Det blev några små igår...

Fick ett ryck och pillade ihop några ATC-kort oxå när jag satt vid pysselbordet.  Tänkte det kunde vara roligt att byta ett par stycken på mässan i Leksand iallafall, men ett par blev till 7 innan jag blev klar. :-D

ATC-kort

Dom två med fjärilen kom till när jag testade "falskt linne" - en teknik där du slipar ett blankt papper med sandpapper åt bägge håll och sen färgar in och stämplar ovanpå. Så här blev mina!

Sen kom tårtorna.... letade bland mina småstämplar och fastnade för den härliga tårtan från Stampendous och stämplade upp några så långt mitt spillpapper räckte.... 4st!  På med lite färg och en ritad ram och så var dom nästan klara... fniss...

Nallen stod här bredvid på pysselbordet och riktigt längtade efter att få bli stämplad med så jag
lyssnade och gjorde. Blev en liten hjärtekram i ett exemplar. :-)

Idag snabbgjorde jag en annan kul sak som kom i paket på eftermiddagen. Det kan du läsa mer om i InkyWings blogg eftersom jag redan laddat foton och mer info där. ;-)  Spana in länkarna till höger här så hittar du dit!
Tjing!

Redovisning från gårdagen kanske?

Som sagt, inspirationen rann till ordentligt igår och tiden fanns!

Det blev totalt 4 LO.

 
Sommar-favoriter ***  Nu tar jag dig! (lift av Webmoster tror jag det var)


 
Herre på täppan  ***  Farfar & Farmor


Sen mitt uppe i allt så kom jag på att jag skulle testa lite "snabba kort" så jag satte igång och gjorde dessa:


Det tog ganska precis 1 timme att skapa dessa 6 kort med nallar - från början till slut. Se - det lönar sig ibland att göra flera stycken på en gång. Sen är ju dessa ganska "enkla" men ändå står dom sig rätt bra!

Lite senare fångade jag en annan stämpel och smackade ihop ytterligare 4 kort. Dom här tog ännu kortare tid att göra eftersom dom inte är dekorerade med band och blommor och alla mönsterpapper etc är i samma storlek. (ett tips för dig som vill försöka - kör med en "standardstorlek" så ska du se att det flyter på)


Ja, trevlig midsommar då där ute! Här firar vi som sagt idag (ikväll) så vi kommer äta lite gott med familjen på eftermiddagen och sedan drar det igång med firandet i byn. Jag stannar *gärna* hemma eftersom Frida mår bäst av att följa sin vanliga lägg-tid och troligen inte har speciellt mycket glädje av att hoppa runt någon majstång!
Kanske blir det lite mer pysslat istället. :-)

Knasig fundering?

Varför kan en karl aldrig självmant komma på att toaletten behöver städas??
- är det samma sak som att begära att jag ska komma på (och utföra) att bilen behöver tvättas?
Hmmm....

Nåja, mer behöver inte sägas, jag har skaffat mig PYSSELTID och kan nu med gott samvete sätta mig ner och pyssla! :-)  Har pillat ihop en LO och är precis klar med rubriken som jag skurit ut på Silhouetten. (härlig maskin)

TILLÄGG SENARE:  Det blev en bra pysseldag - 4 LO och 6 + 4 kort gjorda. HURRA! :-) Ska fota och lägga in dom här i morgon om jag hinner.  Och nej för er som undrar - vi har inte firat midsommar idag. fniss...  Byn firar i morgon med majstångsresning mm så midsommarafton blir lite avslaget för oss eftersom vi knappt umgås med någon eller blir bjudna någonstans. En härlig ridtur på kvällskvisten innan regnet kom fick jag däremot och det var inte fy skam det!

Scrappnytt

Några sidor har det faktiskt blivit i det sista, men det är ju inte så det sprutar fram precis... fniss. Man får vara glad åt det lilla - och det är jag!

Här är senaste produktionen! 

   
   
Lite nya scrapstämplar från InkyWings är med på ett par av sidorna - stämplarna släpps på Papperskraft i Leksand den 30 juni - 1 juli.

Sen fick jag bara lov att leka och testa lite med Photo Shop efter att det visats så härliga saker i swescrapbooks blogg!

Jag lekte med en maskros!

Orginalbilden såg ut så här:
Maskros Orginal
ORGINAL

Sen gjorde jag dessa:

   

SVART-VIT   ***    FUNKY    ***    EVEN OUT

Gillar "funky" rätt bra faktiskt. :-)   Det kostiga är att orginalbilderna ser inte alls lika fina ut efter att man börjat pyssla med sånna här ändringar - jag som var rätt nöjd med min maskros från början faktiskt.... haha!!OK - jag lovade när jag startade den här bloggen att det inte skulle bli några haranger om hur mycket jag *inte* dammsugit hemma osv, men nu måste jag ju bara få *skryta* om en annan huslig sak jag HAR  tagit mig för... fniss... nämligen PUTSAT FÖNSTER!!!  Japp, så är det.  Alltså.... jag minns inte ens när jag putsade fönster själv sist - så länge sen är det. Lejde ut det till en grann-tjej för 2 år sedan så detta huset har jag själv aldrig putsat ens... ;-DDD
Ok, har inte gjort alla fönster, men en god början - tog dom värsta och OJ vad mycket vi ser av världen helt plötsligt.
Så får jag väl erkänna att det var inte lika jobbigt att göra det som att våndas INNAN för att göra det.... bekant - eller hur?  Det finns så mycket annat roligt att ha för sig än att städa här i livet - SÅ DET SÅ! :-)

Krypande och flygande

Många djur blir det ibland... arga hästar, burrande pippisar och så dessa små
krabater som dök upp under helgen.

Den första igår.... satt innanför vårt "myggdraperi" vid bakdörren.
SÖT VA???
Ödla

Fick ju bara lov att ta ett gäng kort eftersom den inte var ett dugg rädd heller. Fick ett par fina macro-bilder på huvudet till och med. :-)  Storlek... tja... kanske 12 -13 cm med svansen...   Fast den rackarn smet in när jag skulle putta ut den från tröskeln lite försiktigt... fniss.. så vi fick jaga den och stoppa med en liten burk och mota iväg den ut genom dörren igen. Sen höll den sig ute!

Den andra krabaten räddade vi upp från backen idag från ev. katt-rackare som säkert velat haft den som middag!
En Tornsvala som förmodligen trillat ur sitt bo.
Svalan

Väldigt slö och likgiltig pga värmen men efter ett tag i skuggan + lite vatten började den pigga på sig så vi ska se om vi kan få upp den i luften igen till ev. föräldrar och syskon.Sen har jag faktiskt lyckats stämpla ett helt kort idag oxå! Kors i taket va?
Lekte lite med ett par nya Stampendous-stämplar som kom för ett tag sedan. Ska försöka få ut dom i butiken oxå så ni har chans att inhandla ett eget exemplar! ;-)
Sommarbin

Härligt "sommar-surr" va? :-)  Ganska söta dom här bina - finns en del olika, men jag tog hem dessa två + en större stämpel med 3 på samma.  Kortet lär dyka upp i företagsbloggen oxå så ni får ha överseende med att det blir "dubbelt". Måste ju ändå få skryta med att jag gjort ett kort - visst?

I övrigt har det varit hett som i "H" hela veckan här... 29-30 grader i skuggan om dagarna så man kan inte göra annat än att flämta. Tur det blir lite annat väder nu till veckan! Man orkar liksom inte med solen hur länge som helst!
Bruna armar fick man i ett nafs - men sen kände jag att jag fick försöka hålla mig ur solen för att dom inte skulle bli snyggt kräftröda oxå.... det går bra till en lagom gräns.

Dags att njuta en stund på altanen innan man ska knoppa!

Några bilder

Så har jag då äntligen laddat ur kameran.
Fick lov att krypa inomhus en stund - det visar på 29.3 i skuggan ungefär.... PHU! Aningens svettigt men nu har det iallafall börjat fläkta och det är bitvis skönt. Rackarns vad solen bettar bara - kände av på armarna redan igår efter 2 dagar i t-shirt.... ousch!

Fotokavalkad....
      
Skatunge (dom börjar regna ner från träden nu!) + En "förbannad" Móri i hagen.

     
Staket i sto-hagen, Maskros och en liten burrande pippi. :-)

Japp, det var några av korten som blivit knäppta sedan det regnade! :-D 
oj.... glömde ju Sjö-korna!


Kor på Sjöbotten = Sjö-kor! ;-D

/Lisa

Efter regn kommer SOL!

Och det med besked! WOW vilken sommar det blev. Nästan så man inte uthärdar...
Några regn-kort blev det aldrig, orkade ju inte stanna den där dagen med bilen och sen VIPS så sken solen ju!  Fast då tog jag mig faktiskt tid att stanna (konstigt... fniss) och tog ett par kort på vår härliga "sjöbotten" med kossorna liggandes där ute på åkern. Såg så läckert ut. (såg lika mysigt ut i det grådassiga regnet kan jag meddela även om jag aldrig fotade)

Ska försöka ladda ur kameran under dagen så jag får fram lite nya bilder.

Har inte pillat ihop nått nytt pyssel - bara suttit på trappen och målat stämpelmotiv. Testade lite med  "Gamsol"-målning men hoppade raskt tillbaka till akvarellpennor och Doveblendern igen - det var *mycket* enklare och blev faktiskt snyggare!

Dagens jobb är utfört så strax är det lunch och UT I SOLEN som gäller!
Ha det gott - igelkott!