Fredagar...

är bra dagar! ;-)
Kanske mest för att det är just fredagar!
Sista dagen på veckan att jobba, man har hela helgen framför sig och just den här helgen finns det mycket spännande på tapeten.

Dom lovar strålande sol och värme! Fast.... det lär jag inte få ta så himla mycket del av kanske... fniss... jag ska ju till AVESTA på mässa!!! YEAH!

Har packat som en gnu i ett par dagar här och som tur var så har jag haft kanonhjälp av två härliga vänner så det blev hyfsat överskådligt till slut. Nu gäller det att hålla tummarna för att vårt nya "packnings/display-sätt" håller måttet även i transportsyfte... fniss... (annars gråter jag).

Det gör inte så mycket att det här häcken full av jobb idag oxå....
... det är ju FREDAG! :-)

Den mattan visste var den tog!

Lyckade komma i säng sent om sider igår och var totalt uppe i varv. "Offrade" några extra minuter till spikmattan eftersom jag vet att man blir så härligt dåsig efteråt och somnar lätt....  Pinade mig i 5 minuter, stod ut i 10 och vaknade efter 40 minuter! :-DDD

La undan spikmattan och sov som en gris hela natten och var inte alls lika trött som jag brukar på morgonen fast jag somnade så sent!  Tja, spikmattan var nog värd sina 600 spänn kan jag konstatera!

Tror jag ska packa ner den i helgen när jag ska på mässa.... kan behöva lite avslappning då skulle jag tro!


BTW - nån som ser nån genomgående "stil" bland mina scrappade sidor här nedan?  Själv vet jag inte riktigt var jag hamnar, om jag nu ens hamnar i nån "stil" överhuvudtaget.  Man kanske är totalt stil-lös? :-DD

Överdekorerat är nog iallafall inte ordet som skall kombineras med mina LO...

Jag HATAR måndagar!

(som katten Gustaf lätt skulle hållt med om!)

Nu på kvällen vid ca 20.30 ringer M som har stallet där jag har häste och frågar med lite undrande röst...

 - var är du någonstans?

- öööhhhhh, hemma svarar jag lite självklart (jag svarar ju - typ).

 - du har inte varit ner någonting idag så därför undrade jag om du var borta, säger M.

DUHHHHHHH nått ramlar ner i mitt lilla huvud med en smäll.....
GAH - jag har helt enkelt GLÖMT att gå ner till stallet och packa kvällsmat till hästarna. Snacka om att ha haft en stressig dag eller???? Jag blir helt matt på mig själv när man får sånna här hjärnsläpp. Nu överlever ju hästarna visserligen eftersom M's snälla make är den som matar på kvällen och då fick fixa ihop lite mat själv. GUD VAD PINSAMT!  Alltså, kör det i hop sig så brukar jag åtminstonde ha en hjärncell kvar som påminner mig om att ringa och tala om att jag inte har möjlighet att gå ner eller att jag kommer senare....  men inte idag inte.... idag var hästarna bortblåsta ur min hjärna.

Jag ska nog inte ha påsklov......
i normala fall är måndagar rätt hektiska, men en måndag efter lite "ledighet" är halvgalna.... Har gjort två saker samtidigt i princip hela dagen idag.... avslutade med att prata i telefon och lägga dottern samtidigt.... då känner man sig som en toppenmorsa! (not)

OK, få se nu, kan jag ha glömt nått mer idag?

Vaknat - check
Klivit upp - check
klippt mig - check
jobbat arselet av mig - check check check
ätit lunch - jo, det gjorde jag nog - check
gett dottern som var hemma från dagis lunch - jo, hon åt nog oxå - check
pratat i telefon xxx antal gånger - check
stressbeställt varor till företaget - check
postat brev - check check (japp, både med lantisen och en egen bilvända)
handlat - check
fixat kvällsmat och ätit  - check (ungarna åt nog oxå hoppas jag.... ??)
lagt ungar - check check
gjort eld för varmvatten - check
fått ner ändan i soffan - check
somnat..... - not yet.  Kanske ska gå och spika upp mig i sängen.....

Scrapkavalkad

Nu har jag fotat en hel bunt LOs här, vet inte riktigt just nu vilket tidsperspektiv dom är ifrån, men jag tror att det är typ nästan alla jag gjort hittills i år eller nått...

Insåg när jag kollar tillbaka här i bloggen att jag inte visat en enda pappers-scrappad LO. *skäms*


                                  

Japp, det var alles det.
Kanske lite lagom trist att se på för er stackars bloggläsare, men jag tyckte det var kul för egen del att slänga upp alla så här i samma inlägg för att få en liten överblick över min "stil" just nu. Är du inte intresserad så just jump over.... ;-)

Idag har jag varit ut på en liten fotorunda på kvällskvisten föresten. Precis innan solen gick ner, fast det var inte så väldans mkt att fota egentligen. Ganska trist. Synd. Kallt som skit var det oxå, så jag fick vända efter 50 m och gå in och sätta på mig långkalsonger och en tjockare jacka... fniss... men sen minsann blev det en liten tur. Blir nog mysigare om nån vecka oxå när löven börjar spricka ut och det kommer lite mer fåglar mm.  Kvällspromenader är lite mer min grej än att gå upp klockan 04 på sommarmornarna och ut och fota. *tsss*


Vilken pyssel-påsk!

Järnspikar vad jag har scrappat i påsk! *nöjd*

Började på skärtorsdagen då jag åkte upp till Anna-Lena på eftermiddagen och blev kvar till 22-tiden ungefär. Blev skapligt många timmar, så även om vi gjorde avbrått för både fika och kvällsmat så rasslade jag ihop hela 6 sidor! Blev nästan imponerad själv. Hade med mig lite nyframkallade roliga kort så det kanske var det som gjorde susen.

Testade nämligen Crimson sist och pillade ihop lite olika storlekar och ramar på korten och det var så kul så! ;-) Har kört med Fujis "100-gratis" variant så fort jag kommit åt hela tiden så visst blev det här dyrare, men ärligt talat så har jag börjat tröttna rejält på det stora formatet fuji-korten kommer i. Svårscrappat om man vill ha med fler än ett foto på sidorna så det här var mycket skojigare.

Hur som helst, redan på påskdagen satt jag här och muttrade på kvällen att jag ville pyssla, men jag hade ingen lust att sätta mig ute i ladugården själv. (det mesta av mina pysselsaker som jag använder mest var kvar där ute sen min tripp till A-L) Gubben tyckte jag skulle "ringa en vän"... men jag misstänkte starkt att folk kanske har lite annat för sig på påskafton så där och trodde inte chanserna skulle vara så goda. ;-)  Jag satte mig och klippte lite stämplar istället som akut skrek att dom ville bli monterade.

Dagen efter - på påskdagen slog jag en pling till A-L igen... och se... där fanns en liten pysselsugen Höna! ;-) Hon hade dock ingen möjlighet att ta sig ner hit så jag smörade lite med gubben och fick klartecken utan allt för stora ansträngningar så jag susade än en gång norröver med pysselpackningen laddad. Blev några sköna timmar på seneftermiddagen-kvällskvisten innan jag blinkade nitton och bröt upp för kvällen. Kvällens skörd slutade på 4 sidor och jag somnade lycklig ännu en gång. ;-) Tänk vad lite pyssel kan göra för själen!

Har inte fotat nått ännu men det kommer väl misstänker jag. Har liksom haft prio på andra saker och bara varit människa över påsk. Härligt! Vackert väder gör inte saken sämre precis.

Nu har vi påsklov här men för egen del så är det väl inte speciellt mkt mindre jobb. Det finns att göra. Ska försöka ta rätt på sånna där saker man aldrig hinner med annars i företaget så nått lov för min del blir det nog sparsamt med.

Ro-givande matta

Det blev en stund på spikmattan igår oxå innan jag skulle sova. Hade tänkt mig så där 20 minuter om jag kunde iallafall. Sagt och gjort, jag la mig på mattan och låg en kort stund.... sen började myrkrypet.... jag kände mig helstressad och jag visste knappt var jag skulle ta vägen. Läskigt. Ena armen domnade bort lite (gjorde den igår oxå i början, men det gick över) så jag tror jag lyckats träffa nån öm punkt uppe i skuldran säkert.

Nåja, jag bet ihop, andades lugnt och försökte slappna av och efter ca 5-6 minuter gick det här "stressiga" över och det började bli rätt behagligt. 30 minuter efter att jag lagt mig vaknade jag till..... fniss... hade alltså somnat på spikmattan!  Verkar som många gör det, så det är väl inte så pjåkigt avslappnande ändå verkar det! ;-DD

Lite äckligt med det här "stresskänslan" jag fick - att nästan vilja krypa ur sig själv... jag var en hårsmån från att kasta mig av mattan och bara röra på mig men jag bet ihop och så försvann det efter som sagt ca 5 minuter eller nått.... Vet inte om man ska se det som ett bevis på att man kanske behöver använda mattan ofta? :-DD  Somnade gott efteråt och har inte kännt nått "obehag" efteråt eller så. Intressant. Nu återstår det bara att lura upp gubben på mattan oxå. ;-D



Hmmm, fick just en inbjudan till att komma upp och pyssla lite hos Anna-Lena! DET lät väääääldigt lockande så jag ska strax gå in och informera gubben om vad som gäller i morgon. HEHE!! Mamman behöver åka iväg och "vila" upp sig lite (läs: pyssla järnet). Fick lite fart på pysseltarmen igen efter vår heldag i ladugården förra lördagen. Härligt!

Nån som ska till Blåkulla i morgon? ;-)
Tror jag avstår - fast lite godis skulle väl inte vara helt fel kanske. *tss*

Spik i foten...

är väl inget... här har man haft 6000 i ryggen! ;-DD

OK.... nästan....

.... och kanske inte riktigt "spikar" då....

..... men iallafall! ;-DD


Det har duggat tätt med snack om spikmattor kring mina öron den senaste tiden och jag har nyfiket läst lite mer och konstaterat att det vore *skoj* att testa. Speciellt som jag har en gubbe hemma som i princip ständigt gnäller över att han har ont i ryggen. Det skulle ju alltså kunna vara nått för oss båda... (två flugor på smällen)

Sagt och gjort, efter en lätt diskussion med gubben så väckte jag hans nyfikenhet och jag beställde en matta. I går kom den. Jag beställde
Shakti-mattan efter att ha hört flera prata positivt om den.



Båda barnen blev så klart supernyfikna och ville testa den taggiga mattan.

Och dom vågade!
Dom hade på sig en tunn tröja och 10-åringen låg 10 minuter utan problem och 4-åringen vågade hela 5 minuter! Jag är impad!!! Faaaaast.... det gav ju lite press på en annan så klart.
Om barnen låg på spikmattan med t-shirt utan att ens säga ett pip om att det gjorde ont så verkade det ju verkligen "chicken" om *jag* skulle ha en tröja på mig av feghet första gången... fniss...

Såååå.... det var bara att ta tjuren vid hornen och testa!

... och det gick bra!
Nåja, kanske inte det mjukaste skönaste jag haft under ryggen, men det ivar inte så farligt som jag trodde. Klart det var taggigt, men på nått sätt så var det inga problem att uthärda "taggarna". Lite äcklig känsla att vara "spetsad" fick jag när jag rörde mig för det kändes som taggarna fastnade lite i skinnet... ungefär som kardborreband. *fniss* Men som sagt, den perforerade känslan var falsk och jag läckte inte som ett såll när jag klev upp från mattan. Lite prickig på ryggen blev man ju så klart, men det går ju snabbt bort. 15 minuter vågade jag mig på - nästa gång (ikväll?) får det bli 20 min tror jag.  Ungarna körde var sitt pass innan dom gick och la sig ikväll oxå. Lite skoj att dom vill och vågar.

Ja men NU ÄR DET VÅR!

Tjipp vilket väder det varit igår och idag här! Värsta värmen när man är van vid vinter och snö....
Snön smälter i raketfart och vi har världens klabbigaste gård. (suck) Men det torkar snart upp så blir det hårt och bra igen.
Jag har sett tussilago idag oxå!! Fast lite fusk - det var i Gävle på väg hem från IKEA... fniss... Vi var där och köpte ny soffa (äntligen).  Såg även toffsvipor på flera åkrar. Gissa om man fick vårkänslor!!

Men den BÄSTA och riktiga ryggkryparen pågår i just detta NUUUUU.... det är den absolut härligaste vårkänslan och sommarkänslan för mig, nämligen att grannen står och spelar ko-horn!!! Det är så helt underbart vackert så det går inte att beskriva. Nästan varje kväll på den varmare sidan av året så spelar han ett par visor på kvällskvisten och kan kan inte låta bli att slänga ett öra åt det hållet eller öppna ett fönster för att höra bättre.

Nu ÄR det vår!!! ;-)