Sjukstuga


Spå väder...

Ibland är dom bara såååå ruskigt dåliga på att tala om vilket väder det blir...

Enl. vädret igår utlovades det mellan 0 och -5 grader här i området. OK, ner till -10 kunde det ju kanske bli - vi bor i ett köldhål nämligen. Men MINUS 18 grader var det baske mig ingen som pratade om!!!!!  *HUTTER*
Tror jag stannar inne idag typ....

Iskalla fingrar...

Idag lyckades jag ta en efterlängtad tripp bort till "Björken" för att se om man kunde få ihop några fina isiga kort. Det är en bäck som rinner där och min förhoppning var lite isbildning nu när det varit kallt en stund. Tyvärr var det inte så mycket is som jag hoppades på, mest KALLT!!! Avtryckarfingret fick sig en rejäl avkylning så det blev till att snabba sig hem och in i värmen sen.  Tror det var runt 11-12 grader kallt ute när vi var där. Får nog vara liiiite varmare nästa gång det är dags att fota tror jag. (hehe)


En liten ljusglimt letade sig ner...


Taget från "badplatsen". Det är en liten brygga där för att man lätt ska kunna kliva i och upp ur en "grop" som är perfekt badplats på sommaren. (det lockade inte direkt till något isbad idag... fniss)


Taget från en bro som går över bäcken. Ni ser att det sticker ut lite på högersidan en bit in i bilden?
Precis nedanför där är kortet ovanför taget. :-)


Blev ett kort på "Pims lada" oxå. Den är från 1400-talet eller nått. Bäcken går där bakom i trädridån som ni ser bakom ladan.

Hade Pappsen med mig på "fotosafari" idag - annars hade jag aldrig kommit iväg. Som tur var kunde vi åka bil ända fram till bäcken eftersom det var så fruset och hårt i snön. Tänkte på en promenad först men då hade vi nog frusit rumpan av oss. ;-)

Eftermiddagen roade jag och Frida oss med att spela TV-spel inne i värmen. BUZZ-aporna är skojjiga. ;-)

Kyligt värre

Brr.... nu har kylan slagit till tror jag bestämt.
Dagen har erbjudit ca -10-12 grader hela dagen... HUTTER!

Fast jag tog mig en promenad efter lunch för att fixa hästmaten och det var inte sååå kallt trots allt. Men man hade ju packat på sig rejält med kläder förståss. Passade på att fota lite oxå - ännu en solnedgång. :-)



Titta vilken bra hjälpreda jag hade med mig idag. ;-)


(fler foton från idag finns på flickr)

Hmm, undra om man ska göra slut på lite mer julgodis tro.... ;-DD
(farligt farligt...)

Nu ska jag titta klart på Selma.

Julstök pågår!

Städning - check! (ok, nästan - med barn i huset varar ju inte städning så himla länge....)
Granen - check!
Julgodis - check!
Barn med feber - check! (jaha, då var det dags igen.... suck)

Skinkan ska i ugnen idag tänkte jag och jag ska göra lite kola och fudge oxå. Igår blev det "Marknadsgodis", snöbollar, chokladbollar, julstubbe, whiskeyrutor (eget påfund) och jordnöt/russin-högar (resterna av smälta chokladen som måste tas reda på... lätt att blanda i lite russin och nötter och klicka ut bara).

Japp, mycket julgodis blir det, men det är liksom min avdelning på julen. Med 10 vuxna och 6 ungar så kommer det nog gå åt en del oxå. ;-) Just nu ligger allt nerpackat i burkar, men jag lovar att ta "årets kort" på julgodisbordet. 


Fina Grattiskort!

Idag trillade det in flera grattis-kort i postlådan.
(bah - vilken ordning på posten som inte ens vet vilken dag dom skall delas ut!!??) *tss*

TACK för jättefina kort.
Ett föll mig speciellt i *smaken*... hehe. Vissa nöjer sig inte med att skicka ett grattis-kort, utan skicker ett kort OCH en medföljande Chokladkartong. YAMMMMI. :-) 

Jag tror jag är mer bortskämd av mina pysselvänner än av familjen. ;-)

Julkortsfunderingar...

I morgon är det den 16e.... och enligt posten den sista dagen att posta sina julkort för att dom ska kunna lova att dom hinner fram till julafton. (iallafall med julporto)

OM man ska posta julkorten i morgon är det en fördel om dom är färdiga.

Jag har inte ens börjat fundera på mina. 

Ganska väntat... hade inte trott att jag skulle vara färdig heller... men kanske att jag lyckades göra några ikväll typ.... fast det kommer inte att hända. Finns inte tid.

Hmmm, så jag kan ju meddela alla vänner och släktingar där ute att troligtvis kommer det inte dyka upp några julkort från mig i år.... jag hinner helt enkelt inte! För som nån sa - om man normalt brukar göra handgjorda julkort så är det nog bättre att inte skicka några alls än att skicka *köpta* julkort.... eller????
Om ni säger emot så kan jag gå ut och köpa en bunt på stört... nemas problemas! ;-DD  Känns liksom bara som om att typ 50 handgjorda (stämplade) julkort inte riktigt är att fundera på just nu. (phew)

EDIT: tisdag den 16e.  Julkorten är fixade! Jag blundade, höll för ena ögat och sköt på "färdiga" julkort i år.... (gah - skjut mig inte - ni får åtminstonde ett julkort.... kanske... om jag lyckats komma ihåg dig.... ehhrrr....)  Liiiite personligt är det - är du en av dom jag lyckats få med på min julkortslista så lär du upptäcka det förr eller senare.  /Lisa

Idag har min dag varit så här:

I morse var det KALLT när vi vaknade... brrr.

på fm åkte jag upp till Rättvik

Vi har en del snö här numera....

På vägen upp fick jag lov att stanna och ta kort på den här pricken på himlen - VACKERT!
(mkt vackrare än jag lyckades fånga på bild)


På plats blev det till att hjälpa till med upphängningen av lite bilder...


och sen när vi väl fått dom på plats så hade vi inte så mycket mer ansträngande jobb mer än att finnas på plats och se glada och trevliga ut. Inte alls svårt. ;-)






Det fotades en del utanför... kanske på något julpynt?


Mitt glada sällskap - Anna-Lena - som står och pratar med...

Carina... oxå från fotoklubben, men idag stod hon och sålde egna saker utanför.


En av dom vackra ljusstakarna som Carina sålde...


Timmen jag och Anna-Lena skulle hjälpa till swischade förbi och jag åkte hemöver igen. Fortfarande rätt kallt...brr.....
Skippade ridningen idag, ingen av oss hade lust att ut och frysa på en hästrygg.  Men jag fick gå ner och packa lite hästmat och fylla på vatten iallafall... och då passade jag på att ta med kameran! Solen höll precis på att gå ner så jag fotade lite innan jag fixade hästmaten. :-)





Precis innan solen trillade ner bakom berget. Dimman började komma in över sjöbotten och det var helt underbart där nere. (och KALLT!!!) Blev lite kall, men kunde inte motstå ett par foton till... ;-)








Och på vägen hem konstaterade jag än en gång har myyyycket snö!!! *gillar*


Nu hoppas vi bara att det ligger kvar äääända fram till julafton och helst till juldagen oxå. ;-)
Det ser ju ganska hoppfullt ut än så länge iallafall! (ta i trä)


Nu tycker jag dock det räcker med kallgrader.... vi har -12 för tillfället och det är iallafall 7 för mycket. (å andra sidan är jag glad att vi slipper ha -25.... det är på tok för kallt!!)

Japp, det var min dag idag det.... i bilder. ;-)

Här händer inget...

... iallafall inte i bloggen!

I det övriga livet händer det massor.

Man jobbar, jobbar, tar hand om familjen, tar hand om hästar och övriga djur, pulsar lite i snön och ramlar ner i soffan framåt kvällskvisten.  Det märks att det är december... och i slutet av december kommer det en dag som kallas julafton. Brukar vara lite extra att göra en stund innan denna berömda dag.

Tar en dag i taget här och "laddar" inför olika projekt.

I morgon firas det 15-års dag här. (mig och maken)
På torsdag är det glöggmys i lagret.... krävs lite förberedelser....
Gubben jobbar järnet... ?? hela veckan...?? eller nått... han är egentligen uppsagd och jobbar sista dagen idag, men får troligen förlängt veckan ut... eller nått... typ ingen som vet. Känns ju som man kan planera rätt bra utifrån det. (inte)
Lördag är det lucia och julstämning i Rättvik då fotoklubben skall visa upp sig lite. Jag och Hönan skall dit en sväng och hjälpa till.
Måndag morgon (okristligt tidigt som 07.00) är det lucia på dagis. JÄSP! (nån som märker att jag inte är morgonmänniska?)
Tisdag är det en födelsedag
Torsdag har jag lite öppet i lagret igen.
Fredag sista dagen jag jobbar och sen klappar jag igen över julhelgerna.
PHU
Sen är det ju nästan julafton. Var 17 tar dagarna vägen???? Gaaaahhhh!!

Återkommer nån gång när tiden står stilla..... ;-)

Phew!

Igår fick vi snö.... MASSOR!

Igår var det halt.....


.... jättehalt!

Jag svängde.... men det gjorde inte bilen.... så mycket.....

Typ en hårsmån från en vägskylt och en häck stannade jag....  PHEW!!!
Såg liksom framför mig hur skylten satt 2dm in i kofångaren..... GULP! TUUUUR man har en bil med kort nos - den här gången!

Ska nog åka lite saktare innan jag svänger nästa gång.

Nyscrappat och gammelscrappat...

Nu då äääääntligen. Ibland tar det lite (läs mycket) tid att få nått gjort, men nu så har jag lyckats fota en hel bunt med LO som jag hade liggandes här. ;-)

Några som jag hittade i scrapväskan som jag gjorde på träffen i Örebro i *september* (ehrmmm)
   

Och sedan några hemscrappade...
  

...och några dalapysslingar...
  
  
  
 



och några hemscrappade igen...
  

Phu, det tog typ hela eftermiddagen och kvällen att få upp dessa. Blogg har visst inte varit på sin bästa sida idag. MORR!
I övrigt snöar det skapligt här och har gjort hela dagen. Värsta julstämningen så jag tror vi flyttar julafton till i morgon medans det finns snö ute. ;-DD  Det har inte kommit såååå mycket för flingorna har varit rätt små, men det har duggat tätt med dom så till slut har det byggt på en del. Närmare 1dm lär det nog ligga på backen tippar jag.

När jag åkte hem från fotomötet nu på kvällen var träden tjockt klädda i snö och det var helmysigt över skogen på väg hem. Synd att man inte kunde stanna och fota. Hoppas det sitter kvar ett tag så kan jag ta en runda med bilen i morgon kanske... (tyvärr lite för långt bort för en promenad....)