Shit vad skoj!

Åhhh vad härligt det var att få sitta och pyssla hela dagen igår med så himla trevligt sällskap. Vi blev 7st som satt ute i ladugården hela dagen. Ett avbrott för lunch mitt på dagen och på kvällskvisten åkte vi iväg och käkade pizza för att avsluta med ett sista pysselryck innan vi gav oss för kvällen framåt 22-tiden.

Minns inte hur många LO jag lyckades hinna med, men 5 eller 6 tror jag det blev. Känner mig lite ringrostig... fniss... men det gör inget, det var härligt att komma igång igen så nu är jag mer inspirerad än någonsin att förska få ordning på lite fler roliga foton att scrappa. Blev tipsad av Anna om Crimson där man tydligen kunde ändra storlekar och få flera små foton på ett och samma om man ville eller lägga till fina ramar mm. Det lockade mig! Har känt mig småirriterad på dom stora foton som det blir från Fuji när det är "100 gratis" och så där. Gratis är gott, men det är inte alltid det funkar att ha så stora foton. Blir nog att testa Crimson nästa gång tror jag. ;-)

Vi började föresten dagen med en liten skoj "starter" för att komma igång. Anna-Lena hade fixat en skiss och vi bad övriga att göra en liten dekorationspåse värde ca 20;- att ta med. (det gjorde vi alla) Sen började vi med skissen och efter lunch hade vi en liten muntlig omröstning där vinnaren fick börja att plocka en av dekorationspåsarna. Sen plockade vi var sin så alla fick nån annans påse. Då hade vi något nytt och skoj att leka med resten av dagen. ;-)

Själv kände jag mig i ett stort behov av skisser eller annan inspiration eftersom jag inte scrappat på så länge. Utnyttjade Becky Flecks Scrap-maps ganska flitigt. ;-)

I övrigt fick vi 100% perfekt pysselväder då dagen började med snö och fortsatte med snö och regn.. ÖGH!!! Det gjorde inte så mycket att få sitta inne i värmen och göra något skoj då. ;-)  Efter kvällspizzan var vi 4st kvar som pysslade och vi var iallafall liiiite duktiga och släkte 2 av 3 lampor under "earth hour" när vi pysslade. ;-) Vi pratade om pannlampa ett tag, men kände att det kanske inte riktigt var det ultimata när man pysslar. Så vi gjorde helt enkelt det "näst bästa".

Sen var det det här med större pysselhörna (läs: eget STORT pysselrum) suck.... drömmen gjorde sig påtaglig igen. ;-DD


Väs...

Tur man inte behöver nån röst för att pyssla....

Jösses vad jag ser fram emot en heldag i morgon.......



JIPPI!!

Vi har fått SNÖ igen....


.... suck....


Det har snöat i två dagar här så nån stans mellan 5-10 cm har väl landat. Periodvis snöade det lappvantar! GAHHH!! Tänk vad underbart det är. Nyss var asfalten helt framme och man fick verkligen vårkänslor och nu är det ett nytt is/snö-lager igen. Fast förhoppningsvis blir det lite varmgrader igen och då smälter väl även detta undan. Har som tur är aldrig varit med om att vintern varat ett helt år. ;-D

Se, lite blå himmel och sol verkar vara dagens tema, inte så tokigt ändå kanske... Får nog se till att få lite sol i ansiktet idag då.

Kursen digital bildbehandling

phu... äntligen kom man igång igen efter att ha varit sjuk, borta på mässa och varot totalt "off" i flera veckor. Tänk så lite det behövs för att sätta krokben på rutiner och annat egentligen. (även min abision om "ett foto om dagen" - ni vet 365-dagar har fått sig en rejäl törn under den här tiden... suck)

Nu idag har jag iallafall tagit tag i Photo Shop-kursen som jag kallar den, och faktiskt lämnat in uppgift XX som den heter. ;-)  Det är första inlämningsuppgiften på den här kursen.

Min "före"-bild såg ut så här


och efter lite redigering så blev det denna bild som alltså är "efter"-bilden. ;-)



Mitt mål var att fokusera på själva mötet mellan barnet och tjuren (!) som det faktiskt visade sig vara när vi böjde oss ner och kollade efter. (fniss) Det tog en stund att få bort alla snören mm, men det var det nog värt. ;-)

"Roar" mig med att VAB-a nu igen.... dottern hade feber igår och idag har det gått över till krax i halsen istället. Hm. Börjar få en viss vana av det här känns det som... suck.

Igår hade vi underbart vår-väder här. Solen sken och fåglarna kvittrade frenetiskt när jag gick ner till stallet för att packa hästmaten. Härligt härligt. Idag är det ganska mulet och jag gissar att det inte är mycket till värme heller... trist - hade behövt en liten solkick i ögonen idag igen känner jag.

Åhhhh - vet ni vad jag gjorde igår föresten???
Ett KORT!! Japp, ett sånt där stämplat alltså.... fniss...
Jag och Susanne och Åsa lekte med Alkohol Inks förra veckan och igår kväll pillade jag lite på dessa och letade fram ett par stämplar och gjorde ett enkelt kort. Ska försöka fota det oxå, men ni vet hur det är med minnet på undertecknad så räkna inte med att det dyker upp inom dom närmaste minuterna precis. ;-DD

Jösses vad jag önskar mig ett eget pysselrum just nu - har MASSOR av bra idéer och inspiration mm, men när jag kommer fram till min hörna så vänder jag nästa direkt. Det är för trångt (ähum) och jag orkar liksom inte gräva i 10 lager för att hitta det jag har. (jodå, jag vet ungefär VAR jag har det och ATT jag har det, men själva grävandet är det som får mig att tappa all lust. Jag kläckte en bra idé (läs: dröm) om att bygga ut på baksidan och då skulle det vara ett stort fint ljust vardagsrum med glaspartier ner mot älven så kunde vi ta det gamla vardagsrummet som kontor/pysselrum. Jiiihhhaaaa vilken bra idé kände jag. Tja, maken var väl kanske inte lika sprudlande kände jag när jag presenterade detta, men visst, jag tror han skulle kunna övertalas om jag hostade upp kosigen det skulle kosta typ.... ÄHUM! (ett smärre problem uppstod genast.....)

InkyWings monter

Så här såg min monter ut på mässan i helgen som var när jag var ner till Göteborg.



Välfyllda 12kvm kan man säga. ;-)
Detta är innan mässan öppnade på lördagen och innan Egyptens gräshoppor rensat montern på en hel del... fniss...

Jag lånar in ett kort från
Ingrid där hon lyckats med konststycket att få med även mig på bild mitt emellan Susanne och Åsa som följde med mig ner och hjälpte till. (Båda är DT hos InkyWings)


Även Ingrid hjälpte till hela helgen, och Ingrids dotter Lovisa hjälpte till under lördagen. Många kan tyckas, men faktum är att det är skönt att vara fler än två för det innebär att man faktiskt KAN gå på toaletten, få i sig en matbit mm under dagen. Det skulle vara snudd på omöjligt om man bara var två i montern! ;-) Lördagen var hysterisk med alla besökare och inte förräns vid 16-tiden på eftermiddagen började det lugna ner sig. Den som känner mig vet att jag uppskattar att äta lunch i *lunchtid* för att inte trilla av pinn, och jag lyckades med konststycket att få lunch runt 14-tiden ungefär så det var väl på håret. fniss...

Jag lever!

Jodå, jag har inte gått under jorden eller trillat av pinn...

Låg ju i feber (flunsa) i 6 dagar (till måndagen) och sen var det bara att hosta igång och försöka få liv i den här gamla kroppen igen på ett par dagar för på fredagen bar det av ner till Göteborg på mässa!!!

Ett spännande projekt efter att ha legat sjuk så länge, men det gick bra. Jag hade bra sällskap av Åsa och Susanne med mig ner och dom var så gulliga att om delade på körningen på vägen ner så jag kunde bara sitta och njuta bredvid och vila mig. ;-) Vi landade i stan vid mässan runt 18.30 och kunde ställa av vagnen där. Skönt. Sen tuffade vi tillbaka till Floda och våldgästade på hotell Gamborn.  Mkt trevligt hotell. ;-)

Lördagen innebar tidig uppgång (typ kl. 05.00 JÄSP!) för att sedan stå givakt utanför mässan 07.00 när vi skulle bli insläppta. Sen var det bara fullt ös för att packa ur vagnen och in med allt i montern. Ingrid slöt upp vi mässan och vi var 4st som packade upp InkyWings saker. Jag måste skryta lite själv och säga att jag hade planerat allt så himla bra i förväg att det var en baggis (nästan) att plocka upp. 9.30 stod vi färdiga och kunde strutta runt och titta när om andra slet som djur för att få klart sina montrar innan klockan 11.00 när mässan öppnade för besökarna.  *flin*

Lördagen var det hektiskt värre och inte förrän runt 16-tiden lugnade det ner sig hyfsat. Det räknades in 1660 besökare under lördagen och ca 900 under söndagen. Sanslöst men häftigt!  Vi var ganska möra och trötta på lördag kväll och vrålhungriga!! (hade bara ätit en sallad till lunch på mässan) Kvällsmaten blev Thai i Floda. MUUUUMMMMMS!
Söndagen fick vi liiiite sovmorgon och behövde bara kliva upp vid 07 eftersom Sara skulle förbi Kortmakaren och skriva ut lite papper innan vi skulle in till mässan. 10.00 öppnade det på söndagen och sedan var det ett lite lugnare tempo hela dagen fram till 17 då det stängde. Vi packade ihop hela vår monter på en timme ungefär och sedan sladdade vi mot Floda igen med ett par stopp för att tanka, handla lite spolarvätska och beställa mat. (rätt gissat - Thai i Floda igen... fniss) Det var såååå skönt att slippa åka hem då på kvällen, och vi fick höra lite senare på kvällen att det varit snökaos uppöver och nästan omöjligt att köra då det låg ca 1dm snö på vägen på vissa ställen. Vi kunde istället ha en trevlig kväll med Sara och familjen och sedan sova och ta igen oss.

Måndag morgon blev det avresa istället och vi kunde tuffa uppåt i landet i betydligt bättre väder och dessutom var det LJUST! Tyvärr hade vi lite problem med blinkersern och lyckades bränna några säkringar på vägen hem eftersom ingen vi frågade på mackarna efter vägen hade några bra tips. ;-) Vi hade testat typ ALLT vi kunde och dom hade inga mer tips att ge oss... så det blev att köpa en näve säkringar så vi iallafall hade liiiite blinkers på bilen (till höger). Blinkersern till vänster fungerade perfekt. (som tur var)  Runt 17.30 tror jag vi landade här hemma efter en lång resdag.

Tisdagen tillbringade jag i koma efter alla strapatser och det blev inte många knop gjorda. Hade ju liksom inte återhämtat mig från flunsan innan man körde på med mässan, så den här veckan har varit segare än segast. Nu börjar jag dock vakna till liv igen tror jag.

Sååå, det är hur mitt liv har sett ut sen sist. Ska försöka hitta på ett par foton från mässan i kameran och ladda upp, men det blir nog inte nu.

Usch - vad är det här?

Märks att man inte är så himla sjuk så väldigt ofta (tackar man för) för nu är jag verkligen hopplöst LESS på att ligga här. SUCK!

Totalt utslagen och man känner sig som en gammal kärring i kroppen  - ont precis överallt och snudd på orörlig. Att ta sig från punkt A till punkt B tar ungefär 4 ggr så lång tid som normalt.  Dagens projekt blev att ta sig in i duschen - tänkte jag skulle bli lite piggare av det.... funkade inget vidare. Fast jag blev lite renare iallafall. ;-)  Sov sedan totalt däckad i 3 timmar eller nåt efteråt. Måste ha varit en skaplig pärs för kroppen det där. (ändå hade jag alvedondopat mig innan!!!!) 

Nä, nu vill jag bli kvitt den här skiten faktiskt. Tre dagar med ca 39,5 grader och nu två med 38 är ingen höjdare, det kan jag snabbt konstatera.

..... man kanske ska ta och vila lite till då. ;-)