Idag behöver jag nog inte göra mer

Klockan är strax över 11 och jag väntar på varmvatten.... PHU!

Gick ner till stallet 8.30 i morse och drog iväg ut på en ridtur. Bäst att passa på innan det blir föööör varmt. (det var redan då 15 grader i skuggan när jag gick så man behövde ju inte frysa precis) Det blev en tur på ca 30-40 minuter med massor av jobb! Inte en lugn stund för den stackars "flodhästen" som tyvärr är av sån modell så han sväller så fort han ser att det börjar växa gräs i hagen. suck... Nåja, kort intensivt arbetspass alltså så både han och jag var totalt genomsvettiga här vi kom hem.

Han fick duscha med hjälp av trädgårdsslangen, och jag... ja, jag väntar fortfarande på min dusch. ;-) Eftersom ridturen inte tog så mkt tid i anspråk så fick jag en snilleblixt att vara lite duktig med fler saker i stallet så jag grävde fram lite tvål och smörjmedel och satte igång och göra rent sadel och träns.... HUA vad skitigt.... hela vinterns smuts tror jag satt kvar på dom.... *pinsamt* Nåja, det blev en rejäl avstädning och insmörjning och det kändes bra. Sen bäddade jag hästens säng (mockade) och filurade lite innan jag travade iväg hemåt i värmen.... phu vad varmt det var.

Inte så ofta jag känner att jag varit så här otroligt nyttig redan före lunch.... fniss.. och med god marginal dessutom. Nu blir det till att njuta av det fina vädret resten av dagen och på eftermiddagen var det tydligen smörgåstårta hos svärisarna eftersom det är mors dag. Gissar att makens syskon dyker upp och div. kusiner oxå kan tänkas. Då är det fullt ös här sen.

Sommarens pudding!

Nix, blir ingen matblogg här och den här puddingen blir man mest hårig i munnen av att käka på. Det här är endast myspys och ögon-godis. ;-)

Kolla vilken charmör som föddes igår!







Han föddes en dag lika grå som han själv! Det regnade konstant hela dagen och ingen trodde väl att stoet skulle föla i det vädret, men tji fick vi allihopa när en granne meddelade runt lunchtid att det stod ett föl på vingliga ben längst ner i hagen!!

Vid kvällskvisten klarnade det upp och blev en helt underbart solig och varm kväll och jag passade på att ta kameran på axeln när jag gick ner till stallet och så travade jag ut - längst ut i hagen - och fick dom här underbara bilderna på sötnosen him self. :-)

Isak från Rälta skall snyggingen heta.

(och nej, det är inte mina hästar... nån av dom, men dom finns på gården där jag har min egen pudding-pastej)

Muffins

Har man inget annat för sig så kan man ju alltid baka muffins. :-)
 
Ska provsmaka dom om en stund när vi ska fika.
Invigde mina nyinköpta muffinsformar. Sånna där stooora härliga formar.
6st på en bricka - non-stick eller nått. Verkar funka ypperligt.
Först ut blev kladd-kake-muffins. En sats som normalt passar en vanlig sockerkaksform blev en slatt i botten på varje "hål" i nya formen... fniss... Färdiga fyller dom ungefär halva former. (på höjden)

Sen när jag ändå var i gång passade jag på att ta ett annat recept jag hittade. Man kunde ha dumlekolor och godis-sockerbitar i varje muffins men det struntade jag i eftersom jag inte hade nått sånt hemma. En sån sats verkade dock lite mer lagom för mina formar. Det blev 3/4 fulla hål, och nu när dom är färidggräddade så blev det en sån där fin bullig topp på varje muffins. ;-)  Sjukt lyckat för att vara första gången. HURRA!  Återstår att se om dom är ätbara oxå, men jag skulle väl kanske inte tro nått annat....

Fast..... det är väl inga muffins man ska bjussa på kanske.... nån som garanterat vill bli förkyld kan ju komma förbi och smaka en.... haha... Man får vara glad så länge man slipper snor som garnering. (ok - tror vi avslutar här)

TILLÄGG:
Vill någon vara så snäll och förklara hur man får UPP muffinsarna ur formarna på ett presentabelt sätt? EHRUM!!

 

Note to self 1: Grädda kladdkakemuffinsarna liiiite längre. (5 av dom ligger upp och ner - så ni kanske förstår vad jag menar... fniss...)

Note to self 2: Kanske vänta liiiiite längre innan man tar ur (läs: försöker ta ur) chokladmuffinsarna ur formarna så dom håller i hop lite bättre. Dom två som sitter ihop till vänster på nedre bilden är dom jag tog ur sist. Den där "högen" i mitten av fatet är innehållet från övriga 4 muffins. Gott.... men lite smuligt. hm!

OK, provsmakningen återstår - börjar bli dags för det snart.
Katten tyckte iallafall om chokladmuffinsarna (dom till höger som ser mest ut som sockerkaka). Han åt smulor som ramlade på golvet med god aptit och klättrade nästan i luften för att komma upp och lukta vad det var för gott där uppe på bänken. ;-)

Mördande reklam... eller inte...

Tja, jag vet väl inte om jag skulle vilja göra nån så där fantastisk reklam för den nya nässprayen mot "rinnsnuva" precis. Täpptheten tog den väl bort bra, men rinner.... ja, det gör det fortfarande. (om jag inte lägger mig ner så klart... hm)

Det här stinker! I
nte bokstavligt, men jag har förbaskat tråkigt.

Jag är hur pysselsugen som helst, mest troligt för att det känns som jag har massor av tid som jag inte vet vad jag ska göra med. Problemet är att jag orkar ju inget och dessutom så har jag ju egentligen inte alls den här tiden. Tiden blev över bara för att jag är sjuk - skulle ju ha jobbat om jag vore frisk = nada pysseltid överhuvud taget. typ....

Skulle haft en härlig ridtur här på eftermiddagen, men med tanke på att a) jag är sjuk och b) det blåser halv storm ute så känns det inte alldeles för jäkligt att det inte blev av.... fniss... får ta igen det på fredag kanske och hoppas att man är friskare då. Dessutom har hovslagaren hunnit varit här då och snubbelfötterna kanske är borta.

Ligger och surfar runt på massa bokmärkta bloggar jag har. Finns liksom massor av tid till det just nu. Fast snart är listan slut och jag tvivlar på att någon av dom hunnit uppdatera sedan jag var där sist. fniss.... Har du några roliga och trevliga bloggar eller sidor att tipsa om så gör det NU är du snäll!! :-) Kan tänka mig det mesta inom ämnena Stämplar, Scrapbook, Hästar, Fotografering och livet i allmänhet - typ
Monas Universum.  Det är en sån där blogg man bara inte kan leva utan... fniss!

Själv kanske jag kan slå nått slags rekord eller så idag... flest meningslösa blogginlägg från nån som normalt inte alls bloggar så ofta...

.... snörvel...


Hål i huvet.... snörvel


Ko-ko!

Ko-ko, ko-ko, ko-ko.....

ja, jag hörde det flera gånger till och med! Tydligt!

Hoppas jag hörde med rätt öron, för det var trevligt. ;-)

GÖKEN!!

Fast det var inte så somrigt precis där jag gick med rengställ i regnet på väg ner till stallet...

Men ändå.... det var ju en gök!! ;-)
Få se nu... det måste ha varit i.... Öster = Tröstergök. Hm....


Usch

för att vara sjuk!
Börjar bli liiiite smått less på det här just nu. (det är ju inte första gången under våren precis)

Hade 38 graders feber i morse, men Panodil-dopade mig så jag skulle orka med det jag absolut behövde på förmiddagen. (typ släppa ut hästen, mocka och få ordning på ett par saker på jobbet)

Nu så här på eftermiddagen börjar det ta ut sin rätt, känner mig en aaaaning seg. blä.

För säkerhets skull så är 4-åringen hemma oxå. Kollade nyss hennes feber och det var käcka 39.1 ungefär så hon har placeringen i soffan och kollar på barn-tv.

10-åringen gick till skolan idag, fast han hostar fortfarande. 3-e veckan nu. Suck! Verkar vara nått som sitter i länge, jobbigt. Minstingen har samma hosta hon oxå och jag kvackar lite då och då.

Nu känns det som det är dags för en stor kopp te med massor av honung i.

Då vet man att...

... det kommer regn snart om man kikar ut på morgonen och ser denna "underbara" färg på himlen. ;-)



Lekte lite med kameran häromdagen och botaniserade lite i fönstret bland dom nyinköpta orkideérna. Konstaterade dock att jag ska leka lite mer med inställningarna och ha längre slutartider.



(blev så inspirerad förut av
Mysmaskens härliga orkidé-bilder)
Min här är inte ens i närheten av hennes vackra bilder, men jag fick lov att testa hur nära jag kom med mina nya mellanringar - en början iallafall. ;-)

Tja, och i skrivande stund smattrar det fint på fönstret... nån som är förvånad?

Måste ha dåligt minne...

nu är jag här inne med "marktjänst" = fixar sallad, potatis och andra tillbehör medans gubben är ute och grillar. SUCK.

Sist vi grillade sa jag att vi skulle byta.... JU!

Undertecknad är faktiskt bättre på att grilla än mannen i huset - tro det eller ej....

... varför blir det ändå så här?

En dag med sjuka barn...

Vad upplyftande det är att ha två sjuka barn hemma och inte kunna göra typ någonting... ja, inte som har med jobb att göra iallafall.... Sjuka barn kräver sin tid - inget att säga om det, fast jag tycker i ärlighetens namn inte att det är sååå spännande att sitta en hel dag i soffan att titta på barnprogram/filmer osv...

Ett barn i soffan och ett barn i sin säng.... självklart service till båda med blåbärssoppa, saft, kakor, smörgås, några fyndade godisar från skåpet och ett som annat som kan behövas när man har feber. ;-)  Men för att inte lacka ur av tristess så tog jag helt sonika och grävde fram min Cricut efter att ha blivit djupt inspirerad av
Anna-Lena och ett helt gäng filmer på YouTube. ;-)

Sheeeeez vad skoj det var!! Kan ju säga att min spillbitshög minskade drastiskt och förvandlades till roliga figurer i form av scalloped, labels, cirklar och ett som annat.... Hur smidigt som helst att använda både på scrappade sidor och på kort (om man nu lyckas göra några... ehrrrmmm) - just påminn mig när jag sitter och pysslar - spänk you! ;-)

I övrigt har vi haft en riktigt fin dag här, det var först riktigt sent på eftermiddagen som det började regna och det var ett par skurar bara och sen blev det faktiskt en ganska fin kväll (läs: ÄR en fin kväll....) Lite kallt kanske, men jag har ju det stora nöjet att sitta inomhus så jag behöver knappast bry mig. Hm!

Skrattar lite åt mig själv här... sitter och har "fredagsmys" vid köksbordet tillsammans med min Cricut. ;-DD Han låter lite illa, men säger inte så ofta emot så han är rätt trevlig ändå. fniss... Kanske ska offra mig och gå och krama på nån som är lite mjukare och trevligare som kommit hem från jobbet nu äntligen. ;-)

Några nyfotade.

Låter som nya fötter, men det var inte riktigt där tanken låg - utan snarare på helt vanliga foton.... nya som jag fotat alltså! ;-)


Kolla vad härligt - fick sånna vårkänslor när jag såg ut på baksidan och skådade det här. :-)  Japp, det är vatten - närmare bestämt Österdalälven som rinner där nere. Noop, vi har inte strandtomt, det är faktiskt en bra bit mellan gården och älvkanten, men utsikten är underbar ändå.
Ska inte förstöra idyllen för er och tala om att jag zoomade perfekt och siktade mellan en gammal eldningstunna och nått annat bröte (typ nån skopa) .... fniss.....

Inte långt därifrån stod dom här typerna och lapade sol....

Helt galet placerade, men det är ingen som haft nån tanke på att verkligen plantera dom där utan dom har helt enkelt följt med nån skräphög nån gång och tyckte att det passade bra att växa där. ;-) Visst är dom fina?

Och så vill jag visa två igelkottar som vi har i våran hage. Dom brukar busa hur mkt som helst, men just den här dagen var dom bara lite lagom busiga.... jag knäppte några kort iallafall. Har planer på att sätta mig och häcka i hagen nån dag när jag har gott om tid så jag får lite fler bilder, sånt här går ju liksom inte att få på beställning precis.


Visst är dom söta?! ;-)
Raudi och Blossi heter dom föresten....

Dags att kika vidare på "Lie to me" - en ny favorit på TV-burken.


Tolv mille!!!

Gah - det är så man svimmar....

.... fatta....

TOLV miljoner!!! *jag dånar*

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/425956
(äntligen-hemma-huset)

Hörde att dom haft visning i helgen så då konstaterade jag att det måste finnas på nätet säkert och det gjorde det ju. Hur läckert hus som helst även om stilen på vissa saker inte alls tilltalar mig.

Tror ni att dom kan komma hem till mig och göra om mitt hus till nästa säsong? Jag lovar att dom kan få göra om ungefär det mesta även i detta huset! ;-DD Det blir massor av fina tips till TV.

Till och med vår trista obefintliga trädgård skulle jag kunna tänka mig att låta dom lägga en varm hand på.... - ni ser - kan bli hur bra TV som helst det där. Nån som har kontakter på TV4?? (eller för all del - vilken kanal som helst går bra, bara dom är allsidiga och fixar det mesta. ;-) - och gratis!  )

Mini-inlägg

Psst - har uppdaterat två inlägg ner (från Morkarlaträffen) med lite bilder!

Trädgårdssmycke!


WOW vilken underbar träff!!

Dom gjorde det igen!!

Tussan och Anne (med hjälp av ett par till tjejer) fixade en helt makalöst underbar träff i Morkarla i helgen. Absolut INGEN kan ha gått hungrig därifrån.... finns inte en chans! ;-DDD
 

Själv hann jag knappt komma innanför dörren förräns deltagarna slet i lådorna - alla ville så klart vara först på karamellerna... fniss... Fast nästa gång blir det nog att sätta en tidsgräns på 30 minuter eller nått så man kan packa upp sakerna och få lite ordning innan det grävs runt. ;-)

Lagom framåt lunch fick jag själv börja plocka fram mina pysselprylar ungefär och efter att ha tryckt ner bakad potatis med smaskiga "röror" gick jag loss och scrappade. Fanns flera tävlingar att jobba mot så jag tog ett par av dom och sedan blev det ett par fritt skapade sidor oxå. Räknade aldrig hur många det blev under dagen, men kanske 5-6 LO tror jag att jag skrapade ihop + ett superenkelt kort. :-)  Ni får se snart!

EDIT: Det blev 6 sidor + ett kort. ;-) 

  
  


Utlottningarna haglade och på tävlingarna vann flera på omröstning och flera på utlottning - ingen gick lottlös hem! Själv hade jag med mig två priser från olika tävlingar (en på vinst och en på röstning tror jag) och så ytterligare en på allmän utlottning för dom som var med på träffen. Träffen var välsponsrad kan man säga och tjejerna var duktiga på att ropa ut vem som sponsrade hela tiden, även om jag själv var sämre på att komma ihåg vilka just *jag* fick vinst ifrån... Ehhrrrr....  Motivet var iallafall en av dom, men sen var det ju två till lite för mig okända företag - därför minns jag inte.

På kvällen bjöds vi på grillat kött/fisk/kyckling med potatissallad tzatziki, vitlökssmör, sallad och bröd mm. Gissa om magen stod i fyra hörn? Inte nog med det - dom dukade fram en liten pannacotta (stavas?) till efterrätt som slank ner i nått helt nyupptäckt hörn i magen. ;-)

Fångade några pysslande vänner med kameran under dagen.... ;-)

ÅSA


ANNA-LENA


SUSANNE


MARIE

Mer pyssel och när Melodifestivalen började satte dom på "projektor-TV" så alla kunde titta och lyssna om dom ville. Tror ingen sörjde över Norges vinst, snarare gladdes nog alla med den glada killen från Norge som verkligen drog igång stämningen på alla plan.

Efter omröstningen kl. "mitt i natten" hade John Blund gjort sitt och jag föll halvdöd ner på min madrass - trodde jag skulle somna på en grisblink men tji fick jag. Nattsuddande pysslare droppade in halva natten och jag som sover dåligt borta (speciellt första natten) låg i nån slags halvdvala hela natten och jag kände mig mer vaken än sovande. Antar att jag sovit en del oxå så klart, men inte var jag pigg när morgonen stundade inte... fast jag kunde inte sova heller, så jag tvingade mig att stanna i sängen till 07.30 iallafall....

Skönt att "sova" över och slippa köra hem 23 mil mitt i natten - det hade ingen av oss orkat med. Nu kunde vi äta frukost i lugn och ro, packa våra saker och släntra hemåt runt 10.30-tiden. Vägen gick förbi IKEA i Valbo med div inköp som trycktes in i en redan välfylld bil (fast vi bara var två i den!!!) och på sen eftermiddag landade vi åter i Rälta till solsken och värme.

PHU! Det tog hela dagen!

Jösses.... äntligen har jag gjort klar inlämningsuppgiften som hörde till dagens lektion. Snacka om att ha pluggat HELA dagen!!

Ok... sanning med modifikation.....

.... anledningen till att det tagit *hela* dagen är väl kanske närmare att det varit ungefär 94085098 avbrott av div mer eller mindre viktig karaktär. Sånt är livet på en pinne....

Nu har jag iallafall lämnat in och jag tänker inte ångra mig. ;-)

FÖRE:



EFTER:


Sen hör det till lite dokumentation (som tagit evigheter.... jag är inte världsbäst på sånt) som berättar om bilden, varför man har gjort som man har gjort (och vad), vad man använt sig av för kursmaterial och till sist bildens budskap. PHU!  Tja, ni fattar va...
Normalt skulle jag säkert uppfattas som en analyserande person (tror till och med jag fått det uppstucket i näsan vid nån "test" nån gång) men i det här fallet så är analyser INTE min starka sida.... jag rent av *hatar* att bena isär saker och ting till beståndsdelar - kan inte en bild bara få vara en bild? Typ.....  Thank you!


Idag går livet i svart-vitt...

Fast inte på nått sorgligt sätt... fniss...
Dagens lektion handlar om svart-vitt (gråskala) och jag har precis suttit en stund och lekt med några olika varianter som jag hunnit höra om bara för att fundera lite på vad jag kan tänkas gilla osv.

Här gjorde jag på skoj en jämförelse....



OK, en är sepiatonad, men det är ju "nästan" svart-vitt.... eller hur? Den är iallafall svart-vit från början och sedan har jag "tintat" den med lite brunt = sepia i slutänden.

Visst är det skillnad på dom övriga 3 bilderna beroende på vad man framhäver osv?
Den längst upp till vänster är mest "normal" jämfört med grundfärgerna på orginalfotot så att säga. Men jag tycker nog den mörkaste längst ner till höger blev mest effektfull....

That's my life today.... black and white. :-DD

Tur jag ska scrappa i FÄRG i morgon.  Då bär det av till Morkarla-träffen. Ska bli så himla skoj. Anne och Tussan har gott rykte om sig att fixa gott käk så dom har lite press på sig. Men med tanke på att jag vet att jag slipper lasange och att det blir smaskig kvällsmat på lördagen så tror jag att dom inte behöver vara speciellt oroliga. :-)

Idag är det underbart väder föresten - att bero på foton...  klarblå himmel, vita molntussar och härlig grönska. Synd bara att det blåser.... kunde ha varit en riktigt fin högsommardag annars om man inte visste....

Dags för lunch säger magen.

Vill du vinna stämplar?

Ta chansen att vinna en härlig grab-bag med 65 stämplar i InkyWings blogg!!



http://inkywings.blogg.se/2009/may/blogg-godis.html

Gå dit via länken ovan och se hur du skall göra för att vara med i utlottningen av grabbagen!
Du har fram till 31 maj kl. 12.00 på dig!

Bättre lycka idag?

Undra om blogg.se är på bättre humör idag och låter mig ladda upp lite foton tro?

Ett foto som jag tagit under våren syns ju redan i bannern längst upp. Satt och knäppte kort på lite vissna tulpaner jag hade i en vas inne. Satte vitbalansen på glödlampsljus (eftersom jag fotade under kökslampan) och det fick till resultat att den "smutsvita" tapeten i bakgrunen blev lite ljusblå istället på fotona - perfekt bakgrund! ;-)


Det här fotade jag när jag var ner till hästarna en dag i april. Tre tranor cirkulerade  i närheten och jag passade på att fyra av ett helt gäng med kort.  Man ser ju iallafall att det är tranor! :-DD


En kvällspromenad när jag bara inte orkade sitta inne och glo på tv'n tog jag det här nere i ån. Blev läckrare än jag tänkte mig när jag fotade och helt klart ett av vårens favorit-foton!


Årets majbrasa nere i byn. Den var gigantisk från början, men försvann i ett nafs! (mycket luft)


En liten vitsippa som fastnade i kameran på min och Matildas fotoutflykt här i början på maj. :-) Tog massor av kort då, men det fanns inte så förskräckligt mkt att fota egentligen men några kort blev intressanta och bra.


Den här tycker jag är rätt vacker! (trots ett så simpelt motiv egentligen)


Ett försök att få "flytande vatten" så jag lånade Matildas stativ och tog med lite längre slutartid. Skoj, men helt klart något att öva mer på! :-)


Oxå från vår lilla fotoutflykt.


Vem kan motstå vitsippor?


Var lite fräck och fotade Matilda när hon fotade blommor oxå. :-)

Och som avslutning en liten bubblande tjej som shoppade loss på Rättviks marknad. Hennes val föll på "bubbelpistolen" och hon var helt lyrisk när hon fick komma hem och testa. Tur vi hade en hel dunk med såpbubblevatten kvar sen förra sommaren. :-)





Alla fotograferade bilder på bloggen tillhör © Elisabeth Nygårds.
Kan EJ användas (lånas) utan lov.



Några foton....

tänkte jag att jag skulle ladda upp nu när jag ääääntligen lyckas logga in här.

Tror ni att det funkar???

NÄPP......


..... suck!

Snacka om eftersatt blogg

taskigt med nytt att skryta om kanske.... i min *skrytblogg* fniss...

nåja, det är vår (fast det regnar) och det är ljusare på mornarna och faktum är att det ger lite mer energi - tro det eller ej. Förra helgen lyckades jag klämma in både pyssel, ett par fototimmar med en granntjej och ridning. Kändes hur lyxigt som helst - dessutom var det ju kanonväder! Blev så inspirerad på vår lilla foto-tur att jag fick lov att gå hem och fingra lite på köpknapparna på internet i en fotobutik. Och vips kom det hem ett efterlängtat stativ till kameran + ett par andra smågrejer. Fiffigt va? ;-DD

Skulle ju ha visat upp massor av foton här - jag vet, men jag kommer aldrig till skott med att plugga i den där jäkla kameran i datorn nån gång, och jag har oftast inte tid att blogga när jag sitter vid datorn där korten ligger... känns som att det är nått litet problem på linjen här... ;-D  Ska fösöka ta mig i kragen....

Idag har jag iallafall suttit och pluggat PhotoShop igen. Skitkul när det väl blir av. Lyckades pressa mig igenom lektion 7 och lämna in uppgift nr 2 så nu känns det som man är lite "halvvägs" åtminstonde! Det är 10 lektioner som är obligatoriska. En inlämningsuppgift till + en tenta. Sen ska det finnas 6 (?) frivilliga lektioner efteråt som man kan ta del av om man vill oxå. Eftersom dom nu är släppta så ska jag dra nytta av dom oxå innan jag fixar min tenta tänkte jag. Har ju ingen panik med kursen eftersom jag har ända till Januari på mig. Men på nått vis skulle det kännas skönt att göra klart innan sommaren... sen tror jag liksom det kan dra ut på tiden om jag känner mig rätt... risken är ju att man inte gör nått på hela sommaren och sen glömmer ihåg sig lite. (dumt)

Installerade CS4 igår och har testat det lite idag. Skoj att ha ett så bra program billigt och lagligt - en STOR fördel med att gå den här kursen faktiskt! 

Nu är det dag att ta hand om lite fredagsmat.... grillkorv och egna klyftisar - en bra mysmiddag med ungarna. (ok, hur dålig fantasi som helst, jag vet, men kylskåpet förmådde inget roligare och jag vet att ungarna tycker det är gott!)

Bortglömd blogg söker...

inspiration och fina inredningsbilder från ett välstädat pyntat hem i vårsolen....

...
...



...
...




.... SUCK!!! ......
Behöver jag upplysa om att här finns NADA av varken det ena eller andra.
tjo, lite vårsol på sin höjd, men även lite vår-regn.  typ....

Blir så inspirerad av alla som har fina inredningbilder, VÄLSTÄDAT osv osv som dom visar i sina bloggar - så skulle jag oxå vilja ha. Problemet är att det kommer aldrig hända i det här huset.... tyvärr....  Vi bor i ett gammalt totalt  hopplöst hus som skulle behöva sparkas i ändan både en och två gånger för att bli nån ordning på, och det är totalt osmidigt planerat med rum etc, så även om det förvisso inte är trångt egentligen så finns det absolut ingen vettig plats.  dubbel-suck.

Nån som kan kasta hit typ 3 mille så man kan få ordning på rucklet?