för vips var den bara där!

En Fransk sida med en salig blandning av digitala kit! (inklusive ett par Freebies!)
Ett gratiskit jag precis laddat ner är detta:



Sidan heter
Digital-Crea.
I övrigt upplevde jag kiten som väldigt prisvärda jämfört med många kit från USA, och det var mycket tillbehör och annat med kiten - skojsigt. Självklart fick jag lov att köpa ett par som jag laddat ner bara för att testa lite. ;-)

EDIT: Efter att ha packat upp kiten jag laddat ner så säger jag bara "MAJ GADD" vilka häftiga saker!! Otroligt mycket i varje kit och jag betalade (det var nån rea) strax under €3 / kit jag köpte. Det var otroligt många tillbehör och en hel bunta papper i varje.... så det där var absolut värt pengarna om nån känner för att testa - det kan jag lova er! Betalade via PayPal så det fungerade så himla smidigt.  (inte inblandad i deras företag - bara otroligt nöjd över att ha snubblat över sidan!)

Ja ja ja.... och nej nej nej... jag ska inte gå över till Digital-scrapping enbart. Jag är alldeles för kär i mina papper och pryttilar och att få känna något "live" med fingrarna annat än datorns knappar.... fniss...  Men är skoj att prova på och troligen kan det bli lite hybrider oxå bara jag får skrivarsladden att räcka fram till den andra datorn. ;-D  Projektet med 365-dagar kommer jag göra veckovis och sätta ihop sidorna till en bok hos Shutterfly har jag bestämt mig för! Kommer bli en guldgruva när det blir klart.

Sammanställning v.2


Bidde ingen måne...

Det var ju som sagt muuulet, och nu ikväll har jag inte ens haft tid att titta ut och se om månen är där... typiskt som Nasse skulle ha sagt.

Vet ni föresten var det blir om man blandar +5 grader och halv storm?

Jo - IS.... överallt. Vi har skridskoplan på gården nu.... suck! Om den ändå vore slät.... (man kanske skulle spola?? fniss...)

Ikväll ska jag uppdatera flickr med foton från igår och idag till 365-dagars projektet... Måste få isäng ungarna först så det blir lugna gatan här. (förhoppningsvis)

Dagens foto visar kvällstemperaturen... 


Övriga foton från mitt 365 dagar projekt ligger på flickr - länk i vänstermenyn!

NU snart går månen upp!

Hade ett himla besvär här i morse för att ta reda på när fullmånen skulle gå upp idag.  Lyckades till slut hitta kordinaterna för lilla Rälta så jag kunde få en mer exakt tid när vi skulle kunna se månen gå upp.

Det är typ NU. 15.41

Tror ni man kommer se nån måne när det är så mulet/dimmigt/fuktigt ute att gråskalan hänger i knävecken och skaver??? Skulle inte tro det..... *prutt*

Jag som ville ut och fota denna stora härliga gula ost.....

4 timmar


Njuta...

Det är vad jag ska göra NU!!
Så länge det nu kan vara.... men jag hoppas det blir mer än 5 minuter iallafall. ;-DD

Gubben tog ungarna och åkte iväg en sväng - jag är helt själv hemma - YES!!!!

Gosh - undra vad jag ska göra??? fniss....

Mer digiscrappat

Egentligen borde jag gå och sätta mig vid pysselbordet, men gång på gång fastnar jag här vid datorn istället... hmm??? Nåja, man kan göra en del kul här oxå så klart och idag kunde jag inte motstå Ali Edwards härliga mallar och overlays längre. Gjorde en liten shopping på Designer Digitals och sen kunde jag inte låta bli att testa på en gång... ;-)



Testade med en färgad bakgrund även om jag egentligen tycker det är snyggast och stilrenast med en vit bakgrund (?).  Om jag har nån tanke och plan med digiscrapingen? Njäe, inte direkt.... fast en plan poppar upp i huvudet att jag tror jag ska utnyttja digiscrappingen dom gånger jag har rätt många foton jag vill ha med på en sida kanske... eller som till projektet 365 dagar som jag i princip påbörjat... fniss...  Japp, jag ska göra ett helhjärtat försök åtminstonde att ta minst ett kort om dagen det närmaste året. Fast jag lyckades inte börja den 1 januari utan jag har den 7 januari som min startdag istället... 

 Nu är frågan... ska jag häcka kvar här och kolla på datorn med ett öga och Lets Dance med det andra, eller ska jag gå iväg till pysselbordet och scrappa med riktiga papper?? Jag har beslutsångest!!! *fniss*

Alla julens foton är fixade!

Gjorde det förra året i en vääääldigt enkel variant (från en svensk fotofirma) och jag har precis gjort det i år igen!

I år testade jag att vara lite mer avancerad och det blev kanonbra! (hoppas jag)

Jag gjorde en bok om Julen 2008 med alla kort jag tagit på julafton! Mycket smidigare än att scrappa allihopa (även om det inte blev så jättemånga kort i år).


Storlek 8 x 8"  beställd på
Shutterfly.com
Man kan trixa och välja bakgrundspapper, ramar och text osv så det kan bli rätt skapligt personligt trots allt! :-)
Boken kostade runt $25 har jag för mig + frakt.  Hade garanterat (med lätt underdrift) spenderat minst den summan om jag scrappat riktiga LO av alla kort. Dessutom hade jag suttit och slitit mitt hår över att julbilderna legat kvar alldeles för länge innan dom blivit scrappade.... eftersom det är trist att scrappa julbilder EFTER Jul. Typ...
Nu är dom klara - vips! ;-)

Ska bli så intressant att se hur det ser ut i verkligheten när boken anländer. Enl. deras beräkningar skulle den vara här till månadsskiftet ungefär. Lets hope so!

Blev oxå dösugen på att göra boken "A year in review" eller den som Ali Edwards designat - vad den nu hette... Har man bara korten man vet att man vill ha med så laddar man smidigt upp dom och sätter igång och "bygger" boken. Snajsigt.

Har allvarliga funderingar på om jag ska lyckas hänga på 365 dagar.... alltså att ta ett kort om dagen i ett helt år. Dag 1 är avklarad.... men hur gör man för att lyckas komma ihåg det VARJE dag? Tänkte jag skulle göra mitt bästa iallafall.

WOW jag har digiscrappat!

Har sneglat på det jättelänge men aldrig liksom kommit mig för riktigt, och har i ärlighetens namn inte riktigt satt mig in i att begripa hur man gör heller.

Men nu kom jag till skott, kanske mest tack vare Ali Edvards fina mallar mm och att även CK hade en gratis mall att ladda ner nu i Januarinumret. Ramlade över en bra förklaring i en
blogg så jag fick ju bara lov att testa helt enkelt!
Det blev med mallen från CK!  (du hittar den på CKs hemsida under Magazin och senaste numret - en länk om digital scrapping.

Så, vad blev det då?
Jo, det blev denna:



För att vara den första känner jag mig jättenöjd! Så klart kan man väl leka i det oändliga, men poängen med denna var att begripa hur man använder mallen. ;-D  Risken är nu bara att det kanske blir fler... fniss...

MEN - en fråga till er där ute som digiscrappar - VAD skriver ni ut sidorna på????
Fotopapper, annat papper, scrap-papper.... eller what?
Jag vill ju skriva ut mina sidor och få dom i nån form av album känner jag, vill INTE att dom ska ligga i datorn och samlas på hög, det känns meningslöst. Jag vill kunna TA på dom, även om dom är digiscrappade!
Har du ett tips om papper får du  jättegärna lämna en kommentar ang. detta.

Varför skulle vi få slippa den här vintern?

Gaaaahhhh... det är inte utan att man blir depprimerad när man vaknar och det är -25 grader ute. BRRRR!  Fast det är jäääääkligt skönt att veta att man inte har några "måsten" som innebär att man skall vara utomhus! (och hade man det så är dom raskt inställda så långt det bara går....)

Blir mer och mer anti kylan för varje år känner jag. I början när jag hade hästen här nere när vi precis flyttat hit kunde det vara 2 veckor i stötetn ett par, tre gånger per vinter som temperaturen låg på -25 till -30 ute. Visst, man klarar att vara ute ett tag, men det är inte speciellt spännande att hantera mat och vatten till hästarna i dom temperaturerna. Fingarar och tår kan liksom aldrig packas in tillräckligt....

Hästarna? Dom går det ingen nöd på - dom har megapälsen arne på sig och ser ut som stora marsvin i hagen när det är kallt. Dom klarar sig jättebra så länge det inte kommer blött uppifrån och samtidigt blåser kallt eller nått sånt där dumt, då kan dom börja frysa. Fast är det -25 så står dom mest och hänger eller äter - det sparar energi och håller dom varma!
Jag tror jag sitter inne och hänger - det håller mig varm! Nu ska jag bara leta reda på min CK som jag försnillat nån stans, rackarns bananer... mycket irriterande. Jag visste väl att jag fick den före jul - men nu är den puts väck! (fick lov att gå in på deras hemsida och kolla hur senaste tidningen såg ut och vad den innehöll för att inte tro att jag drömt att jag fått den)

Övriga projekt idag är att ladda ur alla femtielvahundra kort ur kameran från julen och få fram mina "ät"-bilder som skall vara med på utställningen på Hemköp i Rättvik om ett tag. Fotoklubben har bilder där med olika teman och byter efter några veckor. Mycket uppskattat bland dom som handlar och ser dom tydligen! Skoj.