Foton i långa rader...

Nu då ska vi se om jag hittar på allt jag trixat med. :-)

   Mellan knopp och blomning...

   I full blom.

  
Fjärilar vi såg på vår sjöbottenpromenad. :-) 

   Gult är inte såååå fult ändå! :-) 

 
Små rosor på sjöbotten...

  Det var fullt av "bäär" där ute på sjöbotten nu! :-)

 
Och sist... och kanske minst (?) blir lilla fölbäbisen - här på kortet ca ½ dygn gammal! Är hon inte bedårande så säg?

Det var dagens (eller rättare sagt kvällens!) fotokavalkad det. :-)  Det är helt klart en njutning att gå ut och fota den här tiden på året. Nästa projekt blir att fota ett par nya LO oxå. Det glömde jag som vanligt bort innan jag laddade ur kameran och nu orkar jag inte fixa med det ytterligare en gång. Tar lite tid att redigera fotona så dom gör sig här på bloggen i lagom stor skala jussom!


Dagens guldkorn:  Lagom varmt ute, vi grillade till kvällsmat.
Dagens pestråtta: Jag har en tupp (eller tre) i halsen... hosta-hosta-hacka.... jobbigt!

Ikväll lovar jag....

lite mysiga bilder från kameran.

Har inte hunnit/orkat tidigare.

Ska strax cykla och ta in en häst och kanske fota lite MER på lilla fölbäbisen som kom igår.... snutt snutt!
Hon är redan i kameran, var dit igår så klart och fotade. :-)

Tja, det kan bli ett och annat med andra ord!

Nuet idaget

Njuter av solen, varma vindar, promenader på sjöbotten, fika på bryggan nere vid ån.

Järnspikar vad jag saknat att sitta på trappen här hemma och dricka te och bara vara! Jag tror jag måste gå ut en stund till. :-)   I kameran finns maskrosor, lamm, natur, barn, fjärilar, fler maskrosor och massor av lycka! Kanske laddar ur till kvällen och visar en liten slurk av godbitarna.... blir ändå ingen ridning, hästen är fortfarande halt. Snorf!

Fotade två ekorrar i helgen.

En var iallafall rätt så lik.... eller vad säger ni? ;-)

 
Cissi bestämde sig för att leka ekorre när jag stod och fotade dom fina rosa knopparna på ett äppelträd bredvid. Längst upp och längst ut på dom minsta grenarna skulle hon absolut vara. Inte helt utan problem kan man ju säga... fniss... det var lite trixigt att balansera runt där uppe - även om man har samma färg som en ekorre! Hon ramlade iallafall inte ner, och det var som tur inte så högt i äppelträdet heller... typ 2m upp eller nått.

När Cissi klättrat ner bestämde sig Torsten för att bli ekorre. Fast han har ju inte rätt färg, så han nöjde sig med att klättra lite längst ner... (tur man har en fegis!)
  Ekorren Torsten. :-)

Sen när kattorna var klara med äppelträdet for dom istället upp i häggen! Betyyyydligt högre upp. (suck) Cissi spatserade runt på dom smala kvistarna på närmare 4 m höjd och vi försökte vänligt men bestämt övertala henne om att det är mycket roligare att leka på marken!! Torsten vågade sig upp en bit, men sedan efter lite trixande kom han på att vår idé om att leka på backen nog inte var så dum, så han klättrade med stor möda ner. Cissi blev kvar en stund till och lekte ekorre innan hon bestämde sig för att komma ner till oss. (phu)

Dom här små äppelblomsknopparna var det jag fångade medans kattorna busade.Det går lite segt med blomningen här men snart så.... får hålla utkik varje dag och se när det blir vackrare och vackrare på träden.

En annan sak jag måste göra vilken dag som helst, det är att gå ner på sjöbotten och ta kort på alla härliga maskrosor! Det formligen lyser gult där nere! Hur läckert som helst. Ska gå en fotorunda med pappsen efter älvkanten oxå den här veckan har vi sagt. Hmm, undra just när man ska ha tid med allt?Ladugårdsstatus: Taket är klart, rovkammaren är klar att målas. Nu ska fönstren snyggas upp, det ska salas vid dörröppningarna åt båda håll, golvet skall putsas av lite och elen skall dras. Låter ju som det är klart i ett nafs... hehe...Är sååååå pysselsugen men nu råkar det vara så att det är nån som släppt en bomb i min pysselhörna så inspirationen flyger sin kos bara jag sticker in näsan dit.... suck! Vet liksom inte var jag ska börja. Fast å andra sidan.... jag börjar se ljuset.... får jag bara ut företagets prylar i ladugården så kanske det blir lite svängrum inne oxå! :-) Så det finns hopp!! Då ska jag göra en rejäl röjning hade jag tänkt och stuva undan + rensa ur sånt som inte används speciellt mycket!

Väntar på att få pyssla nästa helg istället. Då ska vi sitta både fredag, lördag och kanske söndag och pyssla för allt vad tydgeln håller! YES!! Då kanske jag har fått mig en lagom dos så jag överlever att jag inte har tid att pyssla på ett tag i sommar! fniss.

Dörr, dörr och tak!

Hej vad det går ibland... idag blev ytterligare en del av taket klart och nu återstår bara en "ränna" med takbitar! Visst blir det fint med dom svarta balkarna i taket? (finns inget annat val än att det ska vara snyggt, för dom är och förblir där... fniss.. men svart var snyggare än rost-rött iallafall!!)Fram emot kvällskvisten "ramlade" det två dörrar på plats oxå! WOW....

  
Den blå blir "ingångsdörr" och den vita vätter mot dyngstacken så den blir det inte så mycket trafik igenom... hihi. (inte för att det är nån dynga där precis, men det är förvaring för en stor traktorkärra.)

Nu pillas det med lite väggar och tak i rovkammaren + dragning av elkablar mm. Ström så man får lite lyse är ju rätt uppskattat! :-)  Kommer bli 9 lysrör i taket så det blir gott om pysselljus + ljus så jag kan arbeta utan att ha pannlampa.Vy mot ingångsdörren med rovkammaren till höger (den mindre lilla dörren).
Här ser man oxå den ogjorda rännan i taket.Vet ni - nu MÅSTE det vara sommar på gång för nu har grannen börjat spela ko-horn igen.... HURRA!!! Jag njuuuuter och myser varje kväll jag hör honom. Det är sååå speciellt och hur vackert som helst. Önskar ni fick höra!


En hälsning till Mango och Molly!

Mango och Molly är Lilos två små "fjäderfän" som bor hemma hos Lilo! :-)

Här kommer en hälsning från Biggles och gänget!


Biggles (egen uppfödning)

 Frasse  
  
Några av pippilaterna. (har 10st "bara" för tillfället - har varit 26 för ett par år sedan!)
Batteriet i kameran tog slut så jag kunde inte ta fler foton än så här.

Så totalt bor nu i fågelhuset 10 undulater, 6 nymfparakiter och 1 mångfärgad parakit.
Mindre än hälften av dom fåglar jag hade för 3 år sedan.... suck.
(anledningen vet många som känner mig och ni andra får helt enkelt nöja er med att veta att fågelintresset tyvärr svalnat häftigt pga vissa omständigheter som inte platsar att tas upp här)

Saknar dock en eller ett par små "pippar" inne för dom är världens mysigaste sällskap. Men nu har vi ju katt istället så då blir det verkligen inga "flygfän" inom hus.... That's life. 

Kviddevitthälsning till M & M säger vi från Rältavoljären! :-)

Fotat i hästhagen.

Hade med mig kameran häromkvällen när jag var till hästarna.... blev några riktigt härliga bilder.
Spana in den här urtidshästen!!!Den här skäggiga damen (japp det är ett sto!) är faktiskt mamma till min älsklingspudding till häst. Skima heter hon och är i den klädsamma åldern av 19 år. :-)

Klicka på minibilden här för att se orginalet:
 Visst är hon bara för härlig!!

Sen fångade jag den här högdräktiga skönheten oxå.


Lite redigerat foto här oxå för att få lite mysig stämning. Det här är Kedla och hon beräknas föla om ett par veckor ungefär. Ska bli så spännande att se vad det tittar ut för liten krabat. :-)

Måste försöka ha med mig kameran lite oftare. Gäller bara att det är bra väder eftersom det inte är nån höjdare att ha en kamera ute i regnvädret. (har någon några tips om man gärna vill fota i regn - hur skyddar man sin kamera?)


Visst ja, ett foto på ladugården kanske kan hänga med här oxå... ;-)

 
Nu är det klart med golvet över krubban. Där uppe ska jag ha en lång arbetsbänk sedan. Blir ju kanoners det här! Mot väggen ser ni X antal brädor... det är fortsättningen på taket... PHU! Återstår att måla dom 2 ggr och sen ska dom upp så taket blir helt och fint. Tror bestämt det blir till att dra på målarkläder i morgon för undertecknad.
Nyscrappat

Några LO som jag pysslat med sedan sist.

 

 
 

Märker på mina LO att jag fått lite "lek-nojja" och det är skoj. Känns bra att våga testa saker.
(undra hur det vore om man kom åt sina saker lite bättre... fniss... märker ju klart att man är lite "trångbodd" i pysselhörnan.... ehr!)
Halt ridtur... :-(

Snorf! Tog mig i kragen och gick ner till stallet för en ridtur även om jag skulle få rida ensam. I sanningens namn rider jag ganska sällan ensam numera, det blir helt enkelt inte av. Som tur är så har jag tillgång till sällskap så ofta att det inte spelar så stor roll heller. :-)

Nåja, hämtade hästen lääääängst bort i hagen (så klart) och gick in och borstade och fixade och red iväg. Kom en bit och så tänkte jag trava lite för att värma upp och det kändes VÄLDIGT underligt. Testade lite varianter och försökte komma på vad det kunde vara men nix, det var nått vajsing. Checkade alla fötter en extra gång, kollade benen men såg inget mysko där. Fortsatte rida och skrittade en kort tur och testade sen igen på vägen hem (hemåt är mer lockande än att rida bort som ni säkert vet som har hästar!) att trava men det var inget bättre. SKRUTT OXÅ!!

Min hästkompis som var ute när jag kom tillbaka fick kolla när jag sprang en vända på gården och visst haltade hästen. Inte mycket, men han gick inte rent. Prutt oxå. Troligen har han halkat ute i snön i lördags och sträckt sig i en bog eller ett bakben eller nått. (fick inte riktigt ihop var det felande nån stans och det kvittar, hästen får vila ett tag så testar vi igen sen).
Så den ridturen blev kort idag... och då blir det ingen ridtur på hela veckan heller... snopet!  Men jag hade nog varit mer förvånad kanske om dom INTE vrickat fötterna av sig i snön i lördags. Våra hästar som går med skor samlar ju upp världens klossor under fötterna om dom inte har sulor i. Såg när en häst lyfte på hoven och det följde med snö upp som var ca 1dm UNDER hoven och 1dm RUNT OM hoven...  Försök balansera på den du!!! Och så har dom 4a fötter att hålla reda på. Stackare.

*gnuggar ögonen*....

Näe, det hjälper inte, snön är FORTFARANDE kvar!!

Det snöade PRECIS hela dagen igår.... hästarna frös som skitar och vi fick flytta tillbaka en av flockarna till gamla hagen där dom hade bättre skydd... suck!

Lite mer snöbilder:

 baksidan - där bakom syns björken jag fotade i skir grönska nyligen!
 ett litet äppelträd där ute i snöstormen....
 grannens hägg brakade åt tre håll redan på lördag fm. :-(
Notera hur det VRÄKER ner!!! Så här höll det på hela lördagen!

 tror ni irisarna har lust att växa mer?  (taget söndag fm)
 Lilla F på väg till Farmor.... över gården! (taget söndag fm)

På skoj ringde jag till ett par som sköter väderrapporteringen åt SMHI inne i Leksand (jag känner dom) och frågade hur mycket snö det föll igår och hon kollade sina noteringar och jag fick reda på följande:

Mellan 20.00 fredag och 20.00 lördag kom det 30,6 cm snö.
Mellan 20.00 lördag och typ 8.00 söndag kom det 6,2 cm snö.

Så totalt föll det alltså 36,8 cm snö inne i Leksand och jag tror vi får räkna med att vi har fått nått liknande här ute! Skiljer nog inte så värst mycket hit eller dit. PHU!!!!!  FATTA... nästan 40 cm snö den 17e maj!!!   Meehhhh.....Medans det snöade ute så snickrades det inne... i ladugården!  Lite tak kom på plats och dom isolerade och fixade i lilla rovkammaren som är ett rum i anslutning till det stora rummet. :-)  Det var alltså takbrädorna vi målat förut som nu kom upp i taket! = nästan 2/3 av taket klart.

  Det syns inte så förtvivlat stor skillnad i färg på väggar och tak, men taket är vitt och väggarna det ljusaste grå som gick att få tag på. (kunde kanske ha varit ett knäpp gråare, men det får bli bra så här!)

Idag håller Kjell på att göra golv över krubborna som syns nere till vänster i bild. Där ska jag ha en låååång (5m) packbänk sedan.  (gissa om jag skissat på hur det ska möbleras mm... fniss...)

Har faktiskt hunnit scrappa en del oxå, men inte fotat av dom ännu så det får bli ett separat inlägg om det.
Tjing så länge! :-)

(och jo, föresten, vi börjar tina upp här nu... solen lyser och det är runt +8 grader ute så snön droppar fint av taken... haha)

Vem har gjort det här????

Alltså... vad är det här för dumheter???

  
 

Undrar om nån skojjar med oss??? suck......
Tur man inte ska ut och åka bil....För att sprida lite glädje igen denna kyliga "vinntermorgon" (?) så tycker jag ni ska följa den här länken och kika på en videosnutt som gör att du får svårt att inte dra på smilbanden!! :-)
"Show them to me"
http://www.miloop.se/film_view.aspx?mm=5&movie=9108

Ha en härlig dag!

Cykeltur

Igår var jag ut och cyklade... igen! Tror det blev 8km eller nått sånt den vändan. Det var helt underbart i kvällssolen, men aningens kallt så att ha en schal på öronen var inte helt fel! (vilket jag hade) Det har faktiskt blivit några cykelturer under våren och det är ganska trevligt. Vi sitter och småpratar om lite allt möjligt och cyklar i en lagom takt så man kan prata utan att flåsa ihjäl sig. ;-DD 

Kom på när jag cyklade iväg att jag glömde ta med mig kameran.... men som tur var så dök det inte upp nått spännande att fota så jag slapp gräma mig så mycket över det. :-)  Får ta med den en annan kväll istället när det börjar blomma lite mer, nu är det knappt knopp på träden (dom som ska blomma alltså). Och tur var det ju att vi inte hittade något att fota, för då hade fått lov att stanna och då kanske jag hade kommit för sent hem och missat HOUSE på TV.  Viktigt viktigt. Var ju sista programmet för den här säsongen igår.


Fotade massa annat spännande som börjat blomma hemma hos pappa i helgen.Nått blått som blommade lite halvdant....


Nått gult.... solen lyste rätt på så dom bländades nästan....


Nått läckert rosa som var ganska smått.

Ja, som ni hör så är jag ju världsbäst på blomsorter... fniss...Tog ett par kort på fontänen i pappas lilla damm oxå. Får nog öva lite mer tror jag och leka med inställningarna för jag tänkte att jag skulle få ett kort där man ser varje vattendrope typ....  Provade oxå att ta lite längre tid så man ser vattnet i låååånga strilar, men det var helt klart ett motiv som skall fotas med stativ. ;-DD Hade inget med mig.


Och så här läckert grönt är det ute på Sjöbotten nu!! Supermysigt! Lite mer värme nu bara tack så ska jag ta och promenera runt och fota allt jag hittar. hihi. Nån sa att dom hade sett 3 storkar (!) i helgen på en annan åker bredvid!! Häftigt.  Gäller att ha kameran med sig bara...


Scrappeliscrap


En solros!

Hittade det här i Hönans blogg så fick lov att kolla vilken blomma jag var. (att kolla hur mycket boknörd osv jag är har inte varit intressant för numera läser jag nästan ALDRIG böcker!! - om det inte är faktaböcker eller scrap-/stämpelböcker det handlar om... hehe)

I am a
Sunflower

What Flower
Are You?

 
"When your friends think smile, they think of you. There is not a day that goes by that you can't find something good about the world and your fellow human."

Det lät väl bra??? Jag älskar solrosor och jag hoppas att mina vänner inte gråter när dom tänker på mig. ;-D
Hmmm, man kanske skulle ha petat ner några solrosfrön i rabatten.... fniss...Idag har det kapats brädor till taket och målats detsamma. 2/3 är kapat och därmed oxå målat första omgången. Skall målas en gång till för att täcka riktigt. Närmare bestämt 108 st brädbitar är sågade!! PHU!! Min rygg säger mig att jag målat mer än hälften av dessa. (resten målade gubben)

Det har inte hänt så mycket där ute i helgen som är synbart men mycket tankeverksamhet och planering av småsaker osv så dom slipper stå och riva ner något förhastat. Verkar vettigt!

Innan jag gav mig i kast med takbrädorna lyckades jag faktiskt pilla ihop 2 LO och laga lunch till hela kompaniet oxå. :-) Ska ta och fota av dom så kommer dom så småningom här i bloggen.

I övrigt har vi njutit av en varm härlig helg och känslan av att kunna sitta UTE på altanen och äta är obeskrivlig. Sååå himla skönt! Satt till och med där i morse och åt frukost, även om det var liiiite kyligt. Men det gick bra, med tjock morgonrock och raggsockor höll jag mig varm. ;-) Fåglarna kvittrade som bara attan och jag nöjt för fulla muggar.

image833

Ett par vitsippor från tidigare i veckan.... Dom var lite knepiga att fota eftersom dom blev så otroligt vita i solen, så kameran lurades nog lite och dom flesta kort blev ganska sunkiga tyvärr. Önskar mig ett bra macro-objektiv! (nån som har ett över och kan skänka mig? haha)

Foton på flåbusar...

Lovade ju lite hästbuse-bilder här från början av veckan då vi släppte ut småhingstarna + flyttade resterande hästar till en sommarhage. MYCKET uppskattat om man såg till glädjeskutten hos hästarna. :-)
Ni får klicka på bilderna för att se dom större, det blev några stycken och jag ville inte smäcka full hela bloggen i hästbilder för er som kanske inte har intresset åt dom 4-benta.

  
  


Det var från i måndags det. Fick bara lov att ta kort på ån när vi gick därifrån på kvällen... + en av stolparna i hagen... fniss... blev rätt bra med ett f.ö så "trist" motiv. :-)

På tisdagen flyttade jag min häst + en annan som vi inte fick tag på under måndagen så då blev det några fler kort så klart. :-) 

   

Det sista är min lilla gosse-pålle till höger som busar till med en av 1-åringarna vi släppte ut!Nu ser ladugårdsväggarna ut så här:
 
inte så stor skillnad på en och två målningar kanske, men när man står med näsan 3 dm framför väggen så syns det iallafall skillnad! :-) 

Nu ska mer golv läggas, över kossornas gamla foderkrubbor! Sen ska det målas takbrädor och sättas upp, fixas el, fönster, lister, dörrar och lite annat småpill så klart. Sakta men säkert går det framåt!

Och till sist en liten annan skruttnos som blev fångad på kort ute på gården.
image832


Majscrappat

Här är dom tre LO jag skapat i Maj!

Den första är till cybercropen på Allt om Scrap! :-)
image817

Sen ytterligare två lite lekfulla saker.

image818
Här har jag använt en fjärilsmask av Heidi Swapp och sprayat på Glimmer Mist. Blev ganska läckert förutom att det rann lite när jag sprang in med LOn för att torka den. ;-)


image819
Fotot är "fixat" under lite alla möjliga konstiga former i Photo Shop. ;-DDLadugården blir gråare. ;-) Nu har vi målat en andra vända och det ser heltäckande och fint ut. Perfekt! Det är ju dock så ljus grått att det förmodligen inte kommer synas att det är grått förrän det vita taket + vita lister osv kommer dit. Men det är så det är tänkt!  Lär väl få måla takbrädor oxå tills vi kräks kanske... hehe... den sammanlagda ytan att måla är ungefär lika stor som det vi just målat på väggarna! PHU!

Igår var jag med och släppte ut 3 busiga små hingstar i en sommarhage. Självklart var kameran med och jag ska se om jag inte kan hitta på några busiga foton att dela med mig. :-) Blev några naturbilder oxå när vi väntade ett slag utanför hagen, men speciellt mycket fina blommor har vi inte här än. Är lite avundsjuk på dom som kan visa fina blommande träd osv, här har ju träden knappt fått löv! :-DD Asch, tids nog kanske det blir blommor här oxå!

Våren i grönt och vitt!

Härliga våren är här!!! Gräset växer så det sprutar ur backen och det blir grönare och grönare. Löven börjar slå ut och stararna är som tokiga i holkarna runtomkring. Det tjirpas och kvittras och sträcks bland herrarna för att imponera på "fru stare" som flitigt boar sig i holken. ;-)

image811

Det var den gröna biten....

.... över till den vita... eller lite mer korrekt så är det faktiskt GRÅTT! (fast vääääldigt ljust grå)

Så här såg det ut i morse:Sen roade vi oss med detta mitt på dagen:Bildbevis på att *JAG* faktiskt målade oxå lyckades inte uppkomma, även om gubben hotade med det... fniss... (han vet knappt hur man hanterar kameran så faktum är att han inte tog chansen ens när kameran faktiskt låg där ute ett tag.....)  Nåja, vi turades om att måla, jag tog oftast dom lägre partierna och han dom högre eftersom en annan är lite kort i rocken jämförelsevis.... När den ena rollade sprang den andra runt och duttade i kvisthål och andra skavanker med en liten pensel där rollern inte kom åt.  Tog oss ett par timmar ungefär att komma fram till följande:I morgon får vi inhandla en hink färg till.... och måla lager nr 2. :-)   Det gick visst åt en hel del!

I veckan blir det nog kapning av bitar till taket och målning av dessa innan dom skall upp mellan bjälkarna i taket. (Vi gör som taket var konstruerat förut, det är smidigast)

Jösses vad skojsigt detta är.... är sjukt överlycklig över vad som håller på att hända! :-)

Trodde jag hade fotat lite skojsiga naturbilder oxå, men det dök inte upp så många när jag laddade ur kameran. Det fanns bara ungefär en halv miljard bilder på två små busungar som hoppade studsmatta idag med stor glädje. HAHA. Får nog ta mig en promenad i veckan tror jag med kameran i högsta hugg och krypa lite på backen och se vad jag kan hitta. (eller titta upp i luften kanske....)

Mina numera 3 nya LO som jag skapat glömde jag bort att fota innan jag laddade ur kameran så dom kommer vid senare tillfälle. Smart va? :-) Orkar inte fota dom nu och göra om proceduren.

En liten kissekatt slank dock med bland eftermiddagens bilder. Torsten Borsten fastnade på kort. Han satt i hallen och kikade ut och jag satte kameran i golvhöjd och fotade UPP på honom. Blev ganska läckert! :-)

image816

Ha det bäst - Yster häst!

Regn regn regn...

Fast det gör inte så mycket när man får vara inne om man vill. :-)

Ikväll ska det eldas majbrasa här i byn, men jag stannar gääärna hemma. Är inte så förtjust i sånna där spektakel, och dessutom har vi barn som sover redan.

Ladugårdens väggar är panelade och klara nu, det blev dom redan i onsdags faktiskt. Såååå himla roligt att gå ut dit och titta!! :-) Listan är fortfarande lång på saker som behöver göras så klart, men det ser ju faktiskt ut som det skulle kunna vara klart till midsommar eller nått... hoppas hoppas!  Idag fyndade vi en ytterdörr för 400:-. Beg. givetvis, men fullt funktionsduglig och vi sparade 2600:- mot att köpa en ny!  Hoppas vi kan hitta ytterligare en och spara några kronor till. (behöver 2st dit nämligen)

Går segt med pysslandet, har inte riktigt ro att slå mig ner i hörnan känner jag. Blev dock en sida igår kväll lite hux flux som jag bara "fick lov" att göra klar innan jag kunde gå och lägga mig... fniss...

Får se när jag orkar tömma kameran, finns väl lite smått och gott i fotoväg där i skulle jag tro. :-)

I morgon finns nog en hel del att göra... det är internationella scrapbookdagen och många butiker har erbjudanden och tävlingar. eller rent av en hel "crop". InkyWings har oxå flera härliga erbjudanden!  Hästen behöver motioneras, det är Rättviks marknad och säkert kommer jag vara trött och seg.... jäsp!  Nåja, vi får se hur det artar sig och hur vi bäst pusslar ihop lördagen.