Stillestånd.

Här händer inte mycket. Inte i bloggen alltså.
Fast det har ni väl redan märkt. ;-)

I övrigt rullar det vanliga livet rätt bra.

Ni vet, jobb, mer jobb, familjen, djuren osv osv.

Pysslar mig lite på kvällarna så gott det går. Har en julmarknad att skapa till. Kan säga att det blivit ett gäng halsband mm vid det här laget. Ska försöka få ihop några BIA-böcker oxå. Små varianter som är lätta att ha med i väskan tänkte jag. Eller sätta ett post-it-block inuti.

Ljusstakar och stjärnor står i fönstren, julgardinerna är uppe och det är totalt fritt från snö på backen. ;-)

En ridtur står på agendan idag. Först skall hovslagaren få banka dit lite nya skor. Eller åtminstonde klippa lite tånaglar och sen banka dit dom gamla skorna igen - lite bättre. Det är nackdelen att ha 2 dm gegga ute i hagen, det suuuuger liksom av skorna från hovarna. Sörjan har redan ätit upp en av skorna för min häst. *suck*  Nu önskar jag faktiskt lite minusgrader så marken blir frusen... är sååååå less på regn och gegga. Det ryms inte en droppe till med regn på marken, då drunknar vi! Känns som vi gått och slaskat i den här förbaskade leran ända sedan midsommar... tröttsamt.

Så, -5 grader och ett mysigt snöfall - TACK!

Det är ju inte så att man känner att det är december på tisdag precis....

I övrigt är stunden kommen för att ta ett REJÄLT tag i min pysselhörna. Ett visst inköp av en miljard (nästan) lådor har gjorts och finns nu hemma. Maken har lovat att snickra ihop små hyllor (typ stapel med skenor att skjuta in lådorna på) åt mig. Ingen återvändo... nu gäller det. Det här ska bli bra, här ska bli ordning. BASTA! Lyckas jag före jul (vilket är min tanke) så kommer foton här i bloggen, var lugn för det. ;-)


Pluggning!

Idag är det plugga som gäller - all day long!
(iallafall till klockan 14) ;-)

Har sumpat kursen tillräckligt länge nu så idag är det dags att ta det lite mer på allvar. Lektionerna har jag kollat lite på men inte alls gjort övningarna osv som föreslås. Dom är visserligen frivilliga, men jag gissar att det finns en viss poäng i att göra dom för att utvecklas i det här. Så nu ska jag ta och göra en liten lista på övningarna och sen bege mig ut och öva! (fota) :-)

Passar jag riktigt bra en "sommar"-dag som denna. Höll nästan på att tro att nån skämtade aprillo med mig när jag kollade på termometern när jag kom upp i morse. PLUS 9,4 grader stod den på. Allvarligt. I November!??? Lite senare när jag kollade stod det 9,9 grader och då röck jag fram kameran så det finns faktiskt på pränt oxå. Börjar blåsa lite ute, men det är iallafall varma vindar än så länge kändes det som så det går nog bra. Det ska få bli aaaaningens ljusare ute och sen ska jag ta och ge mig ut till riksvägen för min första uppgift är att fota "panorering".

Kan ju säga att om jag ska vänta på bilar här där jag bor för att öva panorering, då får jag stå hela dagen innan jag fått ihop en handfull... typ....  nä, riksvägen låter som ett snabbare alternativ. :-) Man kan ju panorera annat oxå, men just nu är det väl absolut enklast att ta sig an bilarna. Dom är lätthittade.

Kanske återkommer med lite bildbevis om min dag blivit lyckad.

Jösses vilket proffs jag är!

Är riktigt impad själv! :-DD

Lyckades avpolletera en telefonförsäljare från Phonera så duktigt att jag hann få en lur i örat innan jag själv gav luren i örat på honom. Hehe... duktigt jobbat!  Blir makalöst TRÖTT på dom.

Har gått på niten en omgång nämligen och tänker inte göra om det igen. *suck*  Deras tanke är att sälja på företaget en billig (sägs det) telefonlösning osv osv bla bla bla... säkert en god tanke (som alla andra telefonbolag oxå tänker) som hade kunnat funka om man nu inte använder sin *privata* telefon även i företaget. Detta strulade till det för oss eftersom det faktiskt inte var jag som stod för abonemanget här hemma, men som hade företaget. Hur som helst så hamnade vi nån stans mitt emellan och fick till slut betala för att avbryta ett abonemang som aldrig fungerat överhuvud taget. (förvånande?)

Det är väl en stund sedan nu, men dom ger sig tydligen inte. Samtalet idag var väl typ det 3e eller 4e sedan händelsen och dom fortsätter alltså... därför blev jag aningens LACK idag när han presenterade sig och sa sig vara från Phonera. NEJ TACK sa jag snällt och vänligt innan han ens hann andas något mer. 
- ja, men vet du vad Phonera är för något får han fram?
- ja, det vet jag, det är telefoni  NEJ TACK, been there done that svarade jag.
- ja, men.... bla bla bla.... lyckades han krysta fram medans jag andades
- NEJ TACK, ha en bra dag -
- klick
- och hej då....

Hm, jag tror bestämt jag ska ta och praktisera det här fler gånger, verkar ju fungera bra. ;-DD


Lever lite här och lever lite där...

och mest överallt. :-)

Inga griseknorrar eller grisefötter (vad vi vet) efter sprutor och ett som annat så det är ganska lugnt här.

Fast ändå inte.

Det är ju måndag-fredag stup i minuten. Nu för en gångs skull lyckas jag uppmärksamma att veckan har en ONSDAG - ni vet dom där som är typ "mitt i veckan"...

Det har varit ofantligt mycket jobb (vilket ju är roligt, men som sagt... det gör sig inte självt) och utöver det så är det ju familj, hästar och en del annat att ta hand om. Phew säger jag bara.

I lördags hade vi Dalapysslingen så då fick jag äntligen pyssla lite oxå! Hade förberett mig *noll* så jag släpade väl det jag orkade + lite säljsaker och hoppades på det bästa... typ. Lyckades iallafall pilla ihop hela 9 layouter så det känns faktiskt riktigt bra. Inga avancerade saker, sånt hinner man inte om man gör 9 st på en dag. Fniss... näe, stilrent är det som gäller när jag är iväg på pyssel. (läs: för jag *orkar* helt enkelt inte dekorera / har aldrig dom roliga dekorationerna med mig / kommer inte på vad jag ska dekorera med. ) Nåja, jag har iallafall kommit till insikt med "problemet" och ska försöka göra nått åt det. Grämer mig nämligen lite varje gång och det gillar jag inte. Så nu är det inköp av sorteringslådor som gäller för pysselhörnan och sen STOR sortering av det mesta - BASTA! Är så grymt frustrerad över pysselsituationen att min man börjar bli aningens less nu. Har till och med övervägt en stor utbyggnad av huset... fniss... fast det känns väl kanske inte såååå aktuellt med tanke på kostnaden. *suck* Men den sista utbyggnads-idén var iallafall riktigt bra, det måste jag erkänna! ;-DDD (har haft ett antal planer genom åren... haha)

Har roat mig några kvällar nu med att sitta och pärla lite halsband och armband (!). :-) Japp, jag blev lite inspirerad när jag köpte pärlor från pysselmyran och rotade igenom gömmorna här hemma + botaniserade lite hos mina grossister för att få ihop något vettigt. En kompis har nämligen "lurat" mig att hänga med på en julmarknad och jag tänkte försöka kränga lite sånt där. Ska försöka göra lite tändsticksaskar och gottepåsar oxå nån dag. Bra att ha lite smått och gott att sälja. Nu känns det som jag redan skrivit det och har ni läst det förut så ber jag om ursäkt. Senil börjar bli mitt mellannamn och jag har snart vant mig.

Ska ta mig en pysseldag snart igen och då är siktet inställt på stämplade kort - mest julkort antagligen. Planen är iallafall det. ;-) Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, men julkort börjar faktiskt locka så det får nog bli så. Ska åka iväg till en kompis så packningen blir nog av det lättare slaget - förhoppningsvis. (eller vem försöker jag lura?? HAHAHA... med tanke på att man har en kundkorg med färgläggningspennor numera så är det ju inte så himla smidigt att ta med sig.... daaahhhh) Nåväl, lite pennor, papper och en och annan stämpel så är man ju på G sen. Visst? ;-)

Föresten, är det onsdagar som kallas "lill-lördag" ? Och vad tusan roar man sig med en lill-lördag när man är typ ensam hemma? WOW, känns ju inspirerande. Tsss. En stark gissning är ju att det absolut inte är ett skit på TV heller. Får nog bli datorn. Eller kanske lite pyssel? Nått lär det ju bli. Kanske ska krypa upp i soffan med en ny tidning... låter oxå rätt mysigt när jag tänker på det.

Grisvaccin nr 92.

Dåså, då var ungarna halv-vaccinerade mot grisknorr.

Gick förvååååånansvärt smärtfritt! Blev smått chockade själv över att lillasyster körde med *stone face* och sa absolut ingenting. Inte ett knyst. Inte ett pip! Den stora däremot gnällde som en liten sill så vi fick lov att säga åt honom att vara tyst för att inte skrämma lillasyster. Fast i själva ögonblicket sa han heller inget. Det var nog mest inbillningen om att det "kunde" ha gjort ont typ...

Ja, till slut så bestämde jag mig alltså (nästan) att göra det ändå. Har velat som en gris (höhö) ang. detta. Jobbigt att behöva bestämma åt nån annan.

Mammarazzi kom till och med ihåg kameran så jag får nått att scrappa sen. ;-DD Tänker inte visa dom korten här för det lär knappast vara nått intressant annat än för oss själva om 100 år eller så.

Just det ja, att bero på foton... skulle ha laddat upp lite till Crimson. Ska ju pyssla i helgen och det kan ju vara bra att ha lite nytt och roligt att scrappa då oxå. Går alltid lättare. :-)


Övningskörning

tycker jag är en passande rubrik. ;-DD

Med tanke på dagens lilla fotostund så passar det väl in på flera håll kanske.

Lurade med mig pappa idag upp till skroten i Rättvik för att fota lite skrotbilar. (rätt passande ställe i så fall va? ööhhhh) Enl. uppgift skulle det finnas riktigt gamla bilar längst bort på skroten och det var dom vi siktade på. Pappa känner han som äger skroten så vi meddelade honom vår avsikt så dom inte började fundera vad vi smög runt i buskarna och gjorde. ;-DD 

Man kan ju lugnt säga att det fanns MASSOR av gamla bilar (och massor av nya bilar oxå, men dom var inte alls intressanta i detta läget) och dom stod rätt bra utspritt när allt kom omkring. Vi tyckte vi hittade ganska mkt gamla bilar och när vi kom längst ner och trodde allt var slut så sa pappa att han såg fler bilar ännu längre ner i buskarna. Var sa jag? Såg inte en bil till...  Vi gick iallafall en bit till och konstaterade att näe, det var nog nått annat som "blänkte" och var på vippen att vända när vi till slut såg att det faktiskt var fler bilar där. Ganska många fler oxå, så när vi trodde vi var färdiga typ så hittade vi den riktigt gamla delen.

Liiiite synd var det dock att dom flesta bilarna vid det här laget var så rensade på delar att det nästan inte var nån bil kvar. Hade hoppats på lite fler instrumentbrädor med klockor och knappar och sånt där kvar, men nästan överallt gapade tomma hål. Mossan växte så det knakade och det var träd och grenar i princip överallt. Men vi fotade iallafall en hel del så lite roliga skrot-foton fick jag allt med mig hem. :-)

Här är en liten glimt. Har några fler att redigera oxå och dom kommer väl så småningom kanske. Använde mitt 50mm/1,8 i början, men växlade senare till 17-55/2,8 för att kunna zooma och variera mig lite mer.

 

 

 

Man kan säga att en del "bilar" legat där lite väl länge. ;-) Trädet växer INUTI ramen....

 

 

 

Och nääääe, jag har absolut inte den blekaste om "VAD" jag har fotat. För mig är det tyvärr "bilar" alltihopa. Sad but true.

Det fanns rätt gott om texturer på det här stället oxå så jag införskaffade några. ;-)


Här är en av dom. Ska bli kul att testa och använda på ett foto sen. Det är bakrutan på en bil. Pappsen sa att den krackelerat, men i mina ögon är detta inte krackelering direkt. Ser ju mer ut som snöflingor eller "splattar". ;-D Väldigt underligt och jag har ingen aning om hur dom uppkommer. Rutan såg hel ut nämligen. Kanske var nån som målat blommor på den under "flower-power-tiden"... fniss... vem vet?

Nu vill jag åka till en bilskrot med bilar i aningens bättre skick än dessa... har sett bilder från en i Värmland som verkar lockande. Faktiskt skoj att fota lite udda grejjer.

Just det ja, lovade Sofia att visa mitt "2-a i livet egengjorda halsband" oxå som jag fotade idag. Det första gjorde jag efter Karlstadsmässan eftersom jag "råkade" köpa hem lite pärlor från just Sofia som sålde på mässan. hehe... Jösses... man ska aldrig prova på nya roliga saker... *suck*

 

 


Vaddå lördagkväll?

Snacka om att kasta bort en lördagkväll.
Alltså, vi pratar LÖRDAGkväll.... sånna där lediga härliga mysiga saker som man kan njuta av om hela familjen (nästan) är hemma osv.

Själv jäspade jag mig igenom eftermiddagen över tårtfikat med lillasysters kusiner. Sen jäspade jag vidare och konstaterade att jag nog borde hålla mig vaken för att laga lite mat. Lyckades äta utan att somna med näsan i tallriken men sen var det nästan kört. Blev oliiiiiidligt trött och fick bara lov att inta horisontalläge i soffan en stund. Bara pytte pytte.... jäsp jäsp.

ZNARK! Som ett brev på posten (ok, rätt mycket snabbare kanske med närmare eftertanke) så hade jag somnat. Vaknade efter 20-30 minuter och konstaterade att jag borde vakna och kliva upp... tänkte på det en liten stund och vaknade en kvart senare. Tänkte lite igen och låg och halvlurade säkert 20 minuter till. Jösses... snacka om koma-tillstånd.

Släpade mig upp och fixade läggning av lillasyster och kände att det var ett förfärligt slöseri med en lördagskväll om man inte gjorde nått. Vad som helst - ta reda på kvällen typ. Landade lite vid datorn och sedan framför dansbandskampen (ehhrr?) och här är jag nu... rätt redo att gå och lägga mig. Jäspar som en gris....

Känns ju rätt ok det här... eller kanske inte.
Jösses... har det här med åldern att göra eller? Att gå ut och svänga några lurviga en sån här kväll finns inte ens på samma planet som mig just nu. Orka liksom. Inte för att det hade varit nått alterntiv just ikväll, men bara en tanke liksom. Känner mig inte direkt föråldrad, men dansgolv mm är väldigt far far away just nu. ;-DDD

Nä, sängen är just nu i topp på min "inne-lista", så är det bara.
Godnatt med er.

Tävlade lite på kvällskvisten.

Noop, inget scrap eller stämpelrelaterat (tyvärr). Hade gääääärna pysslat, men problemet består. (no space liksom och just nu står utvalda delar ute i ladugården.... hm)

Jag tävlade lite på
moderskeppet!



Antagligen tillsammans med ett par hundra tusen andra tävlingssugna, men ändå.... hihi... det var inte så stor ansträngning att kasta iväg ett höstfoto med lite photoshop-trix. :-)

Nu ska jag kvällsmysa! Ska krama (brrr) en Ben & Jerrys (heter dom väl va?) och kolla på Doobidoo tänkte jag mig.

Underbart är kort...

eller nått...
Fast nu är det ju inte så att man gråter precis för att snön effektivt regnat och smält bort under dagen idag. Nu är allt tillbaka till det mörka kolsvarta igen där ute...

Måste bara få visa det lilla vi fick... ;-D

Sånna här OFANTLIGA mängder kom det när jag gastade först i går förmiddag om att det snöade! Ni fattar alltså... vi kunde ha blivit totalt insnöade.... efter typ 19 veckor eller nått om det snöat i den takten! ;-DD

Men sen tog det sig lite till eftermiddagen faktiskt. Jo men... var ut en sväng innan det blev mörkt och då hade världen förändrats till detta;

Det blev väldigt vitt till slut. Faktum är oxå att det hann bli ungefär dubbelt så mkt snö som det här innan det var klart så det var verkligen VINTER ute i går kväll. Men då var det så mörkt så det var liksom ingen idé att fota. Tänkte jag skulle ha fotat i morse, men då hade det redan börjat blaska undan av regnet så då var det inte lika fint. :-(

I övrigt blev det en bra födelsedag för födelsedagsbarnet. Bästa presenten blev nog ett stall till alla hästarna som hon fick av oss och radion av morfar. ;-) Idag handlade hon en egen present med pengarna som kom från farmor och farfar. Det var nån "salong" för husdjur och människa där man kunde tvätta med bubblor och vatten (på riktigt upptäckte vi när vi kom hem *suck*) så lyckan var ju stor över att testa allt och plocka med alla miljoners så pryttilar som följde med. Vi får väl se hur länge dom yttebytte små skorna, hundbenen osv finns kvar. Misstänker att dom kommer rassla in i dammsugaren förr eller senare.

Tårtkalas hade vi så klart igår oxå.

Det var önskat ROSA lock och rosen förståss. Alla vet att den som fyller år får äta rosen. ;-) Riktigt petigt det där! Var på latsidan och beställde en tårta och jistanes så god den var. Helt nybakad - slurp! (fast med tanke på vad en köpetårta kostar får man baske mig äta med andakt! phu)

Till middag vankades salladstallrik. Det hade önskats så. Här i huset bestämmer den som fyller år vad vi ska äta till middag och jag hade nog satsat rätt högt på korv och makaroner igår faktiskt så jag blev lite paff över valet. Fast brorsan hade valt samma på sin dag för 3 veckor sedan, så det kanske var det som inspirerade. Och sen är det faktiskt GOTT. Även barnen gillar detta så det är ju inte så att nån gråter när vi äter det. ;-DD

Våra "salladstallarikar" ser ut ungefär så här:

Grejen är att man lägger upp allt i små högar på tallriken så det blir ett enda färgsprakande hav av godsaker. Vi blandar grönsaker, frukt, "kött" och ost mm i en salig röra. Man tar det man har hemma eller köper hem sånt man gillar. Söt frukt och salt ost är förtvivlat gott tillsammans osv.  Födelsedagsbarnet fick en extra liten hög på sin tallrik - choklad! ;-DD Det hör inte till det normala precis.
Glömde ta kort på "vuxentallrikarna" innan vi började äta så det fick bli ett kort på lillasysters tallrik. Den har inte riktigt allt på sig eftersom hon inte tycker om allt som vi andra har på, men det ger en idé om hur det ser ut iallafall. Gott som slurp är det och man blir rätt stadigt mätt, även om man inte tror det!

Undra om man ska ge sig på lite fredagsmys nu kanske... det är ju FREEEEEDAG igen.... Tro det eller ej! Lite trist att mysa själv bara eftersom gubben jobbar... borde vara förbjudet på fredagskvällar.


Nu blir det vinter, nu blir det vinter...

Tjohej...
Snön har verkligen vräkt ner hela dagen här. Det lilla som kom på förmiddagen var bara början, sen har det typ ökat och ökat och nu på kvällskvisten så har det snöat rejält.

Tittar jag ut så tror jag nästan det är iallafall 5cm som har lagt sig. Med andra ord så är det VITT ute! Ska bli spännande att se var detta slutar... pappa sa att han hört att det skulle kunna bli ett par dm i natt. VA?? Ett par DECIMETER.... stopp ett tag nu. Såååå mycket vinter behöver det väl inte bli på en gång? Inte reda nuuuuu...

Man kanske ska sikta på en liten fotopromenad i snön i morgon.

Jäklar, där rök min fundering om att dra med pappa upp till skroten och fota lite bilar oxå föresten, hade ju tänkt mig det INNAN snön kom liksom. Där får man för att man inte kommer till skott när man väl har lite tid över.


Se det snöar...

Ja, nu SER man faktiskt att det snöar!

Inga mängder, men det är vita små små flingor som sakta dalar till marken.

Såg det igår oxå, men då var dom microskåpiskt små och fastnade absolut inte på backen. Idag börjar det pudra på sig lite så det ligger faktiskt lite vita små fläckar här och var.

Tänka sig - just på lillasysters födelsedag! :-)
Vi brukar alltid säga att hon fyller år "när det kommer snö"... fast vi har varit ganska oroliga många gånger... haha. Bra tajming i år. ;-)

Nu ska jag fortsätta och jobba mig lite, sen på eftermiddagen misstänker jag att det blir tårta för hela slanten. Inget man är direkt ledsen över.

En helt vanlig måndag

Kliver upp
Väcker barn
Ser till att barn får frukost
Ser till att barn kommer i kläder
Äter frukost
Kommer i kläder
Kör barn till dagis
Kör hem
Kollar av med kakelkillen hur badrummet skall vara
Fixar eld så vi får varmvatten
Går till jobbet
Slår på dator
Kontrollerar dagens jobb
Går igenom e-mail
Springer in och kollar pannan
Snackar med kakelkillen
Går ut till jobbet igen
Kollar av konton
Plockar ordrar som skall postas
Skriver etiketter till breven
Skyndar mig ut för att hänga ut breven så lantis kan ta dom med sig
Inser att posten redan kommit och att jag missat lantis
Tar in breven igen och svär lite...
Går in och äter lunch
Snackar med kakelkillen så jag får som jag vill ;-D
Går ut till jobbet igen
Packar några ordrar
Kommer på att jag måste uppdatera delar av butiken
Uppdaterar delar av butiken
Bekräftar dom ordrar som är packade
Reder ut ett par saker på mailen
Upptäcker att det är dags att åka till dagis igen
Snackar med kakelkillen
Åker till dagis och hämtar barn
Hem från dagis
Snackar med kakelkillen
Byter till hästkläder
Går ner till stallet
Fyller på vatten till hästarna
Packar hösilage till hästarna inför kvällen
Går hem
Fixar te och några mackor
Barn kommer från skolan
Kör in barn i duschen eftersom det varit gympa sista timmen
Snackar med kakelkillen
Sätter mig ner och fikar på mina mackor och mitt te
Slår på datorn

.... and here I am. ;-)

Ordinärt så det smäller om det i det här huset.
Blir man förvånad över att dagarna går snabbt eller??? PHU.

Om en grisblink är det dags att börja laga mat oxå.