Några bilder från mässan

Nu har jag äntligen fått fram några bilder från mässan i Göteborg i helgen som var.

Bilderna är tagna antingen av Lovisa (Ingrids dotter) eller mig.



och till sist en bild på min goda mat som vi åt på lördagskvällen. :-)

Spana in "morots-rosen". Alla fick en sådan tillsammans med grönsakerna. Knappt så vi vågade peta på den för den var så vacker. Jag åt iallafall upp min, men jag vet ju somliga som stoppade den i handväskan. ;-DD

 


Inga latmaskar

Kan iallafall konstatera att det inte var några latmaskar till byggjobbare. ;-)

Två man rev ur det mesta ur badrummet på ett par timmar. Nu är det nakna gipsskivor på väggarna och inte ett enda stackars rör kvar där inne. Hoppsan! Om det är en "trend" eller inte återstår att se. Vore ju rätt underbart om allt gick lika fort menar jag. ;-DD

Föresten - nämnde jag att jag har en halvfärdig altan på framsidan oxå? Den påbörjades i torsdags kväll och när vi kom hem från mässan på söndag natt så stod där en altan! ;-D Nästan...  Hela trädäcket är klart men det fattas staket och "kjolar" runt altanen för att hålla bort kattorna. Fattas en trapp oxå när jag tänker efter... ;-D  Vill ha en sån där med lite djupare steg så det passar att sitta på dom och mysa ifall man vill. I och  med vårt lilla bygge så rök typ 3 rabatter. Troligen till svärisarnas förtret, men vi har iallafall flyttat och "räddat" dom flesta av växterna. Återstår att se vart dom skall planteras istället bara för nu står typ 4 av dom i potatislandet. Resten har hittat hem i andra rabatter.

Är det inte så.... ketchup-effekt när det gäller det mesta. Först händer assint och sen händer allt. ;-) Går säker att leva med det oxå.

Tjohej vad jag gillar byggjobbare...

... eller kanske inte alls.... (?)

Enligt överenskommelse så skulle dom RINGA (nån som vet vad det betyder?) innan dom kom. Det fungerade ju tydligen inte. Tror dom kör med tankeöverföring på sin firma eller nått kanske. Telefon har iallafall inte fungerat.

Och sen är det väl heeeeelt UNDERBART att ha byggjobbare som springer ut och in lite lagom långsamt och inte orkar dra dörren med sig i varje vända. *daaah* Det är ju inte så att vi har tropisk värme här just nu tyvärr, snarare lagom iskalla höstvindar. Då är dörrar ett bra påfund tycker jag - så länge dom är STÄNGDA!!! *mutter*

Tror redan jag börjar gilla det här. (eller som sagt - inte alls....)

Fast det är ju ett steg närmare ett badrum iallafall... alltid nått.


Inte helt överförtjust...

En bild säger mer än 1000 ord... visst?



Tog en stund att få upp värmen...



Hittade det här kortet i min nya lilla handväsks-kamera föresten. Det fotade jag den 17 september på väg hem från dagis på morgonen. :-)



Naturen börjar "ömsa skinn" till höstskrud... vackert.

Home sweet home.

Då var man tillbaka på hemmaplan igen efter en helt underbar helg i storstan. :-) Det är nått speciellt med att åka på mässa, helt klart.

Den här gången kändes bilresan på 7 timmar som en grisblink ungefär eftersom vi ju var 4 i bilen och det var väl inte direkt brist på samtalsämnen kan man säga. Ingen större risk att nån somnade precis. :-)

Världens bästa hjälpredor på mässan har man oxå så allt flyter på hur smidigt som helst. Till och med "uppackning" och "nerpackning" som numera snudd på bara består av "inplastning" gick hur galant som helst. Man kan väl säga att man utvecklat konceptet efter X antal mässor i bakfickan. Lite bökigt kanske och inte direkt ett enmansjobb, men helt klart tidssparande! Förr var man totalt dyngsvettig och slutkörd innan mässan ens började för att man stressat som en liten gnu med alla varor. Nu kunde vi surfa runt lite och spana in övriga montrar innan mässan slog upp portarna. ;-) Nerpackningen ska vi inte ens prata om. Det gick med ljusets hastighet kändes det som och när jag hämtat kärran och parkerade för ilastning så surrade det till om "Team Puck" och halva vagnen var fylld ungefär 2 sekunder efter att luckan snuddat marken. Såååå himla underbart skoj att träffa alla dessa andra företagare ute på mässorna. Det är nästan som personalfest. ;-D

Shopping??? Mja, mjo... liiiiite blev det. Men kors i taket så inköptes inte ett enda papper! Blev nästan förvånad själv där. ;-) Köpte lite stämplar + en helt nyutgiven stämpelbok med underbara inspirationskort. Minns varken namn eller författare men den var rosa på utsidan och spiralbunden och rätt tjock. Det var Prickiformarna som hade den med sig och hade ett riktigt bra mässpris så det var bara dumt att inte slå till. :-)

Nätterna har spenderats på Hotell Trollet som har en helt makalöst underbar service med smaskig frukost och välstädat pysselrum ifall abstinensen blir för stark för gästerna. haha. Tyvärr hade vi ingen tid att göra mer än bara ställa oss i rummet och insupa lite atmosfär. I hotellpriset ingår guidning genom Göteborg och det uppskattas av "lantortsborna" som har ett enda rödljus i hela kommunen. HA!

Pysselsugen? Absolut, funderar som en liten gnu på hur jag skall lyckas smuggla in pysselhörnan i vardagsrummet utan att maken märker något utan blir glatt överraskad över att han äntligen får lite sällskap när han sitter och glor på TV på kvällarna. ;-) Nån som har nått förslag?

Nu börjar luften gå ur lite eftersom det inte har varit så lugnt under dagen som jag tänkt mig så nu är det tända ljus i fönstret + slösurfning som gäller en stund. Regnet smattrar mot rutan och termometern visar otäcka +5 grader bara. Brrrr. Fick lov att elda och köra ut värme på elementen för att få upp värmen.

Några foton dyker säkert upp från helgen bara jag orkar tanka in dom i datorn. Ingrids dotter har varit snäll och traskat runt med min kamera lite på mässan och knäppt en hel del kort. Har inte hunnit kika igenom alla ännu men jag tror det finns gott om godbitar att visa.


Snillen spekulerar...

Sonen och kusinen (i samma ålder) sitter i vardagsrummet och snackar. Jag sitter vid köksbordet och hör en del kan man ju säga... ;-)

Det spekuleras villt och häftigt om "tänk om vi vore siamesiska tvillingar"... "OCH kusiner på samma gång".. häftigt... ''fast vi är inte ett dugg lika".... "men det spelar ingen roll"....   (???)

Ehhrr... tja, känns som att jag som mamma skulle ev. ha märkt av vissa detaljer om det vore sant liksom... ;-)

Diskussionen fortsätter och det önskas att det hoppar fram en storebror till båda - "guuuud vad häftigt liksom... "... "och så står han bara där"....

Hmmm, mja, vänta nu, känns som att jag kanske skulle haft ett finger med i spelet där oxå i så fall... eventuellt.

Lite halvskoj att sitta här och låta öronen fladdra. Det verkar vara mycket funderingar i huvudet på 11-åringar! ;-) Verkar vara genomgående att önska sig en "storebror"... fniss... vet att jag oxå önskade mig det när jag var i den åldern typ. Inte helt lätt att fixa dock. ;-)


Höstkvällar

Det är inte utan att det faktiskt är VACKERT nu om kvällarna. ;-)

Igår såg det ut så här när jag var ner och kollade hästarnas vatten.

Fick lov att fuska lite dock - har mixat två kort för annars hade man inte sett marken alls om himlen skulle vara bevarad så läckert. :-) Fast det behöver jag ju inte tala om. Låtsas att ni aldrig hörde.

Nu ikväll är det lika vackert. Nu är det dock lite senare än vad bilden ovanför är tagen och solen har gått ner och det röda på himlen brer ut sig i molnen som är kvar. Mysigt. Kunde dock inte gå ner med kameran ikväll, synd.

Verkar inte vara så nöffigt här i huset som tur är, dottern är pigg för att ha feber och hostan har minskat och snuvan har runnit till. Just nu sitter vi här vid köksbordet hon och jag. Hon sitter och skriver namnen på alla sina dagiskamrater och jag bloggar lite. Men begripa... ungen har inte fyllt 5 än och sitter nu här och ljudar namnen och skriver sedan. Ibland hinner hon före mig och ibland får jag rycka in och ljuda nästa bokstav. Blir lite smått impad faktiskt. Tror hon har koll på alla bokstäver faktiskt, både att skriva och att läsa. Snart får hon nog ihop orden på papperet oxå och börjar läsa. Verkar inte vara långt bort om hon klarar av att skriva så bra.

Börjar väl bli dags att hoppa i säng för vissa av oss, men å andra sidan så sov hon både längre i morse och nån timme på eftermiddagen så det är väl förståligt om hon inte är direkt trött nu. Vi får väl skriva ett papper till först. :-)

Ska nog föresten börja fundera på att rota fram nån väska och börja packa lite inför helgen. Ska ju ha en del prylar med till mig själv oxå... typ ombyte och sånt. Myck´e grejjer bli´re. ;-) Känns som det blir mer för varje gång man åker iväg. (konstigt va?)


Nöff nöff - visst funderar man?

Hmmm, dottern har hostat hela natten och nu på morgonen känner jag att hon har feber. Igår märkte jag att hon verkade ha början till förkylning så där, men ändå tycker jag att det kom rätt "plötsligt".

Går in och läser på om Grisflunsan...

* Plötslig Feber (mer än 38 grader)
* Plötslig Hosta.
etc. influensasymptom.

(och vad föresten är Plötslig för himla ord - ser lustigt ut när man skriver... fniss...)

Visst undrar man? Oink Oink. ;-DD

Kanske ska ta och kolla febern på henne...

Hoppas det bara är "vanlig höstförkylning".

Kors i taket!

Igår kväll när jag letade katter så kom jag in i sovrummet och tände lampan... och vad hittar jag där?

Jo, TVÅ katter (jag vet att det heter kattOr, men det är så himla fult) i våran säng med ca 60 cm emellan! Trodde minst att nån av dom var död eller nått... ;-DDD Skyndade mig och släcka och gick därifrån. Efter ett tag var dock allt som vanligt och dom kom jagandes ner.

Nu på morgonkvisten så kom Zeke och smakade på Torstens blötfoder och Torsten backade bara undan lite utan att fräsa och när Zeke gick så började han äta igen. Hmm, nått har hänt som jag har missat tror jag. ;-D  Fast en stund senare så frästes det igen och Torsten stack när Zeke kom. Ja, ja... man får vara glad att det är sånna här framsteg iallafall. Hade nämligen en allvarlig fundering på att sparka ut den svarta när han var så elak mot Torsten. *gillas INTE*

Dagens bloggpaus är över...

Ser fram emot helgen.

Det står ju inte på förrän det är fredag igen (jodå!) och den här gången kommer jag inte hinna uttrycka min förvåning (;-D) här i bloggen för då har jag fullt upp. Eftersom det är mässa i Gbg i helgen så åker vi redan på fredagen. Tar ju som bekant några timmar att köra och några extra när man har släpvagn.

Det brukar dock gå bra, vi är 4 snattriga tjejer den här gången så det lär nog inte bli en lugn stund i bilen misstänker jag. ;-) Faktum är att resan och helgen i sig blir lite "semester" då det trots allt är skönt att komma hemifrån ett tag. Vi brukar ha så himla roligt när vi träffas på mässorna.

Backar vi en dag till torsdagen så kommer det vara rull rulle även då. Då skall allt som skall med till mässan packas! Inte direkt ett snabbjobb, utan det tar sina timmar. Fast efter 25+ mässor så har man ju tack och lov lite rutiner, men det är alltid nått man kommer på i sista minuten som måste fixas akut. Det hör till liksom. Ja, inga sysselsättningsproblem den dagen heller alltså.

Onsdag då.... jo, då börjas det. Då är det stängt i företaget inför mässan, med andra ord kommer jag börja redan då med förberedelser inför packningen. Och strax innan dess så ser jag till att ha packat undan allt i orderväg som kommit in så kunderna får det dom ska ha. :-) Den lurviga varelsen "hästen" skall få sig lite motion oxå för att sedan få lite semester över helgen när jag är borta. Sen känns det som att det kan vara ganska lagom för den dagen... typ. Lär väl hinna tillkomma en del om jag känner världen rätt så därför är det lika bra att inte planera in nått mer.

Tisdag... det är i morgon det. Faktum är att min almanacka nästan är "el blanco" förutom att det står *höstdagjämning* i den. Usch det låter lite oroväckande.... HÖST - är det sant? Fast just nu njuter jag. Fina solnedgångar, färgerna på löven börjar ändras och naturen är faktiskt vacker. OK, nu slirade vi ur spår lite här, men en tom almanacka innebär sällan ett tomt liv. ;-D  Skall ta reda på resterna från den varuleverans som dök upp vid lunchtid idag. Tog hela eftermiddagen att packa ur, prismärka och hänga upp - och då var vi TVÅ! (ok, jag gjorde en del annat oxå i lag med, men iallafall... ) Hm, hittar visst nått här i almanackan. Föräldramöte på skolan. Nix, det hinns inte med helt enkelt. Gubben jobbar och mötet börjar ungefär lagom när kvällsrejset är som värst här hemma så det får gå bort den här gången. Man måste väl inte vara med på alla möten?? Infon lär ju dyka upp ändå.

Ja... det kanske droppar in nån rad här under veckan, kanske inte. Det märks!


Kvällspromenad med solnedgång

Ja, inte var det då idag inte, för idag har det varit mulet hela dagen och man har knappt sett skymten av en sol. Men igår var det en härlig solnedgång och jag traskade faktiskt ner till sjöbotten med kameran på ena axeln och stativet på den andra. (modigt va? - fniss)

Fick dock skynda mig lite, för jag gick nästan hemifrån lite för sent upptäckte jag. Det var lite moln precis ovanför bergen så solen gick ner i dom och det blev inte lika vackert som det varit dagen innan. (i förrgår alltså!) *typiskt*

Men några foton fick jag iallafall... kunde ju passa på att exprimentera lite när jag väl var där tänkte jag. Tyvärr tänkte knotten att det var ett utmärkt tillfälle att få lite snacks så där på lördagskvällen och knaprade ivrigt på mig under den timmen jag befann mig ute. *klia*

Så här såg det ut precis när jag kom ner. Såg solen "på vägen ner" men kunde ju liksom inte till och springa direkt, det hade varit både ytterst pinsamt och emot alla principer jag någonsin haft. ;-DD  Nåja, jag kastade upp stativet så fort jag kunde så hann jag med några bilder med det läckra himmelsgräset i förgrunden. (nån som minns dom från i vintras? Det är samma ställe!)


Inte så där himlastormande läckert som jag föreställt mig precis.... men men... det var övning iallafall.


Så här läckert röd blev himlen ett bra tag efter att solen hade trillat ner bakom berget. Det var svårt att få fram en rättvis bild känner jag, men läckert blev det iallafall. (och det var läckert att kolla på...)


Och medans himlen visade sig från sin rödaste sida så passade jag på att fota lite grässtrån oxå. Det här blev jag väldigt nöjd med faktiskt, trots att jag egentligen bara lekte och testade mig fram lite.


Och den här solrosen fotade jag faktiskt när jag väntade på att himlen skulle bli röd! Den fanns precis bredvid där jag stod och jag kunde liksom inte låta bli. ;-)  Texturen i bakgrunden fotade jag idag när jag sprang runt på gården, det är en ände på en timmerknut. Ville se hur det tedde sig på ett foto.

Min förhoppning var att himlen skulle bli röd (och det blev den) och att dimman skulle dra in när solen gått ner, men det gjorde den dessvärre inte den här kvällen... snopet. Dagen före när vi kom tillbaka från en ridtur precis när solen gick ner så var det såååå vackert! Solen gick ner, dimman drog in över sjöbotten och himlen blev röd. Därför bokade jag mig raskt på en kvällspromenad med kameran kvällen efter (igår alltså) med förhoppningen att det skulle bli lika vackert igen. Nåja, man kan inte få allt här i världen, det var inte tillräckligt kallt helt enkelt och det kanske man inte ska sörja över ändå. :-)

Idag fotade jag lite här hemma när jag var ute på gården en stund.

Dom här larviga sakerna växer och frodas bland mina krasseblommor. ;-) Nu börjar dom bli riktigt feta faktiskt! Vet fortfarande inte vad dom planerar att bli när dom blir stora... men det lär väl vara nått som flyger kanske?

Och den här lilla killen gjorde mig följe idag med. :-)

Så, det var alles för idag det tror jag bestämt, nu har jag fått in fotona från kameran i datorn och redigerat lite och lagt in här på bloggen och på flickr så nu tror jag faktiskt att jag ska göra kväller. Ögat börjar bli lite trött faktiskt och nu stundar en intensiv vecka. På fredag ger jag mig av till Göteborg på mässa! Den första av två som är inbokade under höste. Skönt att inte ha fler faktiskt för det blir rätt mkt jobb trots allt.


Nått som fastnat under veckan

Har haft kameran med mig på eftermiddagarna när jag varit ner och fyllt på vatten åt hästarna och ibland har det blivet ett par kort.  Tyvärr känns dock den omgivningen lite uttjatad för mig så det är väl inte så ofta jag hittar på nåt spännande direkt. Önskar det vore mer blommor eller nått åtminstonde. ;-)

Här är iallafall några bilder av nått jag sprungit förbi.

Var tyvärr lite lätt vind den här dagen så skärpan sitter inte 100 där den ska. Men det blev rätt läckert trots allt. Har 70-200 på, misstänker att det är i princip full zoom.

Och den här glädjespridaren har jag ju med mig emellanåt. ;-) hon fick lite mysko färg på ögonen känns det som, men det orkar jag inte rätta till just nu.

Det här är taget på baksidan. Brukar ta mig en sväng ner för backen mot älven, men även det området är ganska fattigt på nya motiv numera. ;-) Ville dock testa mina nya objektiv lite så om inte motivet är nytt så är iallafall sättet att ta det på nytt.

Och den här lilla sötnosen (Torsten) tordes komma och hålla mig sällskap eftersom Zeke låg inne och sov. Han njuter verkligen när han får hela min uppmärksamhet och vill gärna vara med när jag fotar på gården.

På spaning - blev perfekt när han stannade till där på stubben i ljuset. Gulligt va?

Man kanske skulle ta och ta sig utanför dörren lite idag oxå då. Solen strålar och det är faktiskt riktigt varmt och härligt. Blåser en aning ser jag, men det gör nog inget. Ska ta mig en vända och se över det där häst-vattnet så kameran följer säkerligen med idag oxå. Så länge det inte regnar så har jag bestämt att försöka ha kameran med mig så ofta det går.

 


fegade ur...

ehr, när det kommer till sånna här saker så är jag bara FÖR FEG! *suck* löjligt egentligen... tycker man har kommit i den åldern då man borde skita i vad andra tycker för länge sen... typ, men njet, så är det inte ändå.

Fast jag var lite duktig iallafall.
Detta tog jag innan jag klev ur bilen när jag kommit fram. ;-D


Säger väl inte så förtvivlat mkt egentligen i sammanhanget, men det är iallafall *FÖRE* ;-D

Och klev ur bilen gjorde jag med dunder och brak, eller rättare sagt tut och blink... *suck* Körde gubbens bil (händer inte så ofta) och lyckades väl med konststycket att både låsa och tuta innan jag ens hunnit ur. Tjohoooo till publikens jubel. Eller nått. Iallafall ett par stycken stod och tittade lite misstänksamt. fniss...

Och sen... ja, sen fegade jag alltså ur, fast vi faktiskt pratade lite om fotografering mm "under tiden" så tordes jag inte riktigt. Det var lite för mycket andra folk där inne.

Men när jag kom hem, då fixade jag till det här perfekt suddiga kortet... HAHA.

And this is *AFTER* . Japp, gott folk, mer spännande än så var det väl kanske inte. ;-DD 3 bruna färger mer i håret och ganska många cm kortare. (syns ju inte jämfört med före, jag vet... men det känns... haha)
Och jag som sa att jag skulle behålla den längden jag hade typ, för att det äntligen började bli en behaglig längd, men så bidde det visst inte. Nåja, det växer ganska fort faktiskt så det är väl varken nån far eller mor på taket i det här fallet. Skoj att få göra nått annorlunda - tänker på färgningen. Har aldrig gjort det hos en frissa förut så nu tog jag i så det knakade. *ts*

Knakade i plånboken oxå kan väl tilläggas, men å andra sidan så är det bara en person som går till frisören i det här huset så jag får väl utnyttja det faktum då.

Tänkte mig en fotopromenad annars nu på em. men precis när vi skulle gå efter att ha kollat vattnet till hästarna så dök en kompis till lilltjejen upp och ville leka så nu är det fullt röj på övervåningen och jag ville inte lämna dom ensamma här inne. Dom klarar sig säkert några minuter om jag smiter ut, men med tanke på hur taskigt det är med skoj motiv här på gården så kan det kvitta.

*note to self* plantera mer gotti-gott-gott-luktande växter så det kommer Måååååånga fjärilar hit nästa sommar! ;-) Dom är alltid fina att ta kort på.

 


Det är ju det jag säger!

Det är fredag (nästan) hela tiden! ;-)

OK, jag klagar inte precis, det är mer ett konstaterande. Ett trevligt sådant. Solen har gått upp och lyst mig i ansiktet när jag åt frukost och nu har den bäddats in i några tunna slöjor av moln lite längre upp.

Idag har jag en tid bokad vid 9.30 så jag åker om lite mindre än en timme. Kanske, kanske är jag tuff nog att hala upp kameran och dokumentera händelsen.... kanske inte. Vi får se. OM jag gör det så kommer ni säkert få en liten kik på vad det är jag varit ute på. :-)

Det är ju trots allt fredag = min dag att ägna åt studier (läs: fotorelaterade sådana) och eftersom jag "råkade" studera redan i måndags kväll så borde jag ta chansen att fotografera lite idag istället. Kan ju alltid skylla på det ifall jag fegar ur... kan ju säga "jag har ett projekt på gång" som måste dokumenteras... sure! Så försöker jag peppa mig själv. Skyller man på nått så är det inte lika farligt - visst? :-)


Vidrig kursbok!

Såg ju som sagt var första lektionen på den här Fotokursen Visuell kommunikation i förrgår kväll. En av uppgifterna (utmaningarna) var att hitta en bild som man kopplar med. Alltså, en bild man känner lite extra för och sedan beskriva vad man känner och varför typ. (eller nått sånt)

Jag har bläddrat lätt i boken förut för jag beställde den rätt tidigt, men bilderna kändes mycket obehagliga vid första anblicken, så jag la snabbt ifrån mig den. Detta upprepades några gånger kan jag säga.

Nu fick man ju lov att titta lite mer i boken och verkligen sätta sig ner och bläddra i den och det kändes väldigt obehagligt! Mer än 90% av bilderna får mig att må dåligt. Det är skräck, avsky, otäckt, förnedrande, hemskt, obehagligt, mörker osv i en enda lång följd. Vissa bilder får det att vända sig i magen.

Jag står som ett stort frågetecken helt enkelt. VARFÖR en så stor bok om ett så omtalat ämne med 90% (eller mer) bilder i den här kategorin??? I början av kursen tas det upp väldigt tydligt att många böcker handlar till medsta del bara hur man får "vackra" bilder och det behövs mer nyans, men inte 17 behöver man väl välja bara bilder som visar 90% mörker?

Säkert individuellt hur man tolkar och upplever det där, men jag har börjat reagera oerhört starkt och negativt mot allt sånt där. Kvinnoförnedring, nakenhet i mysko situationer, förnedring över huvud taget, krigsbilder, barn som far illa osv osv. Skräckfilm och annan film som får in något av dessa bitar vänder jag ryggen omedelbart. Dom tillför mig inget annat än obehag och det kan jag vara utan i mitt liv. Jag har medvetet valt bort det för att må bättre. Jag vill inte se helt enkelt. Jag *vet* att världen inte är rosenskimrande rosa, men den blir knappast bättre för att jag prackas på detta och mår dåligt.

Vad det är för bok?
Jo, den heter THE PHOTO BOOK. (ja, med stora bokstäver!)
Phaidon står det som utgivare eller nått. ISBN 978-0-7148-4488-6
ifall nån är våldsamt nyfiken.

Lär ju vara en "bestseller" snart om alla elever på kursen ska ha var sitt ex. ;-DD

Säkert är det jag som överreagerar, men är man konstig om man drar igång paralleller med våld när man ser en bild med pistoler, svarta toner, nakna kvinnor bland en hög män, utsatta grupper i samhället fotade på ett för mig förnedrande vis. Hela boken klingar hemskheter. Vissa bilder kanske inte alls hade kommit i så dålig dager om dom presenterats var för sig. Men i och med att så otroligt många bilder väcker dessa känslor hos mig så dras dom andra liksom med och man ser mörker även i dessa.

Brrr.... som en annan på kursen skrev på vårt diskussionsforum - det är inte precis nån "kaffebok" som man har liggandes framme...... *ryyys*

Jag tror jag vet vad jag aldrig kommer bli.... dokumentärfotograf i nått hårt sargat land. Skulle jag never klara. Hellre rosenskimrande lull-lull-bilder där livet är toppen på en pinne. Om man ska hårddra alltså.

Btw- bra tajming av internääät idag föresten. Kom tillbaka runt 16-snåret så där, lagom när man slutar jobba ungefär och det är dags för andra bestyr. Smidigt. Blir en del att göra i morgon istället gissar jag. Förutom att jag ska hjälpa svärmor flytta lite blommor från rabatterna här utanför. Hon hade lite önskemål om att rädda vissa perenner från "altan-döden". Vi har planer på att bygga ett trädäck på framsidan och då ryker två stora rabatter med blommor. Det skall grävas för plintar redan nu innan det fryser är det tänkt, så då kan man börja snickra sen när som helst tidigt i vår kanske. När solen börjar värma skall jag kunna sitta där och njuta har jag sagt, inte titta när dom börjar bygga. ;-)


Kört i diket...

bredbandet alltså. Inte jag. ;-)

Det breda bandet är inte så himla brett när det inte fungerar... mutter mutter... försöker mig på ett par rader med det mobila bredbandet, men just nu är det inte heller så himla brett och det tar eeeeevigheter att ladda en sida. Tur att man behöver datorn för att jobba då.... *suck*

Konstig känsla...

Idag dog min farfar.
Han var 89 år så det var väl liksom inte speciellt oväntat så där egentligen. Har ännu inte fått reda på orsaken, men han var som sagt gammal, senil och inte speciellt pigg på slutet så kroppen kanske helt enkelt sa stopp.

Det där med att det är en konstig känsla är att nu har jag ingen far- eller morförälder i livet längre. Å andra sidan så är man ju snart mitt i livet själv så två generationer bort är gammalt, väldigt gammalt...  Minns när man gick i skolan, redan då var det nästan smått unikt att ha alla 4 far- och morföräldrarna i livet! Redan då! Jag har haft turen att ha både farmor och farfar och mormor och morfar i livet väldigt länge. Det är först nu på slutet som det gått väldigt fort. Jag tappade 3 viktiga kvinnor i mitt liv inom loppet av 2 år, och det har bitvis varit rätt tufft.

Man får trösta sig med att i princip alla - inklusive farfar nu - har fått levet ett rikt aktivt liv länge och att det gått snabbt utför på sluttampen så att säga. Ingen har behövt vara något vårdpaket i flera år och varit beroende av att bli omhändertagen av andra. Fick jag välja så tar jag utan att tveka samma alternativ.




En måndag kväll i skolbänken

Nästan iallafall.
Har befunnit mig vid köksbordet, ganska hårt och obekvämt egentligen. Kunde ju ha varit smart och satt mig i soffan istället. ;-)

Upptäckte när jag surfade runt att dom släppt första lektionen på den nya högskolekursen som jag ska gå nu under hösten så eftersom jag inte hade så mycket annat för mig nu ikväll så körde jag igång och tittade på det på datorn. Mycket intressant! Många bitar, en del rätt luddiga och flytande, men jag räknar med att få hem getterna till stallet inom kort. ;-DDD Jag har iallafall insett att jag inte är van att tänka på bilder på det sättet som det förväntas att man skall tänka på bilder angående Visuell kommunikation... typ. Jag hoppas med kursen kunna få lite verktyg för att få ihop det på ett bra sätt.

En sak som stämde på pricken (ja, ja... lite får man väl skryta? - det är ju min skrytblogg - remember?) kände jag var när dom pratade om att en bra fotograf kan vara "här och nu" och njuta av ögonblicken, ta till sig stunden osv. Allt det där ramlade jag över för några år sedan... en magisk känsla samtidigt som man undrade lätt över om man blivit totalt IQ-befriad som gick runt och njöt av att det hängde mossa på träden... eller nått i den stilen. ;-D Men det var skönt. Skönt att kunna se vackra saker runtomkring sig som man inte alls sett tidigare. Små små skatter överallt där ute. Nu gäller det liksom bara att omsätta (översätta?) det i fotograferandet på ett bättre sätt. Jag försöker och har alltid gjort. Jag älskar att fota små torra kvistar, timrade knutar och annat "skoj" som väldigt få andra ser nått värde i. (tror jag iallafall...)

Jaha, den här gången blev mitt fredagsstudernade en måndagkvällsstuderande istället. Men det gör inget. Det var intressant. På fredag kan jag ut och fotografera istället och öva! ;-)

Nu ska jag gå och kolla vad det står på insidan av ögonlocken några timmar. :-)


Riktiga "cowbojsare" :-)

Det var rätt skoj att komma upp till tävlingarna i Rättvik där jag var och fotade igår. Överallt stod det folk i cowboy-hatt, snygga skjortor och boots. Hästarna var välprydda med fina filtar och vackra sadlar. Härlig stämning - helt klart!

Här är några av fotona, resten ligger på
flickr.

Uppvärmning. Vet att åtminstonde en av mina bloggläsare känner igen den här tjejen väldigt bra! ;-)

Tävling pågår... ingen aning om vem detta var, men det var en fin fjording!


Tävling - här ska ekipaget passera genom en "grind" och jag tror regeln är att ryttaren inte får släppa grinden med handen under hela passagen. Den här bilden blev inte uppladdad på flickr tror jag bestämt... men det finns ett gäng andra där.

Dom flesta kort som jag visar (som blev hyfsat bra alltså...ehr) är nog tagna med mitt 17-55 eftersom det håller en bländare på 2,8 och det kan jag ju säga att det behövdes i ridhuset! Mörkt som i en säck fotomässigt där inne... suck. ISO på 800 var ett måste.

Skoj iallafall att få chansen till ännu ett träningstillfälle i taskiga ljusförhållanden. Passade på att få lite andra tips oxå eftersom klubbens ordförande som jag mötte upp där på ridklubben har samma kameramodell som mig, och då var det ju enkelt att snappa upp informationen liksom.

Kände att jag skulle vilja haft ett uns mer zoom än dom 55 jag hade på det lilla objektivet, och först när jag kom hem kom jag på att jag faktiskt hade kunnat satt på macrot och fotat med det istället! Det har samma ljuskänslighet och är fast 90mm. Kunde säkert ha fungerat bra där inne i ridhuset faktiskt. Får bli nått att testa vid nästa tillfälle.

Och NÄSTAN... det blev NÄSTAN pyssel idag. Iallafall halvt som halvt.
Gjorde i ordning två enkla kortgrunder som det bara skall smackas på ett stämplat motiv på. Hade en granne som frågade efter ett kort och skulle komma förbi i morgon fm och då ville jag förbereda lite. Har just inga kort att sälja på lager nämligen. (borde ha, men ni har ju precis läst om hur mkt tid man har och hur välorganiserad och rymlig pysselhörna man har så ni fattar...) 

I övrigt har jag städat som en gnu idag... fick bryt på vårt hemska hus så jag rockade loss lite i sovrummet och sorterade ur massa gamla kläder. Not så skoj men välbehövligt. Har liksom ingen garderob utan bara en byrå till mina kläder, och tänk så här... ungefär 90% av dom befann sig OVANPÅ byrån och inte *i* den. Blev en stor hög som åker till nån insamling. Bäddade rent i alla sängar oxå så gissa om det var vårflod i näsan sen av allt damm man lyckats skaka fram överallt... urk! Hm, att bero på det, jag TROR bestämt att vi har ett fönster på vid gavel i sovrummet... ska nog ta och leta på raggsockorna och dunjackan innan jag går och lägger mig. ;-DDD Lär vara iskallt där uppe vid det här laget.

Natti natti.


Pysseltarmen har nog hårdknut

suck....

Jag vill pyssla, jag tror jag har inspiration, men jag kommer mig ändå inte för att gå dit och sätta mig. Tror jag har kommit på varför. Jag blir så frustrerad när jag satt mig eftersom det är så "rörigt" (dåligt med plats... ehrr) och då kommer jag liksom av mig.

Därför sätter jag mig inte alls numera... synd.

Idag borde annars vara en utmärkt dag för pyssel...

Jag tycker mycket bra om den här gården vi bor på men jag AVSKYR (ok - starkt ord, men min känsla är i närheten där typ) verkligen huset!!! Det är sååååååå dåligt planerat. Ser jättestort ut, det är förvisso ganska stort om man ser till ytan osv, men rummen är helt värdelöst planerade. (om ens planerade alls...) BLÄ!

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig men ibland önskar jag att man kunde bara jämna allt vid marken och bygga upp ett nytt mer välplanerat hus faktiskt. (i den önskan önskar jag att vi kan ta ut alla saker först tack)

Solen skiner - man borde gå ut....

Äntligen helg

Tur det är lördag så man kan ha en lååååång härlig skön sovmorgon.

.... eller inte.


Bidde en mys och fotokväll...

Efter kvällsrejset så blev det en myskväll med barnen.
Fick hem nya filmer från LoveFilm idag och då var en av dom Björnbröder II, så den kollade vi på och åt lite popcorn till. Mysigt.

Sen när ungarna var stuvade i säng så fastnade jag så klart här. Laddade in det jag fotade på eftermiddagen och har redigerat lite mm.

En liten fotokavalkad....

Dom här fotade jag när jag var ute på promenad. Dom låg så läckert på ett bord där det såldes "honing". :-) Och "honingen" kommer här...


Kunde inte bestämma mig om fokusen skulle vara på burken eller rönnbären, men när jag kollade i datorn sen så var detta ändå det bästa. Blev lite diffust med skärpan på glasburken liksom.

Promenerade ut till dom här "fårskallarna" och tog några kort. Dom tyckte jag var ganska läskig efter en stund och drog iväg längst bort i hagen... fniss...


Himlen var ganska tråkig, men åt ett håll fanns dom här söta molnen samlade och det blev ett försök att få fram dom hyfsat på bild. Vet inte om det gör sig eller inte...


Gick förbi min lurvtuss oxå. Lagom fet i sina bästa år... eller nått... Ehrrm!
Sätter vinterpäls som en häst (haha!) just nu så han är totalt orkeslös. Tänk själv att springa runt med dubbla täckjackor nu när det är närmare 18-20 grader ute på dagen!

Det här blev rätt skoj. Synd att jag inte fick bättre fokus på hoven som är lyft. Men det gick liksom inte att fokusera på den direkt, jag väntade med att trycka av tills han gick nämligen... ;-)

Nu ska vi se, nu är jag och springer runt huset i hopp om att hitta nått skoj. Brukar jag aldrig göra direkt, men den här herrn följde med mig runt. ;-)  (Zeke)

Jag är ingen svampfantast, men det är fasligt vad jag fotat svampar i år. HAHA! På nått vis blir dom så läckra när man fotar dom på deras egen nivå - det är väl för att man aldrig ser dom så annars, man befinner ju sig typ 1½ meter över backen och ser bara hatten...  Bidde lite dålig skärpa men det upptäckte jag inte förräns nu när dom kom in i datorn så det får vara så - nu är det natta ute så det går inte att springa ut och fota om... ;-)

En enda solros har vi som växer på gården i år. Den står i potatislandet! ;-D Men vacker är den så jag fick lov att gå dit och knäppa ett par kort så klart. En av dom finaste rosorna som finns.

Och en sista liten krabat som jag upptäckte på väg in... det satt visst fullt i sånna här och käkade upp bladen på krasse-blomman som klättrar bredvid dörren. Undra vad dom ska bli när dom blir stora? Gick iallafall in och hämtade macrot och skruvade sedan dit en mellanring och fotade lite. Tyvärr blåste det så det var rent ut sagt s-k-i-t-svårt att få en vettig bild när man har så oerhört lite att spela på när det gäller fokus och skärpa. Får prova nån dag när det inte blåser och hoppas dom inte har gått och puppat sig. ;-)

Japp, det var min fotoeftermiddag det...
Rönnbär, får och häst är fotat med teleobjektivet. Katt, svampar och solros är fotat med 17-55 och larven med macrot som sagt.

Ha en härlig kväll.


Pysseltarmen vrider sig

Nu börjar det på allvar dra lite i pysseltarmen faktiskt.

Visst har jag varit pysselsugen förut, men det har inte riktigt övervägt jobbet med att slå sig fram till pysselhörnan bland allt som växt upp där. Men nu kanske. Undra om jag inte ska ta och planera in lite pysseltid i helgen kanske. Verkar rätt vettigt. Kändes ganska dött att sitta och slösurfa här vid datorn igår kväll för att jag inte hade nått annat att göra. Kunde liksom ha pysslat i flera timmar... men det gjorde jag inte. *suck på mig själv*

Mja, helt omöjligt är det ju inte känner jag.

I morgon lär det bli lite hästmotionering på förmiddagen och sedan skall jag ut och fota efter lunch. Det är en westerntävling uppe i Rättvik så jag hänger på en annan i fotoklubben som skulle dit. Tänkte vi kunde ha lite utbyte där. Han får lära mig lite tips och trix med nya kameran (han köra med samma modell) och jag kan lära honom lite mer om från vilken sida hästarna är vackrast. (typ) Man måste vara smart här i världen. ;-D

Oj, jistanes... det är ju FREDAG - hörde ni? FREEEEEEDAAAAAG idag! ;-DDD
Fast idag har jag jobbat järnet, inget pluggandes idag.
Photo Shop kursen är ju avklarad och Kamera kursen börjar inte förrän den 21a har jag för mig. Så nu blir det två fredagar utan plugg. Fast jag har bestämt mig för att ta en promenad med kameran istället dessa fredagar och det har jag faktiskt gjort idag! Gick en sväng nere på Sjöbotten och fotade lite torra tistlar, nyfikna fårskallar och lurviga hästar. ;-) Sätter mig nog ikväll och laddar in dom i datorn misstänker jag. Eller föresten, kanske ska jag pyssla... fniss... vi får se!

09 09 09 09:09

Vad gjorde du?

Jag skulle precis gå in till mitt jobb! ;-)


Kameran

Batterigreppet blev sålt så här är resterande prylar som fortfarande finns till salu.
(priset inom parantes är vad det kostar i dagsläget ute i butik)

Kamerahus Canon 400D   3000:-   (4600:-)
Objektiv Canon 18-55/f-3,5-5,6 II  600:-   (1000:-)
Batteri Orginal Canon NB-2LH  + ett pirat motsvarande = 2 batterier  600:-  (1100:-)

Allt i en smäll  4000:- inkl. frakt POK!  (6700:-)

Om någon är intresserad och vill nå mig kan ni maila på företagets adress för jag vill inte lägga ut min privata här. ;-)   inkywings*snabel-a*inkywings.com


I princip alla kort som finns här i bloggen bakåt till dec. 07 är fotade med denna kamera. (dock inte det objektivet)


5 av 8 är väl bra?

Idag kändes det som litan på "att-göra-grejjer" var på tok för lång i huvudet. Enda sättet att råda bot på det är att helt enkelt skriva ner och stryka allt eftersom man får det gjort.

Det blev 8 saker på min "lilla lista". PHU!

Men så här vid dagen slut (nästan) så har jag lyckats stryka 5 av dom 8 sakerna + hunnit med ett par som inte alls fanns på listan från början så det får nog betraktas som rätt bra ändå känner jag.

Resterande 3 saker kan göras i morgon. Man är ju inte mer än människa! :-D

Sånt här kan stressa mig till döds - och säkert vilken annan som helst oxå - men faktum är att knepet är att skriva ner minsta lilla grej och beta av. Är man smart börjar man med det som är mest akut och tar kortast tid, då får man börja stryka direkt. Sen är det bara att beta av och stryka. Man känner sig mäkta stolt när man börjar få ett par streck på papperet och sen är det inte alls lika stressande.

Faktum är att ibland kan man till och med få stryka saker som man INTE har gjort!! Det kan vara nån annan som gjort det åt en, eller så var det inte så viktigt som man först trodde. :-) Oavsett anledning så är det viktigt att få stryka dom sakerna med.

Nu ska jag avsluta mitt jobb och ta hand om två busungar. Lillasyster har en kompis här idag.


TV-kändis igen då. ;-D

Jaha, då var man lite TV-kändis igen.

Repris på Fredrik Lindströms "Svenska Dialektmysterier" gick precis på TV och lilla Rälta var med. ;-) Min företagsskylt fanns i rutan säkert ett par sekunder... fin gratisreklam... hehe... f.ö var det makens farbror som var med och pratade lite (den äldre gubben). Vi själva kom hem nån timme senare från vår semester... Maken grämer sig tydligen än idag att vi inte kom hem tidigare... fniss...


Tjohej!

Fick idag svar på min examensinlämning på Photo Shop kursen och jag är godkänd! ;-D  Härligt - då är alla moment avklarade på kursen och jag har gjort mina första 7,5 högskolepoäng någonsin. Känns riktigt bra och planen är ju att klara av 7,5 poäng till nu under hösten.

Idag ringde föresten hantverkarna och sa att dom har fått nån öppning på jobb (rättare sagt dom hade kört fast någon annan stans - fniss) och kan börja med vårt badrum redan DENNA vecka!!!  Häääärliga tider. Hoppas att det går hyfsat snabbt och smidigt bara, det där med att ha hantverkare i huset är ju inte alltid helt skoj har man ju hört.

Kanske ska börja dokumentärfota dom lite... antingen kommer dom sky mig som pesten och jobba snabbt som attan för att komma härifrån, eller så blir det ett jäkla modellandes. ;-DD


En liten guldgruva fotomässigt.

Vet inte om det syns på korten hur läckert detta ställe är, men jag tror det kan vara ett otroligt häftigt ställe för porträttbilder etc bara solen skiner genom lövverket! (eller vackra höstbilder)

Åker GÄRNA dit och fotar igen... (hint - hint!)


Vägen in från ena hållet.


Ruiner från ett gammalt tegelbruk har jag för mig att detta var... eller nått liknande. Tänkte direkt att det vore kul att prova porträttbilder här inne! (om man kan hålla sig ifrån vattenkanalerna... fniss)


Och sånna här ställen var det *gott* om! Hur fint som helst. Vissa svåråtkomliga och andra mer lättfotade. :-) Kollade aldrig temperaturen på vattnet, men mitt i sommaren kanske nån "vågad" skulle kunna placera sig ute på stenarna. ;-D

Skall absolut dit en vända till under hösten, men lite sol är ett måste, annars blir det för mörkt.

Fatta vad hurtig man är!

Jösses, pappa lurade (ok, jag följde nog med rätt frivilligt trots allt) med mig på en vandring längs Djura-ån där det finns massa ruiner mm efter kvarnar, sågverk och ett som annat. Framför allt VATTEN. :-)

Såååå otroligt läckert när solen sken in mellan träden. Lite knepigt att fota, men jag tog med mig mina erfarenheter från gårdagen så gick det faktiskt bättre den här gången. Skoj. Blev många stopp för att fota, men det var ju så himla vackert där.

Man följer i princip en stig som följer ån och det var inga problem att ta sig fram med lågskor (nått gympa-doj-aktikt iallafall). Nån som vill hänga på dit och fota om löven får färg?? Kan bli mysiga höstbilder - förutsatt att det finns lite sol. Nu precis efter lunch (tror vi åkte dit ca 12.30) så var det perfekt med solen!

Nu till en kopp te och vidare till mera jobb.

Höstmorgon

Brrr.... IDAG är det verkligen höstmorgon.

Har inte kännt det tidigare, men det kan ju bero på att det i morse var ca +4 grader bara när jag stack ut näsan för att hämta tidningen. Brrrr... Det är klart så solen strålar, dimman lättar från älven på baksidan och det är VACKERT! Och tur är väl det.... det är TUR att hösten är så vacker för i övrigt tycker jag den är rätt deprimerande när man på alla sätt avslutar en härlig (regnig?) sommar och går mot vinter snö och kyla.

Än är det för tidigt för att ut och fota höstfärger, träden är fortfarande mest gröna TACK OCH LOV, men det lär väl inte stå på kan jag tänka. Nån som vet hur det där är med höstfärgerna? När får träden dom "bästa" (vackraste) färgerna? Är det när frosten kommer tidigt eller hur är det?

Nu borde jag sova!

Är lätt trött (eller rätt mycket trött egentligen).

Men jag ville bara visa ett av alla dom kort jag fotade uppe vid Styggforsen idag. Det här blev jag riktigt nöjd med.

Finns lite fler på flickr. (länk i vänstermenyn)

I övrigt var det en ganska "suddig" dag eftersom det är lite halvtaskigt ljus där uppe (mkt skog) och jag och nya kameran är väl kanske inte tjenis och bundis ännu precis... *suck*  Tar ju lite tid att lära sig var knapparna sitter nu. (för inte katten ska man väl inbilla sig att en tillverkare sätter knapparna på *samma* ställe på alla modeller... näe, sååå enkelt ska det ju inte vara! DAH)

Men men, det var skoj iallafall och lärorikt. (det man fotade alltså... att grilla korv, käka och se när ungarna busade för fulla muggar vet jag inte om jag lärde mig så mkt mer av... hihi)

NU ska jag sova!


Dagens el skryto

Råkade visst säga "ja visst" när Maria frågade om vi skulle ut och gå en sväng.

"Svängen" omfattade 6km ungefär. I duggregn.

Nåja, det var rätt skönt ändå så här efteråt. Nu är det bara att hoppa i duschen och ladda inför vår fotoutflykt och hoppas att vädret bättrar på sig fort som attan. Det har ca 3 timmar på sig att bli KLART OCH FINT! (tack!)
Ser ut att ljusna här iallafall, men frågan är vilket håll det går åt osv.


Nu är vi redo för snö!

Japp, nu kan det komma snö precis när som helst....

... för vi har fått vägpinnar!! ;-DD

Ni vet dom där käpparna som dom gladeligen sticker ner vid vägkanterna och som alla ungar älskar att dra upp och kasta runt överallt, så när snön väl kommer så finns ungefär 10% av pinnarna kvar där dom ska vara. Japp, just dom! ;-D

Notera - dom placerades i vår by 03.15 i morse!

ALLTSÅ - läste du tiden? kvart över jä-la tre!!

Trodde jag hörde i syne när jag vaknat till och råkade höra nån form av lastbil som bromsade in, durrade till, gasade iväg igen. Tanken slog mig bara att det lät som när dom sätter i vägpinnar, men det kan dom väl inte göra *nu* tänkte jag sen när jag fått en blick på klockan. Sen tänkte jag att det är säkert nått skit på G och klev ur sängen för att kolla om jag såg något, men då hade ju bilen redan åkt vidare. Gäller ju att ha lite grannsamverkan menar jag, ifall nån åker runt med lastbil och lastar på lite vad som helst från gårdarna... nån kan ju springa runt och inkassera och slänga upp på flaket och nån annan kör... jodå sånt har man hört!

Men inte här inte... här sätter man ut vägpinnar på LÖRDAG MORGON klockan 03.15. Starkt jobbat. Och sen gnäller dom att dom inte har råd att ploga vägarna när det kommer snö. Men dom har tydligen råd att betala extra OB till nån stackare som skall sitta och åka runt mitt i nätterna och sätta ut vägpinnar. Eller rättare sagt TVÅ personer. En lär ju köra och nån annan stå där bak och plutta i pinnarna i hålen.

I övrigt har det varit en ganska lugn lördag. Ganska lång oxå när jag börjar fundera.... kanske dags att krypa i säng så man orkar vakna i morgon oxå. Man vet ju aldrig, plogbilen kanske kommer i morgon bitti vid 4-snåret eller nått. ;-DDD

I morgon blir det foto hela eftermiddagen - hur skoj som helst.
Gah - det påminner mig om att jag ju skulle inhandla ett batteri på Clas-i-sjön idag... och det gjorde jag ju inte. Får försöka komma ihåg att bränna förbi där i morgon då kanske.... eller inte, spelar ju kvitta, hinner inte ladda det ändå då... suck. Nåja, hoppas batteriet i nya kameran är långlivat, annars blir det ju piss. Jag som ALLTID brukar ha minst ett extra batteri med mig. Nu har jag ju inte hunnit skaffa nått extra, för det var så klart inte samma typ av batteri i nya kameran som i den gamla. (nån som är förvånad?)

Hm, ska ta och sova på det lite så kanske det löser sig.

Höstens Dalapyssling!

Nu har jag fixat ut lite info om höstens Dalapyssling.

Den 14e november pysslar vi järnet och du hittar mer info
HÄR!

Tja, om inte förr så får jag ju pyssla lite då iallafall. ;-DDD
Har blivit skamligt få LO i år, men det är ju ups and downs emellanåt och jag brukar inte göra nån stor sak av det. Allt har sin tid och det finns annat skoj oxå som måste få plats här i livet. Det är ju inget som står och möglar iallafall... (tror jag?... hehe)


Höll på att glömma...

att det är ju faktiskt FREDAG idag!

Kan inte vara möjligt... tyckte jag skrev det i förrgår typ. Fast jag är väldigt glad över att det mest är fredagar i mitt liv och inte massa måndagar. ;-)

Nu börjar lugnet lägra sig. Det sprakar mysigt i pannan och jag har tänt lite mysljus i fönstret. Det är lite småkyligt inne nästan så jag tror faktiskt det blir till att köra på lite värme ut på elementen till och med. Var länge sedan man behövde göra det. Regnet har dragit förbi och det är mystiskt stilla ute och rönnbären lyser som små prickar ute på träden.

Hmm, känner för att pyssla lite, men min pysselhörna känns hopplöst "upptagen" (av vad behöver jag inte gå in på). Trivs bäst här ute i köket faktiskt. Undra om maken har nått emot att jag flyttar hit hela pysselhörnan tro? Han hade lite emot att jag flyttade in den i vardagsrummet, men köket ska väl inte vara några problem? ;-DD
Nåja, det kanske blir nån lösning på det där till slut oxå... vilket århundrade som helst.

Nu ska jag ta och kika vad jag har för prylar som inte passar på den nya kameran (40D) som får följa med när jag säljer den gamla (400D). Ska räkna över lite vad jag vill ha för alltihopa. Kanske slänger in en blänkare här i bloggen sen, eller så hamnar det på blocket eller nått. Vi får se. Finns det nån som är intresserad av en Canon 400D (köpt nov-dec. 07 om jag inte minns fel) så går det bra att hojta till!


TILLÄGG:
Har nu konstaterat att jag har

Canon 400D (inte fullt 2 år gammal ca 14.000 exp)
Objektiv 18-55/f3,5-5,6 II  (sk. kit-objektiv - suttit på kameran 2ggr)
Batterier 1 canon original + 1 pirat
Batterigrepp Canon BG-E3 - aldrig använt - (passar 350D +400D)

Nypris enl. dagens priser är ca 8000:- för allt. Min prislapp är 5000:- ink. frakt POK!

En liten reservation dock för att pappsen ville fingra lite på batterigreppet och se om det kunde vara något för honom. I så fall blir det ett lite lägre pris för resterande grejjer.


Dags för paus!

Nu är jag trött, hungrig och kissnödig. ;-DD

Har suttit i 3 timmar med min examinationsuppgift till PhotoShop-kursen och precis lämnat in den. GAAAH vad nervöst. Tycker sånt här är vidrigt.... en fasa innan man får tillbaka ett omdöme, betyg eller vad det nu må vara.

Så här ser bilderna ut som jag lämnat ifrån mig. Översta bilden visar "före" och nedre "efter".








Mitt påstående till bilderna som skall sammanföra dom är:

* Det var bättre förr *

Så, nu är det gjort och jag tänker styra kosan över till Foto-kursen. Ville göra klart den ena innan den andra påbörjades... man känner ju sina löss menar jag. ;-D


oj nu försvann elaka mamman...

... med lite tända ljus och en kopp varm choklad (gjord på riktig kakao) toppat med några onyttiga marsmallows så infann sig den snälla mamman som njuter av lugnet som lagt sig.

Har precis pysslat i ordning en bild som jag tagit med min "nya" (för mig) kamera!! :-) (ni ser leendet från öra till öra va?)


Taget med ett Tamron 90mm macro. (oxå ett nytt beg-köp)

Är inte så gott om roliga saker att fota här hemma, men jag har ju alltid ett tacksamt objekt som gladeligen smilar upp sig framför linsen... :-DD Känns lite tråkigt att visa gamla papperslappar, telefonknappar och en rörig kylskåpsdörr som faller offer när testfingret är på G. :-)

Som grädde på moset fick jag hem en mkt snygg fotoväska som jag beställde från "over there". Nämligen en sån här:


Länk.

Storlek "lite större handväska" ungefär. Vilket var min avsikt. Den ska inte "lysa" kameraväska, utan mer handväska som det finns bra utrymme för en kamera i... om man vill. ;-D
Får plats med ett hus med objektiv på i kompaktzoom-format, + ca 2 objektiv till som inte är allt för stora. Och sen lite småpryttilar omkring och i fickorna på utsidan. Alldeles lagom inbillar jag mig. Får ju inte bli för tungt heller... Väskan har axelrem oxå som inte syns på bilden.

Jo, det har väl blivit några kamerarelaterade inköp på sista tiden, men det var ju liksom tanken oxå. Nu är det bara ett par småprylar kvar (kanske) och en vettig blixt som står på listan. Sen är det over and out för ett tag på den här fronten. Gäller ju att använda det oxå... ;-DD

Och det ska jag föresten göra på söndag!!
Jag och Anna-Lena har bestämt att vi ska åka upp till Boda och fota lite. Vill nån mer hänga med som är fotosugen så går det säkert bra. Om Anna-Lena får bestämma så blir det ett besök vid Styggforsen oxå så det tror jag nog att hon ska få bestämma. ;-D Var eeeeevigheter sedan jag var där. (typ på nån mini-skolresa eller liknande) Skoj skoj skoj... gäller att lära sig den nya kameran nu då... har ju precis fått in alla viktiga funktioner i fingrarna på den gamla. ... typiskt. ;-D Sitter lite olika, så det gäller liksom att hitta rätt bara...

Elaka mamman...

har tjatat en liten stund på lillasyster nu att det är dags att ta gossedjuren och gå upp och göra i ordning tandborsten för det är läggdags.

Till slut bryter hon ihop och kommer ut i köket och säger med arg röst

- måste jag gå och lägga mig var enda dag eller???

*asgarvar inom mig*
och svarar
- ja, man måste gå och lägga sig varje dag, så är det.

Fast jag önskar att det räckte med en gång i veckan eller nått... tänk att ha si så där 8-10 timmar till på dygnet att göra nått skoj med. :-)


Mycket snack - lite verkstad.

Idag kom papperen till högskolekursen (Foto - visuell komunikation) så jag har varit duktig och loggat in och anmält mig - dvs svarat "här" på uppropet. ;-) Skoj - liksom lite mer bekräftat att man faktiskt kommit in på den kursen och får vara med.

Kollade lite på ytterligare en kurs på högskolan som är förlagd till Falun, även den på 7,5p - dvs 25% ungefär. Skulle vara intressant och roligt att gå den i vår kanske. Man kan ju alltid söka... så får man se hur det ser ut efter nyår när den dagen kommer. Där är man dock närvarande en eftermiddag/kväll i veckan, men det är ju fullt möjligt att ta sig dit.

Nu ikväll har jag varit iväg på möte i fotoklubben uppe i Rättvik. Tror det var nån form av höstkänsla som infann sig eftersom vi var hela 19 personer på mötet. Har nog aldrig hänt så länge jag varit med. (ca 1 år) Blev betydligt mer snack så klart och det var riktigt skoj.

På väg upp till mötet beundrade jag nytröskade åkrar, små lador, en mysig solnedgång och lite annat smått och gott. Tror ni jag stannade och *fotograferade*???
- näe. orkade inte stanna. (och kunde inte stanna på vissa platser heller)

På väg hem från mötet kröp fullmånen fram, grodor hoppade på vägen och trädens silhuetter tornade upp sig i månskenet. Tror ni jag stannade och *fotograferade* ???
- näe. orkade inte stanna.... 

Men vad är det här?
Blir nästan trött på mig själv. Fast visst, ibland är det ju inte helt praktiskt att bara nita och stanna mitt i vägen för att man skulle vilja ta kort på något så där har man ju en godkänd ursäkt. Får nog ta och ändra min inställning lite framöver om det ska bli nått fotat alls... ;-)