Ytterligare en lyckad dag!

Jodå, jag får nog säga att vi haft rätt bra tur idag med.

Vi startade i ottan och stod redo för Safariparken (den man kan åka bil runt i) vid 9.00. Ganska många andra hade kommit på samma brillianta idé så vi köade oss igenom parken, men kunde på nära håll se alla djur som fanns där. Dom hade rätt nyligen fått mat och befann sig nära vägar mm. Hoppas det blev en del fina kort. Det var ju bara vid varg/björn och lejonen som man absolut inte fick ha rutan nedvevad, så det gick bra att fota övriga utan att göra det genom rutan. Barnen tyckte det var spännande, det är ju många djur som aldrig någonsin har sett förut... ;-)

Strax före 10.00 parkerade vi och gick in till parken som då precis öppnade. Perfekt tajmat. Vi hoppade på linbanan som barnen tjatade om hela dagen igår och tog oss runt ett varv, tror det tog ca 30 minuter ungefär eller så. Såg egentligen inte så himla mkt av parken, men det var så klart otroooooligt spännande för barnen. Själv är jag lite mer tveksam till att befinna mig i nått gungande på högre höjder. *hm*

Nåja, när vi var tillbaka på fast mark så gick vi iväg till dom delar av parken vi inte riktigt hann med igår. Fanns en del som vi inte hann se så det var skönt att kunna gå tillbaka i lugn och ro och hinna med det + se lite andra saker en gång till. Barnen ville så klart leka i lekparkerna och fick göra det en stund så det blev lite lungare sen. När vi började bli mätta både på upplevelser och mat/glass/godis så styrde vi kosan mot utgången och då var klockan runt 15.30 ungefär. Rätt skönt att få lite mer kväll innan man skulle slå igen ögonen.

När vi åkt ifrån Kolmården så började det regna.... ;-)
OK, vi fick en liten skur över oss runt 14-tiden faktiskt, men det var inte värre än att man fick dra på sig en jacka och vi passade på att se ett par saker under tak... så det fungerade alldeles smidigt. Sen kom solen tillbaka resterande del av vår vistelse där.

Nu har vi ätit kvällsmat och har lite myskväll här i vagnen. Barnen har halft slagit ihjäl varandra ett par gånger som sig bör, och vi vuxna försöker stänga av öronen en stund. Emellanåt är allt frid och fröjd och alla är såååå sams så man funderar om det är på riktigt eller inte. ;-DDD

Jaha, och nu har mamman haft ett uppkopplat *moment* och skall ta och försjunka sig i en nyinköpt tidning och njuta av lite semesterlugn....

Idag kunde vi tajma bra!

Jösses vilken tur vi haft idag - hoppas verkligen turen håller i sig även i morgon. ;-)

Vi befinner oss på en camping strax norr om Norrköping (Sörsjöns Camping) och när vi åkte in till Kolmården i morse så droppade det lite och såg lite halvlurigt ut. Paraplyer och regnkläder följde med i packningen. När vi väl var framme vid djurparken (tog oss ca 40 min att åka dit) så fanns inget regn alls i sikte. Inte för varmt, inte för kall, något blåsigt, men det kunde vi överleva.

Vi har gått och gått och gått och gått... fniss... sett massor (kort kommer väl gissar jag).

Några droppar regn föll på oss när vi stod i kön in till delfinariet för att titta på delfinshowen, men det var allt. Kom ur parken strax efter 18 (den stänger 18) och körde tillbaka till campingen igen. När vi klev ur bilen började det droppa lite och inom kort regnade det ganska duktigt. Så vi fick äta kvällsmat till mysigt smatter på taket och nu fick jag lite abstinens efter den digitala världen så jag pluggade in burken. ;-) Konstaterade efter lite väder-surfning att det visst varit ganska bra med "väder" i södra delarna av Sverige idag... så då tackar vi och bugar att vi klarat oss hela dagen. ;-)

Håll tummar och tår för att vi klarar oss bra i morgon oxå. Fast det såg lurt ut till eftermiddagen tyvärr... så det lär nog bli regnkläder och paraplyn med i packningen även i morgon.

Inte utan min dator...

låter ju som en bra roman eller nått?

Eller kanske inte...

En obligatorisk surfning så här på första semesterdagen utanför dom egna väggarna. Najs.

Kan bara notera att SAMTLIGA i familjen är i vaket tillstånd. Den minsta försöker bara få mig att tro att hon sover, men det gör hon inte. Fast troligen kommer hon göra det inom kort - klockan är ju AP-mycket! *suck*

Så där, då kanske undertecknad skall ta och krypa under täcket oxå, börjar bli lite pömsig i ögat. ;-)

Avgasförgiftad + lite mer läckage....

Två timmar orkade vi fota, sen höll vi på att kräkas på alla avgaser.... TVI!

Åkte upp till Rättvik redan vid 15-tiden och parkerade hos en bekant till pappa - mitt i smeten. Ett under att vi tog oss dit, men via alla små bakvägar gick det hyfsat. hehe. Fikade lite där och gick sedan ner till centrum lagom till 17-tiden då dom skulle starta Crusingen. Såg när dom första bilarna rullade in på "gågatan" och stod där och fotade en stund. Var lite för skuggigt där och mkt folk så vi rörde på oss en bit. Satte oss i gräset på ett ställe, men det var heller inte så bra så vi flyttade oss en gång till. Då hamnade vi bättre till - i en brant slänt mellan riksvägen och en kyrkbåt. ;-) Bilarna som reggade sig passerade där på en gångväg så det blev perfekt! Satt nog där över en timme iallafall och fotade bilar som rullade förbi i sakta mak. Tyvärr blev det lite propp emellanåt och naturligtvis med nått avgasmonster som bolmade så man satt och andades in all skit. BLÄ!

Har sett mkt intressant i bilväg kan man säga.

Har oxå sett en hel del intressanta sätt att bryta mot alla lagar och trafikregler som man någonsin kan komma på tror jag. Begriper inte varför folk lämnar hjärnan hemma bara för att det händer nått sånt här? Och det är inte bara crusingbilarna får jag ju tillägga utan minst lika mkt "vanliga" bilar som "bara vill fram" i trafiken som gör det på dom mest underliga sätt för dom tror att det är ok eller att det går ett uns fortare. Vilket det oftast inte alls gör i slutänden. Till och med en buss försökte med nån spännande manöver på fel sida i rondellen i tron om att han skulle komma fortare fram. *gapar*

Orkar inte tanka över några kort nu i kväll för det blev på tok för sent, men det kommer väl vad det lider. Kanske jag får en liten stund över nån kväll på semestern? ;-DD Vi får se. Lär ju plocka med datorn iallafall misstänker jag.

Föresten, idag kom vi på nått jättespännande här hemma.

Vi har gjort av med lite mer än 300 kubik med vatten "mer" än vad vi normalt gör på den här gården. På ett år alltså.... Alltså - 300 kubik är JÄTTEMYCKET!!! Dubbelt så mkt som vi normalt förbrukar typ!!! Det uppdagades med att vattenmätaren skulle läsas av så det gjorde vi. Skickade ner sonen i brunnen för att läsa av siffrorna. Efter att ha börjat räkna lite och insett att det kan bara inte stämma så fick maken gå ner iallafall. Han ville undvika det eftersom han för det första är ungefär lika stor som hålet ner på tvärs och dessutom hade sträckt sig i en lårmuskel. När han väl kommit ner konstaterade han att sonen läst av helt korrekt och att vi faktiskt förbrukat denna enorma mängd vatten.... *gulp*!

Så började ett jagande och forskandes efter var det kan läcka. Vi kollade att ingen använde nått vatten i husen. Mätaren snurrade ändå. Vi stängde av en huvudkran inne i ena huset - mätaren snurrade, vi stängde av andra huset - mätaren snurrade, vi stängde av utanför båda husen - mätaren snurrade ändå!! Det går även vatten ut till ladugården, men där har det varit avstängt sedan 80-talet så inne i ladugården kan det inte läcka.

Däremot finns det alltså tre slangar över gården från brunnen fram till dom två husen + ladugården och någonstans där måste läckan sitta....  SPÄNNANDE!!!  Efter lite mer matematisk uträkning konstaterade vi att det rörde sig om ca 50 liter / timme som läckte. Rätt mkt vatten om det får hållas.... och framför allt onödigt slöseri och dyrt.

Eftersom det är sandjord (bra vid mkt regn mm) så syns inte en läcka "uppåt" på samma vis när vattnet kan rinna undan nedåt. Hade det varit lerjord hade det säkert visat sig uppåt och blivit blötare och sankare på det stället... nu syns inget alls på gården.

Sooooo, gissa vad vi ska ägna oss åt efter semestern??? ;-DDD

Och JIPPIIIIII, idag har fläkten i badrummet surrat 3 veckor och äntligen kan vi stänga av den. Sista natten nu - vi stänger av den när vi sticker iväg tänkte vi. Sen får vi hoppas dom där hantverkarna kan komma nån gång och börja återställa allt.... ska ju bli spännande att se hur fort det kan gå. Nån som vill avlägga en kvalificerad gissning på när ni kan få se ett komplett "kossebadrum" på bild här i bloggen? ;-D

Jag svimmar!


Skulle kunna bli en fin dag

Tittar man på radarbilderna över Sverige så har lågtrycket med regnmoln nästan passerat här nu och tittar man ut så ser man att det börjar bli glesare mellan molnen och man kan nästan ana lite blått mellan tussarna. TOPPEN! Det bådar gott inför en eftermiddag med kameran i högsta hugg. :-)

Satt och tankade in bil och lastbilsbilder från kameran halva kvällen igår. Tog sin lilla tid. Föregående inlägg (rulla ner) ger ett litet smakprov och resten finns alltså på mitt flickr. (mååååånga bilder!)

Fotade i princip alla som kom förbi när vi befann oss där, även om det inte var favoritbilar eller dom snyggaste. Alla har sin charm på sitt vis, men framför allt har jag tagit det som en utmaning att få fota mycket och förhoppningsvis dra några erfarenheter av det jag gör.

Upptäckte dock en ganska "kul grej" via andra medlemmar i Rättviks fotoklubb - att det är vanligt att fotografer fotar andra fotografer. ;-)  Vid ett sånt här tillfälle finns det ju GOTT om andra fotografer så jag lekte lite papparazzi igår och fick några på pränt. Kunde ha fotat många fler, men jag skippade dom med pocketkamera och mobilkamera etc, tyckte det var roligast att fota dom som hade lite större kameror på släptåg.

RISKEN med detta är ju förståss att man själv råkar bli fotad... men jag antar att det är smällar man får ta. ;-)

Efter ett par intensiva dagar med bilfotande så kommer det bli en omgång vilda djur. Vi siktar på en semestertripp med djurparksbesök nämligen. :-) Antar att vi får se ett och annat och det lär väl bli några bilder med i bagaget hem.

PÅ KATTFRONTEN:
Torsten är fortfarande livrädd för Zeke och gömmer sig så fort han kommer i närheten. Zeke är ju ingen smart kille precis, då han både klampar och jamar när han kommer så Torsten blir ganska förvarnad och kan sticka in under en fåtölj eller liknande. ;-)  I övrigt verkar Zeke nöjd med tillvaron och springer ut och in ganska hemtamt numera. I förrgår var han ute precis hela dagen - ända  till långt in på kvällen, så länge att jag nästan började undra om han promenerat iväg - precis då dyker han upp utanför och vill komma in. Vi ser från köket när kattorna kommer och sätter sig utanför dörren och det är väldigt smidigt.
Torsten törs iallafall komma in och äta mm och gå in för kvällen så han är iallafall inte ivägskrämd från huset. Det känns som man kan ha lite förhoppningar att killarna kan bli sams vad det lider.

Över till lite frukost och morgontidning.

Bilar Bilar (Last)Bilar....

Har fotat en hel del både igår och idag. Skoj.

Igår packade vi lite picknick och åkte upp till stumsnäs utanför Rättvik och satte oss på en liten sidoväg och inväntade det tunga arteleriet... ;-)

Det var Commersial Run - dvs ett "race" för lastbilar, bussar och andra bruksbilar - dock äldre med minst 30 år på  nacken. En del kändes ruggigt "nya" så man är väl kanske lite gammal... fniss...MASSOR av fler bilder i
mitt flickr-galleri!

Vi passade även på att kolla den här "skönheten"  (ehhr??) innan vi stack ner till Stumsnäs.


Futurline #8 - den enda som finns utanför USA. Skall renoveras till toppskick så småningom...
Den är ENORMT stor.... (och enormt rostig.... ehrr...)

Idag måndag gjorde vi lite ny picknick och åkte upp till parkeringen vid kyrkan i Leksand. Vi hade goda misstankar om att det skulle vara nån form av "kontroll" där för dagens "race" = Rally Continental. Öppet för alla Europeiska, Australienska och Asiatiska bilar (har jag för mig att det var). Och visst hade vi rätt. Vi kom precis lagom när bilarna började strömma dit och kunde sätta oss i bakluckan och fota och gotta oss. :-)


En modell som är ganska välbekant.... ;-)  Fint skick oxå.... gör inte saken sämre tycker jag personligen.


Nått annat... är det Merseders kanske som har det där märket... öhhh, jag är bättre på fotografi än bilmärken som sagt. ;-)
Fler bilder finns i mitt flickr-galleri  för den som är mer nyfiken.... baaaara bilar mm just nu.

Håll tummarna för bra väder i morgon, då siktar jag och Anna-Lena på att knö oss in i Rättviks centrum för en eftermiddag vigd åt bilfotografering. Själv var jag in och köpte på mig ett 8 Gb minne till kameran... ;-)  OK då, inte enbart för bilar utan inför semestern oxå så klart. Ville ha ett större så jag känner att jag klarar mig typ.... (och det gör jag nog nu... det fick plats lite över 2000 bilder på det. Host-host!

Vilket finbesök jag hade igår!

Jajjemen, goaste Chruss med gubbe dök upp här på över-dagen-visit minsann.

Så skoj att träffas igen, det var ett tag sedan sist. Vi fick några timmar att bladdra ihop och det var trevligt. Vi lunchade lite på Insjöns Pizzeria (så klart) och nån timme senare tog vi oss ner till Caféet här nere vid ån. Vi hade underbar tur med vädret så vi kunde njuta av både lite sol och värme (utan att överdriva, men det var så där lagom).


Få se nu, äppelkaka med vaniljsås och lite kaffe... ser gott ut! ;-) (förutom kaffet då...haha)


Även här skådar vi en fotografiska... ;-)


Ett litet fikamonster.... ;-)  Det blev Chokladkaka idag istället för kaka. Egentligen ville hon ha glass, men dom sorter som är favoriter var tyvärr slutsålda.


Och här är undertecknads fika... äppelkaka med vaniljsås även här och så ett glas hemgjord rabarber/citronsaft. Mums.


Taget på ett fat med blommor som stod på bordet där vi fikade.

När vi fikat klart hoppade vi över till hästhagen för att titta på bäääääbis. Eller bäbis och bäbis, han är ju nästan 2 månader nu stora killen. ;-)


Vi hade sån tur att hästarna hade lust att komma till oss när vi klev in i hagen. (eftersom jag känner hästarna och ägaren är det OK för mig att kliva in i hagen - det är INTE OK att kliva in i andras hästhagar!!)
Detta är Kedla och Isac (Kedla är inte mamma till Isac)


Goaste killen Isac från Rälta. Vi är lite osäkra på vad hans färg heter ännu, kanske blir han musblack men mer troligt vitblack.Efter att ha hälsat på oss en stund drar dom iväg... i full kareta. Isac och Kedla. ;-)Längst där ute står Isacs mamma och äter i lugn och ro. :-) Hon vet att hon har bra barnvakter.


Och här är Ronja. Hon är Kedlas föl från förra året.

Och så var vårt lilla hästsafari över för den här gången.
Chruss och jag botaniserade i Ladugården en sista gång innan dom gav sig av för hemfärd på eftermiddagen.

Det var så skoj att få besök av er vännen!! *kram*

Idag (lördag) blev det tyvärr inget fotande av nått Classic Lady på CCW. :-(  Vädret var inte det mest inbjudande precis och även om vi haft mycket uppehåll och bara lätta skurar här nere hos mig så hörde jag att det varit rena pissvädret uppe i Rättvik stundvis. Urk! Bättre lycka i morgon får man hoppas. Finns det lite solchans och blir uppehåll så packar vi en liten picknick och drar upp till Stumsnäs och sätter oss där och kollar på lite bilar. Gissar att dom börjar trilla förbi där runt lunchtid eller så kanske...  Håll tummarna HÅRT för bra väder!

Fotograf eller inte fotograf...?

Kul frågeställning eftersom den faktiskt ändå gav lite intressanta svar!

Jag lyfter fram Görans svar här bland kommentarerna (Göran är f.ö. ordförande i
Rättviks fotoklubb där jag är med)


Göran E  (citronit@gmail.com) om En dröm, en tanke...:

Så här fick jag reda på av marknadsföringsläraren på gymnasiet när jag skulle starta min firma.
Du kan inte bara skriva fotograf på din logga för jag är också en fotograf om jag går ner på fotoaffären och köper mig en engångskamera och går ut och tar ett foto. Då är jag en fotograf, sade han.
Så med andra ord är alla som fotografera en fotograf. Men om du ska kalla dig professionell fotograf då kanske det blir något annat.
Och då kommer nästa fråga, när är jag professionell? Ja det är så enkelt som att när du får betalt för en bild eller de jobb du gör så är du professionell.


*************************************


Tycker det var ganska vettiga argument. Samtidigt gillar jag svaret jag fick av en annan medlem ur Rättviks fotoklubb som varit in här på bloggen och läst och svarade mig på deras forum.
Jag citerar:
på den frågan är mitt svar, är det Du som tagit bilden är det Du som är fotografen , och då kan Du ju kalla dig fotograf... :idea:  /Fotograf Lage alias Make.

*************************************

Det svaret gillade jag skarpt. Det är ju sanning till 100% så klart och bekräftar ju egentligen bara det Görans skrev om att gå in i en fotoaffär och köpa sig vilken kamera som helst. Klart man är fotograf om man fotograferar och är den som tagit bilden.  Kruxet är ju som sagt bara hur man "skyltar" med det - vilka avsikterna är.... är det för att markera att man är proffisionell eller inte? Tål att tänkas vidare på.


Bryt ihop - kom igen

Två katter...

Två chanser att bli orolig.

GAAAHHHH

Har varit ute och letat efter *andra* katten (Torsten) nu i ösregnet och mörkret. Smidigt.

Tja, är det inte den ena så är det den andra.... eller båda.....
Är det inte finurligt så säg.....

jäsp!

Gud vilken bra tajming......

När jag ääääntligen börjar få lite lugn och ro omkring mig efter en sanslöst späckad eftermiddag/kväll så hittar vi inte katten.

GAAAAAHHHHHHHH jag smäller av.

Det hade ju inte varit några större problem egentligen - OM det nu inte var för att dörren har stått öppen hela dagen osv osv och så nu även på kvällen. Med andra ord finns det en potentiell chans att kattskräpet befinner sig UTE!

Gör ju inget i och för sig, katter ska få vara ute anser jag.

Men nu är klockan "kväll".
Det börjar bli mörkt
Det ÖSREGNAR.
Katten är kolsvart.
Katten har varit ute ca 5 minuter MAX i taget sedan vi släppte ut den i söndags eller vad det var för första gången, jag har ingen aning om hur mycket han har hunnit orientera sig på gården ens. Jag vet knappt om att han varit längre bort än typ 5 meter från dörren.

Vi har letat typ 5 gånger genom hela huset.
Ganska lätt - vi har inte speciellt mkt skrymslen och vrår ....

och DÄR ringde telefonen....

tjöt tjöt tjöt....

och DÄR kom det in en pissblöt svart katt.

THANK YOU! ;-)

Jösses, det här är ju värre än att tappa bort ungar... fniss...

Drömmar är BRA!

Inte dom där på natten (jo, dom kan oxå vara bra men nu handlar det inte om dom).

Det handlar om dag-drömmar... eller spånerier, önskemål, hägringar, mål - kalla det vad du vill. ;-)

Alltså, det här med att jobba känns inbland totalt onödigt när man har sååååå mycket man skulle vilja prova på att förlusta sig med. Jösses alltså. Tänk om alla jobbade med det dom verkligen tyckte var ROLIGT! Jo, jo, många gör ju det (jag t.ex.) men det finns ju så MÅNGA saker man skulle vilja göra emellanåt.

Just nu har mina framtidsdrömmar följande karaktär:

Renovera höskullen (ovanför lagret) och ha sängplatser + pysselplatser där uppe.
Renovera HELA ladan och få mer butiksyta och avskiljd kontorslokal.

Sen har tanken tillkommit till och från att utöka med helgkurser, kanske inkluderat fotografi mm (förutsatt att man har så mkt kunskap att man kan lära ut något... fniss...) Försöker övertala gubben att bli duktig och hålla fotokurser men han tänder inte så värst på den idén.... tss...

Och nyligen (typ igår kväll...ehr)  började jag och Maria leka med tanken att avsätta ett hörn och göra ett separat rum för keramiktillverkning. fniss... tänk att skaffa en ugn, en eller två drejskivor och kunna förlusta sig även med den hobbyn. HAHA... man är totalt hopplös emellanåt men en inressant tanke faktiskt. Kan ju bli värsta hobbycentrat här ute i Rälta med lite tur... om si så där 10-20 år eller nått... vem vet? ;-DDD

Och varför inte kombinera med ett litet gårdscafé när vi ändå håller på... (det sågspånet trillade fram nu under skrivande stund)

Det här är det bästa jag vet - sitta och spåna och dagdrömma och fantisera så det nästan osar brännt. Man vet att inte ens hälften kommer bli aktuellt.... inte ens 75%....  med lite jäklar anamma och god tur kanske 10% av alla påhittiga saker når så långt som till produktion och det är faktiskt inte så dumt det heller.

Tänk - om jag spånar på 100 saker och får gjort 10 - inte illa va?
Den som har 10 saker på sin lista får kanske gjort 1. Det är heller inte dumt - allt räknas ju. ;-) Själen mår bra av att göra roliga saker och jag tror hjärnan mår minst lika bra av att hitta på allt. ;-) Iallafall gör min det.

Nu ska jag skona er ett tag och dicka en kopp te.

Föresten - någon som planerar att åka och fota bilar under CCW som börjar på lördag?
Det ska jag iallafall göra. Classic Lady på lördagen - jag åker troligen till Laknäs eller gammelgården i Leksand.  På söndagen funderar vi på att åka till Stumsnäs och sätta oss då Comersial Run passerar där.  På måndagen är det Rally Continental som passerar Laknäs och Leksand igen och det är oxå intressant. Och sen Crusingen på tisdag kväll då kanske... fast då ska jag egentligen ha öppet i lagret, men det kan säkert nån annan fixa... hehe. Har bestämt mig att jag SKA fota så mycket jag bara kan under CCW. Se det som roliga utflykter och bra övning och en chans att se hur mycket läckra bilar som helst. ;-)


En dröm, en tanke...

Vad krävs egentligen för att man ska kunna kalla sig "Fotograf"?
Att man får betalt för sina bilder, eller att man helt enkelt bara bestämmer sig för att vara Fotograf helt enkelt?

Frågan hänger i luften och snurrar i mitt huvud.
En liten hägring finns om att kunna jobba mer med att fotografera. Inte på heltid eller så, och inte som nån slags reporter, utan bara precis när man vill. ;-)

Fast då kanske man är "hobby-fotograf" eller amatörfotograf?
Alltså, vari ligger egentligen skillnaderna?

Finns ju folk som tar tusen och åter tusen gånger finare foton än vad jag gör, men det är ju vad *jag* tycker. Det där sitter i betraktarens öga sägs det. Jag tycker inte att jag är nån dålig fotograf om man skall uttrycka det så, men det finns nog en uppsjö med kunskap att ta till sig... fast gör det inte det inom allt egentligen? Man slutar aldrig lära sig (hoppas jag).

Vilket svammel, tänkte bara skriva några korta rader om det här egentligen men så broderade det ut sig själv. HAHA, så det kan bli.

Ytterligare en tanke har slagit mig.
Vem som helst kan ju ta ett foto.
Frågan är om det är *efterbehandligen* som skiljer bilderna åt?
Många gånger kan dom mest tilltalade bilderna vara oerhört proffsigt redigerade i datorn och det är egentligen "det" som sticker ut i mängden.

Handlar det om hur proffsig man är bakom datorn helt plötsligt?

Slänger hej vilt ur mig frågor... kräver inga svar, jag sitter och knackar sågspån bara... det är skoj. ;-)  Oftast mer skoj om man har nån att diskutera med, men detta får duga. Kanske sitter nån där ute som är sugen på att spåna tillbaka - vad vet jag?

Finns det nån regel eller lag på när man får kalla sig Fotograf.
Eller en o-skriven regel kanske? (ni vet - sån där regel som inte syns, men alla vet att det ska vara så....)

Nåja, jag fortsätter min dröm om att en dag kunna ägna mer tid åt att fotografera mer "proffsigt". ;-)

Lerinpackning


Det var Maria (som jag har hästen hos) som hittade annonsen från Ulrika Ström i Guideboken (Konst, Hantverk, Form, Café) 2009 av en slump när hon satt hos mig i ladugården för nån vecka sedan. Maria hade tidigare pratat om att hon ville gå på nån mer keramikkurs nu i sommar när hon var ledig.

Ja, och så bara ramlade den upp - annonsen alltså - och Maria ringde och hörde efter.  595:- för 3 timmar och vi behövde vara 4-6 personer. Nemas problemas sa vi och skakade ihop ett gäng. ;-)

Igår var vi alltså upp till Rättvik där Ulrika Ström håller till uppe i Lerdal, 5 personer med blandade erfarenheter av det här med Keramik. Jag verkade ha minst erfarenhet av det... haha, har aldrig pysslat med det (ok - ljug - vi höll nog på nått på högstadiet med keramik om jag inte minns fel...)  så det skulle bli oerhört spännande.

  Ulrika Ström - Keramiker som höll i kursen.
(ursäkta dåligt foto, men det var på slutet och ljuset var inte det bästa den här bilden var ändå mycket roligare och mer levande än den platta kalla bild jag tog med blixt....)

När vi kom dit visade hon oss runt och pratade kort om dom olika sorters lera och keramik som fanns och vad hon själv gjorde för något. Sen fick vi börja med ett "kavlat" alster. Kändes enkelt, men i slutänden visade det sig vara ganska svårt ändå tycker jag, eftersom det skulle sättas ihop ordentligt oxå... lite pilligt eftersom det måste vara noggrannt gjort för att inte gå upp i bränningen! (är lite osäker på ett av mina alster här... hmm...)

Detta blev min första kavling:

Här ligger det och torkar lite för att få mer styrsel när det skall sättas ihop. Ni förstår dilemmat va? Gäller ju att få botten och kanterna ihopsatta ordentligt. Vet inte om jag lyckades få till botten bra på den här. Kanten satte jag ihop först, men rev upp en gång och satte ihop igen lite bättre så den blev nog hyfsad till slut. (bild på färdigt alster kommer längre ner)

Sen visade Ulrika oss hur man skulle dreja.
Pja, såg ju ut att vara lätt som en dans när hon gjorde det förståss... haha... många års vana i dom fingrarna kan jag säga!! Hon visade oss några enkla steg och lite trix för att komma ihåg proceduren och så hjälpte hon oss så klart medans vi höll på.

Hon hade två drejplatser så jag och Helena tog tjuren vid hornen och började. ;-)

Oj, jösses vad skoj det var!!!
Men rackarns vad man fick vara bestämd innan den där jäkla lerklumpen centrerade sig på skivan. Shit alltså. Fick ta i allt vad man kunde för att hålla emot, men bara den kom i rätt läge så blev det en annan melodi. ;-)

Har inga kort när vi drejade - det glömde jag, men här är iallafall min färdiga skål. Blev MYCKET nöjd över att ha fått ihop något på första försöket. ;-DD

Ser nu att det är nått hack på utsidan men det är nog från naglarna tror jag.
*note to self* det är lättare att dreja med korta naglar!
Jag som ALDRIG brukar ha några naglar annars lyckades så klart ha hyfsat rejäla naglar för en gångs skull - gjorde inte saken lättare, men det gick ju så klart, fast det hade gått lättare UTAN naglar, eller med betydligt kortare naglar! ;-D

Efter drejningen gick jag tillbaka och gjorde lite mer kavlade alster.
Det blev en skål. Den gjorde jag genom att lägga lera över en glasskål som jag fick låna av Sanna. Dom som varit med förr hade så klart varit smarta och tagit med sig ett par skålar att arbeta över/i.

Här ligger den på tork lite, för att leran skall bli lite stabilare och man ska kunna vända på det. Nu ligger den över en upp och nervänd glasskål. Mönstret är tryckt med en snäcka och ett grässtrå. Ganska enkelt.


Här har jag tagit ur skålen och vänt på den. Får se om den håller formen hyfsat. Den vek ut sig
något mer när jag fått bort glasskålen, men det satt fast lite oxå så jag fick böja ut kanterna något och sen böjde jag aldrig in dom igen kom jag på. Men det gör inte så mycket - den lämpar sig utmärkt som skål ändå. ;-)

Eftersom det fanns tid kvar så gav jag mig in på ett fjärde alster. Det ingick tre alster i kursen och så fick man betala extra för alster utöver det.

Denna bidde det.
Vet inte riktigt om det blev en vas, en pennkopp eller vad det blev, men nått ihåligt blev det iallafall. ;-DD  Mönstret är kavlat med ett sånt där nät (typ fruktnät) runt kaveln. La en liten orm i skarven för att dölja där man satt ihop "vasen". Tyvärr är det denna jag är lite osäker på om den kommer hålla ihop eller inte. Vi får hålla tummarna. Spricker den så får det väl bli ett pennställ.

Och så satte jag ihop min första grej - vet inte riktigt vad det ska föreställa heller, det var en "mugg" från början som jag använde som mall.... men jag skippade ju örat, och sen blev det rätt rak i formen...

Lite svajig men det är väl charmen med det hela när man är nybörjare. ;-)
Runt kanten kavlade jag in en spets från Prima (längst upp) och sen är det några slags ormbunksblad som mönster. Tyvärr förstör man mönstret lite när man tummar ihop allt, och jag orkade inte bättra på det utan det får vara charmen att se avtrycken från mina fingrar oxå. ;-) (om dom ny syns under glasyren)

Och så lite bilder på dom andras alster och jobb....

  
Flitens lampa lyser...

  
Alla alster uppställda på bordet när vi var färdiga.

  
Carros groda och Sanna in action.

Och på slutet när vi skulle beundra våra färdiga alster så sprack himlen upp från sitt eviga regnande och vi kunde skåda solnedgången...

Inget välplanerat foto precis - jag slängde upp kameran och fotade precis innan solen trillade ner bakom kanten.... ;-)

Vi blev kvar lite längre än planerat och så tog det ju lite tid att diska av allt vi använt oxå. Men vi var alla mycket nöjda och glada och nu får vi vänta ca 4 veckor innan vi kan hämta våra färdiga saker. Allt skall glaseras och brännas och hon måste fylla en ugn innan hon bränner.

Vilken färg jag valde på glasyren?
Nån som kan gissa??? Jag har samma på alla mina alster.
Vi fick välja mellan Blått, Vitt eller Grööööönt. ;-)

Vi skulle egentligen komma överens om bara EN färg, och det hade varit ganska lätt eftersom tre av oss sa Grönt på en gång, men sen var det ett par som hellre ville ha några alster i Vitt, så då gick det bra att vi delade lite. Men jag ville ha alla mina saker i grönt (finns väl ingen annan färg eller??) så för mig var valet väldigt enkelt. hihi.

Ulrika har försäljning av sina alster hemma på gården + nere i Rättvik på en butik som heter Handslaget.

Jepp, då var man en erfarenhet rikare, och det är absolut något jag skulle kunna göra igen!

I morgon...

kommer rapport från keramikkursen. Har precis kommit hem och satt mig ner. ;-)
Bidde lite längre tid än planerat men jösses vad skoj vi har haft.

Och jag kom ihåg att fotografera oxå!

Natti natt.

Catfight!

Nix, inget sexigt, inget med flickor alls....

utan med fyrbenta (små) KATT-pojkar! ;-DD

Vaknade typ 05.30 i morse av att katterna hade sprinterlöp med catfight i huset ett par vändor. Det blir en bit när man springer uppifrån vårat sovrum (längst in) och ner genom trappen och längst bort i andra änden av huset nere... och så tillbaka. Det frästes och morrades och skreks... typ två vändor och sen blev det lugnt. Ingen aning om vad pojkarna trodde dom hade för sig men det var väl nån uppgörelse antar jag. Måste ju liksom gås igenom för att få ordning på torpet. Sa åt gubben att ingen katt fick gå utanför dörren när han gick upp förrän dom var kollade att dom var ok! (gällde väl mest Torsten då som är den som vill gå ut direkt)

Dom var ok - märktes inget på dom alls. (phew) Man fantiserar ju om nått halvblodigt när man hör hur det låter och vet vilka redskap dom har på tassarna....

Tog några kort på dom precis nyligen och lyckades få med båda på samma bild! Sensation!


Jag sätter mig här så länge så jag inte syns....


Hmm, var tog den där Torsten vägen? (ignorera att halva badrummet befinner sig i köket... *suck*)


AH! Där var du ju! (och naturligtvis skall det vara barn mitt i smeten... det kom en arm från ingenstans PRECIS i rätt ögonblick... typ.... )

Sen gick Torsten....

Om jag smiter iväg under bordet så ser nog inte Zeke mig.... (?)

Och så gick Zeke iväg upp och la sig....
Och Torsten....Han la sig på hallmattan och kråmade sig och såg rätt nöjd ut - trots att det var han som fegade ur först. ;-DD Sen gick han ut.

Zeke lät vi gå ut i går eftermiddag föresten!
Vi öppnade bakdörren vid altanen och hade den öppen ett tag eftersom det var hyfsad värme för en gång skull. Ville kunna ha dörren öppen så han kunde springa lite ut och in som han ville - ifall han blev rädd för något. (smart tänkt visade det sig) Zeke började sin utomhuskarriär hos oss med att smyga ut och utforska hela altanen med omgivning. Vågade sig ut på gräsmattan försiktigt försiktigt. Sen blev han rädd för något och kom som ett snöre in i köket igen. ;-)  Uppdraget slutfört! PHU - det gick som jag trodde... han skulle ta det bitvis och kolla läget förhoppningsivs. Alternativet hade ju varit att han dragit järnet och aldrig kommit tillbaka, men jag hade en förhoppning om att han skulle vara smartare än så.  Han är inte jättetarv på att gå ut så där men otroligt nyfiken. Stod i dörröppningen och kollade vad som hände där utanför när jag släppte ut Torsten på framsidan = ny vy för Zeke.

Idag regnar det igen. Inte våldsamt, men lagom för att man ska bli blöt till slut och lagom för att det ska vara kallare än behagligt ute. blä!

Måste visa föresten vad vi fick smaka hemma hos pappsen i söndags.
Sånna här:

Lam Yay heter dom tydligen. Det är en thailändsk frukt.
Pappas sambos son hade med sig lite när han kom från Thailand i söndags.
Så här finns att läsa om frukten om man söker på internet:

*** Longan (Lam Yai)

Longan är en liten frukt frukt med brunt skal. Skalet är brunfärgat och den är ca 2-3 cm i diameter. Fruktköttet är vitt med en frisk smak som påminner om Lychee, Longan brukar ätas färsk, bara skala först.***

Så här ser dom ut inuti:

Väldigt söt -sötare än en söt vindruva, så det gick bara att äta några stycken. Fastare "kött" än en vindruva oxå och lite speciell koncistens - lite mer gummi-aktig än en vindruva. Växer tydligen på stora träd om vi fattade rätt. ;-)

Tyckte det såg ut som små potatisar när jag såg dom först. fniss....

Ikväll bär det av på keramikkurs då. Ska som sagt försöka fota något och rapport kommer om hur kursen var. Ska bli väldigt spännande. ;-)


Segt...

Regn igår och hur segt som helst.

Lika idag.

Bidde ingen ridtur i går kväll och ingen i morse heller. Regn regn regn.

Normalt drar man väl bara på sig regnstället och häver sig ut, men igår fanns inte orken eller lusten och idag regnade det lite väl häftigt på morgonsidan för att det ens skulle vara i närheten av behagligt. Så vi passade då med.


Får göra ett nytt försök i kväll istället. Verkar som det kan bli uppehåll innan fronten vänder i morgon och går ner igen och ger oss lite nytt regn. (jippi - not)


Idag har jag faktiskt hunnit pyssla lite. Blev ett par halvsnabba superenkla sidor mest för att få bort några kort som jag ville scrappa men legat länge... Sånna där halvtrista kort som inte ger nån direkt superinspiration. Skönt att ha dom gjorda iallafall så man kan börja på ny kula med nya roliga kort sen. Rensade ur lite i fotohögen oxå. Sånt som delvis redan är scrappat med andra bilder och så har man sparat ett par extra bilder "i-fall-att" man vill göra nått mer. Det orkar man oftast inte. (läs: JAG orkar oftast inte det) Annars blir det att jag scrappar samma sak flera gånger... det händer däremot titt som tätt när jag har snygga/roliga/söta foton. ;-DD


Ja, ja... ska skaffa lite mer katt-foton oxå... det kommer det kommer...

Vill nog ha lite mer ljus bara. Just nu är det ju mörkt som en bunker inne eftersom det är mulet ute, skapligt trist att fota i. Och blixtbilder är såååå tråkiga.


Vet ni vad jag ska göra i morgon???

Gå på Keramik-kurs!

Jepp!

Hon jag har hästen hos har övertalat mig att åka med och testa. Hon har varit iväg förut och gjort keramik på lite olika sätt och var sugen på att komma iväg igen och göra nått nu när hon har lite tid och inte jobbar. Så då hänger jag väl på då. Kan vara kul att göra något nytt. Inte för att jag precis tänker börja med nått nytt, utan mest för att testa och få inspiration av något annat. Man skulle få dreja, kavla och .... vad var nu det tredje momentet? Minns inte faktiskt..... Nåja, det märks. 3 timmar var kursen iallafall och vi ska dit i morgon kväll - upp till Rättvik. Har planer på att göra nån fin skål eller så, och en egen mugg vore döhäftigt, men det är säkert ap-svårt. (?) Kan ju ha det i tanken iallafall om det visar sig möjligt att testa. ;-)  Ska *försöka* ta med kameran och se om jag kan fota oss på kurse - om jag lyckas komma ihåg och ha tid att göra det. (och inte är allt för klabbig om händerna... hehe)


Visst ja - lite katt oxå.
Inget nytt på den fronten egentligen.
Torsten är fortfarande lite rädd och fräser om Zeke är allt för närgången. Han har en tendens att bli det när han kommer framklampandes i sin nyfikenhet eftersom han inte verkar det minsta rädd själv. Antingen är han otroligt självsäker eller obotligt dum och inte begriper att vara reserverad inför nya bekantskaper. HAHA!
Just nu ligger Zeke uppe och sover igen, det är väl det man kan pyssla med så här på dagarna när inget annat händer... nåväl, det blir strax ändring på det när han får gå ut hoppas jag. Då får kattorna vara inne på nätterna och sova istället.


No pyssel....

Tyvärr inget pyssel alls idag, fast vädret var hur mkt pysselväder som helst.

REGN
REGN
REGN

bidde lite annat istället... fast egentligen ingenting. Mysko det där.

Hade iallafall en skön förmiddag - gick och la mig igen en stund med en scraptidning som sällskap. Inte helt fel det heller liksom. ;-) Skönt att KUNNA göra det bara... och inte känna sig stressad över att man inte hinner nått annat.

Nåja, det lär bli fler regniga dagar.
Jag har iallafall fixat lite BUP på datorn och foton + sitter i detta nu och laddar upp ett gäng för framkallning. Då finns lite nytt spännande sen att pyssla med.

Zeke har gosat ihjäl sig med oss tror jag, maken till katt har jag aldrig varit med om alltså. Torsten glömmer av sig ibland och dom hamnar rätt nära varandra och ingen dör nämnvärt av det. ;-) Just nu ligger Torsten här bredvid mig i köksfönstret och Zeke har nog gått upp och med all säkerhet ligger han i vår säng. ;-) Maken är mindre förtjust eftersom han påstår att han kommer vakna som en svartluddig varelse om detta skall fortsätta. Måste vara nått magiskt med hans säng - Torsten ligger hellre där än i min säng oxå.... fniss. (och NEJ vi har inga currylinjer eller kors i sängen - det är kollat redan, så det är nått annat som drar, ELLER så är dom helt enkelt så uppfostrade att dom låter bli att ligga i *min* säng.)

Ska se om jag kan fota kattorna mer i morgon.

Efterlängtade sovmorgon

inget släppa ut hästar

inget iväg och rida

inga måsten

bara en härlig sovmorgon preciiiiiis hur länge jag vill.

.... och DET funkade ju bra! *suck* Godmorgon med er! ;-DD

Idag förväntas regn (undra om det börjat oxå så smått kanske...) så det kanske blir en lämplig pysseldag? Vi får se vad familjen säger.

På kattfronten...

wow - imponerande.
Zeke och Torsten hälsar på varandra!
Fast mer än så är det inte. Torsten är fortfarande ett riktigt fegsnöre.

Huggormen fräser lika mkt som förut och Zeke bryr sig ungefär lika mycket som förut = nada. ;-)

Zeke har nog tyvärr astråkigt... han har legat och sovit hela dagarna här eftersom Torsten och Cissi är ute mest hela dagarna så har han ju inte speciellt mkt sällskap heller. Tycker synd om honom. Men vi får uthärda några dagar till så får vi försöka släppa ut honom sen. Hoppas verkligen att det funkar, men jag tror det. Han verkar rätt nöjd ändå med sitt nya hem. (eller ja, vad vet man egentligen?) Det märks att han är van att komma och gå lite som han vill och bestämma själv typ. Även om han söker sällskap otroligt mkt och vill vara med och bli klappad osv.

Sjukt kelig katt. ;-)

lite foton...

satte mig och tankade över några foton från kameran.

Hittade lite molnstudier... moln kan vara rätt vackra när man börjar titta på dom - iallafall sånna där ulliga bulliga saker. ;-)
Både igår och idag var vi nere vid ån och badade. Där ligger oxå caféet så idag passade vi på att köpa oss en glass innan vi gick hem. Mums.


Eller om vi ska vara helt sanningsenliga så var det väl så att Frida badade och jag höll mig på land och hade hand om kameran. Det var alldeles för kallt för min smak. (min smak är typ badkar och 37 grader)


Måste bara visa den mysiga skylten till caféet! Tycker den är så läcker.


Frida med sin glass... favoriten i år är visst Rullo - isglass. (tyvärr smälter den fortare än barnen hinner äta - inte så bra eftersom det blir vääääldigt sulligt!)

Visst ja, hade ju ngr kort från förmiddagen oxå när gubben och ungarna plockade ved. Det skulle köras undan från vedraden och stoppas in i vedboden för att vi ska kunna på med ny ved ute i raderna. (så det får torka)

Iallafall dom här två var rätt nöjda över att slippa gå en bit.... fniss...
Fast det var ett evigt pustandes och stånkandes över hur tröttsamt allt var. Stackars barn som får ut och röra sig lite istället för att sitta inne vid TVn eller Datorn hela dagen. Vi är nog världens elakaste föräldrar tror jag.


Hela gänget "in action"....
Lillasyster fick ha uppsikt över gänget och såg sedan till att hoppa in i traktorn när det skulle köras.


Och så var det då kattfronten.
Här är Torsten ute på gården och vilar sig i skuggan. Det blir varmt även för en liten katt ibland. ;-)


Zeke på upptäcksfärd. Måste finnas hur mkt spännande som helst i ett nytt hus att upptäcka. Jösses vad han kommer ha fullt upp nu när han äntligen vågat sig fram från Daniels rum. Maken till nyfiken katt får man nog leta efter.


Zeke i fönstret...

Snacka om att det märkas att han är lite äldre och van vid det mesta. Ganska säker på sig själv och inte rädd för speciellt mycket. När Cissi kom in idag så smög hon sig på honom när han låg i vårt sovrumsfönster. Han såg henne men rörde inte en min. Hon kom fram till fönstret, väste som en huggorm och vågade sträcka sig upp på bakbenen och viftade lite med en framtass nästan upp till Zekes svans. Värsta arga damen.  Zeke däremot låg lungt kvar och tittade på henne och funderade nog om hon var riktigt klok eller inte. Mycket komiskt. ;-DD  Han verkar ju inte vara typen som startar ett bråk iallafall - det märker man.

Det gäller bara att:
1) få Torsten lite modigare och inse att Zeke inte kommer äta upp honom.
2) få huggormen Cissi att smälta lite och begripa att han inte tänker äta upp henne heller och att hon tjänar på att vara lite snäll kanske.... hehe.

Så, det går ju framåt det här tycker jag nog.

Bilder på katterna samtidigt lär nog komma oxå, fast jag tror det dröjer liiiiite till. ;-)

Favoritdagen! :-)

Jepp - FREDAG!!!

Solen skiner

Det lovas bli fint väder = varmt - inte helt fel.

Gubben är ledig idag. (trevligt, eftersom han jobbat hela veckan och man knappt sett röken av honom)

Katterna törs sitta typ 50 cm ifrån varandra....

Fast Torsten är rädd som en liten skit, det är han som morrar och fräser. Inte så jättemycket, men han markerar tydligt att han inte är överförtjust i den här nya saken som har flyttat in.... fniss... Stackarn!

Igår när Zeke spatserade runt i huset och Torsten kommit in för kvällen fick Zeke syn på Torsten och satte efter i hopp om att få hälsa....  Torsten blev vettskrämd och for iväg som en raket och gömde sig under en säng uppe.... det var nog det läskigaste han varit med om! ;-DD Zeke knallade glad i hågen efter men möttes av ett intensivt fräsande. Hm.

Nåja, det har inte hörts något i natt så det har inte varit slagsmål och vilda fighter iallafall. Torsten hade parkerat i vår säng på morgonsidan och höll vakt så inte "den där svarta" skulle komma dit. ;-) Ja, vi har en liten fegis till katt, men han vänjer sig säkert så småningom.... han måste ju bara inse att Zeke är världssnäll!
Blir nog liiiiite värre med Cissi - den damen har som sagt humör värre än en retad tiger så Zeke lär nog koppla på värsta charmen för att få hälsa på henne. ;-)

Kommer väl dyka upp lite kort här på alla kattorna framöver misstänker jag.

Föresten - igår kväll lyckades jag pyssla lite! Kors i taket. Slet mig från datorn och satte mig i pyssehörnan. Jag hade hittat på lite roliga saker som jag skrivit ner som dottern sagt så dom ville jag scrappa! Gick bra en liten stund, sen hade jag en stoooor svart hårig sak liggandes mitt på hela min LO. Hmmm.... smidigt. ;-)  Zeke ville oxå vara med. Jag var inte helt övertygad om detta, men jag lät honom hållas ett tag och sedan gick han iväg. Är inte van att ha katter uppe i det jag gör eftersom Torsten inte alls är nån sån "gosse-katt". Har han aldrig varit.

Ska ta och fota det jag scrappat oxå så det äntligen kommer lite pyssel här och inte bara kattprat. Antar att ni lackar ur på det.... hehe...

Åh, jag såg ett pysselrum i senaste CK som tilltalade mig våldsamt! Kanske kan inspirera nån mer. Letade upp tjejens blogg (för en sån hade hon så klart) och där fanns fler bilder.... mums! Surfa över till
Laura Vegas om du vill se!  En länk finns i vänsterkanten om man scrollar ner en bra bit. Där finns en bild och så står det "my studio" - klicka där så kommer du till hennes rum. 

... undra när dom skall börja sälja extra rum på IKEA... ett sånt skulle jag behöva... si så där en 20-25 kvm kanske. Vore inte det lagom? ;-)

Uppdatering på kattfronten (3e)

Det har varit lugnt i natt. Katterna har sovit på var sitt håll och jag vet inte om dom egentligen vågat hälsa på varandra "riktigt".

Torsten har sovit uppe vilket har gett Zeke frist att kolla av nedervåningen i lugn och ro (hoppas jag) - alltid nått. Verkar iallafall som han vågat sig fram och ätit lite ur matskålen och lådan var besökt av nån katt... ;-) Tror inte det är Torsten eftersom han hellre går ut numera. ;-)

Får verkligen hoppas att det här går bra, det är ju en tredje katt som skall bekantas med nykomlingen oxå sen....

TILLÄGG 13.40
Nu har Cissi upptäckt Zeke! Barnen släppte in Cissi, själv hade jag kanske väntat några dagar med det, men nu är det gjort. Kanske lika bra. Här har vi en dam som kan morra som en gris.... (fniss) och hon såg mer ut som en sabeltandad tiger än en snäll söt kattfröken kan jag säga!! ;-DD
Men båda avvaktar nyfiket, inget mer än morr från hennes sida - Zeke parkerade under sängen när hon morrade för mycket. Hon gav dock upp efter 10 minuter eller nått och gick och käkade - vad annars. Ett matvrak av stora mått den damen!
Btw - det var visst Torsten som besökt lådan - maken meddelade att han varit där i natt när han kom hem från jobbet. Hm - hur länge håller sig en katt? ;-DD

OK, känner att intresseklubben noterar, men det är några som är intresserade av dessa uppdateringar så ni som inte är det får helt enkelt scrolla förbi. ;-)

TILLÄGG 20.00
På eftermiddagen fjäskade jag lite med mat och vatten gm att bära in det till Daniels rum där Zeke "bosatt" sig. Det var populärt så han både åt och drack. Och ett besök på lådan fixade han galant. ;-)  Så nu är alla dom bitarna avklarade med säkerhet iallafall. Han har mest häckat i D's rum som sagt men i skrivande stund då det bara är jag som rör mig i huset här nere så har han följt med ut i köket och promenerar som bäst runt och undersöker allt han kan. Skönt att se att lite nyfikenhet kommer fram. Han är våldsamt kelig och det har inte varit några problem för barnen att klappa honom heller och det känns skönt - vi var lite oroliga eftersom han inte bott med barn på många år.

Ingen av katterna har dock hälsat ordentligt på varandra ännu, men det känns som det är bättre att det tar lite tid än att det går fort och våldsamt.

Då var vi 6 i familjen då.

Mjäe, det är väl inte direkt nån 2-bent tillökning som anlänt utan en till jamande 4-bening. ;-)  Äsch har man en kan man väl ha två försöker jag intala gubben som inte är helt charmad över ytterligare ett "kattkräk".

Hade väl aldrig skaffat en på eget bevåg heller, men det här har varit farfars katt i flera år och nu lovade jag att försöka ta hand om den när han flyttade in på ett demensboende. Går ju tyvärr inte att ha katt där. Verkar lika tufft både för gubbe och katt att skiljas, lite sorgset faktiskt. Hoppas dock att katten kan finna sig till rätta här och komma överens med våran Torsten och svärisarnas Cissi. Det är liksom kravet.

Så, vi provar.

Nu på kvällen kom dom och han har krypit in i ett hörn i min pysselhörna och gömt sig - förstår honom! Inte lätt att komma till ett helt nytt ställe så där hux flux och utan sin älskade husse. Skönast vore om han fick aklimatisera sig i lugn och ro i sin egen takt, men nu är det ju så att vi har vår lilla Tottis här oxå, och han kommer snart in för kvällen och gissningvis så kommer kvällen bestå av lite kattfight innan dom *HOPPAS JAG* är överens och vet var dom har varandra.

Japp - kussen - det är Zeke som har kommit hem till oss. Ska försöka ta hand om honom efter bästa förmåga så sänd en tanke till honom och tala om att han får det bra! ;-)

Nån som vet hur lång tid en katt behöver ha på sig innan dom begriper att dom bor i det här huset? Tänker på hur lång tid han måste vara inne... vill ju kunna släppa ut honom så fort det bara går för hans egen skull. :-) Katter ska inte behöva vara inne tycker jag - inte om dom bor på landet.

TILLÄGG 21.30:  Nu har Torsten kommit in och katterna har sett varandra, fräst och lekt "diskborste" med svansen åt varandra. Torsten fegade ur och sprang iväg men kunde sedan inte stilla sin nyfikenhet utan kröp sakta tillbaka till pysselhörnet där Zeke håller till. ;-)  Tänkte dom skulle få vara i fred lite så jag ser dom inte just nu, och hör dom inte heller - vilket jag antar är positivt.....

Lite bakvänt...


Vilken toppendag.

Började dagen med en ridtur och slapp precis undan regnet. (det slutade innan vi stack ut)  Sen lunkade det på i lagom tempo så där över lunch för att landa i lite fika på eftermiddagen. ;-)  Njöt lite av värmen och att kunna ha dörren öppen utan att frysa ihjäl eller att det regnade in.

Vid 17-tiden dök en pysselsugen Åsa upp och då hade vi redan ätit och rensat bordet så det var redo för att fyllas med pysselgrejjer. ;-) Åsa fick tjuvstarta utan mig medans jag tog mig en 1-kilometers-träskmarks-promenad-för-att-hämta-hästen-längst-bort-i-hagen-promenad.... phu! Lika långt ord som det var att gå.... skoj så där. Som tur var så hade jag mockat i morse redan och vattenbaljorna är fortfarande sprängfulla av allt regnande. Med tanke på hur blött gräset är så dricks det inte så mycket heller...  Så det var bara att stuva in hästen på rätt plats, fixa lite gottiskäk och trava hem igen.

Och sen har det pysslats - heeeeela kvällen! Härliga tider.
OK, lite nattande av barnen emellanåt osv, men hyfsat lindrigt ändå tycker jag nog. Vi fick sitta i fred väldigt bra för både stor och liten. (man tackar man tackar) 5 LO fick jag gjorda (3 enkla och en dubbel) så jag är jättenöjd. Gick lite segt eftersom man är lite ringrostig, men till slut började det rulla på lite.

Åsa lämnade fältet för ca halvtimman sen så nu har jag plockat undan mina "rester" från bordet och satt mig ner här för att ta en liten snabb bloggrunda. Inser dock att det inte var så smart att vräka i sig nästan alla jordnötsringar som vi hade kvar här efter pysslet... min mage vrider sig av chock. ;-DD  Lite snask ska man väl få ha vid pysslet och vi hittade en påse som var kvar från mäss-helgen när vi hade grillfest här hemma... ;-D Tyvärr är ju fingrarna snabbare än hjärnan så det stoppar ju liksom inte med ett par stycken... hmm.

Med lite tur så kanske det dyker upp ett och annat pysselalster här i bloggen framöver med andra ord.

Jag tror det lackar mot jul...

Med tanke på att jag har tomtar i trädgården...


(inte alla som har levande trädgårdstomtar... ) :-)

.... och med tanke på att det åkte förbi en vägskrapa här på förmiddagen.
Hmmm, nog för att vi haft lite taskigt väder den sista veckan alltså.....

Som ni ser får vi lite solstrålar på oss idag. Känns faktiskt HELT OK! :-)
Men man ska inte ropa hej, det kommer en liten skur då och då, för inte kan det väl vara helt bra en hel dag tydligen. Det känns inte bättre av att veta att till helgen börjar "fruntimmersveckan" - allmänt känd som "pisse-veckan". Och för dig som inte ens kan gissa vad det handlar om så handlar det så klart om en vecka där det *oftast* regnar. Jupp - så är det, och jag misstänker att vi inte kommer bli förskonade i år heller... trots att vi redan fått vatten nog. suck.

Igår hade vi dock en underbar eftermiddag med grodyngelsplockning och fika nere vid cafét vid ån. Passade på att ta lite bilder eftersom det gick att ha kameran framme.


Så här ser det lilla caféet ut. Det är en gammal smedja precis bredvid ån som gjorts i ordning med ett litet bord och en bardisk. (ändamålet var lite annorlunda än café när det fixades från början.... fniss...)


Mitt fikasällskap - gubben och dottern. ;-)


Dottern hittade två andra tjejer och snabbt började grodyngelsplock. (dom fiskade upp och la dom i en liten burk och fixade gräs mm till dom - självklart blev ynglen utsläppta i vattnet sen igen)


Här är en som börjat få framben oxå, nästan en färdig liten groda!


Hela strandkanten kryllade av dessa små sötnosar. ;-)
Ungarna lekte en bra stund och mamman passade på att fota lite istället.


Det blev en brun båt....


... och det blev en vit båt. ;-)

Och nu tror jag bestämt att min semester har börjat, för nu har jag gjort det jag kunnat på jobbet och känner mig rätt klar där, så nu ska jag njuta av *min-egen-tid* i hela 4 veckor. Känns helt underbart. (fast jag vet att det kommer säga swisch så har 3½ av dom gått, men jag ska försöka låta bli att tänka på det så länge jag bara kan....)

Nej men kors!

Det har gått flera timmar utan regn.
Jag tror jag svimmar!

På eftermiddagen bestämde *jag* oss för att vi skulle gå ner till ån och fika lite på cafe´t som har lite sommaröppet där. Det såg lite mörkt ut och regnet strilade ner men jag var envis. På med rengstället bara om så skulle behövas. Så vi bylsade på oss - iallafall jag och dottern som hade regnkläder. Gubben tog ett paraply.... ;-)

Nåja, det regnade iallafall inte en enda droppe på oss när vi väl gick ner dit. Inte heller när vi satt där, när dottern hittade lekkamrater nere vid ån och fångade grodyngel. Inte heller när vi gick hem. Men när vi kommit innanför dörren 2 timmare senare och fått av oss alla kläder igen så strilade regnet åter ner. Ordningen återställd. ;-DDD
Det kom en skvätt och sen blev det uppehåll igen. Faktiskt så pass ljust så jag vågade chansa på att ta mig en ridtur och troligen inte ens bli blöt. Japp - då kan ni ana... helt otroligt!

Och jag tog mig min ridtur i samma veva som jag tog in hästen och inte en droppe regn föll på oss. Det här är nästan bättre än julafton.... fatta!!! ;-DDD Och ännu har det inte kommit något regn och nu är vi snart uppe i 4 timmar på raken... det ni! Hästen var väl inte lika pigg som jag hade tänkt mig kanske, det är han aldrig när vi är ute utan sällskap, men det fick gå ändå. Vi masade oss runt bort till grannbyn iallafall, så där lagom så både han och jag blev svettiga. Jag fick till och med skala av mig regnjackan så varmt blev det. Med tanke på tjockleken på hans mage så behövde han iallafall lite mer motion än en promenad runt hagen för att tugga i sig ännu mer gräs... suck. Begriper inte det här - han måste ha sugit åt sig massa "fukt" dessa dagar det regnar... för visst sväller man om man blir för blöt? Har iallafall hört att vissa saker gör det, så det gäller nog min häst oxå. ;-DD

Idag har jag föresten pysslat lite mer. Har inte orkat tagit kort bara.
Det blev en mini-canvas med distress-rute-tekniken. fick bara lov att testa. Tänkte jag skulle ha gjort en stor oxå, men det var tur jag lekte på en liten först, för det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Var lite knepigare att få till det bra. Så det krävs nog lite mer lek. Testade med stämpeldynor och glimmer-mist i en salig röra nu, men vill även testa och se hur pass bra det går att få till det med akrylfärg oxå. Det får bli nästa projekt. ;-)

Har även kommit på *vissa* fördelar med att ha en fläkt i badrummet! Jo, det är sant - F-Ö-R-D-E-L-A-R ! Trodde ni aldrig va? ;-DD

1) Den låter ganska mkt så man hör inte när det åskar så bra.
2) Det är rätt hyfsat varmt där inne så man kan hänga in kläder på tork där.
3) Om man inte hittar sin varmluftspistol (eller möjligen har glömt den i ladugården) så kan man lägga in sina alster på tork i badrummet istället.... torkar på nolltid! hehe.
4) ....   näe, det var nog inga fler fördelar....  ;-)

Åh vad gött - i morgon skall jag börja min första semesterdag med SOVMORGON! Slipper ta ut hästen eftersom vi turas om.... härligt. Sen när jag haft sovmorgon och ätit min frukost...
.... ska jag jobba! ;-DD
Ska gå igenom det sista för att vara lite uppdaterad på beställningar och inbetalningar... vill inte ha nått gammalt liggande flera veckor.  Det blir nog bra vilketsom. Skall försöka rota tag i högskolekursen och förbereda min sista uppgift oxå, inte helt lätt, men det gäller ju att sätta sig ner och ha TID så blir det nog oxå bra gissar jag.

Natt natt!

Världens bästaste mamma

måste man ju bara vara när man står i ösregnet på baksidan av gården och plockar smultron. ;-DDD

*glöm inte det kids*  ;-)

Kom hem från stallet på kvällen och gick till baksidan för att kolla grusvägen som skurit sig på väg ner till älven. Då såg jag alla smultron i kanten mot vår gård och kom på att jag nog skulle plocka in dom som kunde "räddas". Röda och goda såg dom ut. Så jag hämtade en mugg och så plockade jag dom jag fick tag på i det höga gräset. Man kan väl säga att jag INTE ställt mig där om jag inte redan var fullt uppklädd i regnställ och stövlar.... hehe.

Och för dig som undrar vad ett "kosse-badrum" är....
... ja, du får helt enkelt vänta och se tills vårt badrum är klart. ;-)
Kan bara ge en ledtråd.... *riktiga* kossor är svarta och vita..... så DÄ SÅ!
(och dom får baaaaara bo i badrummet)

Muuuu!

Idag har vi varit och börjat kika på kakel.
Insåg att det var lika bra att göra det "live". Det går liksom inte att sitta och titta på nätet eller att se på en platta i taget hur det ser ut på en hel vägg typ. Skitsvårt!

Så vi åkte ner till Blge och traskade in på ett av dom större ställena med MYCKET kakel etc. Hade lätt fått beslutsångest om jag inte vetat från början vad jag var ute efter. Hade två linjer att köra på, men jag valde den första som jag tjatat om rätt länge nu. Går jag inte på den kommer jag nog ångra mig efteråt tror jag, även om det blir väldigt "standard" så tror jag att det blir hållbart i längden.

Det blir ett "kosse-badrum". ;-)  *nöjd*

* and if you don't know what a "kosse-badrum" is, just wait and see.... * 

Nu gäller det väl mer att kolla upp lite priser mm. Vi har ju ingen direkt panik heller, det lär väl dröja en stund innan det är dags att sätta kakel menar jag. ;-)

Btw - tror ni man kan kakla gården oxå när man ändå håller på? Tänkte att det kanske blir lättare så, då kan man bara ta en gummiskrapa och gå runt lite när det börjar bli för mkt vatten. GAAAHHHH, trodde vi fått nog med regn vid det här laget... blir helt matt! Vi har fått värsta åskskurarna här på eftermiddagen. Blev så glad när det var uppehåll i morse.  Ser verkligen (inte) fram emot att få dra på mig regnstället ännu en gång och gå ner till stallet för att ta in hästen. Det här känns som en ful vana snart.... urk!

Först lite lördagsmysmiddag.
Pizza! ;-)   Mums.

Jag tror jag svimmar!

Solen lyser....

.... inget regn.

UNDERBART!!!!

Tömde regnmätaren...

59mm + 42mm = 101mm på 54 timmar.

Tja, vad säger man?

Blött ?

TJOOOHOOOO!!!

*dansar och skuttar vidare*

Jag blev antagen till högskolekursen Fotografi - Visuell kommunikation i höst.
Jiiippppiiiii!!!
Trodde aldrig det.

Hörde nämligen att det var ca 6500 sökande och ca 2000 platser.... GULP! (om det nu stämmer)

Jag har pysslat, jag har pysslat!

*sjunger och dansar* (tur ingen kan se mig)

Jösses så skoj att pyssla lite.
Kläckte en ny liten idé här ang. mina "distressrutor" som jag visat i Inky-bloggen.

Mixade mina tankar från ett gammalt alster och dessa nya rutor med distresserna och fick då följande resultat:


Före "nedskvättning".


Oxå före nedskvättning, lite mer rakt uppifrån för att få en bra bild över det hela.


Efter nedskvättning. ;-)
Sprayade lätt ett par ggr med Glimmer Mist Gold + skvätte lite med en pensel som det var "vintage photo-vatten" på. Det ger lite mer liv och struktur även om det kan se lite "skitigt" ut, men samtidigt är det ju lite vitsen oxå när man gör nått sånt här. Blir mer av en tavla än något man svänger ihop till ett kort. :-)


Närbil(d)....


Här ser man faktiskt att det glittrar lite av guldskimret! (mest i det ljusbruna fältet)


och fågelhörnet... se hur dom flyger ut ur bilden...

Alla stämplar är från Tim Holtz EZ-set och alla färger är distresser. Papperet är ett akvarellpapper.

Åh vad skoj det var att leka lite, det här är sånt jag verkligen gillar att pyssla med när jag leker med mina stämplar. Det var ofantligt länge sedan jag satt med något lite mer avancerat och pilligt som detta...

Vill du se ungefär hur jag gått till väga så surfa in på InkyWings blogg (länkar till vänster) så hittar du en steg-för-steg instruktion med hur man gör själva "rutan", sen är det bara att utveckla det hela lite.... ;-)Ang. regnet så är vi uppe i över 80mm nu på 1½ dygn. BLÄ!!
Det är blötare än någonsin överallt och varenda grusväg som befinner sig i en backe har skurit sig i djupa fåror. Suck. Hästarna har fått en mindre "flod" i sin hage och i varenda liten grop där en hov trampat står det vatten. Ån som rinner nedanför stallet var alldeles brun igår kväll när jag kom ner och tog in hästen. Skyfallet med åskan hade nog dragit med sig en hel del från kanterna misstänker jag... mysigt värre...  Såg nästan lika ut nu i kväll när jag var ner, något mer utspätt bara... och vattnet stod bra mkt högre än det brukar göra, det är väl ingen som släppt på vid kraftverket ännu.

Att rida är inte att tänka på, säkert inte på flera dagar fast det slutar regna. Det är snorhalt i geggan och gräset och då avstår jag hellre än riskerar att gå omkull och få en häst över mig. Ser lite tröstlöst ut på väderfronten känns det som.

Ser ut att vara samma över hela Sverige. Snacka om sommarväder! *ironi*
Det känns som det räcker mer än väl just nu, nu kan molnen ta och åka iväg och regna lite i öknen istället - där skulle det säkert behövas lite regn. ;-)

Livboj eller simdyna önskas!

Fy jäsiken vad det har regnat hela eftermiddagen.

Kl. 18.00 hade vi fått 41mm regn och det från ca 12 - alltså på ca 6 timmar. Ingen flodvåg kanske, men fullt tillräckligt för att skapa oreda och en egen pool på gården. ;-)Så här såg det ut på eftermiddagen hos oss. Najz va?
TUR vi bor mestadels på sandjord - så det sjunker undan ganska fort. Och hade det varit lera hade vi väl flutit ut i älven vid det här laget... vi bor liksom inte så himla långt ifrån och med en rejäl slänt ner mot älven!Här flyter floden ner mot backen till älven. Gick dit nu på kvällskvisten och kikade och vägen hade skurit sig rätt bra (grus) och det var typ 2-3 dm djupa sprickor där vattnet banat väg. Vatten är starkt. ;-)

Med regnet passerade två rejäla åskväder oxå. Det första gick ganska nära så då var jag glad att jag hade en fläkt i badrummet och diskmaskinen igång. Dämpade mullret rätt bra. ;-DD

Mellan 15 och 18 "roade" jag mig inomhus med att möblera om och försöka leta på min pysselhörna igen. Vet inte om jag lyckades så oerhört bra, men det blev lite annorlunda iallafall... Häpp!

Före:  (visas med flit väldigt små så skiten inte syns så bra ifall ni undrar)
 

Och när jag var klar såg det ut så här:

 Lite bråte kvar på skrivbordet som jag inte lyckades trolla undan, men det löser sig nog med tiden kanske... eller så drunknar det under lite nytt bröte. ;-)

Gjorde inget åt garderoben, utan plockade "bara" av allt från skrivbordet och under, och vred skrivbordet mot fönstret och så plockade jag upp alla hyllor mm igen så gott det nu gick. Blev lite sämre plats än jag tänkt mig, men å andra sidan så känns det (kanske) lite bättre med att kunna titta ut genom gluggen som är kvar av fönstret. Hade velat ta ner alla hyllor i fönstret oxå men jag har ingen plats för dom nån annan stans så dom får stå kvar. Kan med lite vilja iallafall se älven utanför så det känns bra. ;-)

Blev en simtur ner till stallet oxå för att ta in min sjöhäst. ;-) Jösses vad det tjippade i hagen, så man kan säga att det var tur att jag tog gummistövlarna! Upptäckte dock att det tydligen var hål i dom, men dom höll mig iallafall lite torrare om fötterna än ett par gympadojjor. ;-) Och YES BOX - min suveräna nya regnjacka är som en dröm! Ett mycket lyckat köp. Begrep väl att det var lika bra att beställa en på stört liksom - vilken svensk sommar har haft sol 10 veckor??Snart drunknar vi nog?

Jösses.

Bra tajming att rida på morgonkvisten tror jag bestämt.
Nog för att vi svettades lite där med regnkläderna på "utifall-att" men det gör inte så mkt, med tanke på vad vi slapp undan. Just nu VRÄKER det ner... sånt där blött uppifrån. Tjoho... så skoj. Överväger om jag ska A) Springa in för att få lite lunch eller B) jobba en stund till och slippa bli blöt när jag springer in... fniss... 

Typ så här ser det ut: 


Korten är från 1 Juli då det kom ett sånt där gräsligt skyfall. Det ser ungefär lika ut nu på gården förutom att solen inte skiner lika vackert. Skoj - fram med simdynan bara...

Inte färdig snart?

Kan ju säga att det är MER än en gång jag funderat på hur länge tvättmaskinen skall centrufigera egentligen?

Ni vet, det där irriterande skakande ljudet som ändå ganska snabbt tar slut och tystnar eftersom tvättmaskinen är klar. Kruxet är ju bara det att den här "tvättmaskinen" skall centrufigera i typ 3 veckor.....

..... DAAAHHHHH......


.... börjar kännas irriterande länge..... suck.

Tack gode gud för att dörren kan vara stängd till badrummet eftersom vi har ett strömuttag i lysrampen - annars hade vi varit tvugna att dra ström från en kontakt utanför dörren. Hur kul hade den blivit då? Känns som det brummar i hela huvudet redan....

Sa jag att fläkten skall gå TRE VECKOR????

Sonen lät inte heller allt för hoppfull när han gick och la sig i går kväll.
- Stäng dörren NOGA mamma, så det inte låter så mkt från badrummet.
- OK.
- suck, och den där ska låta ända fram till 28e juli....
- Hmm, jo, så blir det nog.... godnatt.
- Lyckos er som får sova på övervåningen, ni hör ju inte den.
- Ehrr.... du får gärna ta en madrass och sova där uppe du med om det låter för illa!
(stackars barn)

Fast jag tror han har sovit iallafall... jag gissar att jag får veta bara han vaknar nån gång. ;-)

Och jag tycker lite synd om er som aldrig får se nått pysslat i den här stackars bloggen längre. Pysselhörnan ligger hopplöst begravd under massa bröte (läs: Pysselmaterial och hästkläder....) och inspirationen har inte riktigt infunnit sig tillräckligt för att börja röja där. Pysseltarmen suger men som sagt, jag idds inte släpa allt till köksbordet och då blir det inget. Får väl planera in att åka iväg och pyssla istället, så kanske det kan bli nån liten papperslapp dekorerad iallafall.

Nu ska jag ta och få i mig frukosten och få på mig ridkläderna - dags att motionera hästen. Håll tummarna för att det har regnat klart nu. Ser ganska hoppfullt ut för tillfället, men man kan aldrig veta....

Fläkt och bröllop

Inte nödvändigtvis samtidigt...

... fläkten först:  Nu har vi fått en stor fläkt i duschen som skall torka golvbjälkar mm fram tills dess hantverkarna har tid att komma och göra nått åt saken. (byta ut och snickra nytt) Med tanke på att industrisemestern började igår så lär det väl dröja en stund typ.... suck.

Han som var hit sa att om vi tröttnade på fläkten så kan vi stänga av den när det gått 3 veckor.... då är det garanterat torrt iallafall. Bra och tack sa jag. ;-) Tur vi kan stänga dörren till badrummet och att vi egentligen inte behöver använda den eftersom vi har ett badrum till. Det låter nämligen rätt mkt nu när allt annat är tyst runtomkring. Ungefär som en tvättmaskin står och centrufigerar i ett rum med dörren stängd.

Jag gläds åt att vi inte har sovrummet vägg i vägg med denna härliga brummande skapelse! ;-DD Värre för sonen som sover nere i ett rum ca 5 meter därifrån, men vi får hoppas att det ska gå bra ändå. Han får väl i värsta fall ta med madrassen till övervåningen dom här veckorna. Värre kunde man ju haft det.

Trevligare än gamla sunkiga badrum är bröllop.

Vi har vårat avklarat så det är inte oss det gäller... utan vi fick en inbjudan till min kusins bröllop! Skojsigt. Gläds med henne och hennes blivande fru. I september är det tydligen planerat så jag hoppas att det finns möjlighet för oss att ta oss ner dit då. Inbjudningskortet var handgjort och väldigt vackert.

Hm, om man skulle ta och fika lite då så kanske man kan jobba ett par minuter till idag innan det är kväll... ;-)

Slitsamt

Hjälp vad uttröttande det måste ha varit med loppis. ;-DD

Skulle "bara vila en liiiiten stund" innan fika och gick och la mig.
Vaknade efter nästan 1½ timme...  ojsan!

... eller så är det väderomslaget som gör sitt. Nu kan man ju andas ute igen och raggsockorna sitter inte i vägen... hehe.

Lite fika på det här nu så kanske man bli människa igen.
(vilket består av te, nötter och en chokladbit i min värld)

Var bara lite lur på om det åskade ute eller inte.... känns som man kanske skulle ha kollat upp det närmare. (tänker på lite urdragning av sladdar mm till vissa elektriska prylar som känns bra att ha kvar i livet)

Loppig helg

Helgen har gått i Loppis tecken. ;-)

Hela byn (dom som velat) har haft loppis och det har varit en strid ström med turister mm som varit sugna på att fynda. Skoj. Jag har oxå haft loppis här i vår lada och det har försvunnit förvånansvärt mkt från borden. Vi hade rotat fram saker från Kjells farmor som låg ute i ladorna och så hade jag flera lådor med hem från mormors hus. Synd att slänga massa saker som är fullt användbara så då tyckte vi att vi kunde prova att sälja på loppis först.

Men det blev ju en hel del jobb oxå. Sen har jag varit den som fått ha koll på besökarna och ta betalt så jag har varit uppbokad hela helgen.

Har dock hunnit med ett par ridturer och en liten "efterfest" hos grannarna igår kväll. Riktigt trevligt.

Nu är jag helt färdig. Fick lov att ta en "tupplur" på 10 minuter innan jag gick ner till stallet för jag kunde bara inte hålla ögonen öppna efter maten. Jösses - då är man trött! Men efter ridturen var jag pigg igen. Går liksom inte att sitta och sova på en häst som käkar sprängdeg till frukost.... ;-)

Dags att planera veckan som kommer... innan jag somnar.
Vi har ju lite badrums-renovering på halsen helt plötsligt... suck. Hoppas att byggkillarna som försäkringsbolaget har kontakt med har tid typ SNART så vi slipper ha ett stort hål i golvet hela sommaren... ;-DDD
(än en gång  - tur det inte är vinter!!!)

Jag HATAR åska!

Varför varför VARFÖR kommer alltid åskan precis när man ska till att somna?

Givetvis oxå dom gånger jag "råkar" komma isäng lite sent så jag redan är dyngtrött...

Suck.
Jag är i det närmaste livrädd för åskan. (tack för det Farmor)
Jag mår illa, får ångest, ont i magen och måte ha full koll på var åskan befinner sig. (som om det skulle hjälpa typ....) Nåja, det gick rätt bra ändå i går (i natt) eftersom gubben var hemma. Det blev till att stänga alla fönster - praktiskt av två skäl - det regnar in mindre om fönstren är stängda och åskan hörs inte lika tydligt....  och sen backa upp för lite närkontakt och sen försöka blunda och sova.

Gick tydligen rätt bra för jag var som sagt stentrött och åskan gick nog på ett annat håll så jag måste ha somnat rätt snabbt ändå. ;-) Nä, tvi vale för åska. Vackra blixtar i all ära, men INTE när man ska sova liksom!! Är det på "dagen" så gör det mig mindre, då kan jag liksom sitta och ha koll på ett annat sätt, det är inte lika stressande.

Att bero på nått annat sunkigt....

Nu har vi rivit upp mattan i duschen.... jäääätenajz det såg ut där då. (URK!)
För att inte tala om hur det nu LUKTAR!!! (DUBBELURK)
Det luktar blöta limrester.... och det mina vänner luktar INTE gott. Huuuua.
Inte mögel (än så länge) eftersom luften inte kommit åt.
Nu gäller det att få skiten torr hyfsat fort så att det inte möglar (antar jag). 

Ser ni väggen som är uppriven? 
Funkten har tagit plattan + en regel (tror vi) som är där. 
"Kruxet" är att den spånplattan ligger på golvet i hallen utanför badrummet. 
HUR KUL ÄR DEN DÅ??? 
Ska bli intressant att se vad pojkarna som ska snickra ihop eländet igen
säger när dom kommer. Nog för att vi vill flytta väggen en liten bit ut till 
(har vi tänkt på förut) men sen var det det här med att leva i en snickeriverkstad
ett tag då.... det hade vi *inte* tänkt just nu.... tror jag iallafall. 
 

Motionspass... (?)

Min favoritsport är inte precis att motionera så det är inget jag ägnar någon jättestor tid eller tanke åt (tyvärr). Men idag tror jag nog att jag har fått ihop ett pass ändå... och det händer ju ibland fast man liksom inte tänkt sig att motionera.

Idag har jag nämligen "roat" mig med att plocka fram loppis-grejjer från en av logarna här. Finns GOTT om gammalt bröte kan man säga...  En del sånt där *tja-ganska-fint* och en del *jösses-gud-vad-fult* och för mycket av *släng-direkt-skit* typ.

Det resulterade iallafall i ett antal vändor upp och ner för log-trappen och sedan upplockning på loppsiborden som vi ställt i ordning i en lada. (inomhus är min fiffiga idé - speciellt som det tydligen lovas regn under helgen. Är man smart eller smart??)

PHU säger jag bara. Låter ju inte så jobbigt det här med loppis, men fasen vad det drog med sig arbete! Leta grejjer, torka av grejjer, ställa upp grejjer, komma på pris till grejjer....  För att inte tala om alla astmaanfall man nästan fått av allt damm.... GUAÄÄÄÄHHHH. (host-host)
Nåja, blev rätt bra och nu är det bara att hålla tummarna att nån vill komma och köpa oxå. (och att man hittat på ett hyfsat pris så det inte är gratis och inte är för dyrt....)  Knepigare än man kan tro!

*allt går att sälja med mördande reklam...* - får man hoppas.

Bäst som det regnar...

... kommer det en skur! (eller två, eller tre, eller fyra.... )

Jag och maken satt här i köket och flämtade i värmen och hade en fikapaus och plötsligt började knacka och bloppa i närheten.

Min första tanke var ifall ungarna inte åkte iväg?
Jodå, dom var hos "kompisen" meddelade maken.

Så tittade vi ut - och såg stora klumpar falla från himlen.
Ah - hagel sa vi och gick ut för att kolla....
... inget hagel - men väl STOOOORA regndroppar. Typ 1-liters eller nått!
Jösses vad det lät mot altantaket. (tur det inte var hagel, då hade dom väl kommit igenom)

Säkert 20 minuter "skurade" det på i olika tilltagande mängder blandat med ett par hagelkorn oxå och lite åskmuller. Trodde inte vi skulle få nått regn alls idag - på sin höjd lite värmeåskväder kanske, men nu har vi fått vatten kan jag meddela - massor! Det rensade luften rätt skönt oxå och blev flera grader svalare på en gång.

Drog ur allt vad modem mm heter ur väggen och surfade trådlöst med mobila bredbandet här och satt och knappade och "skröt" i mitt inlägg om hur häftigt det var att surfa helt "fritt" utan sladdar. Tryckte publisera och....

*sidan kan inte visas*..... GAAAAHHHHHH

Datorn hade tappat anslutningen. *fula svärord*

Höll alla tummar och tår jag hade, kopplade in alla sladdar igen och hoppades det fanns åtminstonde liiiiite mer än hälften automatsparat från bloggs sida.

.... NIX.

.... två, TVÅ rader fanns det av mitt inlägg. (som var minst lika långt som detta innan jag var klar...)
Yeah - trådlöst är toppen.... om det funkar. Mutter mutter.

Nu ska jag surfa efter kakel istället.