Tänka efter före.

När man ser sånna här saker, det är då man inser att ibland kan man spara en herrans massa tid på att tänka efter lite extra i förväg... visst? Det konstiga är ändå att man ständigt glömmer av sig.... ;-D

Förra veckan hände det stora saker i vår lilla by. Många stannade och tittade, några knäppte kort, några åkte förbi... Själv tog jag mig en promenad *med* kameran, direkt när jag lämnat dottern på dagis, eftersom det inbjöds till ett härligt fototillfälle. ;-DD

Alltså.... hur tänkte dom egentligen?



Och för att ni ska få se "hela sanningen" i den här storyn så ska ni få ett foto på hela spektaklet...



Jupp, så kan det bli. Vissa tar upp båt med kärra, andra med lyftkran. ;-D

OK, det var säkert smart tänkt så länge det varade, för storyn är som sådan att dom knytit fast båten i ett träd (som synes på översta bilden) i väntan på att den skulle dras upp. (säkert dan efter eller nått) Kruxet är att ingen har ens haft en tanke på att vattnet kan *minska* i ån, det har varit konstant rätt länge nu, för att inte säga hela sommaren och ända tills nu. (!)  Men just denna natten när båten blivit fastknuten i trädet så släpps det ur i kraftverket så älven (och därmed ån) sjunker! Båten sitter ju fast och lägger sig på strandkanten med bakåtlut... och börjar ta in vatten där bak eftersom den är väldigt lågt byggd där. Tja, och resten av historien kan utläsas från bilderna här ovan. ;-)

Ibland är man ganska glad över att man bara kan få stå och titta på och se eländet på lagom avstånd...

En lagom lång parantes om min lilla fotopromenad.

Glimt från Karlstadmässan

Nu har jag laddat in lite bilder från Karlstad!

Taget på söndag morgon innan vi öppnade så syns företagen lite bättre. ;-)


InkyWings


InkyWings demohörna


InkyWings


hÄnglar


Mians


Scrapbooking 4 you


Mazzarin


Pysselmyran


Stämpelboden


Pappersarken


MarMils till vänster och Bellis till höger i bild.


Ljuva Änglar

Sen upptäckte jag nu när jag laddade in korten att jag missat att ta kort på Skölds smycken, Forumet Svensk Scrapbooking + Engströms som ordnade hela mässan...  Tror det kom nått emellan i mitt fotande där nere i hörnet och sen glömde jag av att gå tillbaka och fortsätta... typiskt.

Helgens shopping för egen del blev lite nya papper, en drös hÄnglar (puss polarn!) och en påse pärlor som jag pärlade ihop ett halsband av igår redan. Det är Pysselmyran som har tagit in lite fina pärlor i sitt sortiment och Sofia själv hade ett så fint halsband som jag föll för så jag bad henne plocka ihop en omgång pärlor till mig så jag kunde göra ett liknande. Tack snälla Sofia! :-) Är mycket nöjd. Det värsta var bara att det gav lite mersmak... fniss... men men... värre kunde det väl ha varit. ;-D

Fick hem ett par nya glasögon idag oxå. Har väntat en stund på dom, för tydligen hade dom blivit så överbelamrade med beställningar på dessa bågar som man kunde ha egen design på att dom inte hunnit med. Nåja, nu är dom här iallafall. Skönt att ha ett extra par. Beställde från favoptic.se. Tanken är att ha dessa som är lite billigare i stallet eftersom det är så lätt att dom blir repiga av allt damm och skit. Bättre då att "slita" på dom billiga.

Så här ser mina bågar ut:


Fotot har jag så klart tagit själv, och det blev himla fräckt faktiskt på glasögonen. Dom är "båglösa" runt glaset och där skalmen sitter fast + över näsan har jag valt en koppar-färg på metallen. Återstår att se hur länge dom håller, men jag blev absolut nöjd så här långt.

Dags att förbereda lite myskväll, har ska ses på House! ;-)


Kraftig lucka

Ibland har man mer hjärnsläpp än vanligt.

Idag åt vi middag 15.30 - för då var maten klar!

Tja, man får väl kompensera ibland för alla sena middagar kanske... vad vet jag. Kom på ungefär när maten nästan var klar att det kanske var liiiiiite tidigt att göra mat just då. Lite sent påtänkt kanske. Vet inte när luckan inföll, men någonstans när jag städade av diskbänken lite och hittade köttfärsen som jag lagt fram för att tina. Den var ju halvtinad så den åkte in i micron en stund och vips var matlagningen i full gång. Tänkte liksom aldrig på att kolla klockan... *suck*

Nåja, då har vi gott om tid till annat i kväll... frågan är bara vad.  ;-DD

Nu har jag lagt en beställning på nästa års
almanacka. Inser att jag har massor att planera till våren och då är det bra att klottra ner det nån stans... som i en almanacka. ;-)  Gick in på nätet och beställde mig en ny så förhoppningsvis dyker den upp om 2 veckor eller nått.



Bidde en sån här grön med pippifjågel på! Söt va? Fanns några "design-varianter" som var nytt för i år och jag tyckte den här var finast.  Är inne på min 3e eller 4e sån här nu - gillar formatet skarpt.

Ska ta och tanka in lite bilder från kameran till kvällen så kan ni få se en glimt från Karlstads-mässan sen. Lyckades komma ihåg att ta några bilder på söndagen faktiskt. Vet att Engströms filmade oxå så det kanske dyker upp en mäss-promenad på YouTube framöver. ;-)

Jäsp, nu börjar jag bli trött. Mässbaksmällan börjar göra sig hörd... brukar alltid komma efter ett par dagar så där. Skönt att vara ledig hela veckan så kan jag ta all uppackning i min egen takt.


Hotella sig lite

Härligt att få hotella sig lite. ;-)

Strax dax att nana efter en lång härlig dag.

Igår hann vi med baren ensväng, tyvärr var det inte "vår" trubadur denna gången utan en annan kille som inte alls var lika bra... :-( Nåja, man kan väl inte få allt antar jag. Drinken var god (och dyr) iallafall. ;-)

Ska bli intressant att se hur länge man lyckas sova i morgon nu bara... misstänker att jag slår upp mina gröna si så där 5.30-6.00 om vi går efter ny tid....   SUCK!


Packa ner sig.

Packa hit och packa dit, packa upp och packa ner.... ja, mest NER faktiskt.

Mässa i Karlstad till helgen.
Sista mässan för hösten. Rätt skönt faktiskt.
Det ÄR skoj med mässor eftersom man får träffa massa folk och komma hemifrån en stund, men det är mycket jobb oxå. Tar på krafterna.

Karlstad är dock en favvo bland mässorna på sitt sätt, har skrivit om det ett par inlägg ner så jag upprepar mig inte. ;-)

Är nog hyfsat i fas tror jag. Fast vi har lite jobb med att packa ner det sista i morgon förmiddag och sen ska allt stuvas i vagnen så vi kan sticka iväg efter lunch. Allt kräver sin planering och det mesta skall göras "i sista stund" som vanligt. Phu. Känns som man ska lägga sig i tid ikväll kanske... ;-)




Äntligen fri sikt!

Ja, nu pratar vi inte om fönster eller så där... (host-host) utan om dimma!
Sån där som kläggar ihop sig så man ser NADA framför sig. Just sån var vi inbäddad i HELA DAGEN IGÅR! Fatta - HELA dagen! Snacka om att det kändes som man var instängd mitt i natten. Rätt jobbigt faktiskt. Ok, vi såg en skymt av solen en liten kortis på dagen, men dimman lättade aldrig så solen slog igenom.

På kvällen sen när jag var iväg på keramikkurs så var det dimma typ 98% av vägen dit. Tröttsamt. Man ser inte så mycket i dimma. Hatar att köra bil i dimma. När vi körde hem var det dessutom mörkt! Hatar att köra bil i dimma när det är mörkt. Kanske kan bero på att jag var en hårsmån från att köra ihop med en idiot som stod med sin bil MOT mig på fel sida vägen med helljuset på en sån där gång när det var så tjock dimma så man knappt såg handen framför sig! Bra jobbat liksom.

Som alla vet (som kör bil) så när man inte ser så mycket (om det är mörkt eller dimma) så förväntar man sig att ljus man möter håller sig på VÄNSTER sida. Med andra ord så siktar man till HÖGER om ljus man möter. Är ni med? Så även i detta fallet. Jag ser ett ljus - hur långt bort är ju svårt att uppfatta, eftersom det är dimma lika tjock som risgrynsgröt ungefär - jag krypkör och försöker hålla koll på vägkanten så gott det går, samt siktar till HÖGER om ljuset. Vilket visar sig vara åt hellskotta när jag i grevens tid (vi pratar om dasspapper emellan här!) begriper att bilen inte alls befinner sig på sin spelhalva av vägen utan på MIN väggren!!! Stå på bromsen är bara förnamnet och hjärtat var långt ovanför halsgropen och vände. När vi väl fått stopp så kunde vi på sin höjd fått in ett dasspapper i tjocklek mellan vår bil och bilarna som stod på kanten. Ja, det var två bilar.
En som fått stopp - som stod i samma riktning som vi kom körande. En som stod mitt-emot den bilen - med hellyset på för att se något eftersom dom grävde under motorhuven på bilen som fått stopp.

Dass problemas i kråksången var bara att bilen som stod med hellyset på stod alltså något utanför bilen som fått stopp, och lyste rakt mot oss som kom åkande. Fiffigt värre! Så här i efterhand inser man att det kunde ha slutat way mycket värre än det gjorde... Brrrr... 

Bara en liten parantes om varför jag är så förälskad (not) i att köra i dimma liksom....

Hur som helst, idag såg vi ljuset. Idag hade dimman lättat och det var sååååå skönt! Phu.

På badrumsfronten så tog vi ett steg framåt idag igen. Alltid nått. Dom var här och primade (?) väggarna. Äsch, tappade namnet där, heter nog inte så. Dom kläggade på nått kolijox iallafall som skall se till att det inte kryper in vatten i väggen! Vi ska ju kakla allt och då måste man ha på sånt kolijox förstår ni. :-) Väggarna blev ljust lila-rosa (fick lite rysningar där ett tag) och tyvärr luktar det asgam om skiten. Sitter i köket nu och känner att jag fått huvudvärk av lukten. URK! Temperaturen ute medger inte direkt till nån vädring heller så jag gissar att det bara är att lida en stund. Hur många hjärnceller som stryker med på kuppen återstår att se. Det värsta är att det där kolijoxet skall läggas på flera gånger för att få ett tillräckligt tjockt lager.... suck. Tur man ska sova på hotell och mysa i helgen. :-) Gissa om jag ska njuuuuuta av den där extra timmen vi får på natten mot söndagen.

En stor dag.

Idag har det varit en stor dag.
Sonen fyller 11 år och dagen började tidigt. (jäsp!)
Fick ställa klockan på ringning för att ha en chans att hinna in till honom och sjunga innan han vaknat själv liksom, men jag tror vi misslyckades. fniss... Han försökte verka nyvaken men det genomskådades snabbt. ;-) Nåväl, lite sång, frukost och paket på sängen uppfyllde nog förväntningarna och dessutom så hade vi kusinen sovandes här så allt var nog helt ok.

Ett högt önskat Guitar Hero WT och spelet Up till PS2 så hade dom att göra hela dagen sen. ;-)

Själv passade jag på att ta en ridtur på fm i det fina solskenet och kom lagom hem till lunch. Eftermiddagen har gått i tårtans tecken. Trots att det blev en mini-tårta så räckte den långt och länge till många. ;-DD Lustigt det där.
Igår pysslade jag faktiskt en hel del. Det blev lite avbrott för "familjebestyr" trots hot om att svälja nyckeln till ladugården, men det gick rätt bra ändå. Gubben sålde en bil så jag fick rycka in och lägga lillasyster och lite annat smått och gott. Men summa summarum så blev  det faktiskt hela 6 LO innan dagen var slut. Det var oerhört segstartat så det märktes att jag var ringrostig (läs: fastrostad!) men efter ett tag så lyckades jag väl komma igång hyfsat och sen rullade det på lite. Mer än nöjd alltså med dagens skapelser. Tack till er tjejer som kom och var så trevligt sällskap. :-) Hoppas ni kommer tillbaka snart - jag behöver pyssla mer! ;-DD

Nu väntar en lugn kväll (hoppas jag) för veckan som kommer blir en grisvecka. Det skall laddas inför mässa till nästa helg, och veckan innan en mässa är alltid rätt kompakt om man säger så. Den här mässhelgen är dock en av dom mysigaste på året eftersom vi kommer bo på hotell och gotta oss. Håller tummarna för att vår "favvo-trubadur" är och spelar där på hotellet. Vi har sett honom 3 år i rad nämligen! ;-DD


... det mesta regnat bort....

fy fääääen vad less jag är på regnet alltså!
Det har regnat PRECIIIIIIIIS hela dagen... och lite till, eftersom det började redan i natt och håller på än = natt åt andra hållet. BLÄ!!!

Gissa om våran gård är en sån där härlig sörja som ungarna brukar blanda till i sandlådan när dom hittar en hink vatten...  så najs. (inte) Försökte mig på konststycket att trippa klafsa över gården i ett par trasiga gympaskor, men insåg lite för sent att det var ingen hit. Tog stövlarna nästa vända.

Eftermiddagens fotostund regnade bort så det visslade. Hade hoppet uppe in i det sista eftersom det såg ut som det skulle kunna dra förbi. Hade järnkoll på klart.se och SMHIs radarbild nämligen. Men regnet växte till sig allt eftersom så det drog liksom aldrig förbi utan hade parkerat konstant. Nåja, man får vara glad för det lilla, vi fick iallafall inte snö!

Nödgades dock ut på em för att fylla på vatten till hästarna. Dom dricker ju dom rackarna fast dom skulle kunna titta rätt upp i himlen och gapa en dag som denna. Tycker dom borde lära sig det. ;-D Vatten är tungt... stackars mig. Blev dock "bara" 50 liter idag - eftersom det regnade. Som sagt - man får vara glad för det lilla. ;-)

Upptäckte dom här små krabaterna när jag satt och fikade på eftermiddagen.

Dom höll på att plundra hela vår rönn på bär. Gissar att dom laddar inför vintern kanske. :-) Var en hel flock, och dom var så tarva på mat så dom brydde sig inte om att jag stod i badrumsfönstret och fotade. Kanske blänkte det en del oxå så dom inte såg mig så mycket, vad vet jag. Spelar kvitta, jag är glad att jag kunde stå där en låååång stund och fota bäst jag orkade. Fåglarna kom och flög hela tiden så det var gott om objekt. Bidde väl mellan 150 och 200 bilder kanske...  det handlar ju om en nano-sekund för att missa skärpan när fåglarna rör sig, vinden blåser och grenen vajar upp och ner beroende på hur många fåglar som sitter på den.

Hittade några guldkorn i samlingen som jag gjorde i ordning.



EDIT- har just lärt mig att fågeln på bilden ovan (och nedan då) är Rödvingetrastar och inte Björktrastar! Trodde det var "same-same" jag, men ack så fel jag hade. ;-)

Tycker faktiskt dom är lite vackra fast det är "ogräs-fåglar". ;-) Vi säger "skettrost" men egentligen är det väl Björktrastar om jag inte minns fel. Finns många namn på dom här filurerna.

Visst ja, det var nu jag skulle plocka fram lite pyssel va? hmmmm...


Fullt på rullen idag.

Vissa dagar har man ju aningens mer än andra att göra och idag var en sån där "mer-dag" helt plötsligt. Inget planerat direkt, men saker har ju en tendens att klumpa i hop sig när det väl börjar. ;-)

Golvläggarna har varit här idag och hällt ut typ 150 liter vatten på badrumsgolvet. Gubben tyckte det var onödigt eftersom vi redan haft vattenläcka... ha-ha-haaaaa. Till saken hör ju att vattnet inte var ensamt utan det var i form som "flytspackel" som det hälldes ut. Antar att det är aningens bättre än rent vatten kanske. :-) Ett steg närmare ett funktionellt badrum iallafall. ;-) Dom ska tillbaka i morgon och göra själva dusch-hörnet där det skall vara lite lutning oxå för avrinning mot brunnen. (rätt bra har jag hört om det är så... fniss)

Så ungefär samtidigt på eftermiddagen roade jag mig med följande:

Letade slang till gubbarna så dom kunde tappa vatten i dunkar för att kunna blanda flytspackel.
Försökte få i mig lite te och mackor som fika.
Spelade spel med dottern.
Svarade i vanliga telefonen.
Svarade i mobiltelefonen.
Surfade lite på datorn - vilket jag dock gav upp ganska snabbt när jag insåg att det började hända lite för mycket annat samtidigt. ;-DD
Avslutningsvis tog jag mig en promenad ner till hästarna och fyllde på 100 liter vatten i hagen.

Sen lagade jag mat och pratade med gubben i telefonen - jo, ni vet att vi kvinnor kan göra det. Två saker samtidigt alltså. (som om inte min lista ovan skulle vara bevis nog på att vi kan göra F-L-E-R än två saker samtidigt oxå... haha)

Nu känns det som om jag vill begränsa mig aningens så jag nöjer mig med att blogga lite. (ooops, lyssnar ju på musik oxå så det gick visst inte att bara göra EN grej...)

I morgon lär det nog bli ungefär samma drag som idag. Har en del på att-göra-listan som inte hanns med idag på jobbet + att jag troligen får lov att bränna ner till Blge och handla lite födelsedagspresent till sonen som fyller på söndag. Vi hade visserligen tänkt ge honom lite pengar och en framkörd bil med nosen mot en leksaksaffär så kunde han få välja lite själv, men samtidigt inser man ju att NÅTT måste man ju bara få när man vaknar - eller hur? Bara att sätta sig in i hur det skulle vara om man var 11 och inte fick nått paket. .  (själv blir jag lika grymt besviken varje år fast jag är vuxen, när jag inte får någon present alls på min födelsedag. Fast jag redan räknat ut att det kommer bli så. Underligt det där.)  Så, ja, en tur till Leksaksaffären får det bli, kombinerat med köpa-lite-vinterkläder-till-barnen-när-man-ändå-är-ute-och-åker, plus en tur förbi kontorsvaruhuset för att plocka upp lite påsar eftersom det skall mässas nästa helg igen. PHU.

Sen hoppas-hoppas jag att det är hyfsat väder i morgon så jag kan sticka iväg och fota en kompis barn med lite flygande höstlöv runtomkring. Tyvärr har dom lovat nederbörd av nån äcklig sort i dom här krokarna så risken är att vi får ställa in och hösten försvinner i ett nafs. Synd att det inte fanns tid idag, för idag har det verkligen varit strålande höstväder och härligt varmt i solen på dagen. Men, men... vissa saker styr man helt enkelt inte över. Så är det bara. :-) Annars får jag väl bara njuta av att det är fredag. ;-)

Och på lördag ska vi inte ens prata om. DÅ SKA JAG PYSSLA!! Herre gud vad jag ska pyssla. Och jösses vad jag inte ens planerat ett smack vad jag ska pyssla med. Och tro inte för en sekund att jag plockat fram några saker. Lär få gräva frenetiskt på fredag kväll för att få fram något i röran som ev. går att använda. (rafsar väl ihop nått som ligger överst misstänker jag...) Har iallafall en bunt framkallade kort sedan länge som ligger här - alltid nått. Så det bör nog vara minsta bekymret. Just snyggt annars att komma på det typ NU och behöva ha korten i övermorgon. Funkar sällan. (jo, Crimson brukar kunna fixa det ev... men det är ju ingen garanti precis)

Slut på svammel.
Har ni tur så kanske det blir nått pyssel visat här i bloggen efter helgen. Skulle kunna vara en chans på miljonen ungefär.... plötsligt händer det!


Håller man på att frysa ihjäl eller?

Fy rutti vad kallt det är!
Hörde nån som sa att det var ca 9 grader kallare än normalt för årstiden. Hmm, ok, det kanske förklarar saken. Trodde nog ändå det var "normalt" men man har liksom en förmåga att glömma förtränga vissa saker på ett år. :-)

I morse var det -7 här hos oss igen, och nu på kvällskvisten är det redan flera minusgrader. TRIST. Fast man vänjer sig väl antar jag. -7 är ju inget jämfört med -25.... får man trösta sig med.

Nu har jag äntligen haft lite tid över för att redigera lite av gymnastikbilderna jag fotade i söndags. Blev ett helt gäng, men jag väljer att bara visa några som inte är så "identifierbara". Jag fotade ju inte i syfte att någon skulle kännas igen, utan för att ta lärdom av något nytt. Tyckte det var skoj att titta på något som jag inte kommit i kontakt med tidigare oxå. Har inga barn som gympat eller så, så detta var en ny värld för mig.

Här är några av bilderna.

 

Nu har jag som sagt dålig koll på "bästa possition" etc, men det är väl något som man lär sig med tiden antar jag. Hade inte riktigt möjlighet att ta reda på det under tiden jag var där, men en annan gång kanske det finns mer tid även till detta. Tänker på bästa possition på den som utför hopp osv. Exakt var skall bilden knäppas? Kanske är sånt man ska ta reda på innan man åker iväg kom jag just på... fniss... nåja, i så fall är DET oxå en erfarenhet som skall läggas i ryggsäcken! :-) Vissa grejjer kan man ju sen innan, och till det övriga får man väl helt enkelt använda sig av in-tör-net för att forska lite.

Några fler bilder finns på flickr by the way. (länk i vänstermenyn)

 

 


Lever!

... är äckligt!

Men jag lever iallafall. :-DDD

Ville bara pipa förbi och säga HEJ - jag lever!  .... typ.

Måndagar är full rulle så vi får se när jag lyckas hinna sätta mig och redigera klart gymnastikfotona som jag tog igår. Mycket intressant och lärorikt att fota en helt ny sport som jag aldrig beblandat mig i tidigare. :-) Började redigera i går kväll, men orkade inte alla så jag ska fortsätta nån annan kväll här i veckan.

Tjohooo, det regnar ute... *suck*
dessutom är det svinkallt. Brrrrr.
Såg nästan ut som det var snö på ingång när jag såg fronten som närmade sig. HUA!!!! Är inte helt sugen på att byta årstid redan...

Inget bus - bara godis! ;-)

Det börjar närma sig en av höstens stora "godis-högtider"... närmare bestämt  Halloween. :-) 
Jag hittade idén till askarna på nätet, men fick göra om dom lite i måtten för att passa Scor-Pal-brädan. Satt och roade mig med det hela kvällen igår. Sen var det så roligt så jag kunde knappt sluta. ;-) Får väl se till att inhandla lite småt och gott och fylla på dom med här i slutet av månaden. Dom kanske dyker upp lite var stans i huset när man minst anar det...

Monster - görs av grönt papper.

Dracula - görs av ett ljusare papper. (här creme-vit)

Mumie - görs av ett ljusare papper. På framsidan limmar man på rivna remsor som är chalkade i lite "lager på lager" för att få den inlindade effekten. Kan givetvis göras runt hela asken om så önskas. Här har jag även satt på ett handtag i samma stil.

 

MALLEN:

Skär ut ett ark på 6" x 7,5" - helst ett ganska tjockt papper så asken blir stadig. Jag har använt mig av vanligt cardstock och det finns nu även mönsterpapper som håller samma tjocklek numera.

Biga papperet enl. bild.
När långsidan = 7,5" ligger mot ovankanten av Scor-Pal brädan så bigar du vid 3" + 4,5"
Vänd papperet så kortsidan = 6" ligger mot ovankanten av Scor-Pal brädan och biga vid 1,5" + 4,5". Då bör du ha ett papper som är bigat enl. mallen ovan.

Klipp nu i mitten efter det som är prickat med rött. Vik alla bigningar. Du kommer väl ihåg att du bigar alltid med UTSIDAN UPP! Bigningarna skall göras på framsidan.

Mittenpartiet är alltså botten av asken.
Sätt lim/tape under flärparna som du klippte loss och fäst dom in på botten = inuti asken. (se blå pilar) Gör lika med båda flärparna. Då har du fått en sida på asken att stå upp eftersom flärparna nu är en del av botten. Fäst sido-flärparna från motsatt sida (sida 2) utanpå dom sidorna som satt ihop med bottenflärparna (sida 1) .



Nu bör asken sitta ihop och gå att stoppa i något uppifrån! ;-) Dekorera valfritt. Tror det syns ganska bra hur mina tre askade är dekorerade. Kanterna kanske behöver trimmas något beroende på hur bigningen och vikningen i botten blev. Man får testa sig fram lite där.  Ögon etc är stansade med små hålstansar, munnarna ritade på fri hand. Monstrets hår är klippt i taggar men man kan även använda en gräs-die till detta ifall man har en sån! Drakulas snygga hår-båge är helt enkelt stansad med en lite större hålstans. Prova vilken storlek du vill ha!
Till sist - sätt på ett handtag om du vill.



I övrigt är det ju FREEEEEEEEEEDAAAAAAAG! Kan ni förstå? (det kan inte jag) haha.
Helt sanslöst - nu igen?

Blev inte så mkt pluggandes idag för jag fick agera taxi till sjukan åt en släkting (planerat besök) och sen var det ett par saker på jobbet att ta rätt på från igår som strulade så mina gråa hårstrån ökade av sig ungefär 300%. *suck* Nu återstår att hämta upp en liten familjemedlem från dagis, packa lite väskor och sedan beger jag och gubben oss iväg på en liten tur söderöver i landet. Barnfria! Chockartat eftersom vi kallt räknade med att ha minst en av dom med oss. (hon ska ju alltid följa överallt) Den här gången hade hon dock bestämt sig för att "oxå" sova över hos nån eftersom storebror ska göra det så det blev farmor som blev den lyckliga denna gången. ;-) Lite lagom med en natt så där och vi är inte borta speciellt länge.  Ska försöka njuta av stunden iallafall. hihi.

So long med er - vik nu några askar som ni kan ha godis i.



I velet och kvelet...

Influensa hit och influensa dit.

Ska man eller ska man inte?

Vaccinera sig alltså! ??

Usch, känner stor tvekan inför detta samtidigt som man skulle känna sig skyldig om man smittade ner nån som absolut inte borde bli sjuk.

Ser ju otaliga diskussioner om detta och det verkar som att ungefär lika många säger ja som nej. Läkarna säger ditt och andra datt. PHU!

Om det bara gällde en själv så blir det ett solklart NEJ TACK till vaccin, men så gäller det ju barnen oxå. Känns horribelt att behöva bestäma och välja åt ett barn när man inte vet följderna. Tänk om dom blir påverkade av vaccinet? Tänk om dom blir jätte-jätte sjuka för att man inte vaccinerar dom? Ni fattar va - hur man än vrider och vänder på det har man ändan bak och det blir inte ett dugg bättre.

Det lutar dock åt att jag inte kommer skriva under några vaccinationspapper till några barn, och inte heller springa iväg och sticka nått i mig själv. Gubben har jag inte ens diskuterat frågan med, har faktiskt ingen aning om han synpunkt. ;-D  Kanske ska ta reda på det. hehe.

Nån som har några starka argument?

(det där med att *alla är skyldiga att vaccinera sig tjöt tjöt tjöt* köper jag faktiskt INTE!)


Morgondimma

I går morse var jag ut och fotade som sagt, här är ett par bilder från min tur ner till älven.

 

Ska försöka hinna vara med och gå ner och fota om nån vecka när solen står lägre vid samma tid, för det är ju då jag har tid att fota lite - när man kommit tillbaka från dagislämningen. :-) Står ju inte på förräns tider kommer då solen inte ens gått upp när man åker till dagis... uff.

Idag är det halv storm ute och inte så himla förnöjsamt att fota tyvärr. Tur det iallafall är nästan 10 grader varmt. Annars hade vi frusit ihjäl. ;-D

 


En doft av nybakat...

Ugnen går för högtryck för tillfället.
Håller på att baka två kladdkakor till kvällens fotomöte och dottern ville baka muffins så då blev det en omgång av det oxå i stora muffinsformarna. Kommer dock inte riktigt överens med dom, för det blir ogräddat i mitten fast jag förlänger tiden hela tiden. *suck* kanske lär mig vad det lider. Som tur är så är ju sockerkakssmet/muffinssmet ganska (läs VÄLDIGT) god i ogräddad form oxå så det spelar kvitta egentligen. Bara man lyckas sleva i sig det på nått vis så... ;-)

Har massor att ta rätt på på jobbet efter förra veckan då det inte blev så mkt gjort. Kändes som ett ganska stort berg i morse, men otroligt nog blev en hel del avklarat redan före lunch. Skönt! Sitter lite med kniven på strupen för att få ut några nya motiv oxå innan vi börjar plocka tussilago igen. Det går liksom lite för fort ibland... ;-)

Igår var det underbart höstväder igen och bara man klär på sig så är det ju riktigt skönt ute. Tog en promenad med kameran när jag fyllde på vatten till hästarna, men det känns lite svårt att hitta nått skoj att ta kort på vid den vändan numera. Vill ju ha lite nytt i siktet. :-) Blev några kusar iallafall, men dom var inte så modelliga av sig just då.... tråkmånsar.

I morse passade jag på att gå ner på baksidan att fota lite när solen gått upp. Blev väl kanske lite sent för att vara i det finaste ljuset, men jag struntade i det och fotade ändå. ;-) Dimman lättade från älven och det såg så mysigt ut. Får sätta mig och kolla sen vad det blev. Hinns inte med nu.

Fick förfrågan om jag ville fota lite gymnastik-tjejer på söndag när det är tävlingar uppe i Leksand och det lät skoj så det ska jag försöka ta mig upp och göra. Hoppas dom har bra belysning. ;-DD Rörliga motiv inomhus är ju en utmaning i sig. Sen hoppas jag få fota lite höst-barn nästa vecka så då vill jag beställa vackert väder om det går för sig. :-)

Så, dags att ta ur sista omgången från ugnen och gå upp och stoppa huvudet i duschen för att få en normal frisyr igen. (hade glömt hur skoj man ser ut när man vaknar efter att ha lagt sig med blött hår... fniss....)

Höst-häst

Passade på att ta med kameran till hästarna mitt på dagen när jag släppte ut dom efter att hovslagaren varit här. Tyvärr var det inte någon "strålande" höstdag precis, men å andra sidan så blev det inte några skuggor heller... ;-)

Här är min lilla nallebjörn. Redan full pälsjacka på sig.

Nu är vi nyskodda och redo för vintern. :-)
Lika bra att fixa med brodd och snösulor redan nu när vi ändå skulle sko om, kan liksom inte vänta ytterligare 8 veckor med det, då blir vi garanterat strandsatta i ridningen. Perfekt att ha broddar nu på vissa leriga partier oxå. Det har varit halt som såpa att gå där... brrr... inget kul varken för hästarna eller oss.


Bytes - fotostund mot bilder. ;-)


Morgonens frost

Äntligen en liten paus dagens flängande. PHU! Det blev lite mycket ett tag och begravningen blev jobbigare än väntat. Det poppade upp massor av tankar och känslor när man satt där i kyrkan som jag inte var beredd på. Men det gick. Allt går, det har jag lärt mig, det gäller bara att acceptera, vara i nuet och därefter göra ett val hur man ska tackla det. Vi är alla människor nån stans under ytan.

Vila i frid gamla farfar. Nu är du på den sidan "där rosor aldrig dör" och du kan gå ut med lätta steg och fiska i dom bästa fiskevattnen precis när du vill.

...

...

Hur som, nu har jag suttit och gjort i ordning några av dom foton jag tog i morse på frosten. Dom är fotade med "lilla" kameran som jag kallar den. ;-)  (En Olympus 590UZ) Kanske ingen "stoppa-i-fickan-kamera" men tillräckligt smidig att ha i handväskan iallafall till skillnad mot den andra.

Blev lite roliga Bokeh-prickar... syns tydligast på det här sista kortet. Det är nästan så det är en prick i pricken liksom... vet inte vad det kommer sig. Finns säkert nån bra förklaring. Läckert på sitt vis iallafall.

Nu känns det läge för en stor kopp varm choklad, soffan och ett nytt nummer av DigitalFoto som damp ner i postlådan idag. :-)


Hade det på känn....

Tittade på termometern när jag kom ner i köket...

...

...

MINUS SJU GRADER!

Brrrr..... eller nått.

Hade det som sagt på känn redan igår kväll då jag matade hästarna runt 19.30 ungefär. Det var redan då precis vid "0-an" och skapligt kallt. Tack och lov funkade vattenslangen så jag slapp bära dunk. Kanske ska fylla på vatten lite tidigare ikväll medans slangen är upptinad under dagen. :-)  Varje gång jag slipper bära dunk är ett hurra, för vintern är lång och många dunkar blir det... phu! Brukar vara värst innan det kommer snö på backen, för då dricker hästarna som mest. När väl snön kommit så äter dom ofta snö samtidigt som dom äter annan mat. Sen kommer dom i och för sig få blötare stråfoder framöver oxå när vi öppnat hösilagerullarna. Nu får dom bara hö.

Den här dagen har börjat med ett mindre världskrig med "lillasyster" innan vi lyckades ta oss till dagis, sen ska det hela "toppas" med en begravning i lunch-tid och sen får vi se vad eftermiddagen och kvällen ger. Ja jisses - det är ju fredag! FREDAG mina kära vänner... nåja, kanske kan bli en pizza till kvällsmat iallafall och lite mys med ungarna. Vore ju inte helt fel känner jag just nu. Är mör redan nu, så hur jag känner mig på eftermiddagen orkar jag inte ens fundera på.

Tog lite fina foton på väg hem från dagis men dom får jag slänga in senare. Orkar inte fippla med sladdar och kamera just nu.


Frostskador.

Jag som hade tänkt gå IN och värma mig efter att ha suttit och jobbat som en liten gnu ute i en halvkall ladugård...

....skulle inte tro att det blev så....

Möts av en ganska frostig luft i  köket eftersom det som sagt inte är speciellt varmt ute och det springs rätt friskt i dörren av hantverkarna. HM!

Tur lunchen är varm iallafall. Överväger att dricka Te oxå för ännu mer värme.

Lär få elda järnet ikväll.

Sådär ja... snart uppvärmd. GAAAAH
Först av maten och sen av att härligt telefonsamtal från en säljare på Tele2 som inte begrep vad NEJ TACK betyder. Till slut fick jag helt enkelt lov att fimpa honom med ett vänligt men bestämt *nu vill jag fortsätta äta min lunch medans den är varm - tack och adjö!*  Suck, att det ska vara så svårt för vissa....


Morgonpigg...

... näe!

Men det känns liksom som att man borde vara lite mer "vaken" än bara "vaken" när det stövlar in byggjobbare kl. 07.10 på morgonen. Ehr!  Jodå, jag visste att dom skulle komma då - tack och lov, ingen överraskning.

Jag som tycker jag är morgonpigg (eller nått) som kliver upp kl. 07, men när man kommer till jobbet den tiden så betyder det ju att man vaknat lite tidigare. JÄSP! Min klocka är inte inställd på sånna dumheter. ;-)

Känns sådär oxå att det är -3 grader ute. Brrrr.
Var iallafall duktig och rotade fram en kupévärmare + en lång sladd igår så nu får bilen sig en liten "elchock" så här på morgonkvisten. Slipper jag stå och spy ut avgaser för att få upp värmen. Tog sin lilla tid igår.

Föresten - jag kan se in i badrummet från köket! Ingen sensation direkt, för det hade jag ju gjort oxå om jag bara flyttat mig typ 1 meter, men därifrån jag sitter så ser jag NORMALT bara en vägg och lite fönster. Nu kan jag se ut genom köksfönstret, in genom ett sidofönster och rakt in i badrummet! ;-DDD Det är en vägg mindre där nu. Vattenskadan hade gått in under den väggen så nån golvskiva måste bytas, och då tyckte vi att dom kunde flytta den väggen ett par dm när dom ändå var där och rotade. Då får vi en lite större dusch. Så det verkar alltså vara gjort nu - bort med väggen alltså. Intressant. ;-)

Stackars maken kom upplarvandes här för en liten stund sedan. Byggjobbarna drog igång värsta sågen för att göra nått med väggen - typ 15 sekunder. Men jag antar att det räckte för att han skulle flyga ur sängen där uppe. ;-) Han som jobbar sen natt ikväll... skulle nog ha behövt sova till framåt 9-tiden eller så.... Fast lite värre blir det ju i morgon. Då HAR han jobbat och kanske vill sova ett slag - tror ni man kan be dom hamra med ljuddämpare eller nått. Och inga sågar före 9 tack.

Att bero på sågar.... fick just uppleva en sån.... najs frukostunderhållning vill jag lova!