En händelserik dag...

Nån "mätgubbe" från försäkringsbolaget var här och kollade duschen och absolut - vi har en härligt mysig vattenskada i golvet där! Skoj!

Jag har ätit alldeles för mkt god choklad. (tack alla vänner!! hihi)

Dottern meddelade att: "flytta på din stora rumpa" när vi plockade fram fika på altanen - TACK, det känns tryggt.

Värmen håller på att ta knäcken på mig.

Jag vaknade just efter en liten tupplur ute på altanen... snacka om seg i kolan.

Undra om det kommer hända nått mer skoj idag? ;-)

Pellefanter


21.40 (jag tror det blev ett tack-tal!) ;-)

Är klockan inte längre....

Då gick det inte att komma in på blogg.se så jag kunde inte skriva det jag tänkte, men nu funkade det visst.

Då satt jag och skulle precis ta första tuggan av min stora härliga skål med JORDGUBBAR och grädde... Mmmmmmm. GOTT är (var) bara förnamnet!  Nu är jordgubbarna slut och grädden lika så. Oooops!  En kartong jordgubbar och 2,5 dl mellangrädde spårlöst borta. Nu när jag ätit upp allt slår det mig att jag inte ätit nån kvällsmat idag, så jag tror precis jag åt jordgubbar till middag. ;-DDD  Tja, spela roll liksom - man gör ju som man vill när man är vuxen - eller hur är det?

Har iallafall äntligen fått ner häcken på något och slipper (nästan) ha någon tyngd på mina stackars fötter som känns som tegelstenar. PHU!  Synd att jag inte haft stegräknaren på mig i helgen för så här mycket som jag gått nu har jag nog aldrig gått....

Det har varit den underbaraste mässhelgen här i Leksand.

Sjukt mycket jobb, men såååååååå roligt! Det överväger allt (nästan) !

Tack vare två helt underbara personer Åsa & Susanne har jag lyckats ro iland det hela - dom har ställt upp och hjälpt mig precis HELA HELGEN!! TACK TACK TACK - kan inte sägas nog många gånger!

Sen har jag haft hjälp av ett underbart designteam - tänk att 4 av 5 st lyckades komma på mässan. Skoj! TACK till er alla.

På fredag eftermiddag hade jag hjälp av ytterligare ett par vänliga själar så vi fick bort alla bord och stolar - gick fort och smidigt trots att stolarna aldrig tog slut - Tack Åsa, Fredrik, Åsa, Susanne & Anna-Lena!

Extra tack till Anna-Lena som roddade pysselträffen - du är underbar!!

Det blev helt klart en lyckträff att byta lokal. "Tyvärr" hade vi inte riktigt tur med vädret.... eller hur man nu ska säga. 29 grader är kanske inte den optimala temperaturen när man ska vistas inomhus en hel helg i en lokal som i det närmaste såg ut som ett växthus.... ;-D  Lyset var det inget fel på - ljus hade vi och utrymme, men som sagt, aaaaningens för varmt kanske om man nu ska vara petig. ;-)

TACK alla företagare som stod ut i värmen och gjorde den 9e Papperskraft-mässan till en mycket lyckad mässa. Ni är underbara allihopa som istället för att gnälla åkte och köpte fläktar! ;-DDD

Nu är jag HELT slut - hjärnan har fått härdsmälta av värme, alla intryck, pysselidéer, siffror, gröna stolar och allt annat som hör en mässa till. Troligen vaknar den nog upp först framåt slutet av veckan och med tanke på hur mkt som står på agendan just nu så ska jag baske mig ta ett par dagars extra semester den här veckan. Jag behöver VILA!

Åh, inte att förglömma - TACK till alla gästerna på "Hotell Kjell". Ni är oxå underbara för att ni stod ut med att bli instoppade i alla skrymslen och vrår som hotellet kan erbjuda, att ni stod ut med en tidvis halvkinkig ägare, en stor portion mygg och 999 gåtor. :-) TACK oxå för att jag får njuta av dom godaste resterna hela veckan.... hihi.
(för att inte tala om all choklad som just nu ligger och trängs i mitt kylskåp för att räddas från smältdöden i värmen) Yammi - bara till mammi!! (nåde den som käkar upp den!)

SÅ, nu rullar väl livet vidare och jag ska nog strax släpa mig upp till sängen - hoppas jag somnar innan jag hinner blunda - tror jag behöver det. Ingen rast och ingen ro för i morgon är det måndag igen. Dagis, hästutsläpp (tror inte dom önskar sovmorgon till 12-tiden.... vad tror ni?) och sen ska jag nog tillbringa det mesta av dagen på rygg med benen så högt jag någonsin orkar hålla dom tror jag. Fötterna liknar nog mest nått som platsar bättre på en elefant känns det som.

btw - sa jag att vi nästan varit på cirkus idag?
Eller tja.... vi har sett elefanter, kameler, getter hästar, kossor, åsnor, lamor och säkert var där nått mer oxå. Det var Cirkus i Leksand ikväll och dom hade så klart kommit redan på förmiddagen idag för att resa tält etc etc. Så vi har sett ungefär allt från utsidan iallafall, + några artister (? eller om det kanske var en tält-pinne-skötare?) som låg och sov  i sina vagnar i bara kallingarna... fniss

Konstaterade att jag inte varit på cirkus sen jag var liten - kanske börjar bli dags igen?

Hur länge sen är det jag skrev att jag skulle gå och lägga mig?

Sa jag att min hjärna har kokat bort idag?

Godnatt.

Tyst vecka...

inte så att jag inte har något att säga (eller har jag det egentligen?) men jag jobbar som en liten blå gnu nu fram till helgen då det är mässa för 9e året i rad här i Leksand.

Papperskraft  stämpel- och scrapmässa! :-)
www.papperskraft.se
för den som är nyfikon.

Det finns liiiiiite att göra inför en sån om man säger så.... ehrr...
Har fullspäckad lista och det är underbart när man får stryka en rad.

Många saker kan liksom inte göras förrän i sista minuten heller...

Så, därför ganska mkt tystnad just nu.

Det är så sant som det är sagt...

Hittade till den här bloggen, där Anjo bloggar om GUD via en annan blogg som är så himla rolig att följa - nämligen Lindas blogg.

Det där inlägget om Gud var så himla slående så mer behöver egentligen inte sägas tycker jag. Jag skriver under direkt. Behöver inte blogga ett eget inlägg om Gud, jag länkar hellre till någon som har skrivit dom perfekta (i mitt tycke) orden om detta ämne. :-)

Har du inte hittat Lindas blogg (som jag oxå länkar till ovan) så bör du ta dig förbi där tycker jag. En tragik/komisk (?)  historia om vägen till IVF-barn från hennes vy av livet. Humor möter sorg i en fängslanden berättelse.

What a beauuuuuuutifuuuul morning!

Åhhhh vilken underbar morgon!

Undra just hur många i byn som ser den? (fniss)

Och HEY - grannar!! Eftersom ni partajjade loss i natt långt efter 02 så gör det väl inget att jag tränar lite tölt här ute på asfalten om en stund när jag ska ut och rida va??? ;-DDD

Jisses.... tur att man är så gammal så det är ett rent nöje att gå upp på morgonen... (not)

Fast när en morgon ser ut som denna (sol, blå himmel och nästan vindstilla) så känns det faktiskt helt ok att behöva gå upp och äta frukost innan 08. :-)  Antingen blir det en kanondag hela dagen, eller så drar det ihop sig framåt lunchtid och blir molnigare och i värsta fall regn... hua! Och oavsett så blir ridturen toppen om jag väljer att rida nu på morgonen - naaajjjjz. Då kan jag lägga mig och sova lite middag sen istället.

Nu ska jag surfa vidare tillsammans med lite frukost - kommer ju ingen tidning på söndagar.... såååå tråkigt. Får abstinens när jag ska äta frukost utan tidning.

TILLÄGG LITE SENARE:
Det blev en helt "amazing" ridtur. Lugnt och stilla, byarna sov... fniss... solen sken, himlen var helt blå och blommorna lyste ute på ängarna. Helt klart det bästa sättet att säga godmorgon till världen.

Jag fortsätter njuta av en fantastisk dag.


Stången kom upp i år oxå...

ja, men se - dom lyckades väl få upp den där himla pinnen än en gång. Ett himla snackandes "höjandes"  och sjungandes innan det hände något bara, men efter nån timme så...

Ungarna var väl inte så himla intresserade, dom botaniserade i gröngräset istället och hittade på kompisar att leka med. Vi "vuxna" stod nog mest pliktskyldigast och kikade på när dom baxade upp stången.


Kusinerna vitaminerna...


Lillasyster på grönbete...


Då börjar vi.... ååååå heeeeeeeej.


Å så lite till...... ååååå  heeeeeeeej.....


Å så nästan uppe... hej hej hej.....
orkade inte ta när stången var fullt på plats, men det här är ju så nära det kan bli. ;-)

Notera skillnaden på himlen!
Det såg först väldigt mörkt ut och det blåste s-k-i-t-kallt precis när vi kom ner och regnet var så nära det kunde bli i princip... men så kom dom gåendes med stången, började resa den och vips sprack vädret upp, solen kom fram och som ni ser så skingrade sig molnen rätt duktigt. Inget ovanligt för att vara majstångsresning här - det händer i 9 fall av 10 att det spricker till kvällen, om det så har öst ner regn hela dagen... Jag tror vädergudarna måste gilla den här platsen av nån anledning. ;-)

Snaskade i mig en korv under tiden iallafall, alltid nått.

På eftermiddagen var det fullt hus här som planerat och var och en hade med sig eget kött och tillbehör så samsades vi om dricka, sallad och efterrätt. Alla hade kommit på samma genialiska idé att fixa lite efterrätt så det blev buffé med sånna efter maten så gissa om magen stod i fyra (eller fem) hörn efteråt. *phu*

 
Innan tillagning.... tänkte ta kort när det var färdiglagat oxå, men då hade redan egyptens gräshoppor börjat hugga in och jag var själv så hungrig så jag glömde ta kort... ;-DD Men gott var det som sagt. Käkade Tzatziki till oxå.... yammi yammi.

Och så ett par kort som jag tog igår när det *inte* regnade en stund...


En maskros med "bad hair-day" efter regnet....


Torsten Borsten följde med på min lilla fotopromenad. ;-)

Då var det dags att slurka i sig det sista vinet och pusta ut efter ännu en midsommar... ;-)
(som dock varit väldigt lugn och behaglig - skönt)

And it's friday!! YEAH!

Ja, då har vi kommit fram till favoritdagen i veckan - FREDAG!

En fredag som är "el blanco" i almanckan... bara en liten rad om att det faktiskt är midsommarafton idag. Skönt! 

Fast å andra sidan så finns det rätt plenty att göra eftersom det i morgon firas här i byn och vi kommer ha fullt hus. Makens två syskon med familjer drösar in + svärisarna och planen är det sedvanliga - grilla och äta på eftermiddagen. Fast jag tror jag paxar för att INTE grilla den här gången, måste väl finnans nån annan än gubben som kan lyckas hoppas jag. (måste ju vara smart och inte vråla att man ska grilla när det väntas regnväder... hehe)

Senare i morgon kväll är det full snurr med firandet i byn alltså och då är det arbete för dom flesta att göra. Så ikväll blir det nog mest att ta det lugnt och mysa med familjen. (och kanske testa vinet en sväng till... hmm)

Snustorr!

Rapport från kvällens ridtur i regnet...

-Nya jackan fungerade mer än perfekt. Jag blev inte det minsta blöt. ;-)  (skööönt, det är liksom bra att veta att man har kläder så man klarar sig i alla väder.)

I övrigt tror jag att jag ska fortsätta provsmaka midsommarvinet lite. ;-)
Hittade några kvarlämnade "ost-kex" och grävde fram lite färskost ur kylen så nu sätter jag mig och har lite dejt med datorn och har myskväll.... eller kanske ska man sätta sig framför TVn med pojkarna. Dom kikar på DVD från LoveFilm som kom hem i lådan idag. Alvin och Gänget. Nått teckat och det är ju alltid skoj.

Bara jag sitter vid maildatorn så ska jag dela med mig av en länk till LoveFilm så du oxå kan få testa helt gratis i en månad. Jag fick erbjudandet via Buzzador och nappade så klart. Smidigt med film direkt hem i brevlådan, bara att göra en lista över filmer man skulle vilja se och vips sköter det sig självt.
Genom att använda min länk hjälper ni mig till större chans att vinna ett förlängt abonemang så det uppskattar jag. ;-)

Vidare kan man fortsätta ytterligare två månader för "halva priset" dvs 99:- för två månader. (kostar normalt 99:-/ mån. för den variant man får testa så här) Då har man max 4 filmer att hyra på en månad och man får ha två hemma samtidigt.

Nu är jag inne på film 3 och 4 för den här månaden, men den är ju snart slut som tur är.... fniss... Perfekt att ha nått hemma att kika på över helgen - det verkar ju vara en regel att det inte är nått bra på TV längre på lördagskvällarna exempelvis, när man väl har TID att titta på TV!

YES YES YES!!

Ja, men sällan har man väl blivit så glad över att få en
SÅN HÄR i posten.... ;-DDD


En REGNJACKA!!! HURRAAAA!  Det blev en Dover / Airway och dom absolut viktigaste raderna på beskrivningen är dessa: Vattentäthet: 5000 mm. Andasvärde: 5000 g/m²/24h
(visst är man knäpp?? fniss)

Beställde från
Kortirocken och betalade med PayPal (för bara några inlägg sedan) och idag kom alltså jackan. Snacka om speedat - men det tackar vi för eftersom det PRECIIIIIIIIS nyligen började ösregna. ;-DD  (förstår ni varför jag blev så glad nu då? HAHA)

Så nu är kvällens ridtur räddad, var lite orolig där ett tag, men nu löste det sig finnemang ju! Bara att ut och testa vad jackan tål på en gång... hihi. Kan ju komma med en rapport senare. Skulle dock förvåna mig det grövsta om jag blev blöt - då blir jag riktigt riktigt besviken.

Fick f.ö. en CK i posten oxå - normalt det bästa som händer typ, men nu överträffade nog jackan till och med tidningen... hehe. Får bli lite mysig kvällslektyr i soffan sen.



Svar till Annis - ja, det heter nog "mellanring" på svenska. ;-DD Kom inte på det namnet så jag läste på "grejjen" istället och där stod det "extension tube"  fniss....   Det är Iallafall grejen man sätter mellan kamerahuset och objektivet.

Jösses vad är det jag ser?

SOLEN LYSER??!!!!

Ring SMHI !! Pronto!!

.... synd att man sitter här inne bara....

... och inte orkar springa ut....

.... innan solen går i moln igen....

... typ....


Den som letar han söker

Vilket härligt väder!!!
Man tror knappt att det är sant. Fast det är bäst att skynda sig att njuta - i morgon lovar dom mer regn, midsommarafton regn, midsommardagen regn.... Skoj skoj....(urk)

Efter att ha hört den prognosen beslutade jag mig för att skolka från jobbet en stund på eftermiddagen. ;-)  Tog kameran med mig och vandrade ut bland buskar och snår. Eller mja, kanske inte riktigt. Iallafall ner en bit på baksidan för att se om det fanns nått skoj att fota. Laddade kameran med en "extension tube" som gör att man får bättre närgräns = mer macro typ. Sen var det bara att utforska den LILLA världen.

Först såg jag inte ett smack.... knappt en fluga.
Men några maskrosor blev genast mycket vackare i närbild! :-)







Flugor var det som sagt gott om. Sånna där små ettriga saker som skulle krypa in på dom mest omöjliga ställen typ. Gah vad irriterad man blir på sånna!!



Den här hade iallafall vett att sitta still på smörblomman en stund.
Tyvärr blåste det lite lätt så det var inte helt lätt att få skärpa på alla vajande strån och blommor. ;-)
Knepigare ju närmare man kommer liksom!

Ja, dåligt med roliga insekter var det gott om.
Men sen efter lite letande så hittade jag iallafall något annat än flugor!



Den här krabaten som satt och viftade med sina spindeltrådar. Han (hon?) hade fullt upp med att bygga sig ett nät vad det såg ut. En snabb liten rackare så jag fick ingen 100% skärpa på den heller...

Låt se.... jag botaniserade en extra gång där jag stod och fick ögonen på en röd krabat oxå.



Ingen "vanlig" piga vad jag kan se, men röd och fin var den. Såg nästan ut som benen var röda oxå.

Ja, det blev ju några kryp iallafall till slut, även om det såg tungt ut från början. Gick tillbaka upp på gården och upptäckte att vi hade ju lite lupiner i ett land så jag fotade dom en stund. Och SE! Vad hittade jag där om inte den här snyggingen??!!



Vad jag vill minnas så har jag läst att det är en Humlebagge - stämmer det tro? Den såg lite halvdöd ut där på blomman, men jag tror det rörde sig nån tentakel iallafall så jag vet inte riktigt. Frågade aldrig. ;-)



Den här stod i rabatten och såg trevlig ut så den fastnade oxå på kort. Har ingen aning om vad det är för blomma, men det känns som det kvittar.



Visst ja, den här fotade jag på baksidan oxå. Såg ut som en vit midsommarblomster. (?) Stod helt ensam i gräset utan vänner.



Den här somriga vasen fotade jag på förmiddagen redan. Det var midsommarfirande på dagis så jag åkte dit för att vara med en stund. Först fick alla föräldrar hjälpa till att löva och pynta majstången och sedan dansades det en stund innan vi fick lite fika. Blev inte nån dans för oss för lillasyster tycker inte om sånna där tillställningar och mamman är väl heller ingen som jublar över att dansa små grodorna så jag ägnar mig inte åt nån större övertalning. ;-)

Det var en trevlig stund iallafall och man fick chans att prata med lite andra föräldrar en stund. Ser ju bara nån enstaka när man lämnar och hämtar - alltid samma föräldrar.

Ikväll tror jag att jag ska ta och hoppa i säng med spikmattan en stund faktiskt. Blir ett par, tre gånger i veckan ungefär som jag lägger mig på den innan jag ska sova. Blir helt avslappnad och somnar efter 10-15 minuter och sover sedan mycket bättre hela natten efter det. (tar så klart bort mattan när jag vaknar till efter en stund)


Vem är du, vem är jag....?

Sitter här och funderar på vem som läser min blogg egentligen?

Kan du inte skriva en rad - det vore så skoj att se vem som är där ute. :-)


Vet ni?
Idag har det inte regnat.... KORS I TAKET!
Solen har tittat fram till och med och det var så man undrade varför det var så ljust, och man kände sig så glad och pigg helt plötsligt! Mmmmm - underbart med lite ljus.

Kom precis hem från en ridtur.
Just me and the horse.
Var tillbaka på 1 timme och 20 minuter - hemma alltså. ;-)
Här går vi inte och dräller om vi inte behöver. tss....

Roade mig med att retas med ngr crossåkare i skogen oxå. (dom har en bana i skogen precis bredvid byn där dom får åka) Precis när jag närmade mig kortsidan av deras bana så satte jag av i full gallopp upp för en liten backe som finns där. En liten sträcka vi normalt brukar galloppera på - så inget konstigt med det. Det var bara det att det kom en crossåkare samtidigt... och jag satte lite extra sprätt på min häst eftersom jag vet att han inte är rädd för crossarna. ;-D

Crossåkaren däremot blev nog jäkligt skraj för det blev tvärtyst på alla 3 crossar som var där ett bra tag. Fniss... dom kanske trodde att dom skrämt hästen, och det var väl ungefär vad jag ville åstadkomma.... en liten tankeställare.

OK, jag vet - lite elakt egentligen, för dom tar jättebra hänsyn och stänger av crossen ifall man kommer. (dom vet väl att dom inte får vara där om dom  missköter sig!)

Nåja, jag red min tur och när jag kom tillbaka var dom kvar i skogen (vilket jag räknat med) och nu red jag på andra sidan banan och skrittade förbi i sakta mak. Den första såg mig inte, men dom andra två stannade mitt i banan och blev stående en bra stund medans jag lunkade förbi och bort en bit. ;-DD  Fnissade lite för mig själv samtidigt som jag faktiskt ångrar att jag inte vinkade tack och gjorde tummen upp. Det får bli nästa gång.

Konstigt...

Inget nytt regnställ i brevlådan i morse. ;-)

Nåja, hoppas det kommer hyfsat fort iallafall... och att det är lika bra som det förra. (minst)

Å andra sidan så är det HEEEEELT OK med uppehållsväder oxå - tänkte inte på det.... ;-)

Så där ja, nu har jag haft konstpaus - dags att jobba lite igen.

WTF!

Alltså, ursäkta svordomen, men nu bryter jag ihop.

Ni vet REGN..... sånt där blött otäckt som kommer uppifrån (oftast) bör helst kombineras med ett riktigt bra REGNSTÄLL så blir det genast mkt trevligare.

Ikväll när jag skulle gå ner till stallet bröt min jacka ihop och dragkedjan tackade för sig.... BUÄÄÄÄÄHHHHHHH!!!!

Jag har två lika dana regnställ...
eller rättare sagt hade....

Nu är båda jackorna paj. STÖN!
Fast.... ok, med närmare efterräkning så har dom +15 år på nacken så man ska väl kanske inte klaga. ;-)

Är nu på ganska redig surfjakt på ett nytt ställ, eller åtminstonde en ny jacka! Känns lite halvakut en dag som denna.... *lyssnar hur regnet smattrar mot rutan....*

Mitt ställ heter ABEKO / AIRWAY och har alltså varit en trogen vän i många år. Helt outstanding när det gäller att stå emot vatten. Har *ALDRIG* blivit blöt igenom när jag haft det på mig - hur mkt det än har regnat!

Tyvärr hittar jag inte det längre (konstigt att dom bytt kollektion på +15 år... not) på Abekos egen hemsida, men jag hittade iallafall en jacka som verkar hålla måttet. Abeko Dover Airway @ ca 469:-. Tror det blir bra. Hoppas dom kan skicka den *igår* ifall man beställer.... typ.

(kuriosa - den jackan kommer kosta mig nästan lika mkt som hela stället kostade för dessa +15 år sedan... fniss... tror vi betalade ca 625:- via ridklubben för dessa ställ.... sanslöst billigt!)

Piffa upp badrummet!

Nått för alla fotonördar (och sånna som mig... fniss..)

http://www.photoshowercurtain.com/

Gör ett duschdraperi med ditt eget foto - tja, varför inte?
Själv har jag duschen rakt framför ögonen när man sitter på dass, så det skulle faktiskt vara välkommet att vila ögonen på nått snyggare än det ohyggligt trista korallfärgade-någonting som sitter där nu. Öhhhh...

Fast... för 1200:- kanske man hittar nått även här hemma med närmare eftertanke....  GULP!

Bara vanligt vatten

Lite svårt att intala sig att det bara är lite vanligt vatten när det vräker på som det gör. Det går liksom inte att sticka  ut näbben ens utan att bli drypande blöt.

Och nej - jag hade ingen större framgång med att bestämma gårdagens ridväder utan vi fick "vackert" rida i lagom strilande regn och ca +17 grader med en luftfuktighet på ungefär 125%. Gick knappt att andas och det luktade brännässlor ute så man höll på att storkna. URK!

Nåväl, det blev en trevlig ridtur med hästar som var mer än lovligt pigga. Jag kan ju säga att jag har en ganska bra "racer" i vanliga fall, men nu var det nån som tänt på med både 2 och 3 stubiner tror jag. Phew - det är bara att hålla i hatten och hänga med typ.... ;-)  Fast han är rolig, underbar och världens snällaste! Skulle aldrig sitta på nästan 350kg dynamit som inte gick att kontrollera. Här pratar vi om en kille med en vilja på 11 av 10 möjliga och ett humör som bara en dam kan ha nämligen! On the other hand.... en STOR personlighet och som sagt - hur snäll och ärlig som helst bara man vet hur han ska tas. Sjukt rolig häst att rida, och sen gör det ju inget att han faktiskt är hyfsat snygg och har 5 mer än skapligt bra gångarter. ;-)

Japp, det var gårdagskvällen det...

I morse var det dags för en ny ridtur... fniss... ingen rast och ingen ro - stackars hästar. Trodde dom skulle vara aningens trötta efter gårdagens genomkörare men icke... det var nog bara uppvärming! Min ruskprick var dock inte lika vildbattig som igår utan lite mer "på mattan" men alldeles fullt tillräckligt pigg för att svara på minsta tanke om att springa lite. Blev en lite lugnare och kortare tur så hästarna var lika pigga och glada när vi kom tillbaka. (det värsta som finns är att sega sig tillbaka hem på slutkörda/trötta/uttråkade hästar pga att man ridit för långt eller för länge)

Idag var det dock inte lika varmt som igår. Nu idag fanns det LUFT - massor - och precis lika mkt regn som igår. Jippi!! Tänk vad tråkigt vi skulle haft det om solen hade tittat fram... då hade vi ju inte fått bylsa på oss regnstället och fått nöjet att klaffsa runt i vattenpölar och meterhögt gräs. Tänk vad vi hade missat! *ironi*

Ja, ja... regn eller ej, det konstiga är faktiskt att när man väl är ute (OM man har bra kläder på sig!) så tänker man inte så mkt på att det regnar. Har man däremot inte vettiga regnkläder är det ju nått helt annat....
Det värsta med regnet är bara att man blir så fasligt trött.... iallafall jag. Jag har gått i koma här hela helgen och varit snortrött.... helt "off" liksom. Hög tid för en sol-kick igen.

Tyvärr blåser det en del fortfarande, annars hade jag faktiskt varit bra sugen på att ut och fota FAST det regnar! Går att göra ett regnskydd åt kameran av en plastpåse och själv kan man ju stoppa in sig i det berömda regnstället igen så klarar man sig. Men det är som sagt svårare att få växter mm att hålla sig still - speciellt om man ska macro-fota lite.

Nu känns det nog som jag har för lite att göra här igen.... mkt svammel om ingenting. ;-)

Hallåååå! Bättre väder tack!

Om lite mindre än 2 timmar tänkte vi faktiskt ut och rida.

Det är tråkigt att rida när det regnar.
För att inte tala om hur tråkigt det är att rida när det pissregnar!
Dessutom blir det ganska halt när det regnar... för hästarna alltså.
Urk!

Så nu tänkte jag att det skulle sluta regna och torka upp lite - det går väl bra?
Thank you!

Medans jag väntar på att det ska sluta regna har jag suttit och läst lite i en fototidning och pillat lite på mitt tulpanfoto en gång till.... nu med eget dragande i div reglage istället för att använda actions. ;-)

Då blev det så här:



Ja men, det där var väl inte sååå pjåkigt va?
Jämför med orgiginalfotot som finns några inägg ner.... ;-)

EDIT - herregud - insåg ju att jag inte ens själv orkade rulla ner dit - då hade jag ju glömt hur det här fotot såg ut innan jag kom fram. Jag lägger in originalet här oxå....

(så - nu blev det lättare va?)

Känns som jag borde sparka mig på "ett-ställe-visst" och göra klart den där photoshop-kursen nu. Har inte blivit av att göra det sista för jag har inte haft tid att sitta ner och kolla på lektionerna i lugn och ro. (och DET mitt gott folk är nått man behöver - lugn och ro alltså - om man ska lyckas ta in all info i hjärnan och få ut  nått av det!)  Så... det kanske kan bli ett projekt för sommarlovet. Det är ändå kört att göra klar kursen den här terminen så att säga. Tror 8e var sista datumet för att man skulle hinna bli bedömd osv innan dom tog sommarlov mm. Så nu är det liksom ingen brådska direkt utan bara det blir gjort... innan Januari typ! (och det ska det absolut bli - mitt mål är att  ha det klart innan Augusti!)

Tiden den tiden...
Jag ska väl kanske inte klaga egentligen för jag har väl det ganska förspänt med egen tid och hemma-tid om man nu ska kalla det så. Problemet är att (eller - är det ett problem egentligen? Näe.. det låter sjukt) man har största ansvaret för barn och hem medans maken är ute och får lön för det jobb han gör. Vi jobbar nog lika mkt skulle jag tro, men jag får väl bara en promille så mkt betalt för mitt jobb som han får. ;-DDD
Åter till tiden... eller den obefintliga sådana.
Det finns så sjukt mkt man skulle vilja göra, men tiden räcker ju inte till... suck.

Fast jag har kommit på varför. Jag är typ 10 år före min tid.
Dom som HAR tid... (eller nått) är oftast ca 10 år äldre än mig. Dom har vuxna barn (framför allt) och har lite stadigare ekonomi eftersom dom hunnit lite längre här i livet. Så är det!
Men det hjälper ju inte mig - jag vill ju NU - inte om 10 år.
En annan är ju liksom mitt i livet där allt händer (som dom säger). Man ska försöka jobba häcken av sig för att få lite pengar över, man ska ha tid för barn, egen tid, fritid, ett liv, ta hand om huset, hemmet, maken, barnen, och försöka få allt att gå ihop på nått rimligt vis. Man ska även vara trevlig mot släktingar (helst äldre sådana som behöver hjälp) och man ska ha ett prydligt yttre och en prydlig trädgård.... eller nått....

Ja, ni vet.

Fast dom som känner mig vet oxå att ungefär hälften av dom där sakerna jag nämnde har jag strukit från min lista innan dom ens kom upp på den. Det ligger antingen inte alls i mitt intresse att utföra nämnd syssla eller så har jag helt enkelt prioriterat bort det pga att det inte finns TID! ;-DD

Kors ja, jag fick iallafall ett nytt motto häromdagen.
Bättre att MÅ BRA än att SE BRA UT (inför alla andra) !
(inräknat i det där "se bra ut" är även - ha en snygg trädgård, ha ett välputsat/städat hus osv... fniss)

Vet ni - jag mår rätt bra!
(och gud så mkt svammel jag bjöd på idag.... varsågoda!)

Sommar, sommar och sol...

Nåja, det där sista kan vi ju stryka.... solen lyser nämligen med sin frånvaro... (hähä så lustig man kan vara).

Sommar måste det ju vara ialla fall eller?
Det har nämligen varit skolavslutning här idag i ett gråtrist lite småkyligt väder. Tack för att vi slapp regnet iallafall. Det regnade tillräckligt igår! Blurk.

Lilla damen var överlyckligt när hon fick vara med på brorsans avslutning och var riktigt duktig i kyrkan oxå. Sjunga ville hon ju så klart inte, men det gick bra ändå. Det fanns gott om andra som sjöng. ;-) Har nog för mig att det varit mer folk i kyrkan på avslutningen, men det kanske mer beror på mängden barn i skolan just det året.... dom är inte så många längre. (m.a.o. näst intill alla hade sittplats i kyrkan idag)


Storebror och Lillasyster. ;-)

Skolbarnen fick tårta efter kyrkan och vi andra fick nöja oss med att titta på. ;-)  (till Lillasysters förtret - hon ville minsann oxå ha tårta!) Det löste vi med att hon fick glass när vi kom hem istället så var allt frid och fröjd. (tror jag)

Var lite sugen på att smyga runt lite med kameran för att kolla om det finns några spännande småkryp här i våra buskar, men det blåser på tok för mkt för att kunna ta närbilder på sånna varelser. suck. Det får helt enkelt vänta. 

Blir så inspirerad när jag läser
AnnaKK's blogg nämligen - en mästare på att fånga kryp (och lite annat skoj).

Det blev en liten fotostund inne istället. Hittade nån gammal vissen stackars blomma här på köksbordet som Lillasyster släpat in och det fick bli närstudie på den. ;-)



Lite småvacker trots sitt utslitna tillstånd. ;-)

Nä, nu blir det nog inget mer vettigt idag. Det är fredag, tråkväder och noll energi. Jag tror jag tar helg redan nu faktiskt. Kan man inte få det?
Bestämmer mig - jo, det får man - speciellt om man satt och jobbade nästan 3 timmar i går kväll...
Så - då var det avklarat. Tjing!

Najz natt!

Hoppla hoppla - i natt var jag på kurs för Tim Holtz!

Inte så tokigt.... riktigt trevlig karl (ok - eller vad han nu är... fniss...) det där, och Svenska kunde han prata oxå. Minns inte riktigt vad vi gjorde för projekt direkt, men han delade med sig av lite penslar mm efteråt och så vet jag att vi satt ute och åt lunch mm. Kursen hölls i Orsa... tydligen ett bra ställe för att hålla kurser... (ehh??)

Nåja, vaknade ganska utvilad trots att jag haft så trevligt hela natten. ;-DD

Kvällspromenad och taggiga vänner

Fredagskvällen bjöd på så himla trevligt väder så jag drog med mig gubben ut på en liten promenad efter att jag hade varit ner och nattat hästen. Blev inte så lång promenad, men ändå - det var liksom mer för njutningens skull (av solen och naturen) än för motionen just då.

Gick ner till ån


och plockade en stor bukett liljekonvaljer och tog med hem. ;-)


Passade på att fota en dunboll oxå som det fanns en uppsjö av där i närheten.




Nu i helgen var vi iväg och plockade ur det sista ur mormor och morfars hus så det skulle bli klart för salu-visning. Aningens mer jobb än vi tänkte eftersom vi redan varit där ett par omgångar, men det gick rätt bra ändå eftersom vi var 5 vuxna som kunde städa på var sitt håll samtidigt. Tänk vad mkt prylar det finns i ett hus egentligen.... och då var det ändå väldigt lite onödiga prylar där ändå. (inget överbelamrat hem alltså....)

Medans vi satt där på lördagskvällen och drack vin och kollade igenom alla gamla fotoalbum för att ta ur kort som vi kände att vi ville spara så tassade en liten igelkott förbi ute på gräsmattan.

"Fotograf" som man är studsade jag iväg som en liten gummiboll (ok, något överdrivet kanske... fniss...) och hämtade kameran och sprang ut på gräsmattan. Lyckades precis fota innan den sprang in i häcken ut mot vägen... suck - och suddigt blev det. Nåja, till min lycka så fortsatte kotten ut på vägen och jag fick några kort...





och så VÄNDER den när den hör mig och går tillbaka in i häcken igen.... och tillbaka in på gräsmattan.

Hmmm, tänkte jag... är igelkottar farliga? Nåja, dom kan knappast bitas sååå hårt (ifall dom nu skulle vara sabeltandade eller nått) så jag valde att stå kvar där jag stod....

Och så kom den fram och nosade på mina tofflor!! ;-DDD


Vilken härlig liten krabat!!!
Första gången (tror jag) som jag ser en kotte "live". Helt klart en upplevelse även för en 36-åring. fniss...

Japp, jag "klappade" den faktiskt oxå (läs: petade lite på den) för att konstatera att den INTE är så himla mjuk och skön som den ser ut att vara när man ser den. ;-)



Hej då kotten - sköt om dig och akta dig för bilarna!

Han/Hon verkade rätt hemtam där så kanske var den van vid människor och van att få mat - vad vet jag. Söt var den iallafall. ;-)

Leksakshästar


Tänk dig en älg...

Förmodligen en fjolårskalv.

Ståendes med huvudet högt och spanar efter något.

Vacker.

Helt brun mot det gröna som börjat växa där på åkern.

Precis bredvid vägen.


Alltså.... man stannar ju inte hur som helst på 90-väg med trafik i båda riktningarna.... tyvärr.... annars hade denna snygging GARANTERAT varit i min kamera nu. *suck*  Nåja, vi fick se den iallafall. :-)