Blänkande dollargrin

Igår kväll var det crusing i Rättvik på CCW. Massor av läckra (och mindre läckra) gamla bilar har intagit Rättvik för en vecka. Pappa ville upp och titta och jag hängde på - en bra chans att leka och fota lite häftiga bilar.

Som vi anade var det dock propp in mot Rättvik så vi svängde av upp i Hantverksbyn istället och satte oss vid vägkanten där istället. Vi fick inte se på långt när alla bilarna eftersom detta var "utanför rutten", men många åkte denna sträckan ändå för att "sträcka" på sina bilar lite antar jag.

Här är några smakprov av det som rullade förbi oss.

  
  
  

En favorit blev den häftiga lastbilen och den riktigt gamla svarta bilen där sällskapet var tidsenligt klädda. :-)  Helt klart var det dom blänkande "pärlorna" som var vackrast. Tyvärr var det dock gott om rostiga häckar och mattsvarta gamla "raggar-åk" och dom är inte lika uppskattade hos mig. Skulle vara roligt att förbereda sig lite bättre till nästa år och ta sig in i Rättvik redan mitt på dagen för att kunna vara med "mitt i smeten" och få se lite fler bilar. Pappsen meddelade dock att man i så fall får räkna med en rejäl "baksmälla" av alla avgaser så frågan är om det är värt det.... ehhrr...



Långt från bilar är pyssel.... och det kliar i fingrarna kan jag ju säga. Har inte blivit mycket pysslat sedan Hönan var här eftersom min pysselhörna fortfarande är lite otillgänglig och min pysselträffs-packning är ute i ladugården. Blir liksom inte av att smyga ut dit på kvällen och sitta i sin ensamhet.  Nåja, det blir tid för pyssel oxå vet jag av erfarenhet så jag får härda ut en stund till.

Fotar gör jag lite oftare och här är några från den senaste veckan. :-)


Hemma hos Anna-Lena vid siljans strand.


Gustaf Wasa passerade utanför Anna-Lena.


Här hemma i Rälta-ån.


Blommor från diket...


Kort på mig, taget av Frida! (för en gångs skull blev jag inte halshuggen... fniss...)

Dags för en kopp te - ha det bra där ute i sommarvärmen!

En firad mormor

Vi har varit och gratulerat min mormor som fyller 85 idag. Det blev inte så lång stund eftersom hon inte orkar så mycket men vi fick sitta och äta lite smaskig smörgåstårta tillsammans iallafall. :-)

På vägen hem svängde vi in på IKEA eftersom vi ändå var i krokarna liksom... ;-)  Hade en liten lista med förnödenheter som skulle införskaffas där trots att vi nyligen varit där och köpt massa hyllor etc så behövdes det kompletteras en del. Chansade och köpte en bokhylla till... eller tja... jag hade faktiskt en back-up-plan redan innan vi åkte IFALL de inte skulle få plats i bilen så där direkt... och det visade ju sig vara enklare att använda back-up-planen än att försöka trixa in den på annat vis. Vi fick helt enkelt stuva om lite säten i bilen så det blev en lång mitt-gång i bilen istället - där la vi hyllan. TACK och lov för en flexibel bil säger jag bara! ;-DD Hade kunnat plocka in ett par kassar till om jag velat... men det var ju så dags då när vi stod på parkeringen.... fniss... orkade liksom inte ta en vända till.

Fick ihop lite smått och gott som behövdes ute i ladugården. Tror bestämt jag trivs riktigt bra där redan. :-)

Åhhhh - vet ni???? (eller hur? som ni skulle veta då eller??)
Ikväll red jag den andra turen på min häst efter hans hälta! Premiärturen var igår och jag tror vi båda var lika glada över att komma ut för han kunde absolut inte hålla sig med fötterna på jorden nån längre stund... fniss...  Idag var inget undantag - han var lika pigg och glad idag och jag fick kämpa bra duktigt för att hålla honom i någon av dom saktare gångarterna.... ;-DD  Lite stel är han så han går inte 100% jämt, men det är väl inget annat att vänta efter 9 veckors vila typ! Muskeln där han sträckt sig är säkert ganska kort och stram så den behöver nog tänjas lite sakta och försiktigt. (kan nån upplysa min häst om det där *sakta och försiktigt* tack!!) HRRMMM!!

Godnatt med er.

Pysselinvigning

Idag har jag och Hönan (Anna-Lena) invigt ladugården med pyssel! :-)  Himla smidigt att kunna gå ut dit och sätta sig och slippa ockuppera köksbordet här inne.  Tror vi satt närmare 6 timmar från eftermiddag till kväll och även om det gick lite segt för oss båda att komma igång så var det härligt att få sitta och prata, ta lite fika och skära i lite nya papper.

Kors i taket fick jag till en liten påse oxå - ni vet en sån där dekorerad papperspåse som blivit så populär. Kommer säkert upp på InkyWings blogg eftersom jag använde lite papper som finns i butiken! :-) Insåg att det var en perfekt liten gå-bort-present eftersom det är lätt att fylla påsen med nått gott, något dyrt eller annat valfritt. :-)  Blir som ett kort fast med innehåll. Påsarna finns oxå hos InkyWings, men det där får ni läsa mer om i företagsbloggen sen.

Man kan ju säga att det varit bra pysselväder här idag iallafall. Mörka moln har seglat omkring hela dagen och släppt ifrån sig regn med jämna och ojämna mellanrum. Lite åska då och då men peppar peppar inget häftigt eller nära. (det tackar vi för!)

Hmmm, dags att checka "muller-statusen" igen ute.... vill gärna ha datorn i behåll. Fick en telefon pajj häromdagen nämligen - lite oväntat eftersom åskan inte ens var nära!

Mer uppskruvat + bilder i semesterinlägget!

Fast nu gäller det inte volymen utan hyllor! :-) Några tavellister, ett par hängrännor och en wire-hylla har kommit på plats ute i ladugården idag och jag har hunnit plocka lite mer.  Nu börjar det bli det där tråkiga kvar bara... sånna där saker som man inte vet om man behöver eller ska placera i "runda arkivet" typ...   Det braiga är dock att massa gamla gömda saker kommer fram ur vrårna och jag kan ju säga att rea-lådan kommer vara välfylld för den som kan komma personligen! :-)

Här är några foton som jag precis varit ut och tagit. :-)


Hängrännor med plats för rullar av punchinella och band. (+ massa skrot och verktyg som inte riktigt hittat ut ännu)


Tavellister. En tavla + två figurer man kan sätta inspiration på har hamnat där tills vidare. Har egentligen ingen plan på vad som skall vara på hyllorna men tyckte dom passade bra där. :-)  Kan inte ha för utstickande saker där för då blir det trångt när man ska gå förbi.


Ungefär samma vy som igår (bilden ligger i InkyWings blogg) men nu har wire-hyllan kommit upp i hörnet längst till höger + att jag satt ihop en till liten ställning att hänga saker på. Pysselborden är uppställda och skall invigas i morgon tillsammans med Hönan. :-)  (sen ska borden stå under var sitt fönster och jag ska traska in på IKEA och köpa en till hylla och sätta mellan fönstren)

Golv mm skall vi inte göra mer åt än så här just nu. Det får bli längre framöver. Lokalen skall ju i första hand vara ett lager och en pack-lokal åt mig - inte en butik som har öppet varje dag precis... :-) Kostar sina sköna slantar att lägga på riktig matta så det är ingen prio på det just nu.

Nu ska jag sätta mig och lägga in några bilder i inlägget under från semestern! :-)

Nyaste LO och smygkik i Ladugården.

Nu har jag laddat upp ett par LO till Stellas forum eftersom jag inte kunde motstå att beställa några fyrklöver-kit därifrån. Och eftersom jag beställt dom så kunde jag inte motstå att tävla lite oxå när jag ändå var i farten. Kanske fånigt att tävla som företagare men det ski**r  jag i. Roligt är det iallafall. :-)  Nått skoj ska man väl få ha här i livet. Det är en liten sporre när man pysslar iallafall.

Detta är LOs som jag pysslat ihop en kväll hos Anna-Lena samt när jag och Sara satt ett par kvällar förra veckan och pysslade när hon var här på besök!

  
  
  


Jag har INTE satt en rosa dekoration längst upp mitt på varje LO utan det är en blomma bakom som jag lutade mina sidor mot ute när jag fotade av dom. ;-DD  Testade att se hur det gick att fota LOna stående nämligen. Verkar ju fungera bra tror jag.



Så var det det här med Ladugården då.... en liten smygkik kanske?
Då får ni kliva över till InkyWings blogg istället för nu har jag lagt en liten glutt där för ovanlighetens skull. ;-D Känns fånigt att sitta och lägga upp det dubbelt.

Passa på att pyssla om ni har regn - jag ska fortsätta plocka ute i ladugården tror jag bestämt. :-)



Tillbaka från semestern

Eller hur mycket semester man nu egentligen har med två barn varav den ena är ystrare än den andra. :-)  Hur som - vi tog och hakade på husvagnen och begav oss iväg till Furuvik. Ingen lång tripp men vi kom iallafall av gården och fick se något annat än våra egna fyra väggar ett par dagar. Vi tog det lugnt och passade på att stanna vid ett litet prylmuseum i Storvik bl.a och där fanns det hur mycket gamla häftiga saker som helst vill jag lova. Värt ett besök. Låg efter gamla vägen så man får åka in till Storvik för att komma dit. (fanns café där oxå - gott)


(prylmuseum Storvik)

Furuviks camping var väl ingen större hit egentligen. Ett riktigt mygghål, ganska trångt och ganska knökfullt. Kanske inte så konstigt mitt i alla semestrar förståss, men iallafall. ;-) Nåja, vi överlevde två nätter där utan problem iallafall och första kvällen roade vi oss med att ta en minigolfrunda med barnen.

(en sk. strand vid campingen där man skulle kunna bada.... vattnet var dock iskallt....brrr)

Vi spenderade en hel dag på parken och strosade runt och tittade på alla djur vi kunde se (inte allt för många - trodde det skulle vara lite mer faktiskt) och åkte lite karuseller och tog några lotter. Köpte glass och allt annat som hör till. 








Lunchen lyxade vi till och gick till Furuviks brygga - det var en lite finare restaurang som låg i anslutning till parken (man behöver alltså inte gå in i parken för att komma dit, men man kan gå emellan) och dom serverade mycket fiskrätter så klart. Vi slog till och tog en smörstekt rödtunga. JÖSSES vad gott säger jag bara.... men fattas bara annat när den kostade 185:-. :-D  Troligen den dyraste lunchen jag ätit i mitt liv, men det var banne mig värt det! Barnen åt pannkakor med sylt och grädde för det trevliga priset av 45:- / barn.  Kan varmt rekommendera det här stället ifall du har vägarna förbi!

(den dyra maten.... mums!)

På vägen hem sedan gick vi in på järnvägsmuseet och kollade på gamla lok och tåg mm. Mycket info som man inte riktigt hann läsa med två barn som var två steg före överallt, men det var intressant ändå. Riktigt gamla vagnar från 1800-talet som man fick kika in i. Det var nån kung och drottning som haft dom typ. Hur häftigt som helst att se. Lyckades få några hyfsade kort därifrån oxå så det kommer. :-)

Nått av alla gamla lok som fanns där!


Interiör från en av dom gamla kungliga vagnarna. (taget genom fönstret) Här kunde man inte annat än bli både hänförd och häpen. Tänk att det var "äkta vara" liksom... ingen replica här inte utan faktiskt just DEN vagnen som dom byggt från första början! Dåtidens "lyx" är nog lyx även idag om man jämför med hur dagens tåg ser ut. ;-)


Depå-stopp på MAX till ungarnas lycka vid hemfärden.

Som sagt, kamerans skall laddas ur och vår lilla semester summeras lite och sen kommer lite bilder för den som är nyfiken. Har även lyckats fota det senaste jag scrappat så det kommer oxå. Får väl bli ett *bild-inlägg* som kompensation för all trist text som blir när man skriver så här. :-)
EDIT: Nu är bilderna inlagda här i detta inlägg!

Får ursäkta mig med att jag prioriterat att vara ute i ladugården idag. Har skruvat hyllor och börjat plocka upp varor nämligen så det går framåt med stormsteg! Foton därifrån kommer oxå tillsammans med övrigt.

Nu börjar det pirra lite i pysseltarmen så jag håller tummarna för att du kan komma hit en stund på söndag Hönan! :-DD Är det nån annan som är pysselsugen och hemma nästa vecka så slå gärna en pling - jag lär nog tillbringa ganska mycket tid ute i ladugården tippar jag så lite pyssel kan säkert hinnas med mellan varven. :-)

Kameran

Fick förfrågan vilken kamera jag använder och just nu är det nästan uteslutande min Canon 400D som jag köpte före jul förra året. Jag köpte till ett Tamron 18-250 objektiv direkt och det ångrar jag inte en sekund. Det innebär att jag har rätt bra vidvinkel samt att jag kan zoma en hel del. Jag utnyttjar det rätt friskt kan jag säga så det passar mig bra.

Idag tror jag att jag ska ut och roa mig med att fota lite djur på "savannen" kanske och då kommer nog zomen till pass för dom lär ju inte komma och äta ur handen precis... hihi. Ska bli spännande att se vad vi hittar på för djur förutom mina egna två apor och en tiger. (japp, ni kan ju tänka er - TVÅ apor i familjen.... och en vild tiger.... själv är man råtta så det känns ju som man har lite underläge, men å andra sidan så kan den här råttan tygla sina vilddjur rätt bra.. hehe)

Hoppas ni har en skön sommar var ni nu än befinner er. :-)

Gör en tavla!

och inte vilken tavla som helst utan en rolig och personlig tavla! :-)

Sprang förbi
Badankas blogg där hon länkade till det här häftiga stället och jag blev genast nyfiken. Med hjälp av Stämpelsnacks gamla ordlista så skapade jag denna bl.a.



Har du sen en bra foto-printer så är saken biff att skriva ut det oxå. Hur läckert som helst och MASSOR av olika stilar att välja på... eller låt random-funktionen välja åt dig. :-)

Fint väder och trevliga gäster!

Vad mer kan man begära? ;-)

Har haft påhälsning av
Sara och barnen ett par dagar i veckan och jag tror bestämt vi hann med en hel del skoj under dom två dagar hade att spendera här. Vädret visade sig från sin bästa sida så vi passade så klart på att bada en hel del.



Barnen plaskade så det stod härliga till och till och med Sara vågade sig på ett dopp. För min egen del nöjde jag mig med "bad" upp till knävecken ungefär och konstaterade att vattnet var "isans kallt".... brrrr...  Kan inte för mitt liv begripa hur barnen kan plaska runt som dom gör. Jag tycker "badkarstempererat" är en bra temperatur på badvatten!

Passade på att fota en hel del från strandkanten och bryggan så klart och Sara fick agera modell... ;-)







OJ! Hoppsan, jag tror bestämt jag fastnade själv oxå.... Sara lärde sig snabbt hur kameran fungerade. ;-D
Nån som kan gissa vad jag redigerat bort i bakgrunden bakom mig?  Det var ganska stort - och FULT!! Gräs tyckte jag passade bättre. ;-)

Har man långa armar kan man hålla i kameran tillsammans oxå och fastna på kort SAMTIDIGT. ;-DD


Har roat mig med lite penslar mm som ni ser... hittade ett ställe med så fina köpe-saker att jag inte kunde motstå. Hmm, undra vem som varit ute i solen minst i år??? (suck - ser alltid ut som ett lakan bredvid andra.... )



Så tittade vi på sånna här vid stranden oxå! Kolla noga så ser du att dom har både bakben och framben och nästan är färdiga små grodor! Brukar alltid missa det här stadiet men nu fick vi se gott om dom. Sista dagen hittade vi faktiskt en som hoppade på stranden oxå så den hade lämnat vatten-livet.



Vi har roat oss med att virka blommor. Sara ville lära sig och det blev en och annan blomma innan hon åkte hem vill jag lova! :-)



Vi passade även på att besöka ett par loppis och barnen fyndade lite leksaker och vi "stora" hittade väl inte så mycket egentligen. Jo, jag hittade faktiskt lite garn som jag tänkte virka av.... (nån som är förvånad? fniss...)

Sen stannade vi till i Djura på ett gårdscafé och fikade.


Klockan var ca 14 och det var smockfullt med folk i trädgården som hade samma tanke som vi! Populärt ställe. Dom öppnar 12 på dagarna och när vi kom då två timmar senare hade hon nästan sållt slut på allt fika bröd!! Tror bestämt det hade kommit mer folk den dagen än det vanligtvis gör. :-)  Gott var det iallafall och vi njöt av både fikat och dom vackra blommorna i rabatten bredvid.



Helt klart bra väder - eller vad sägs?
 
Visst bor vi vackert?


Några "blommor" bara för skönhetens skull.... 


Mer "äkta blomma" än den förra, men båda är ju fina på sitt vis. :-)

Japp, det var hur jag spenderat min vecka det. Skönt att få lite ledigt faktiskt och vi har sluppit stressa och barnen har fått leka massor. Härligt.

Just i nuet i daget så står liiiite mer målning på programmet. Har några kanter kvar att peta färg på och sen tror jag att jag kan lägga bort penslarna.  Pappa kommer hit på eftermiddagen och hjälper oss flytta packbänken! YES!! Nu börjar jag ana en viss början av möblering där ute. Skojsigt. Erbjudandet om att komma och skruva bokhyllor står kvar... hehe... nån som känner sig sugen på det? ;-)

Härlig sommar på er!

Nyfodrat i ladugården

Fast inte med "mat-foder" utan med bräd-foder eller hur man nu kan säga. :-)   Idag har vi haft en heldag nästan i ladugården och jag har målat lite här och där och är nästan klar med målningen. Kjell har lagt sista skivan på en golvsnutt, fixat lite med elen och sedan spikat foder runt dörrar och fönster samt spikat sockel runt nästan hela golvet!

Vill ni se?


Snygga fönster med foder runtomkring. Själva fönstret längst ut skall dock bytas till nya renoverade bågar + att det skall sättas i en isolerruta innanför. :-)  Blir lite väl dragit och kallt med bara dom gamla bågarna.


Lika snyggt runt dörrarna. Vi valde att göra ett ganska grovt foder med samma utseende som vi har runt fönster mm på vårt hus. (syns på den som går tvärs över ovanför dörren med snedkapning på sidorna!)


Snyggt vid golvet oxå - notera att nu börjar man verkligen märka att väggarna faktiskt är GRÅ! :-)


Den berömda "muren" som vi klätt in. Över hålen skall det på ett "lock" som hyllplan och ovanför det tänkte jag sätta hängrännor och lägga band i dom. Kan väl bli bra va?


En sprayad hylla. Ville ha dom svarta, men jistanes vilket jobb det var att spraya! Gick åt nästan en hel burk färg till en enda sån här hylla så jag lär köpa fler sprayburkar.... hmmm....  Mer färg som missade hyllan än som fastnade pga alla hål.... konstigt va? Får nog stuva fler hyllor i varandra när jag sprayar nästa gång så man tar vara på färgen bättre.

Upptäckte att det var JOBBIGT att spraya... förstår inte dom som målar grafitti och sprayar massor... snacka om att dom måste få ont i "spray-fingret"... jag var helt ledbruten efter en sprayburk!


En stökig vy över en del av lokalen. Man kommer in genom dörren ni ser till vänster.



Lovade ju några bubbelbilder oxå.... hade två glada barn som roade sig med att blåsa massor av härliga bubblor efter att vi uppdaterat med nytt "bubbel-vatten". :-)

  

Kattorna skulle vara med när vi blåste bubblor men gav upp ganska snabbt att jaga dom. Kanske var det inte så mysigt när dom sprack på nosen? ;-)


Kolla två busar! Torsten gömde sig bland blommorna och skrämade slag på Cissi när hon kom så hon flög iväg - och precis då lyckades jag knäppa. Ingen skärpa direkt, men ett ganska häftigt kort.

Som ni ser var det hyfsat fint väder före helgen. Nu har vi fått nöja oss med regnskurar och runt +12 grader.... brrr... inte utan att man blir lite "fryssin" som vi säger. ;-)

Ska fota mina nyscrappade alster oxå - glömde så klart dom när jag sprang och fotade ladugården nu ikväll... typiskt mig. Men det blev ju 3 hos Anna-Lena och 2 till här hemma på fredagen. Såg ett tomt köksbord framför mig + ouppackade väskor från Laknäskvällen stående bredvid och då kunde jag inte motstå frestelsen..... ;-)

Ha det gott - igelkott.

En skruv lös?

Nån som är sugen på att skruva bokhyllor? Då är ni välkomna hit när som helst.... HAHA!  Var en tur till IKEA igår och handlade hela 9 (tror jag det blev) bokhyllor som jag nu fått äran att skruva ihop. (enl. maken) JIIIPPPIII.... eller kanske inte??

Idag är det tråkväder med regnskurar så vi har planerat att göra ett ryck i ladugården igen. Kjell har lite golv att göra och ska sen ge sig på lite lister och jag ska ta sista vändan med rollern och få på ett lager till färg vid fönster, dörrar och den lilla "muren" vi gjort för att gömma en stödmur som fanns till kossorna. :-) Det här kommer bli såååå bra! Och det ska bli så himla roligt när hyllorna väl står på plats och jag kan börja packa upp alla saker igen.

Till veckan väntar jag trevligt besök av
Sara och barnen. Dom tar tåget upp och stannar några dagar. Skojsigt. Hoppas vädret blir bättre så vi slipper sitta inne hela dagarna. Nog för att jag gärna pysslat loss några dagar, men med 4 barn så lär vi knappast få sitta någon längre stund under dagtid. :-)  Får sikta in oss på kvälls/natt-pyssel istället. hihi.

Tråkiga inlägg utan kort eller? Ja, ja.... jag ska försöka ladda ur kameran - tog en hel drös kort häromdagen på två glada barn som blåste såpbubblor för fulla muggar! :-) Måååånga bubblor blev det!



Glömde ju!!!

Kolla vad jag fick av Hönan!!!   (tack!!)


Vilken ära!! 

..... fast ja, hon har rätt... egentligen gillar jag inte alls sånt här!! :-DDD

Man skulle ju nominera andra brillianta bloggar men jag tror att ni som känner er brillianta får ta åt er istället för jag orkar helt enkelt inte sätta mig och välja ut några. :-)

Det DÄR behövde jag! :-)

Tack Hönan för en trevlig kväll!

Igår tog jag och sonen oss en sväng upp till Anna-Lena i Laknäs och medans sonen hade vattenpistolen i högsta hugg så hade jag laddat med en "enkel" (?) packning pysselsaker. :-)  Det blev iallafall några timmars pyssel och jag fick ihop hela 3 LO till slut. Satt och jobbade med 99% material från Stellas tävlingskit så det var ganska smidigt att slippa fundera på vad man skulle använda för prylar. 

Var hemma strax efter 21.30 igen och fick då ta stallpasset lite sent. Men det gjorde inget för det var så skönt ute på kvällskvisten. Nån vänlig själ hade mockat åt mig så det slapp jag och det var guld värt.

Nu är det en ny härlig varm dag och jag ska ta och passa på att njuta av den oxå - igår såg jag väldigt lite av den här dumburken och jag saknade det inte alls.... HÄRLIGT!!! Ibland känns det sjukligt beroende med dator... suck.

Sparkat upp mig + bilder från mässan!

Phu, jag tror jag kom åt "off-knappen" lite väl hårt. ;-)  Har varit totalt avstängd i ett par dagar nu efter mässan och en eftermiddagslur på ett par timmar har varit "gött mos" kan jag ju säga! :-) 

Idag sparkade jag dock upp mig lite (hmm, kanske började redan igår kväll?? Målade faktiskt en vända i ladugården då innan jag gick och la mig!) och kom till skott med storhandlingen för den här månaden. Vi brukar försöka att storhandla för hela månaden och det fungerar rätt bra. Förmodligen sparar vi en del på att inte springa i affären varje vecka, men självklart får man stödhandla frukt, grönsaker och mjölk mm men det kan gubben göra när han åker hem från jobbet. Smidigt.

Igår fick hästapållen lite massage av en kompis till mig och jag tror han tyckte det var ganska skönt. Han är inne på sin 7e halta vecka nu och i morse tyckte jag mig nästan se en antydning till förbättring. Kan det ha varit lite massage som var positiv verkan? Hur som helst så fick jag lite tips och försökte mig på en lite lätt massage själv i kväll när jag tog in honom. Bör väl få igång lite stela muskler kanske.

I morse efter att jag och Frida släppt ut Móri så passade vi på att leta smultron.


Och visst fanns det några. Inte så många där vi brukar hitta, men på ett annat ställe som jag upptäckte av en slump fanns det desto fler.  Med oss på smultronjakten fick vi två busiga kattor, varav den ena genast hittade något spännande i gräset...


Så här stod han en bra stund och höll span... typiskt Torsten!

I slänten stod oxå några liljor som förmodligen blivit utslängda från någon rabatt och istället funnit sig till rätta här. Läckert orange mot det gröna gräset så jag kunde inte motstå att fota dom oxå.

Dom lyste verkligen upp där dom stod.



Jag tog mig en kopp te så fick Frida smaska smultronen själv - MUMS MUMS! Det var så härligt att få sitta ute för en gångs skull. Idag var det äntligen varmt och skönt och jag satt kvar där ute ett par timmar tror jag. Härligt. Passade på att virka några fler blommor och testade även några virkade blad! Kuligt. Får nog se till att börja använda alla små blommor snart oxå. :-)



Jaha, hur många har väntat?
Nu ska ni ÄNTLIGEN få se mina bilder från mässan i Leksand i helgen. Har lyckats pilla ur dom ur kameran ikväll och gjort dom lite internet-vänliga. :-)  Håll tillgodo och hoppas ni grämer er ordentligt över att ni inte var där för vi hade en superhärlig mässa. (hehe)


När Susanne lånade kameran och fotade lite åt mig fångade hon Cecilia i entrén.


Anne med Lillemor som stöd höll en demo och visade Glimmer Mist. (undrar om dom glittrar fortfarande?)


Engströms


InkyWings  med Susanne bakom borden.


Katscrap


Papp och Scrap


Pysselmyran


Stämpelboden  (här jobbades det och slet HÅRT ifall Puck undrar!!)


En hÄnglamammas baksida! :-)  och så inser jag just att jag inte har nått kort på hÄnglar & stÄnglars bord framifrån... GRUFF. 


Lite känt folk?  Lasse, Agneta och Ingrid


Det pysslades en del uppe på scenen under mässans gång.


Mera pyssel, men vad kan det vara för intressant där i väskan egentligen? ;-)


Folkvimmel1


Folkvimmel2


Folkvimmel 3

Har jag fångat dig på bild och du inte vill vara med - skriv en kommentar om detta så suddar jag dig! (jag godkänner alla kommentarer innan dom syns och kommer således inte att godkänna den kommentar som har önskemål om suddning!)



Sist men inte minst.... jag lyckades fånga en av dom turbo-humlor jag försökte mig på att fota idag. Tror dom måste ha gått på speedy-mint eller nått för järnspikars vad snabba dom var. Trodde humlor var slöa och långsamma, men icke!

Fick beskära bilden lite eftersom mitt objektiv tyvärr inte har nån bra närgräns. Tror den ligger på ca 30 cm eller nått och jag skulle vilja krypa bra mycket närmare. Får önska mig ett macro-objektiv så jag kan krypa runt bland blommorna tror jag! :-) Eller så får jag helt enkelt ruska liv i gamla kameran vars närgräns ligger på typ 3 cm. DET är lite häftigare när man fotar sånna här skönheter tycker jag!

Det var dagens dos med foton det.... en hel del blev det och ett långt inlägg. Tjing pling på er för den här gången.