Lyckligt trött Copycat. :-)

Nu är det över...

Det blev en kanonhärlig helg med idel glada miner och trevliga pratstunder. Lagret är invigt och det gick över förväntan. Många bybor tittade in och tog sig en kopp kaffe och passade på att fråga vad jag *egentligen* håller på med? Fniss... förhoppningsvis blev dom lite klokare. :-)

Lördagen gick i ett och det var besökare här precis hela tiden. Hann inte pyssla något alls själv under dagen men jag hade ju trevlig sällskap här som pysslade med lite ditten och datten.


Susanne vid bordet medans Tussan och Anne är på rymmen en sväng och spanar in lite Bind-it All tror jag bestämt. ;-)  Du har väl sett deras härliga alster i företagsbloggen? Om inte så sväng GENAST förbi där!! :-)

På lördag kväll efter lite välförtjänt middag så gick jag och Susanne ut och pysslade några timmar och då fick jag iallafall ett par alster gjorda. Härligt att komma igång igen, det var ett tag sedan sist.

Kolla den här pysselpinglan som passade på att botanisera i mammas prylar på söndag förmiddag!

Stansar och tejp är lättanvänt! :-)


Klips Knips...  Vaddå linslus? ;-DDD

Och till sist då ett av mina alster som jag knåpade ihop när jag friskt satt och härmade/kopierade Susannes läckra stil. ;-DD  Bra kick-start för att komma igång igen är att planka lite från nån annan... skäms jag inte ett dugg för. ;-DD



Nix, dags att gå och knyta igen sovsäcken tror jag. I morgon är det måndag igen och allt rullar på i samma gamla vanliga fart. På lördag den 6e ska jag ner till Örebro på pysselträff där så det gäller att hinna ladda om. ;-)

Är man proffs eller?

Klockan 9.10 hade jag hunnit med att dammsuga och skura golvet på nästan hela nedervåningen samt skura två toaletter. (plus ätit frukost själv och fixat barnen mm så klart) 

Näe, det var varken frivilligt eller roligt att skura golven. ;-DDD Bara ett nödvändigt ont eftersom sonen varit duktig och fixat lite fika som han skulle ha med sig till skolan och det var inkluderat en flaska saft.... vars halva innehåll befann sig på köksgolvet när jag kom ner. Till och med katten hade vissa besvär att ta sig över området... fniss...
Nåja, det behövdes antagligen även där det inte låg saft så nu är det gjort.

Och nu är jag typ redo att gå och lägga mig igen..... (fast det kommer inte hända - har inte tid)

Typiskt att det regnar och är halvmörkt ute - hade velat leka lite med mitt nya objektiv! Fick hem ett 50mm igår som jag beställde när pappa ändå skulle beställa ett annat till sig. (Blev den billiga varianten för min del - ljuskänslighet 1.8 - den kostar under 1000-lappen nämligen!)


Yes yes yes!

Pysselhörnan är *näääästan* på plats igen. OJ vad bra det känns!

Har lite prylar till som ska trixas in nån stans... (ärhum) och sen är allt på plats. Då ska jag ta tag i och fixa det sista i sonens rum och efter det blir det dotterns rum som skall justeras lite. (det hänger liksom ihop eftersom saker på ena stället skall flyttas vidare så det gäller att ta det i rätt ordning!)



Dagens guldkorn:  Jag hann en del jag inte trodde jag skulle hinna/orka idag trots allt.
Dagens pestråtta:  SNOR! Jag avskyr att vara snuvig!!!

Det regnar... igen!

Och vad tror ni jag har för mig så här på kvällskvisten?

Jo - putsar fönster! ;-DDD
Inte direkt min favvosyssla, men gubben ville promt börja sätta i fönsterbågarna på ladugården och eftersom dom inte går att öppna sen så var det ju liksom tvunget att putsa lite emellan då kändes det som. :-)  Inte för att dom gamla fönstren är precis genomskinliga, men det passar mitt putsande utmärkt! ;-)  (så säger vi inte mer om det!)

I övrigt har både jag och barnen lyckats dra på oss en förkylning... snörvel. Känns ju heeeelt lagom att det blir precis den här veckan! (inte) Nåja, alvedon är bra - då funkar man åtminstonde halva dagen.

Ibland undrar jag...

om det sitter nån där uppe och hör mina tankar?

Anledningen till att brorsan kom förbi var just att han tänkte fixa det här bordet på IKEA som jag bett om och sedan åka hit med det!! Han fixade ett bord förra helgen nämligen men lyckades få fel bordsskiva med sig. En på 100 cm istället för 150 cm och det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Så nu gottgjorde han det och fixade "rätt". Fatta - jag står här och funderar hur jag ska få tag på ett bord typ NU för att kunna göra klart pysselhörnan! :-) I sånna lägen skickar man ett tack riktat uppåt kan jag bara säga!  Nu är bordet här och det är bara att sätta igång.... fniss... fast nu känner jag mig rätt spak efter dagen vill jag lova - det har gått i ett. (allt utom jag har gått tror jag för det är inte alls så många steg på min mätare idag, men det har varit full snurr hela tiden)

Btw - uppe tidigt för att fota spindelnät? Tja, om ni tycker 8.30 är tidigt så visst... men till och med jag är benägen att säga att det nästan är förmiddag vid det laget. haha.

PHU!

Idag har jag hunnit med att släppa ut hästen, äta frukost, laminera massa papper som jag först skrivit ut, värmt lunch, sytt ett par små draperier av ett gammalt lakan, fixat kaffe åt gubben och en av hans kompisar som kom förbi, skurat toan, städat upp inne, dammsugit, dirigerat brorsan på IKEA, tagit emot middagsbeställning för två (brorsan och hans tjej) och vidare skall jag förbereda och grilla middagen gissar jag.

Åhhhh vad det är underbart med lediga oplanerade söndagar. ;-DDD

Jösses!!

Idag har det varken varit fyrsprång eller nån annan utevistelse än stallpromenaderna och gissa hur många steg jag klampat runt idag?  Jo, hela 10859 stycken!! Där ser man, där ser man!  Stallpromenaden i morse tickade ihop ca 1200 steg och den nu på kvällen var verkligen maxad med hela 3500 steg. Så jag hade alltså ganska rätt i mina tidigare beräkningar på ca 3000 steg på kvällsintaget om hästen står lääääängst bort i hagen. Och längre bort än han stod idag kan han inte stå... SUCK!  Värsta träskmarken var det där borta oxå efter allt regn. TUR jag tog mina helgjutna Crocs annars hade jag fått lite blött mellan tårna kan jag lova! (mina gympadojjor modell Ä ser ut ungefär som ett par crocs vid det här laget... hål lite var stans)

Resterande steg utöver stallpromenaderna har jag faktiskt traskat INNE! Japp, ett par vändor ut i ladugården bara, men resterande inne alltså. Har gått fram och tillbaka i all oändlighet känns det som - har nämligen flyttat det mesta av min pysselhörna nu + börjat få ordning i sonens rum. PHU säger jag bara. Fast nu saknar jag ett skrivbord!

Tänkte ta det stora med mig även om det är liiite för stort men vi insåg att vi skulle behöva skruva isär hela bordet bara för att flytta det så då fick sonen ta det bordet istället och jag får snällt vänta på borsskivan som min kära bror ska fixa på IKEA *vilket år som helst*.... typ. ;-DD  Ev, ger jag upp och åker ner på ta till vara istället och letar på ett annat bord. Vill ha tag på ett som är 75 eller 80cm djupt nämligen så jag får plats med alla saker. EHRUM!  Sen bör det vara ca 150 eller 160 brett ungefär. (inte mindre än 150) Ja ja.... vad är väl en stund i pysselhörnan??? Säkert alldeles.... alldeles.... UNDERBAR!!! Snorf.

Äsch, kolla på dom här läckra fotona från i går morse istället som jag lovade att skulle komma. Spindelnät med pärlor på! :-)





Fick tyvärr fokusera manuellt eftersom kameran hade lite svårt att fånga nätet med AF. Den tog hellre gräset nedanför så vi var inte överens där ett tag. fniss. Lär väl bli många fler sånna här bilder under höstkanten misstänker jag. Måste ut och ta lite på morgon och kvällsdimman oxå vad det lider. (usch, det känns höstigt med dimma!!)

Nä, nu ska jag smurfa runt en liten sväng innan det är dags att stänga av den här burken.

Med fyrsprång...

Idag har stegräknaren hängt på hela dagen och just nu i skrivande stund står den på 15137 steg. Imponerande va?

OK, OK.... jag ska krypa till kroset och erkänna.... jag hade den på när jag red oxå... fniss...  Däremot kollade jag antal steg både före och efter så jag vet att ca 7800 steg är tillägnat hästen. ;-DD (frågan är när det reggades bara - om det enbart var vid trav/tölt eller under hela ridturen? Fast vid närmare eftertanke så kanske det ändå var hela ridturen??)  Jag får äran för resten av stegen alltså. Inga imponerande siffror trots allt för jag har haft en lugn dag med trevligt besök nämligen. Marie tittade förbi och vi fick en bra stund att snacka loss om det mesta här i livet. Trevligt. :-)

Tänkte jag skulle lagt in ett foto från i morse, men nu sitter jag vid fel dator och jag vill inte lägga in några kort i den här datorn. Får visa det i morgon istället. Fotade nämligen ett par gulliga spindelnät ute vid hästhagen. ;-) Har tänkt på dom flera mornar eftersom det har varit mycket fukt (regn) i gräset men jag har aldrig haft kameran med när jag gått ner. Men nu släpper jag ut hästen på väg hem från dagis = har bilen så då kan kameran följa med. ;-)  

Pysselhörnan flyttas sakta men säkert och i helgen skall jag göra sista rycket har jag tänkt. Lösningen för att få plats med det jag behöver heter 1 extra garderob + en tvättstuga. ;-DDD  Har fått tillstånd att bre ut mig i tvättstugan för där finns en bänk och ett skåp som vi ändå inte använder. Perfekt!  Fast jag försöker ändå rensa *en gnutta* bland alla prylar nu när jag ändå får fram dom i ljuset så att säga. Välbehövligt tyvärr.

Kanske kommer nått foto på hörnan framöver, men det lär dröja kan jag lova. Först vill jag nog få den presentabel för som det är nu törs jag knappt titta på den själv. HAHA!

Intresseklubben noterar (och skryter?)

Att sedan kl. 12.05 när jag satte på mig stegräknaren så har jag promenerat 6041 steg.

OK OK.... inga vansinnesmängder så klart - jag vet, men bra mycket mer än vad jag trodde att jag skulle gå på en dag! OCh då är ju ändå inte förmiddagen räknad. ;-)

Stallpromenaden blev ca 2100 steg. Men då var den lite "light" eftersom jag inte behövde köra ut vatten (sa jag att det har regnat här heller? fniss) och hästen stod i första tredjedelen av hagen när jag hämtade honom. Så det jag räknade ut förut med ca 3000 steg vid hästhämtning längst bort i hagen stämmer nog rätt bra.

Känns nog som man ligger rätt nära dom där 10 000 stegen / dag på en rätt normal dag. För det har det varit idag tycker jag. Fast viiiisssst.... skulle man ju kunna ta 30 minuters promenad extra i samband med stallsvängen, men inte alltid helt lockande. ;-D

Försöker flytta min pysselhörna inne... fy fabian vad trögt det går! Har lyckats plöja mig in en liten bit nu ikväll iallafall, sen skulle sonen gå och sova så det var bara att packa sig ut därifrån. ;-)

Rain rain go away

come again another day....

Visst säger dom så i det stora landet "Amerikatt"? ;-DD
Tycker det passar ypperligt att säga här i Rälta oxå. Rätt vad det regnar så kommer det en skur nämligen. Man kan aldrig vara säker. Var iväg på lite ärenden på fm och det såg ut att vara ganska hyfsat väder ute men minsann skulle det inte ner lite regn när man gick mellan affärerna! Gruff.

Inhandlade en skapligt billig stegräknare idag på det stora CO för nu ska jag baske mig veta hur många steg jag kliver varje kväll när jag tar in hästen! HAHA!! Tog en räknare där man även kan se hur långt i km man gått eftersom man kan ställa in steglängden. Blir ju åtminstonde i närheten av det exakta eftersom det är svårt att pricka in precis på cm hur långa steg man tar... varje gång alltså. Klev runt lite på köksgolvet och stegade efter en tumstock så det märks väl hur bra det blir i slutänden. ;-)

Dags att återgå till jobbet, postbilen kom just med paket. ;-)

Guldkväll

Och nu pratar vi INTE om OS eller nått annat dravvel utan om det verkliga livet och VÄDRET! :-)

Vi hade en helt underbar solskenskväll här igår, visserligen inte så vansinnigt varmt precis, men med en lättare jacka så klarade man sig utmärkt. Jag lurade ut gubben på en promenix precis innan solen gick ner och det var riktigt trevligt. Tog kameran med mig så klart. ;-D 


En "gubbe" i motljus. 
Kan ju säga att det blev mycket motljus-lek den här kvällen! :-) 


Den här vyn är väl för underbar? Tyckte jag fick till det riktigt bra. Fick låsa kameran i ett annat läge än där solen var med i blid så lyckades jag få det ganska ljus från början. Annars blir bilderna rätt mörka (kan bli) i motljus. Testade mig fram en hel del och resten kan man ju trixa i datorn!  (fast just den här bilden är INTE trixad i datorn annat än liten vinjettering i kanterna.)



Vi gick förbi lite "Bäääär" oxå. :-)  Två coolingar som var nyfikna. Just den här bilden blev väldigt mörk så den har jag lekt med rejält i datorn, minns knappt vad jag gjort typ, men jag testade det mesta tills det åtminstonde gick att skönja två nunor av fåren! :-)

När vi kom hem från vår lilla promenix så upptäckte jag att månen kommit fram! :-)
Fullmåne!!!  Givetvis bjöd det in till en fotostund på baksidan av gården. Skulle haft med mig stativet så klart, men jag lyckades använda en traktor som stod där som hyfsat stöd så jag tror jag fick till några ganska fina bilder. Önskar dock man hade lite mer zoom och verkligen kunde få in närbild på månen! :-)



Tidigare på kvällen när jag var ner till stallet tog jag den här bilden:


Har sett "motivet" flera gånger men inte haft kameran med mig men nu hade jag ju det så då bara fick jag lov att stanna och fota lite! :-)
Lekte sen med bilden lite och fick till dessa:

Lite mer Funky.....


Svart-vit. 
Vilken blev bäst?  Helt klart kommer mer detaljer fram på den svart-vita, men då ser man ju inte blommorna i färg liksom.... 

Sen när jag gick hem från stallet kunde jag ÄNTLIGEN ta kort på en sak jag såg redan i våras!

Hjärtat från majstången bildar skugga på härbrädet som står bredvid. När solen kommer i ett visst läge på kvällen stämmer det perfekt - problemet är att solen måste stå rätt lågt för att skapa detta. Det gjorde den i våras, men då hade jag ingen kamera med mig, och när jag sedan kom i håg att ta med kameran så var läget inte rätt längre och hjärtat fastnade inte på härbrädet liksom... 
Igår hade jag kameran MED MIG - och upptäckte att hjärtat var tillbaka!! :-)  *lycka*  Jag kunde ta min bild!

Hittade en vallmo i kameran oxå...

Tror jag tog denna hos pappa! :-)
Fast jag vet inte om man skulle beskurit den mycket hårdare kanske? På just den här bilden blev det mest fokus på knoppen - den ser ju lite skojjig ut när den är så skrynklig.... därför kanske själva blomman blir rätt ointressant. Ska klura lite på det där.

Nu känns det rätt bra igen när man fått fota lite, det var ju nästan två veckor sedan upptäckte jag! Uff!
Nu skulle man behöva lite scrapping oxå.. .hehe... fast först får jag nog fixa ungarnas rum tror jag. Annars lär jag inte bli populär hos maken. EHUM!



Jag skulle vara RIK om jag....

fått en krona för varje legobit jag tagit i idag!  Jag skulle nog dessvärre ha blivit av med min "förmögenhet" om jag tvingats betala motsvarande för varje bit jag dammsugit upp. ;-DDD

Har "roat" mig med att gå igenom sonens rum och rensat, plockat ihop och slängt massa SKRÄP som lätt samlas i en "snart 10"-årings rum. PHU! Känns dock toppen att det är gjort. Nu är det dotterns saker kvar att gå igenom och "rensa" och sedan är det "bara" den lilla mammans pysselhörna kvar. EHRUM! ;-D

Uscha, det var inte helt lätt att flytta om mellan rummen precis, men sakta men säkert närmar vi oss målgång. Maken försöker få klart lite småsaker ute i ladugården så vi kan få målgång även där ute.


Dagens guldkorn:  Solen skiner mellan molnen, vi kunde fika UTE utan att frysa ihjäl, ett rum är städat och resterande är på G!
Dagens pestråtta: Att det alltid ska dra ihop sig till regn och ÅSKA mot kvällen..... usch!

PHU!!

Idag regnar det - MYCKET! Trist.
Fast jag är glad att jag kan jobba inomhus. :-)

Idag har jag suttit nästan hela dagen och förberett alla nya stämplar som skall släppas till lager-invigningen. Det var inte lite jobb det heller... är helt färdig. Stämplarna skall ha nummer, läggas in på nätet och sedan skall dom plockas ihop på katalogsidor som går att skriva ut oxå! Det tar sin lilla tid kan jag ju säga.  17 nya stämplar från en helt ny designer. 35 nya Angi-B stämplar som jag köpte in rättigheterna till redan förra året + 20 egna journalingstämplar! Ingen panik - allt på en gång. ;-DD  Och som grädde på moset ett helt ark med underbart söta små biljettstämplar. :-)

Törs jag säga att jag har mer på G som är tänkt att släppas i Partille på mässan i Oktober? Phuuu.... det blir mycket i höst! Fast skoj är det. ;-)

Har inte fotat på jättelänge nu känns det som - vädret är ju aptrist och jag hinner inte ut mellan regnskurarna nått vidare. Det lockar att fota regndroppar, dagg, och lite ruskväder, men hur 17 gör man för att inte sumpa kameran? Paraply i ena handen och kamera i den andra verkar ju ingen höjdare precis. ;-D  Ingen som fotar i dåligt väder? Tips tack! :-)

Vill iallafall passa på att säga TACK till alla som slänger in en komentar här i bloggen. Det är så himla trevligt! Ska försöka vara lite roligare och få med nått foto framöver. :-)

Föresten, skickade in gubben för att köpa två sånna här på
Rusta i veckan:


Självklart GRÖÖÖNA! :-)    (bilden är från Rusta! )

Såg en annan pysslare som köpt sånna här och fastnade direkt för den läckra äppelgröna färgen. Faten är i plast och inte superstabila, men till lättare småsaker är dom helt perfekt! 

Simma lugnt!

Ska vi få höst NU?

Hoppas verkligen INTE det, men i morse kändes det nära... då hade dimman precis lättat från sjöbotten när jag gick ner och släppte ut hästen och det var ganska kyligt ute... brrr! TRIST.  Ser absolut fram emot några fler härliga solveckor innan det kan få bli höst. Eller? Jo, det behöver vi!!!

Idag har vi börjat (eller det kanske vi gjorde för rätt länge sen i och för sig) med att flytta om våra "rum" inne. Sonen skall ner i gamla kontor/pysselrummet och pysselhörnan skall ut där datorn var förut och dottern skall få sonens gamla rum. Vi blir kvar i "vårt" sovrum och nu förhoppningsvis *utan* barn där inne. ;-DD

Har ju grubblat mig gråhårig på pysselhörnan och satt och övertygade maken om att vi skulle ta det största rummet (sonens gamla) som sovrum + pysselrum för det var sååå många fördelar. Han kom med motargument som jag sågade direkt. (dom var alltså inte så övertygande)  Sen gick jag glad i hågen och mätte skrivbordet och gick upp i rummet uppe och kollade.... oooops, det var visst inte så stor plats ändå när allt kom till kritan. Fick gå tillbaka och skrapa med foten och "ångra" mig ang. pysselhörnan. ;-DD  Så nu blir det pysselhörna i ett krypin där den varit en gång förut plus att jag kommer ta en del av tvättstugan i besittning. Japp, så får det bli. Förhoppningsvis skall jag lyckas få plats med nästan allt jag behöver. Rensade ut en halv mappvagn med papper häromdagen så det var ju alltid en början! (fatta hur mycket papper man kan samla på sig då??? jag har ingen aning om var alla kom ifrån... ehrr)

Har rensat många saker med *mycket* kritiska ögon dom senaste dagarna. Har precis gått igenom halva kontorshörnan och har strimlat 2 fulla påsar i papperstuggen + fyllt en halv sopsäck!! Varför spar man allt?

Föresten så fick jag nog ihop dubbelt så många "steg" idag eftersom jag både tog in min egen häst + Marias hästar och dom var ju knappast ens åt samma håll.... haha! Näe, hennes gick i en hage åt helt andra hållet från min och minst lika långt bort om inte längre så det blev två rejäla promenixer efter hästar. Känns som man skulle kunna toppa söndagskvällen med lite glass faktiskt. ;-D

Gravid makabert ihjältrampad + 3000 steg...

Var precis ner till stallet och "bäddade sängen" åt Móri innan jag skulle hämta honom från hagen. När jag satte tillbaka skottkärran så kom det nått mörkt krypande på golvet som jag uppfattade som en jättestor spyfluga ungefär... stampade så klart snabbt ihjäl den men det blev liksom lite på sidan bara och på en blixtsekund så vimlade det av milimeterstorasmå varelser runt om den stora.... jag hade visst stampat ihjäl en "gravid" spindel! UÄCK!  Stampade lite till och lämnade sedan slagfältet bakom mig....

.... för att gå ut i hagen och hämta hästen... som naturligtvis stod lääängst bort i nedre hörnet av hagen. (var annars?) För den som inte vet hur vår hage ser ut kan jag berätta att den för tillfället består av 3st 2ha-hagar! (ca 6ha totalt!!!) Räknade på skoj ut att det är cirkus 600 steg tvärs igenom hagen (lite mer på diagonalen då så klart!).  Så totalt bestod min stallrunda av cirka 3000 steg idag! Det tär på en latmask. hehe.

Igår hade jag trevligt pysselsällskap här bestående av Bea, Madde, Annica och Tove. Dom ville hit på shopping-/inspektionsrunda och konstaterade att eftersom det regnade ute så tog dom med lite pysselsaker. Helt rätt, för det är alltid skoj med lite pysselsällskap! :-) Själv lyckades jag pilla ihop 2 sidor och en glass fast jag hade Frida att serva oxå, men på slutet så hade hon mycket att berätta för dom andra tjejerna oxå så jag fick vara ifred lite... fniss...

Ikväll har det spruckit upp ute och det är riktigt fint härligt väder ute. Hade kunnat tänkt mig en liten cykelrunda men det var gubben totalt avig mot så jag landade här istället. ;-) Där fick man för att man försökte vara trevlig och mysig. HM!

Ha en härlig helg!

Pyssel under regnperioden...

Gissa vilka som sitter och pysslar i ladugården? ;-DD



Det klipps och klistras och träs pärlor och löses korsord. Ja, det senaste står gubben för - han hängde faktiskt med en vända ut igår istället för att sitta på egen hand vid köksbordet. :-)  Det var riktigt mysigt att sitta här och höra regnet smattra mot plåttaket utanför.

Idag har jag lyckats fota mina senaste alster faktiskt. Har blivit några stycken den här veckan plus dom 3 jag gjorde när Hönan var här och pysslade med mig. Just den här helgen är det ju inte precis så man skäms över att man sitter inomhus heller... ;-D

  
  
  
 

Det var alles det! :-)
Har ju mina "träff-pysselsaker" här ute i ladugården som jag leker med och det fungerar ju ypperligt. Fast nog saknar jag både det ena och det andra som jag vet finns inne, men är på tok för lat för att gå in och hämta.... ;-DD  Återkommer ständigt till en önskan om ett pysselrum i samma kaliber som ladugården men jag vet inte (jo, jag vet!) om det kommer bli så uppskattat ifall jag uttrycker mitt önskemål ang. detta. HAHA! Övervångingen på ladugården ligger ju bra till annars... förutom att det skulle kosta en ganska bra slant att göra i ordning där... (suck)  Gissar att man får ge sig till tåls si så där 10 år till eller nått tills älsta barnet flyttar hemifrån! höhö....  låter ju som en baggis att vänta 10 år... (NOT)

Har kört fast med ommöbleringen inne tills vidare eftersom jag (vi) inte vet riktigt hur vi ska göra. (läs: lösa problemet med alla mina pysselprylar som troligen absolut inte kommer få plats där vi tänkte från början i denna härva.) Nåja, ingen är på städhumör just nu heller så det får bero tills vi kommer på det vi tror är optimalt.

Nu ska jag fortsätta pyssla lite - undra om nån kommer ut med en kopp te åt mig? Det börjar bli tajm för fika. ;-D

Solförmörkelse, fladdermöss och regn.

Korten sitter i kameran och jag är för lat för att hämta den just nu, men jag lyckades faktiskt få ett par hyfsade bilder igår på den lilla solförmörkelsen vi kunde se här mitt i sverige!  Rätt häftigt trots allt. Med blotta ögat märkte man knappt något, men med bra solglasögon så fick det att se riktigt fint. Kunde även föreviga det på bild. Kors i taket var väl mest att jag kom ihåg det! ;-DD

Fladdermössen träffade jag på när jag häromkvällen satt ute på altanen i skymningen och bara njöt av värmen som höll i sig långt in på kvällen. Upptäckte att det flögs en hel del där ute i mörkret och fick till slut sikte på vad det var och givetvis var det fladdermöss! Blev så där barnsligt glad över att se dom och veta att dom trots allt säkert bodde här hos oss i VÅR lada!!! En av dom tog sig friheten att flyga in under taket på altanen och snurrade över skallen på mig i jakten på insekter. Häftigt. ;-) Älskar ju fåglar mm så flaxande flygande saker av den här varianten är inte heller några större problem liksom.

Och så regnet.... det pågår HÄR och NU! Välbehövligt efter en hel veckas stekande värme så jag misstycker faktiskt inte så värst mycket egentligen. Känns mer legalt att sitta inomhus när det regnar än när solen steker iallafall. :-)

Kors i taket (för 2a gången i detta inlägg) så har jag faktiskt gjort två kort den här veckan! Båda utan några som helst stämplar oxå. (är det värt ett 3e kors??) Det första lekte jag ihop när jag satt och pysslade med en LO och kom på att jag skulle göra ett kort av lite rester. Det andra fick jag beställning på i torsdags när en 3-männing till Kjell kom förbi och sa hej! Hon behövde ett kort till ett bröllop där två killar skulle gifta sig. Behöver jag säga att hon hade lite problem att hitta något lämpligt ute i affären? Helt klart en utmaning men jag tror jag fick ihop det ganska bra trots allt med lite idéer från henne själv. Får visa kortet här efter nästa helg då bröllopet varit. Man har ju ingen aning om vad för folk som springer förbi ens blogg nu för tiden!

OK, trist inlägg utan foton....  jag vet. ;-)
Du som läser får helt enkelt förgylla inlägget med en kommentar istället och avslöja vem du är som kikar in på min blogg? Jag har ju ingen aning om vilka som sitter där ute och läser. :-)