Mina "ljusbilder".

Det gick så bra så med mina bilder till redovisningen på skolan förra torsdagen.

Jag använde mig faktiskt av bilder som redan finns här i bloggen...

I det här inlägget.

Bild nr 1 är min "motljusbild"
Bild nr 3 är min "sidoljusbild" (släpljus - varför hon nu envisas med att kalla det så egentligen)

Blixtbilden tog jag en bild rätt upp och ner på sonen bara inomhus med blixt. Inget upplyftande eller speciellt alls egentligen... ;-)

Ikväll ska vi gå igenom Porträtt. Ska bli spännande att se hur hon lägger upp det... har inte varit så jätteimpad tidigare av uppläggen men man vet ju aldrig.

Fick föresten godkänt på min inlämningsuppgift på den andra högskolekursen som jag går via Jönköping - Visuell Kommunikation. Så nu har jag två uppgifter (av fyra) kvar att göra så är kursen klar. Det är båda fotouppgifter och jag har iallafall kommit halvvägs med planeringen på en av dom, så nu är det själva fotandet och dokumentationen kvar. :-)  Gäller att vara positiv. hihi.

I övrigt har det varit full snurr här så jag har inte ens hunnit skriva nån rad här i bloggen. Fotade vår "vinter" häromdagen och tänkte jag skulle lägga in lite bilder, men det får bli när jag har lite mer tid att sätta mig med dom. Sjukt mkt snö är det, även om det egentligen inte ser så mkt ut. Fast jag MÄRKTE det när jag genade på över en liten gräsplätt när jag skulle packa hästmat, snön gick ÖVER knäna!!! Hjälp!


upplyftande...

-27 grader ute

15 grader inne

Hutter.


Fredag

känns lite som en upprepning...

... nu igen. Men på ett positivt sätt - tror jag. ;-)
Fredagar är trots allt dom bästa.

Snön yr lite lätt i luften, precis som om vi skulle behöva mer liksom... *suck*

Har precis gjort slut...
... på min ljudbok!
Snyft.
Alltså... det här var en ny erfarenhet för mig, det här med ljudböcker alltså, och det känns plötsligt som en himla smart idé att kunna höra på böcker istället för att läsa dom. Hinner aldrig läsa. Inte den typen av böcker. Men lyssna kan man oftast göra på många fler sätt.

Har somnat till den många kvällar för att jag bara velat lyssna liiiiiite till men egentligen varit på tok för trött. ;-DD Problemet är nu bara att hitta nån ny - bra - bok! Kom inte dragandes med massa äckeldrypande deckare och skröfs... sånt klarar jag inte av. Är alldeles för nervpåfrestande med blodbad och mörderier hit och dit. Näe, det ska vara skönlitteratur, romantik eller lite lagom spännande "gåtor". Mord i all ära, men då ska det vara på nivån som "Morden i Midsommer" typ. Inte så blodigt alltså.

Inser att det kanske är dags att kolla om Biblioteket ligger kvar på samma ställe som det låg på för typ 20 år sen eller så... fniss...

Dags att plugga lite... det går segt.

{ 30 / 365 }


{ 29 / 365 }


{ 28 / 365 }


Det var iallafall vackert!

Säger inget mer om idag, men det här är iallafall det bästa med dagen. ;-)

 


Undra om...

man får backning på sin uppgift till skolan om man "råkar" lyckas ta sina foton med fel objektiv och dessutom lyckas låta bli att tänka på "hur" man skulle fotografera... *suck*

Känns som jag lär ut en fotovända till här i brådrappet... och kanske P-L-A-N-E-R-A lite bättre. Inte riktigt min starka sida. Inprovisation är lite mer min melodi.... (fast det kanske hänger mer ihop med att jag jobbar "bäst" med kniven på strupen... undra om det här säger nått??? Fniss...)

Å andra sidan HAR jag ju fixat uppgiften!
Vi skulle fota i Släpljus (sidoljus), Blixtljus och Motljus. 3 bilder som skall redovisas i en portfolio + i bildspel på nästa lektion = på torsdag.

Med tanke på mina vibbar till läraren så kanske det är bäst att ta nya bilder... känner att jag kan bli lite elak ifall hon skulle börja kommentera mina befintliga bilder som "felaktiga" nämligen... GAH.

Eller så beror det på att jag inte alls är på humör idag. Känner mig vansinnigt frustrerad och irriterad över att inte kunna jobba ikapp allt jobb som ligger på hög från förra veckan. Är nämligen hemma och VABar idag. Borde kännas mysigt, lugnt och något man ska njuta av, men nooop, känner mig bara usel hur jag än vrider på det. Fint jobbat. Baksidan över att inte ha ett välbetalt jobb och växla VABet med maken.


Akta er för spaghettin!

Pappan: oj, det ligger massor med spaghetti här på golvet, du får hålla dig över bordet när du äter.
Lillasyster: men pappa, spaghettin slängde sig ner från tallriken!

Ehhrr??? Akta er för kamikaze-spaghettin! ;-DDD

I övrigt håller jag mig iallafall vaken idag.
Har till och med pysslat! Kors i taket.
2 LO och 2 Kort har jag knåpat med.

Borttappad lördag...

Klockan har nu passerat 16 och jag undrar just var den här dagen tog vägen... suck.

Eller, jo, jag vet.... egentligen.

Natten tillbringade jag nämligen mer vaken än sovande då lillasyster hade megahosta och nästan 40 graders feber i natt. Kunde inte somna riktigt utan låg på "åga" hela natten och var upp typ en gång i timmen och kollade av. Gubben jobbade och ramlade i säng runt 6.30 på morgonsidan ungefär. Skoj.

Var som en demon när jag gick upp vid halv niosnåret för att elda och få i mig lite frukost. Lillasyster vaknade och ville ligga nere i soffan för att ha sällskap. Sen låg hon och jag halvsatt i soffan och försökte slumra lite. Gick inte så bra det heller... hela tiden nått som störde, telefon ringde, lite spyor osv, så när jag stoppat i mig lite lunch gick jag raka vägen upp och la mig igen för då hade gubben vaknat. JÄSP! Skulle bara sova liiiiite, det blev 2 timmar.

Och här är vi nu... snart dags för middag, lördagsmys (jäsp!) och sen hoppas jag att det blir mer sömn i natt.

Snacka om att få en hel dag att gå utan att ha gjort ett skapandes skal....

Man ska tydligen vara två för att fota...


Fotat lite hit och dit...

Laddade in dom senaste bilderna från kameran... och hittade ganska mycket vinter... ;-)


Kolla dom här mumsiga "bakelserna" som står och bara väntar på att bli uppätna.
Ja, iallafall av hästarna... fniss...


Gräs i snö... blir som ett stilleben kanske? Gillar det enkla som man oftast springer förbi...


Samma här... med lite vilja finns det skönhet i växterna även så här års. :-)


Och så har jag visst lekt fågelskådare oxå... ;-) Svärisarna har lagt ut äpplen till koltrasten och han/hon låter sig villigt smaka. Rådjuren har oxå bjudit in sig själv och äter upp resterna under nätterna. ;-)

Och hästar har det blivit oxå. Gillade denna, även om den inte var helt skarp... får be dom ställa upp sig igen så jag får göra ett nytt försök. ;-)

 


Här är en av bilderna jag tog när jag stannade på vägen hem. Fick kanske inte fram det läckra som jag såg just då, men den blev rätt bra ändå. Det var ju ganska ljust... (och genom bilrutan - den hade frusit fast... fniss)


Sist men inte minst! Något som fick mig att le av värme när jag kom hem från min hästmatspackarpromenad! En liten istapp.... (!) Den hängde och glittrade så fint i solen så jag fick bara lov att knäppa ett kort på den. Härligt att se att solen faktiskt kan värma och smälta snön redan nu.


{ 27 / 365 }


{ 26 / 365 }


Fotolista

Hittade den här listan hos Emelie och kände faktiskt för att göra en lista på min blogg för en gång skull. Det är ett kärt ämne och det kändes som ett bra alternativ för att summera mitt eget fotograferande lite för mig själv. Tror det ger en bra överblick liksom.


Vad har du för kamera?

En Canon EOS 40D
Vilken var din första kamera?

Har haft flera olika kompaktkameror för negativfilm när jag var yngre, men första digitalkameran som oxå blev ett avgörande steg i fotograferingen inköptes 2004. Olympus C 765 tror jag den heter.
Hur många GB minne har du?
runt 25 kanske?
Hur många externa hårddiskar har du?
2st. Borde skaffa en större och lite dyrare egentligen (= bättre kvalisort)
Fotar du med RAW eller JPEG?
jpg än så länge, har inte "tordas" byta till RAW ännu.
Vad är roligast att fotografera?
Nästan allt... men det blir mycket djur och natur, även om jag mycket väl fotar både människor, bilar och småkryp. :-)
Vad är tråkigast att fotografera?
Inget om man tänker motivmässigt, men saker som måste fotas för fotandets skull till ex. uppgifter etc är inte det mest spännande.
Vilket är ditt bästa objektiv?
Canon 17-55mm f.2,8 IS USM
Hur många objektiv har du?
4
Vilket var ditt första objektiv?
förutom kitobjektivet till 400D som jag aldrig använde så köpte jag ett Tamron 18-250.
Vad för objektiv har du ägt?
Kitobjektivet, Tamron 18-250 (sålt), Canon 17-55/2,8, Canon 70-200/4,0, Tamron 90/2,8, Canon 50/1,8.
Drömobjektiv?
Ett 85mm/1,2 är hägringen. ;-)
Vad blir ditt nästa fotorelaterade köp?
Vet faktiskt inte. Har inte planerat nått just nu.
Är dock lite sugen på att uppgradera huset igen, fast jag nyss gjort det... (ehrrmm, lätt att vara efterklok här... fniss...)
Vidvinkel eller zoom objektiv?
Vill nog gärna ha nått med lite zoom så man inte är helt låst.

BILDBEHANDLING
Vad har du för photoshop?

CS4
Vad var det senaste du redigerade?
Bilderna från USA, dock väldigt sparsamt, la inte ner nån större energi på dom då det mest var "semesterbilder".
Hur lång tid lägger du ner på en bild?
Beror på vad jag vill göra och vad som behöver göras. Kan vara 5-20 min.
Hur redigerar du en bild?
I PS CS4
Hur många bilder har du redigerat som mest till en kund?
Gjorde nog 20-30 bilder till ett par tjejer jag fotade i somras, har inte haft några direkta "kunder" ännu. ;-)

ÖVRIGT

Bästa fotominnet?
Finns många. Ibland är det inte själva fotostunden som är det viktiga utan det omkring, själva utflykten i sig. Gillar att strosa runt i min ensamhet och upptäcka små skatter att fota.
Värsta fotominnet?
Har nog inga sånna (än) men jag grämer mig oftast när jag inte fotade något jag skulle vilja ha fotat!
Vad var det senaste du fotograferade?
Stannade på vägen hem faktiskt idag och fotade snövidderna på ett ställe. Blev genom bilrutan så det blev säkert inte dom bästa bilderna.
Vad vill du bli när du blir stor?
Hm, tja, man kanske borde veta det nudå? Jag vill fortsätta göra det jag gör + ta in fotograferingen som en del i företaget faktiskt.
Har du sålt bilder?
Noop.
Vad blir ditt nästa fotouppdrag?
Måste fota till högskolekurserna. Kanske inte räknas som sånna uppdrag. ;-)
Vad vill du utveckla i ditt fotograferande?
Bli bättre på att se ögonblick och få "min" touch i bilden.
Vad tycker du är det starkaste i ditt fotograferande?
Att jag inte tänker och planerar så mycket. Jag går på det som känns bra för stunden och jag tror och hoppas jag har ett rätt hyfsat kompositionsseende, men det kan säkert utvecklas mer.

************************

Tja, då var det på pränt.
Tror jag ska grunna på dom där frågorna på slutet lite mer... kan jag nog behöva. ;-)


Smidigt.

Nu börjar man komma på benen igen och då passar lillasyster på att börja bli sjuk igen.

För den som haft barn som börjar bli sjuka så vet ni vad jag pratar om... det är ett stadie man helst vill slippa passera liksom... *gnäll* är både förnamnet och efternamnet just då. *phu*

Min pluggdag ryker känns det som, men jag ska passa på att jobba med annat, det har liksom hopat sig här i veckan. Väldigt underligt. Inga hustomtar som tisslar och tasslar ute i ladugården här inte. ;-)


Dagens prestation

är snart gjord.

PHU!

Kors i taket - har varit på benen nästan hela förmiddagen...

.. fast det går i vågor med tröttheten. Rätt som det är så skulle jag kunna ställa mig i ett hörn och sova men just den sekunden har jag inte tid att gå till hörnet och så lyckas jag manövrera mig framåt ett tag till...

Näsan är helt paj, det är baksidan med näsdroppar. Ändå försöker man vara "försiktig". Hatar nämligen att ha det där täppta efteråt när man egentligen inte alls är förkyld. Därför kör jag numera alltid med "barn" dvs. 0,25 eller vad den heter. Funkar faktiskt skitbra... tills snoret sprutar och man inser att det är dags för Otrivin Comp eller nått, då är det liksom kört... då har man vant näsan vid starkare varor. ;-)

Sen får man lida...  hatar att snyta sönder näsan. Utanpå går ju att smörja (tack gode gud för Helosansalva) men inuti är det lite knivigare.

Sista rycket nu, sen SKA jag leta upp en säng!


Det här stinker!

Fast det får bara bli bildligt, inte bokstavligt... för nån lukt kan jag då rakt inte känna med den här näsan... *snörvel*.  :-(

Nu är jag rejält less på det här.
Alltså, en eller två dagar kan jag "offra" och verkligen ta det lugnt och vila/kurrera mig, men nu är jag inne på 3e dagen och nu är det TRÅKIGT!!! ;-DDD

Vaknade i morse med jordens skallebank.
Supertäppt i näsan.
Trött som en gris.

Tjohej vad jag inte ville vara med längre just då.

Nu, två alvedon och en frukost senare känns det väl lite bättre, men jag släpar fortfarande på en badboll mellan axlarna och snuvan sitter obönhörligen som en stoppkloss nån stans uppe i huvudet. Det är ju inte precis så att man springer ut och åker Vasaloppet direkt....

Fy rutti. Hade lite andra planer för dagen om man säger så. Nu känns det som en stark upprepning av både gårdagen och i förrgår... det finns gränser för hur mycket tristess man klarar av liksom.

Har en make som är såååå söt och har varit ute i lagret och kollat av lite grejer för att se om det behöver postas något. Det brukar han kunna fixa. GULLE HONOM! Men packning mm får vackert vänta, det är inte riktigt hans avdelning. Jag klandrar honom inte för det... han har ju ett eget jobb att sköta.

Jösses, nyser så jag får hjärtklappning... känns ju fint det här.... (inte)

Tror det är dags att halka ner till horisontalläge igen här i sängen.

Dumt av mig

att tro att man skulle vara piggare idag... atjooooo

Trodde ju att det skulle räcka med att ligga i sängen igår och ta igen sig, men inte då, det snoras och snörvlas fortfarande här. Viiiissst, 2 alvedon och tjohej så kanske man är på banan ett tag, men jag vet av erfarenhet att det oftast inte är så himla käckt senare... man får alltid bita i det sura äpplet av sånna tilltag. Därför undviker jag det så långt det är möjligt. Falsk pigghet är inte alltid bra, det gäller att välja sina tillfällen för sånt.

Utomhus har det hänt (händer) en för årstiden helt nytänkande överraskning.... det SNÖAR! Jomenvisstförstårdu....  börjar kännas sådär får man väl tillstå... tycker vi har ganska gott om den vita varan nu och det ska ju bort oxå nån gång... blir så fagerlunds slaskigt då. MEN, missförstå mig rätt, jag föredrar det VITA så länge det är VINTER.. jag verkligen HATAR när det snöar, töar, snöar, töar... ja, ni hajjar... för is och slask hör inte min vinter till. Boring och jobbigt.

Drygt att vara sjuk, för jag kommer alltid på så himla mycket saker jag skulle vilja passa på att göra - när jag ändå inte kan jobba. Ehhhr... smart va? Problemet är att jag ORKAR aldrig göra dessa saker eftersom jag faktiskt är sjuk. Frustrerande! ;-DD

Nåja, dagens agenda får bestå av två saker.

Vila
Fila på en inlämningsuppgift till Visuell Kommunikations-kursen. Det är lagom att pyssla med när jag känner att jag orkar en stund. Sen finns det ju alltid lite skoj att surfa runt och slötitta på.... TUR det går att ta datorn med sig i sängen. ;-D


{ 25 / 365 }

100208  Tema 190  [Möjligheter]  Är man sjuk och inte orkar så mycket så får man helt enkelt se möjligheterna. Nu har jag möjlighet att läsa massor, både plugg och hobby... och det har jag gjort. Jäsiken så jag har läst. Har ett eget lite bibliotek här i sängen snart... fniss...
Och ja, detta kortet är oxå rätt uselt eftersom det är taget med mobilen...

{ 24 / 365 }

100208  Tema 178  [Medicin]  Med världens brakförkylning så är detta min medicin just nu. Man får väl tacka så länge man klarar sig på så här lindriga saker... ;-)
Ja, fotot är uselt, det är taget med mobiltelefon....

Fräääääs

Inte som i katt utan som i atjoooo och proooosit!
SNÖRVEL.
Jösses vilken brakförkylning som har hoppat på mig.
Däckade ihop i går kväll och har spenderat mestadelen av tiden i sängen sedan dess. Somnade samtidigt som lillasyster ungefär. Snacka om utslagen.
Nu sitter jag i sängen omgiven av böcker, papper, dator mm inom armlängds avstånd för att få tiden att gå. Har pallrat upp med ett gäng kuddar bakom ryggen för att sitta någorlunda bekvämt. Måste liksom ha huvudet på skaft lite här för att slippa snora ner allt jag tittar på eller bli helt igenproppad med snor.
Mysigt värre, men den informationen bjuder jag på. ;-DDD
Känns väl inte direkt som jag har tid att vara sjuk, men sånt där bestämmer man sällan över själv. Det är bara att göra det bästa av saken. Det positiva får väl bli att jag kan ta tag i andra saker som jag inte skulle hunnit med om jag jobbat. Saker som är alldeles särdeles lämpliga att pyssla med när man ligger/sitter i sängen. Tex läsa böcker, plugga, förbereda saker på datorn osv.
Vacklade upp i morse för att skicka sonen till skolan och såg sedan en helt underbart fin soluppgång och var såååå sugen på att gå ut och fota lite. Bara att glömma... hade inte ork att röra mig inne knappt. ;-D Typiskt. Får hoppas det kommer fler sånna fina mornar. (och det gör det ju säkert)
Nu börjar tröttheten krypa på igen så det är dags att stänga ögonen en stund och vila.

{ 23 / 365 }


Några osedda från USA-resan

Sitter och pillar på lite bilder igen från vår USA-resa.
Visserligen bara mina egna bilder än så länge. Vi var ju 3 som fotade och vi sa att vi ska byta bilder med varandra eftersom vi ibland fotat lite olika saker och det kan vara kul att få en helhet så att säga.

Kommer inte riktigt ihåg vad jag visat och så där, men skulle det bli dubbelt får ni väl ha överseende, jag tror ändå att jag mest visat våra kändismöten... fniss...


Det här hade vi granne med vårt hotell. Först nån form av "åker" med något obestämbart som växte... vi gissar på typ baljväxter... fniss.
Bredvid det något inmurat... vet inte om det skulle bli parkering eller så....
Men ser ni BAKOM detta... titta noga i höjd med alla fula lampor... BERG!
Jättehöga berg! Vi såg dom tydligare i verkligheten än vad dom fastnade på kort här så det var rätt läckert. Vi såg dom först efter några dagar och funderade på varför vi inte sett dom tidigare, sen kom vi på att det hade ju varit mulet och regn och sikten inte alls gynsam för att se berg långt borta... fniss...


En annan dag upptäckte vi ett stort citronträd precis vid en korsning som vi passerat ett antal gånger... det fullkomligt sprutade av citroner på trädet... imponerande! (iallafall för oss utomjordingar som i princip bara är vana att se äpplen på träd...)


Vi kunde inte låta bli... brevlådan kändes gigantisk! Tänk vad mycket skoj post som måste rymmas i den. Dessutom så stod den så lämpligt där bredvid citronträdet... ;-)


På GardenWalk hittade vi en härligt målad vägg... mycket häftigare än grafitti får man väl säga, med tanke på att Anna-Lena är ett stort fan av Musse Pigg. ;-) Här gick vi sista dagen i väntan på att ta bussen till flygplatsen. Gissar att vi kunde ha spenderat en halvdag med fotografering framför den väggen om vi haft tid.... haha.


En typisk busshållplats. Iallafall på "vår gata i stan". Det var nog lite extra fint och extra städat just här där vi var eftersom det var området runt mässan och Disneyland. Det kändes iallafall som det var lite mer prioriterat faktiskt.


En gigantisk mässa.... fler våningar med massor av kursrum ovanpå själva mässhallarna.


Och något vi längtat extra mycket att få komma till.... Disneyland!
Vi kom lite från fel håll och på sniskan så det var inte så lätt att fota själva portalen. Vägen gick precis bakom oss nämligen så det var inte bara att backa och fota. ;-) Men sen var det en bra bit att gå in till själva entréerna ändå.


En ytte-pytte del av kvällens fyrverkeri på Disneyland. Helt makalöst att både se och höra på. Det var nämligen Julie Andrews som berättade i samband med fyrverkerierna. Olika teman och otroligt välkomponerat.


Så här såg det ut när vi gick utanför dörren vid vårt hotellrum. Ser ni dom höga bygnaderna i mitten där långt borta. Den som är mest till vänster och mörkast... det är Hilton. Precis till vänster om det låg mässan. Perfekt gångavstånd alltså.


Och jag kan lova att det var säkrast! Dom körde som galningar på den stora vägen... phu! Och hade man väl fått grön gubbe gällde det att pinna på... man lyckades i bästa fall komma halvvägs ut i vägen innan det slog om till röd blinkande stopphand, och den började räkna ner... så hann man resterande bit lagom innan handen blev fast lysande röd och trafiken började få fritt spelrum igen. Fast jodå, dom visade hänsyn ifall någon inte var så snabb över vägen så det var inga större problem egentligen, men kan kände sig ganska stressad. (med tanke på att man skulle över 8 filer!)

Här är en skymt av en av kollibrierna vi såg! Den satt sig längst upp i en palm och trots värsta zoomen lyckades det inte bli så mkt mer än en prick... kortet är alltså beskuret rätt duktigt här oxå.


På sluttampen, och nu känns det som vi har lite problem här kan jag ju säga... fattar fortfarande inte hur vi lyckades få med oss allt hem. ;-DDD


En polisbil fick vi ju bara lov att plåta oxå. Den stod på andra sidan en korsning när vi var på väg hem till hotellet. Tänkte han var upptagen med att prata med tjejen som stod där, men när man zoomade in på fotot sen så ser man att han hade full koll på oss som fotade... ehrrr... ;-DD  Hade vi varit lite modigare hade vi bett att få bli fotade med ett par poliser på ett annat ställe som vi var på, men vi tordes inte riktigt. Vet inte hur dom ser på det här med att bli fotade av dumma turister... *host*


Baksidan.... med komisk bemärkelse... ;-DD
Fast vi vande oss väl till slut. Men jag kan fortfarande inte begripa varför dom envisas med att ha dörrarna INÅT i båsen, man fick nästan klättra upp på toaletten för att komma in och kunna stänga efter sig. *suck* Ganska dumt påfund om du frågar mig, för inte var det gott om plats direkt. Sen var det det här med spolningen. Inga tysta diskreta saker precis... utan som värsta slurpet som fullkomligt "sög" skiten ur toan... *GARV* Nåja, vi vande oss nästan som sagt.


Sånna här såg vi i princip överallt. Papegojblommor, modell BIG! Superläckra och fina och växtlivet över huvud taget var ju imponerande eftersom det är så annorlunda mot här hemma. Det var som att vandra på vilken semesterö som helst. :-)

Ja, det var lite fler bilder det från vår USA-tripp. Iallafall av dom som vi tagit när vi gjort nått annat än att gå på mässa. ;-) Nu får vi gotta oss åt lite bilder ett tag och leva på minnena, tills det finns chans att göra resan på nytt... för jag tror inte precis vi blev så avskräckta... ;-)


Gissa vilken dag det är?

Svårt va?

FREEEEEEEEDAG!
Min favoritdag här i veckan - helt klart. ;-DD

Fast just nu är jag mest trött... jättetrött...
Trodde det här skulle börja ge sig men det verkar inte så. ;-D
Ändå kom jag i säng rätt hyfsad tid igår, trots att jag satt på skolbänken till ca 20.00 och sen hade nästan 1 timme körning hemöver. (det var så ruggans taskigt väglag... uscha)

Som sagt, jag känner mig aningens skeptisk till kursen, men å andra sidan så (hoppas jag) att det kan vara lättplockade högskolepoäng om inte annat... haha. Ska väl inte ropa HEJ än, för när det kommer till att skriva och redovisa på "djupare plan" osv så är jag väl inte den mest polerade kniven... fniss... det ligger helt enkelt inte för mig att filosofera och grunna på gamla fotografer och vad dom tänkte på när dom fotograferade och vad dom menar med bilden.

DAAAHHH... där är jag lost liksom... måste man MENA nått med allt? Måste JAG fatta vad DOM menar? Mina hjärnceller är nog lite mer i "nuet" än så faktiskt... så jag är sällan den som grubblar över gammalt eller oroar mig för nytt. På gott och ont alltså... ;-D Fast egentligen har jag bestämt mig för att det är mest "på gott" eftersom jag hyfsat sällan grubblar in mig i nått så jag mår dåligt.

Tyvärr har mina hjärnceller bestämt sig för att jag med detta "goda" även får dras med ett särdeles dåligt minne... fniss.. jag är usel på att komma ihåg namn, folk, saker som sagts om det inte varit särdeles intressant för mig just då osv. Kanske skulle man kunna säga att jag lyssnar jäkligt bra, men jag hör inte så mycket... ehhrr... pinsamt att erkänna kanske. Fast när det kommer till saker som intresserar mig - DÅ! Då är det en annan femma liksom... då är dörren vidöppen till kunskapsbanken som suger åt sig.  Knepigt det där. ;-DD

Ja ja... för att återvända till kursen som jag då var på för första gången igår så har jag bestämt mig för att det skall ge mig mer erfarenhet om inte annat. Repetititititon är ju aldrig fel för att befästa något och så får jag alldeles bestämt en anledning till att jag MÅSTE ut och fota. (just nu till synes rätt meningslösa saker, men som sagt, repetepetitiition var det... ;-D ) Om inte annat kanske jag kan lära granntjejen lite mer.

Och så har jag ju distanskursen kvar att tampas med. Har tyvärr inte gjort någon av inlämningarna ännu, men ska börja ta tag i det nu. Vi har 4 uppgifter där att göra. Först en fotouppgift, sen en svammeluppgift, sen en krysstenta och till sist något som jag inte minns nu.. tror det är en fotouppgift oxå. Har 1½ lektion kvar att titta på, sen ska jag ta itu med inlämningarna tänkte jag. Har hela våren på mig, men ska verkligen sparka mig själv till att göra klart dom innan terminen är slut. Känner mig redan pinsamt efter även om det inte alls spelar nån roll...

Dåså, då ska jag ta och gå och göra slag i saken och sätta mig och plugga lite då. Fick lov att beta av ett par grejer i lagret först. ;-)


Högskolan

Tja, har man paus kan man ju alltid leka lite med datorn när man kommer på hur man loggar in. ;-DD

Än så länge har vi bara presenterat bilder som vi skulle ha med oss. Tror vi skulle börja gå igenom lite "Exponering" sen. Några ska bara hämta ut en kamera först att låna. Kan ju vara bra kanske så det är lättare att hänga med på det som sägs. Kravet är tydligen digital systemkamera, även om kursen är helt nybörjarnivå och man behöver inte ha några grunder med sig sen förut.

Är lite skeptisk än så länge... men det kanske ger sig. (hoppas jag)


En aning snö

Nån mer än vi som fått "en aning snö" så här långt?

PHU! Det är ju snö preciiiiis överallt... typ.

Jösses!
Kul med snö på vintern alltså, men jag tyckte nog att det vi redan hade räckte alldeles utmärkt tack! Nu har vi fått ungefär lika mycket till sedan igår känns det som. Det snöade kopiöst igår. På både höjden och tvären... det snöade hela natten och det snöar fortfarande. Ligger nog närmare 2dm på gården just nu som är oskottat skulle jag tippa. Lätt skoj när man ska försöka ta sig fram med en bil eller så... Tjohej.

Kom på när jag slirade in på dagis att jag egentligen kunde ha struntat i att åka till dagis. Jag *måste* ju liksom inte ha iväg lillasyster dit om det inte behövs. Hon hade lätt kunnat roa sig hemma och jag hade kunnat jobba lite ändå. Men men... lätt att vara efterklok. Det gick ju trots allt. Vägen var delvis plogad och på väg hem mötte jag plogen som körde andra halvan... Fick nästan köra in i vallen på sidan för att få plats eftersom han lätt kunde ha tagit min backspegel annars... aningen nervigt där ett tag. Såg på långt håll att plogen flög och far utan kontroll och ganska mycket på min sida så jag nitade och stod still och blundade med ena ögat typ.... phu - det gick bra.

Fy fabian för sånt här väder.

Ändå vet jag dom som har det mycket värre. Vi har iallafall inte behövt krypa ut genom fönstret för att skotta ut oss direkt som jag hört andra fått pyssla med den här vintern. ;-D

Hoppas snön ger sig nu så dom hinner få rent vägarna tills vi ska iväg till högskolan ikväll. Så himla kul är det inte att slira runt på vägarna.


Seg som kola

Är fortfarande som en kola i skallen... börjar bli lite jobbigt det här. ;-DD
Fast i går var första dagen som jag INTE sov middag iallafall. Idag hade jag absolut kunnat lagt mig en stund nu efter lunch, men jag ska ut med hästen en sväng så det är bara att hålla sig vaken.

Dags igen att sätta igång kusen... han har fått vila ca 6 veckor nu så det behöver göras. Inte för att jag direkt känner att jag har tid... *suck* men det måste liksom göras. Blir bättre sen bara man kommer igång, nu är man inte van att man måste ha den tiden över  riktigt så det känns lite pressat...

I morgon ska jag till högskolan för första gången på min fotokurs. Har ju missat två gånger eftersom vi var borta. Fick inloggningsuppgifter mm idag efter att ha mailat och begärt och jag pratade med kursledaren i måndags så det var bara att dyka upp. Hittade en lista på kursdeltagare som jag nyfiket ögnade igenom. Ser att det står "Djura" på två ställen så jag funderade om jag blivit dubbelt reggad eftersom jag nu reggade mig själv när jag fått inlogg mm, men när jag tittade lite noggrannare var det ett annat namn. Det visade sig vara tjejen i grannhuset! ;-DD Komiskt. Ska ta och höra med henne om vi ska samåka. Vet ju inte om hon redan pluggar nått och är kvar i Falun dessa dagar eller om hon åker hemifrån så att säga.

Nåja, hittade oxå information om en uppgift vi skall ha färdigställt tills i morgon kväll... den såg jag idag. Känns som jag har en del att göra i morgon med andra ord... Det var inga svåra uppgifter, men det känns som det är bra att få dom färdiga eftersom jag redan missat inledningen så det är bara att ta tjuren vid hornen och placera kameran under armen och ut och fota. ;-) Hej och hå liksom...

Dags att pälsa på sig, det blåser isvindar ute och snön yr runt knutarna.


{ 22 / 365 }


{ 21 / 365 }


{ 20 / 365 }