Motion?

Kan man skryta om att man motionerat? :-DD
Det är ju en *skryt*-blogg menar jag.... jo, jag tror jag gör det.
Jag har faktiskt varit ute och C Y K L A T idag. JAPP! Så är det. Ni som känner mig så där på riktigt vet att det inte inträffar speciellt ofta, har liksom inget att cykla till eller för...  Jag bor så nära stallet att jag kan GÅ, det är liksom osmart att cykla ner för backen 200m och sedan få trampa UPPFÖR 200m när man ska hem! Näe, då går jag hellre från början liksom.
Cykla till affären? Noop - här cyklas inga 15km (enkel sträcka) inte... och var ska dom matkassarna placeras?
Cykla till dagis? Noop - har ingen barnsits - och det brukar sällan vara så himla bra väder att det skulle vara roligt att både lämna och hämta - det är ju trots allt ca 3km. :-)

Men, nu har jag i alla fall en bra cykel! Det kan ju underlätta när man vill cykla menar jag. Fick "ärva" mammas cykel, en ganska ny cykel av gammal "tantmodell". Störtskön att cykla på. (förutom att jag är skapligt otränad just för denna motionsform och säkerligen kommer få skapligt ont i dom bakre regionerna i morgon...haha)

Nåja, skrytet då? Jo, jag cyklade faktiskt 12km idag! Ute i den härliga naturen....  lätt blåsigt och halvmulet men ca 16 grader varmt så mitt sällskap och jag kunde pladdra friskt! (ni trodde väl inte att jag cyklade själv ändå?)

Normalt så består min motion av att gå fram och tillbaka till stallet varje kväll och titt som tätt även en liten tur med Frida ner på sjöbotten. Sen är det ju ridningen så klart, något som många inte ser som motion, men jag säger bara - kom och var med och rid med oss i en timma eller en och en halv.... sen får vi se vem som är mest trött! ;-)
Red föresten på fm. En underbar ridtur på en halvgalen busig häst som inte varit ute på en vecka. (har haft massa annat för mig + att Kjell jobbat så jag har inte kommit ut). Både häst och jag fick duscha när vi kom hem. PHU!

Näe, nu ska jag inte tråka ut er med mer motion... ni kanske inte är ett dugg intresserade av det.
Nya skapelser kommer väl framöver när jag tuffat igång skaparångan igen...

/L

Hittade några fler gamla...

Sprang på en bunt till som jag visst inte hade fotat så jag fixade det nu.
Här är dom: 

  Njuta

Sista Bilden Av dig

S?g Mamma

Morgon

H?r Bor Vi

?ppelkind   
   

Lite liftat, nån skissutmaning och ett som annat i en salig röra som jag inte orkat få fram i tid eller ladda upp på rätt ställe när det skulle dit. ;-)

/L

Nypysslat + gammelpysslat

I helgen hade vi Dalapyssling här i Dalarna och ett helt gäng hurtiga tjejer stämplade och scrappade loss från 10.00 på lördag morgon till 15.00 på söndag eftermiddag! (jo, vi sov faktiskt på natten!)

Det är ju en stund sedan jag uppdaterat med något pyssel här nu så jag tänkte visa vad jag lyckades pilla ihop under helgen först och främst! Det fanns hela 6 tävlingar att hänga med på och jag gjorde några av dom även om det inte resulterade i några vinster. Roligt var det ändå! ;-)

Stolt
Här är mitt alster som jag gjorde med delar ur välkomstkitet.


Sparktur
På denna skulle jag försöka få med så mycket olika saker och tekniker jag kunde från en lista... tror jag skippade 2-3 st av dom bara.

Sortera
En LO bara i skapandets anda....  Ville testa den nya pennan man kunde skriva på foton med.
Funkade UTMÄRKT! ;-)

Prova Sn?
Här blev det rosa för fulla muggar, märkte nu när jag la in bilden att jag inte fick dit nån rubrik... hade tänkt att jag skulle skriva ut den på Silhouetten här hemma så jag får väl ta och göra det. Rubriken skall vara:
*Prova på snön*


Mys
En mysig pysig sida i lila.....Konstn?
Skapade från nån skiss jag sparat...  Rubriken gjorde jag vid en testkörning av *Cricut*, en maskin som helt fristående (utan dator) skär ut text mm i papper. Helt otroligt lättanvänd och vääääldigt inbjudande!
(hade jag inte köpt Silhouetten så var denna starkt i farozonen!!) ;-) Det var Engströms som hade med den och demade för oss som pysslade på söndagen. TACK för att vi fick prova!


Jag
Ett Ego-alster med foto från senaste klippningen. Sällan man fastnar på bild så jag fick väl ta och scrappa ett litet minne av det oxå. ;-)Busigast i Stan
Ja, vad säger man? Rubriken talar sitt tydliga språk. ;-)  Detta var mitt bidrag till skisstävlingen på söndagen.

Japp, det var helgens skapelser det - hela 8 sidor så jag är jättenöjd. Med tanke på att jag och Anna-Lena hade hand om mat, fika, disk och annat plock + tävlingar, omröstningar etc så känns det bra att fått ihop dessa. Jag hade heller inte pysselångan uppe eftersom jag knappt pysslat på 14 dagar....

Sen var det lite alster som legat här bredvid datorn sedan en stund tillbaka (redan nån vecka innan påsken) och nu har jag fotat även dom! 

V?ren

image105

image98


Den sista dubbel-LOn är nått hjärnsläpp, fick bara inte till det med en dubbelsida hur jag än vred hjärnan ur led den gången jag scrappade.... så jag lät den passera....

Vill även här i min privata blogg passa på att tacka alla er som stöttat och skickat kramar och tankar efter att det mamma gått bort. Det är underbart att vara omgiven av en sån omtänksam skara. TACK!

/L

TACK!

Vill bara säga ett STORT TACK till alla er som skickat kramar, tankar, kort och till och med blommor (!) :-)  till mig här hemma. Det värmer ska ni veta och det känns underbart att ni finns där ute!

Nästa helg ska jag ägna mig åt härlig uppiggande PYSSELoch det kommer nog bli en viktig del i att bevara minnet av mamma (barnens mormor).

/L

Ett litet ljus...

Ett ljus för min underbara älskade mamma som gick bort i natt.
En person som verkligen inspirerat mig att kämpa och inte ge upp och tro på det man gör.

Kram mamma - JAG ÄLSKAR DIG!
mamma

15 års kämpande mot Cancern är nu över, och du får äntligen slippa mediciner och allt det jobbiga.
Tack för att vi ändå fått ha dig kvar så länge. Du fick uppleva barnbarn x 2 och även se den älsta börja skolan - det var ett par av dom mål du tidigt satte upp! Från läkarnas sida var du ett mirakel eftersom du levt mer än 10 år "på övertid".  En stor sorg men ändå en stor lättnad - du fick vara hemma den mesta tiden och tiden på sjukhus blev inte lång. Det gick fort på slutet.... fotot är från Mars förra året - då du var i slutet av en cellgiftsbehandling och var pigg och orkade komma och hälsa på och leka med barnbarnen.
Tack för att du varit världens bästa mamma och mormor!


Ganska ouppdaterat här..... :-(

Trist, jag vet... men det har varit absolut FULL RULLE här hemma och förkylning och hosta har
gjort att jag inte ens har orkat pyssla om jag nu skulle haft ett uns med tid!
Men i påsk kanske... jag håller tummarna att jag får lite pysseltid - känner att jag behöver det.

Kanske nått från dom gamla gömmorna så länge.... ska rota lite. ;-)

image84
Från 2004 - Får hör väl påsken till???

image85
Och en liten tulpan från 2003....
En teknik jag var mycket förtjust i.....

Man färgar in en stor bakgrundsstämpel med en ljus dyna (pigmentbläck) och stämplar sedan några motiv på STÄMPELN med lite mörkare färger (oxå med pigmentbläck).  Sen stämplar man med den stora bakgrundsstämpeln på sitt papper och får alla motiven i en smäll... ;-)
SIST stämplar man en text eller nått ovanpå alltihopa. Den går ju inte att stämpla på bakgrundsstämpeln, för då blir den bak-o-fram sedan när den hamnar på papperet. Käckt va?

GLAD PÅSK!
/L