Väderleksrapporten...

För *vissa* är det just nu högintressant att få veta Rältas väder.... ;-DDD

I morse när vi vaknade hade vi 12.5 MINUS!  WOW - varifrån kom dom? Fast det gick fort uppåt och nu så här på kvällen är det strax över nollan igen. Det snöar lätt och enl. dom där som spår väder på TV mm så sägs det att det är på väg mer snö inatt eller i morgon. Blåsa skulle det visst göra oxå.... USCHA!

Den snö vi fick i förrgår ligger kvar - alltid nått positivt! Vitt och härligt ute även om det bara var 5cm.Scrappestafetten i Norge har dragit igång igen! Jag och Monika (oxå från sverige) hamnade i samma lag - komiskt och jättekul. Nu ska vi ta dom!! hehe. Vi har inte riktigt bestämt lagnamnet ännu men det är på G. Första utmaningen är släppt oxå och det var att skapa efter en skiss. (5 olika - en för varje lagmedlem) Vet inte vilken skiss jag ska ta än men det ger sig - jag brukar vara flexibel. :-)

Har lust att scrappa men kommer inte till ro riktigt... får nog gå och äta lite "efterätt" först... lyckades komma ihåg att köpa hem glass idag så nått smaskigt kan man väl få.

I övrigt har jag scrappat till Skissecupen (Norge) + Swescraps blogg + Skisse-o-mania (Norge). Dom LOna skall fotas och skickas till resp. ställe och sen får ni se dom framöver.

Bjuder på en "katt-skräps-bild" tills vidare... ;-)

image677

Torsten har snott lilltjejens "luddorm" (Halsduk) och gick först runt meden omkring halsen som nån annan piffig dam med "boa".... HAHA!  Det har blivit högintressant att släpa runt på saker här i huset nu.... allt från papperslappar till små tröjor och annat spännande.LO (á 25:-/st): 59st  = 1475:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 0
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 1009:-

Upphittat!

Två gruskorn på vägen mellan hemmet och dagis.
Återfås mot beskrivning.....

*"glatt" ironi*Fy fasen... plusgrader och värme i all ära.... men inte på vintern!!!!!!  I går kväll hade vi ca -6 grader, nu är det PLUS 7 grader!!!!  Hockeyplanen närmar sig för X-te gången i vinter.... SUCK!Nyscrappat

Uppdaterade precis hur många LO jag gjort eftersom det blev 3 till idag på fm. ;-)

Här kommer lite som ni inte fått se tidigare:

   
  
  LO (á 25:-/st): 55st  = 1375:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 0
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 909:-

Hmmm, är visst rätt dålig på att stansa och skära ut.... får skylla på platsbrist så sakerna står lite för undanskuffade tyvärr... Men nått stämplat kort borde man ju kunna få ändan ur och göra... kanske....

En sån dag!

Strålande sol, klarblå himmel och en härlig ridtur på en pigg häst. HÄRLIGT!!!
Inte speciellt kallt heller, förutom när det blåser till lite.

Innan jag stack ut och red så svängde jag dessutom ihop 3 LO på cirkafär en timme. Blev nästan impad själv. ;-DD Men faktum är att jag hade journalingen (texten) skriven redan till dom bilder jag scrappade och jag la inte så mycket energi på att sitta och fundera.

Hur jag gör - jo, lite lätt uppräknat skulle det nog se ut så här:

1) Väl ett baspapper som matchar till kortet (tjockare mönstrat eller cardstock)

2) Plocka i spillbitslådan efter lämpliga mönsterpapper som passar ihop med baspapperet jag valt. (ta typ 3-4-5 bitar i olika moddifjonger)

3) Kör runt lite med pappersbitarna och kortet för att hitta ett lämpligt upplägg eller kika på en skiss beroende på hur många foton som skall vara med.

4) Börja smacka fast mönsterpapperen på LOn och bygg uppåt tills det är kortet och texten kvar.

5) Tänk ut nån bra rubrik och få dit den. (just nu gillar jag dom självhäftande chipboardalfabeten väldigt mycket och då går allt mycket snabbare.)

6) Kolla om det finns några dekorationer som platsar och smacka dit dom - inte för många - det tar bara tid. ;-D

Nu har du säkert gjort en LO på mindre än 30 minuter om du låter bli att tänka så hiskeligt på varje moment. ;-D

Ska fota det jag gjort sedan sist och få upp här så småningom. Måste ändå fota min LO till skisse-o-mania på Norska forumet, den ska lämnas in senast i morgon.

Några fler moln

Det blev lite moln igår eftermiddag/kväll oxå, men dom var inte lika fina som i torsdags tyvärr. Inte lika mycket spelande färger. Bylsade på mig massor av kläder och drog ner mössan ordentligt och tog mig ut - för det blåste halv storm och var svinkallt!!

Och här är resultatet av fotostunden.

  
  
  


Idag har jag haft trevligt pysselsällskap! Anna-Lena kom ner och vi kunde pyssla några timmar medans grabbarna spelade TV-spel och körde bilbana och lite annat spännande. :-) Skönt att få sitta och pyssla och snacka med någon likasinnad en stund. ;-DD Hoppas tillfället ges snart igen.

Ladugården fick sig en duvning av gubben idag igen och ytterligare lite mer tak har blivit nerplockat. Dammigt som *** HOST HOST *** där ute just nu.... UÄCK!! Dom var tydligen duktiga på att isolera även på den tiden...

Snart är det läggdags för den minsta och stalltjänst för en annan.... sen ska jag nog faktiskt slå mig ner vid pysselbordet en stund till. Har lite ouppklarat med dom LO jag gjorde idag på dagen. ;-)Dagens guldkorn:  Pysselsällskap så klart och att barnen lekte utan att ens fundera på att slå ihjäl varandra.
Dagens pestråtta:  -kommer inte på nån.


LO (á 25:-/st): 52st  = 1300:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 0
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 834:-

YEAH!!! Idag oxå!!

Det ser ut att bli pärlemormoln idag oxå - dom är redan på G, men färglösa än så länge.
Färgerna lär nog dyka upp när solen går ner och lyser på molnen underifrån.  Coolt!
Har aldrig tidigare i mitt liv sett dessa och så får man uppleva dom två dagar på rad. Känner mig LYCKLIG!

Gissa vem som ska preparera kameran, på med VANTAR och mössa och ut och fota om nån timme idag igen... hehe. Resultat kanske kommer till kvällen om det blir fler fina kort.

Visst är det läckert!

Brinnande himmel!

Jag som knappt fotat nått på länge nu har fotat MASSOR idag på eftermiddagen. Pappa ringde och frågade om jag var ute och fotade... (?? undrade jag) Då sa han att det var jättehärliga fina moln ute! Pärlemor-moln!

Happ - hämta kameran och ut och fota...  blev väl några hyfsade bilder, men tyvärr inga stjärnskott. Hade liksom aldrig fotat nått sånt här förut.

Här är några smakprov:

  
  

Tyvärr gör dom sig inte alls rättvisa riktigt på kort. Dom var verkligen "pärlemorskimrande" i verkligheten och väldigt färgstarka!  Helt makalöst. Fick tipset senare (efter att ha frågat hur man gör egentligen) att man kan använda ett Cirkulärt Polfilter när man tar kort på sånt här. Sååå... det får väl införskaffas och användas nästa gång. ;-)
Hade väl kanske blivit bättre bilder med stativ oxå, men det hanns inte med.

TILLÄGG:
Nu har jag äntligen hittat lite info om "pärlemormoln" - så här skrivs det:

Pärlemormolnen bildas i Stratosfären på 15-30 km höjd, alltså långt ovanför alla "vanliga" moln i Troposfären.

Pärlemormolnen består av svavelsyra, salpetersyra och iskristaller. De bildas i atmosfären när temperaturen går under -80 grader.
Så låga temperaturer kan man hitta i stratosfären över polerna under vintern. Över sydpolen inträffar detta flera månader varje vinter, men över nordpolen är det bara i korta perioder som det är så kallt. Men när det väl blir en period med kallare än -80 grader kan tjocka lager moln bildas i stratosfären. När det dessutom blåser kraftigt skimrar molnen i färger av rosa, ljusgrönt och gulvitt när solens ljus sprids i dem. Man ser detta fenomen under soluppgång och solnedgång, dvs. då solen lyser underifrån.

Läste på nått ställe att det tydligen var vanligt (hur vanligt det nu är?) öster om den Scandinaviska fjällkedjan. Stämmer ju bra förståss. Det var tydligen också något som uppträdde efter att en kallfront passerat. (stämmer oxå) Och blåser attans gör det ju med så ja... tydligen perfekt väder för fina moln! ;-) 

 


lite ouppdaterat...

Kan man säga att det var här...

Jobb, lite vardag och massor av is som idag blev massor av snö och lite annat smått och gott händer här i mitt liv just nu. :-)

Skrev ju att vi hade hockeyplan på gården sist... vet inte vilken gång i ordningen denna "vinter" det är som gården sett ut så, men för första gången (i tisdags) på alla dom år som jag bott här så har isen utgått som segrare... suck. Svärmor var på väg mellan husen och klev ojämt och SWOSH så låg hon där. Det blev pling-plong-taxi till sjukan. :-(  "Något" obestämt (vi vet inte än) var väl av antagligen eftersom hon blev opererad senare på kvällen.  USCHA - jag är ingen vän av "is-vintrar".  (och för den som undrar - jo, det var sandat, men man kan inte sanda alla fläckar på en hockeyplan.) 

I natt fick vi typ 6 cm snö eller nått... YES!! Härligt att slippa all is och behöva ta på sig skridskor för att gå ut tänkte jag... men ack så man bedrog sig. Temperaturen flög upp över nollan och ligger nu på runt 4 grader varmt ungefär och det blåser bittert ute....  GAH.....   säger plusgrader och massa ny blötsnö er något? Mig säger det att i morgon bitti kommer vi ha en prima hockeyplan på gården.... IGEN!   jippi för Svensk vinter..... *ironisk suck*

Dåligt pysslat oxå (vad var det jag sa?) så det är inte mycket att visa heller...  och knappt något fotat så det blir ett tradigt textinlägg idag bara.

Såg dock en videosnutt idag med en kul grej som jag tänkte jag skulle prova och göra en liten "minikurs" på Svenska och slänga ut på företagssidan sen. Håll utkik om du är nyfiken.LO (á 25:-/st): 44st  = 1100:-
Kort (á 10:-):  0
Minialbum (á 30:-): 0
Utstansat/Utskuret (á 5:-): 2st = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 634:-

Jag har liftat (+lite ladugård)

fast jag kom bara till mitt pysselbord. ;-DDD

Allt om Scrap har cybercrop som slutar ikväll och här är mitt bidrag till "liftningen".Tänkte jag skulle skriva lite mer, men först ska jag ta och göra gubben sällskap och kika på dom sista avsnitten med Pistvakt som vi inte hunnit titta på. Coooola grabbar det där. ;-D


Då var dom sista Pistvaktarna avklarade. Är "pärskans" trött, men jag tänkte jag skulle få upp den sista LOn till cybercropen innan deadline kl. 24.00.

Det är denna:


Man skulle inspireras av nån konstnärs tavlor tror jag.... en var Monet och den andra var typ Picasso med lite färgklickar och streck på... fniss... - gissa vilken jag inspirerades av?! (du behöver inte svara... )
Nåja, jag ska inte ens förklara hur tankebanorna gick men så här blev resultatet iallafall. Det handlar om mitt röriga pysselbord, och LOn blev väl ungefär lika rörig.... så där "fritt skapande" eller vad man ska kalla det. haha.

Sen har vi LOn till skisse-o-mania nr 2 + ytterligare en jag svängde ihop. Båda ganska snabba.
 

Då är jag i dagsläget uppe i 43 LO totalt. Järnspikar vad jag pysslat - blir faktiskt förvånad själv. Men som jag skrev på nått forum - jag vet att det kommer dagar, veckor... ja kanske rent av en hel månad (?) då det inte blir pysslat alls. Kanske har jag fullt upp med annat, kanske inspirationen tryter... vad vet jag. Så därför ytnyttjar jag flödet och skapar medans det finns nått här. :-)  Det är bara att tacka och ta emot så länge man slipper krysta fram något.

LO: 43st  = 1075:-
Kort:  0
Minialbum: 0
Utstansat/Utskuret: 2 = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 609:-

Ser lite tomt ut på kortfronten och minialbumsfronten... kanske något man får jobba på. Är oxå dålig på det här med utstansat... tar mig inte tid att gräva fram sakerna känner jag. Trist - för jag vill verkligen använda det emellanåt! Inget att hänga läpp över dock... det kommer en dag till det oxå.


Har föresten lite bilder här på Ladugården för er som vet vad som är på G. ;-)
Så här såg det ut ungefär från början: (oktober)
 

Så här såg det ut mitt på dagen idag (januari)
 

Och så här såg det ut på eftermiddagen idag (januari)
  (nej dom håller inte på att bränna ner den... )
  - dom river ner innertaket bara....  (host - host!)Dagens guldkant:  Trevlig ridtur, fint väder, arbetet i ladugården går framåt, en på det stora hela ganska härligt vanligt bra dag!
Dagens pestråtta:  Hockeyplan på gården igen.... suck!

Utmana mig till en ny banner!

Är sugen på att göra en ny banner men känner att jag inte kommer till skott riktigt. Kan inte ni bloggläsare hjälpas åt och utmana mig med hur bannern ska se ut och vad som skall finnas stämplat på den? ;-)  Se om jag kan få ihop något med hjälp av er.

Har precis kommit hem efter att ha varit utbjuden på 3-rätters på gårdskrogen här i närheten. Kanongod mat och väldigt mysigt. Rekommenderas varmt!  Kika in hos
Rältagården

Får passa på att be mina bloggbesökare om ursäkt. Hade helt glömt att jag fixat så kommentarerna måste godkännas först innan dom syns.... så det var några som inte gått igenom här dom sista dagarna. Sorry! Ska försöka vara bättre på att kolla det framöver.  Är så trist när folk utnyttjar bloggarna till att bara kasta in reklam för sitt eget eller skriva om nått skit som har med siffran som kommer efter fem att göra eller nått annat "spännande" - suck!

Nu ska jag gå och nana - i morgon ska jag försöka ladda upp ett par LO som jag knåpade ihop idag under eftermiddagen när det blåste lite lätt runt knuten. ;-)

Svar på gårdagens fråga i kommentarerna: 
Det "gallerliknande" i botten som LOn är byggd på är en "overlay" från Hambly. Rutmönstret är screentryckt på ett genomskinligt ark.


LO: 42st  = 1050:-
Kort:  0
Minialbum: 0
Utstansat/Utskuret: 2 = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 584:-

Nyskapat - Nyfotat

Så där ja, då har jag fotat av mina senaste sidor.
En av dom är till skiss-o-mania i Norska forumet så den får ni inte se. Sorry! ;-)

Men här är en sida - helt utan papper!! (förutom själva fotot då....)
Rätt häftig utmaning på Allt om Scraps cybercrop.
  (hmm, snyggt golv man har då.... inte)

En sida med fotot på min te-kopp bara så där.... just då för stunden


Och här var visst oxå en utmaning på Allt om scraps forum - att scrappa en sida som berättar vad man skulle göra om man hade 1 miljon! Och så här ser min sida ut. ;-)

Använde ett foto på mina crocs från i somras... såg så läckert ut när dom stod där i gräset....


Måste bara få visa det här fotot på två små missar ute på upptäcksfärd! Båda är supertarva på att smita ut så fort man öppnar dörren... men vi försöker att dra lite på det för att dom ska bli större och inte fara iväg som två fladdrande troll och inte hitta hem igen. Den här gången blev båda utsläppta samtidigt och hittade så klart genast på varandra. Nu har dom liksom kommit på att dom bor typ 10 meter från varann och ibland vågar dom pila över *hela den långa vägen* till den andra! Komiskt gulligt!

image640

Här är det granen bredvid fågelstugan som får sig en undersökning. Luktar väl massa smaskig fågel där kan tänkas! Fast jag tycker ni kan lära er jaga råttor istället för små fåglar jag.... ;-)

Oj oj oj... vilken ära!

Ser man på vad jag har fått av Gunvor! (TACK vännen!)

image636

Förutom äran att få en sån här så får man tydligen uppdraget att ge den vidare till 10 personer vars bloggar inspirerar och gör en glad. 

Den engelska verisionen lyder: "Give this award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Nu är det ju då så att egentligen så är jag ingen vän av dessa "kedje-grejjer", men trots allt är det ju smickrande att man fått en sån här. Jag vet inte om jag på rak arm hittar 10 (eller kanske 25?) bloggar som inspirerar mig men jag listar dom jag kommer på som jag ofta besöker och känner ni att ni vill föra detta vidare så varsågoda - awarden är er! ;-)

Hattifnatt    Karin    Lina     Whoopsie Daisy    Mona     Badanka    Aud     Anna Wight      

Det finns många fler på min lista som jag surfar runt till emellanåt och spanar efter inspiration, fräcka idéer och något allmänt roligt att läsa men det tar för lång tid att lägga ut allt här.... Det är liksom inte det jag känner att jag vill använda bloggen till. ;-)  Bloggen är min skrytplats, min ego-tripp.... eller kalla det vad ni vill.... här visar jag sånt jag har gjort och har lust att visa. Jag skriver sånt jag vill skriva....

Föresten har jag scrappat lite mer.... 4 sidor närmare bestämt!

Här kommer en uppdaterad liten lista:

LO: 40st  = 1000:-
Kort:  0
Minialbum: 0
Utstansat/Utskuret: 2 = 10:- 
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 534:-

Nu ska jag gå och se om min akrylfärg har torkat - då ska jag fortsätta på min LO utan papper! ;-)

Cybercrop på Allt om Scrap!

Idag har det varit en helt underbar söndag!

Fick visserligen släpa mig upp tidigt i morse och fixa frukostvälling åt hungriga damer, men sen släpade jag mig snabbt upp igen och somnade om till framåt 9-tiden när jag orkade slå upp mina gröna igen. Efter frukosten drog jag mig in i pysselhörnan och satte igång - för det är ju cybercrop!! Massor av härliga utmaningar och tävlingar - jag älskar sånt! Gillar att pyssla med givna kort liksom. (även om det kan vara svårt oxå)

Här är det jag pysslat ihop hittills idag till croppen:  (måste ladda här först så jag får tag på bilderna och kan ladda in dom i forumet! :-) )

  Tävling nr 2 - "tre av varje".
 Tävling nr 3 - "jag tror..."
 Tävling nr 4 - "skissen"
 Produktutmaning av Bitte71

Sen har vi nån utmaning där man skulle visa vad man ser utanför sitt fönster! Det här är vad jag ser utanför mitt datafönster:


Så, det var nog allt jag har gjort till croppen så här långt! :-)


Vid lunch hade jag gjort 3 av LOna och sen fick jag bryta för att just gå och äta lunch. Tänkte sen ta en promenad eftersom det var riktigt härligt väder ute. Inneråtta som man är så får man ju nästan skämmas för att man inte är ute. Nåja, promenad i sikte.... då ringer telefon - ska vi ut och rida? Jepp, jag skippar promenaden och väntar en stund istället och så kan jag ju förena nytta med nöje, eller blir det nöje med nytta? ;-DD Hur som, vi hade en trevlig ridtur och jag tog faktiskt med mig kameran ut. Tyvärr blev det inga kanonbilder för solen höll precis på att gå ner och när vi kom till ett par fina ställen så var hästarna så flåsiga så det var svårt att inte få suddiga bilder... fniss. Orkade ju inte kliva av bara för att fota heller...
Men här är två bilder från turen iallafall:
Hästarna Vengur och Móri + en mysig bäck som vi rider över.
 

Väl hemma igen så var det matlagning som gällde eftersom vi bjudit över Pappsen på lite käk. Smaskigt gott och efterrätt på det och sen var vi alla mätta och nöjda. Ytterligare en sväng ner till stallet för att mata hästarna och DÄREFTER kunde jag ta plats vid pysselbordet igen! Så nu har jag gjort klart den 4e LOn till croppen (finns med först i inlägget).

Har även uppdaterat med hur många LO jag gjort i år.... har blivit några stycken kan man säga. Fick ju pyssla ostört igår så då fick jag faktiskt ihop 7st under dagen. Kuligt.

Så, då ska jag ta och gå in på croppen igen och ladda upp mina alster på rätt ställe.

Visst ja, kanske ska visa vad jag gjorde igår oxå.... ;-D

 
  
Eftersom jag räknar en "dubbel" som 2 så har ni 6st här, den 7e syns i gårdagens inlägg eftersom den blev tillverkad redan på förmiddagen. (den gröna med spindelnätet).

Detta är vad jag presterat hittills i år:
LO: 36st  = 900:-
Kort:  0
Minialbum: 0
Utstansat/Utskuret: 1 = 5:-  (stjärnor på globen-LOn)
Shoppat för: 476:- 
Innestående: 429:-

Perfekt pysselväder!!

Med tanke på att:
1) Det ösregnade på förmiddagen
2) Det har nu övergått i snöblandat
3) Dotter spydde i går kväll (dock inget mer efter det - peppar peppar)
4) Jag har varit duktig och dragit igång både en diskmaskin och en tvättmaskin

så....

ÄR DET PERFEKT ATT PYSSLA IDAG! ;-DD  Visst?

Jag har fotat massa LO som jag knåpat ihop. Jag har lagt ut en drös på norska forumet där jag hängt på 100-klubben. Alla som gör 100 LO på ett år får en "vip-logga" på forumet till nästa år. Den som först får ihop 100 LO får nog dessutom någon liten gåva har jag för mig.  Förra året nådde jag 100 nån gång i början av sommaren har jag för mig... ska bli spännande att se när det blir i år.

Och här är då lite LO som är gjorda sedan sist. (ja, faktum är att jag är nog inne i ett pysselstim! Det är roligt, jag tar mig lite tid och jag sitter inte och pillar i evigheter med varje sida utan "bara gör" för att det är skoj!)

   
   
  

Den som heter "hipp" var till Skiss-o-mania 1 på Norska forumet. Det kommer en skiss i veckan som man kan göra. Tävling som pågår hela året, men i år har dom delat upp den så det är avslut varje kvartal = 4 vinnare på ett år. Lite kul med utmaningar, brukar inte ha nån chans i omröstningarna ändå, dom har lite säregen smak Norskorna... fniss...
"Den bästa baksidan" är till Stellas skisstävling. Jag gillar skisser som ni märker. ;-)Igår kom CK Januari 2008. Lyckades vänta ända till kvällen innan jag smög upp i soffan och läste mig igenom den. Härligt. Fick en hel del idéer och insikter ang. vad jag skulle vilja scrappa under 2008. Ska iallafall börja med att göra en LO med mina Scrap-mål. Sen får vi se om jag efterföljt dom när -08 är slut. Tror ni att det kan lyckas?


Har även kommit närmare och närmare något konkret hur jag skulle vilja ha min pysselhörna uppbygd! Dessvärre så matchar inte den plats jag har nu med tanken.... så det lär nog bli blockad innan den konflikten är löst misstänker jag... suck! Men men... skam den som ger sig. Att veta hur man verkligen skulle vilja ha det är inte fy skam det heller. Har scrappat sedan januari 2003 och nu först börjar jag märka att jag fått in ett nytt tänk i huvudet.... inte bara skapa för att göra, utan skapa på ett djupare plan lite oftare. Att verkligen lyfta fram vardag, våra liv i vår familj!
Alltså, det har man väl kanske gjort hela tiden, på ett eller annat sätt.... men förut har jag nog mest scrappat själva händelsen tror jag. Nu känns det viktigt att få med tankar och känslor i och omkring själva händelsen oxå! Det är något som kommer finnas med bland mina scrap-mål för 2008!Måste bara gå in och lägga till lite, har haft den här tanken oxå och nu såg jag att det visst var fler som nappat på den... fniss... Du har kläckt en käck idé Mysmasken! :-D  Fast jag härmar Linas siffror istället, för det var ungefär vad jag själv gått och grubblat på att skulle vara rimligt.

Så, det hela går alltså ut på att använda det man har så får man lite innestående scrap-budget att handla för sedan. Så här mycket är varje sak "värd":

LO: 25:-
Kort: 10:-
Minialbum: 30:-
(Obs! Färdigt album MED foton eller vad nu innehållet ska vara!)
Utstansade/Utskurna saker: 5:- (men bara en gång / sida)

Eftersom jag har "räkningen" på mina LO här i bloggen så blir det enkelt att räkna dom. ;-)

Detta är vad jag presterat hittills i år:
LO: 26st  = 650:-
Kort:  0
Minialbum: 0
Utstansat/Utskuret: 0
Shoppat för: 476:-  (eftersom jag räknar från årets början så lär jag väl ta med min shopping oxå....ehrr)
Innestående: 174:-


Det här var länge sedan:
Dagens guldkant: Pysselväder!! (se ovan i inlägget), Det snöar mer och mer,  inga mer kräkor, kusinerna underhåller sig själva, tvätt och disk är på G!
Dagens pestråtta: Slask och is, att kräksjuka sprids via tankeöverföring, tvätt och disk som ska tas rätt på oxå...

Det finns att göra...


Scrapkavalkad... dom senaste

Så, då har jag fått ur bilderna ur kameran och trixat till storleken lite bättre.

Börjar med dom sista sidorna från 2007.

   
  

Och så har vi LOn så är en slags "övergångs-LO" eftersom den är påbörjad 2007, men avslutad 2008. :-)
(jag räknar den som min första LO 2008)
 

Och resterande som följer. (det fattas några eftersom dom ska till ev. tävlingar först + att jag alltid räknar en dubbel-LO som "två" när jag räknar.)
   
   
  

Japp, det var vad jag har knåpat på den sista tiden. ;-) 
Från och med nästa vecka lär det inte alls bli speciellt mycket pysslat misstänker jag. Då är det jobb i första hand och det finns mycket att gå igenom efter julledigheten och sen är snurren igång. Då gäller det att hålla i hatten och hänga med i svängarna bara. ;-)  Fast jag tror ändå att man ska ta och boka in sig själv i almanackan med jämna mellanrum så man inte bara tänker på jobb. Batterierna behöver fyllas på för att orka och då är det bra att pyssla en stund.

Inte precis mindre blåsigt idag tyvärr så man får väl klä sig ordentligt när vi ska ut och rida på eftermiddagen. Kanske skulle det komma en del snö oxå hörde jag nått om. Värmland skulle få en del, men frågan är hur mycket som drar sig vidare hit? Lär vi antagligen märka vad det lider.

Järnspikar vad det börjar bra!

Har precis avslutat min 13e LO för året... och det på dag 4 av året 2008. YEAH!
Ok, nu har jag ju tid - jag är l-e-d-i-g eller vad det kallas och kan pyssla med gott samvete. (och det gör jag) Det underlättar väl oxå att skrapa ihop en del sidor när man får åka bort och sätta sig och pyssla i gott sällskap. Även om man har en liten dam på 3år med sig så gick det galant att snickra ihop 6 sidor på ca 5 timmar. Sånna små damer är beundransvärda och får gärna följa med igen. ;-) Tack Anna-Lena för en trevlig dag i Laknäs!

Föresten... undra hur lång tid det kommer ta innan man skriver 2008 utan att tänka.... eller skriva fel två gånger först? (suck) Alltid samma visa... VARJE år! Totalt hopplöst. "Åtta" är dessutom en jobbig siffra att skriva... "sju" var mycket lättare. Äsch - man får stå ut ett år, sen kommer ju "nio" vilket kanske blir lättare igen?

Foton på mina nya LO kommer kanske rasslande i helgen eller nått. Dom är i kameran iallafall. Nån LO är till nån tävling oxå vet jag med bestämdhet, så dom lär jag väl lugna mig med kanske. I övrigt får ni se en liten kavalkad här i bloggen.

Dagens väder kan sammanfattas med tre korta bokstäver....  BRR!  Nordanvind och ca -5 grader är ingen bra kombination. Fy hutter vad kallt det var ute. Man fick dra ner mössan till halsen och halsduken upp till öronen för att inte frysa håret av sig. Ni som hänger med bloggen vet säkert att blåst och jag inte är några såta vänner. Regn kan jag tåla och kyla likaså, det är bara att klä sig, men när det börjar blåsa oxå så blir det genast så himla lömskt och hur man än bär sig åt så klär man sig fel. Blåsten kilar in sig i märg och ben när det är kyligt ute.Dagens guldkorn: Snälla ungar, mycket pyssel, god kvällsmat.
Dagens pestråtta: inte otippat - blåsten!

Mini-fotosafari på sjöbotten.

Här är lite bilder som jag tog när Anna-Lena var här och hälsade på en dag i mellandagarna. Vi passade på att ta oss en promenad ut på sjöbotten och fotade så gott vi kunde. Har lekt lite med vissa bilder i Photo Shop efteråt. Som ni ser så existerade det inte ens snö på våra breddgrader mellan jul och nyår. Trist! 

  
 
   
   
 Under dagen idag har dock väderförhållandet och underlaget förändrats ganska dramatiskt - nu har vi snö igen! :-) Det började som lite flimmer på förmiddagen och tummarna hölls stenhårt för att det skulle fortsätta. Hård frusen mark när det ändå är vintermånader är inget trevligt. Då har jag hellre snö! Och visst... snöat har det gjort hela dagen och det bättrade på sig ju längre dagen led så till sist blev det faktiskt riktigt skapliga snöflingor av det hela.
Mätte till ca 3-4 cm när jag var ute och matade hästarna. HÄRLIGT!!!Dagens guldkorn: Mysig ridtur i snövädret på kvällskvisten, Spännande spelomgång med "Monster Rumble" på PS2 som sonen fick i julklapp, SNÖ!, Påhälsning av Pappsen + broder Tuck m. sällskap. ;-)
Dagens pestråtta: Barn som går i taket över att världen inte jobbar i deras tankebanor jämnt. Gah!

Ohoj - då var det 2008!

Lär väl ta ett par månader innan man kan skriva rätt siffra där på slutet kan jag tro. Samma problem varje år.

Här hemma hade vi en lugn nyårsafton. Det var första året på länge som vi faktiskt var uppe till tolvslaget och en stund efter.... och det känns idag kan jag säga... JÄSP!  Var uppe 7.30 och släppte ut min häst + matade övriga kusar därnere i hagarna när jag ändå var i farten. ;-)  (eller... fart och fart.... jag höll mig vaken iallafall)

Vad som höll mig vaken (och uppe) inatt var faktiskt raketerna. Normalt sett svär jag dessa ve och förbannelse eftersom dom låter illa och folk bokstavligt talat eldar upp massa pengar! MEN, nu ville jag testa min nya kamera så efter att ha forskat i lite inställningar så gjorde jag kameran redo med dessa och riggade den på ett supergammalt 3-bensstativ som jag fått av pappa för ett tag sedan.

Strax före 12-slaget begav jag mig ut (tur det inte var mer än ett par grader kallt) och satte mig och vänta. Tyvärr insåg jag rätt snabbt att alla träd runt gården inte var så lyckade och bara dom stora bomberna nådde över trädtopparna här. Hade dock lite tur då dom började avfyra raketer även på andra sidan älven och dit var sikten lite bättre så jag riktade stundom kameran dit oxå.  Många kort knäpptes, men raketer är nyckfulla så det är inte bara tajming som krävs märkte jag utan en hel del tur oxå.... för det är snyggare med flera raketer på samma kort, och det gick knappt att få här eftersom dom sköt en i taget.

Här är TVÅ kort som blev dom bästa... så med andra ord ser ni att det inte var nån superframgång för mig här i skogen, men jag är rätt nöjd ändå. Det var lärorikt att prova något nytt.

image586

image587

Det var ett ganska sjukt skådespel som pågick i ca 30 minuter runt tolv-slaget. Det blixtrade på himlen från alla håll, i alla regnbågens färger! Det var bara dom närmaste raketerna jag såg eftersom vi har så mycket skog runtomkring här, och som sagt - få raketer tog sig över trädtopparna så dom syndes bra - men visst glimmade det här och där oxå. När det var som värst (precis vid 12) så var det som att sitta ute i ett riktigt åsk-oväder!! SJUKT!
Den dagen som  uppfinner raketer som inte smäller - utan bara lyser - då ska jag börja gilla dom av hela mitt hjärta!