Inte bara ett "guldkorn"

Ikväll blev det nästan en hel "guldklimp" när grannen helt plötsligt började spela ko-horn! Har inte hört det på länge nu, men så gick han ut och spelade en låt i mörker och regn. HÄRLIGT!! Då glömde man genast att det regnat kompakt hela dagen och varit så grått så molnen fått sparkas undan ovanför asfaltskanten!! ;-)

Efter att ha haft projekt storhandling idag så kändes det skönt att nu på kvällen få sätta sig ner och pyssla lite. Blev två LO till slut. Inga mästerverk, men så där lite trivsamt bra utan större finesser och krussiduller.
Grubblar mig dock febrilt gråhårig på hur jag ska få till vissa förvaringslösningar i pysselhörnan. Plats är det ju som sagt inte gott om så det känns lite "kört" ibland. (läs: för det mesta) Är i skriande behov av att sortera bokstäver (chipboard) och stickers och annat smått (platt) kolijox. Just nu syns det inte (ligger inklämt undangömt) och då används det inte.... suck!  Tror jag ska ta och bygga mig ett luftslott i natt innan jag somnar. ;-) Då ska pysselrummet vara stooooort och härligt.

Dagens guldkorn:  Lyckades överleva en storhandling med BÅDA barnen med i affären! Att man har regnkläder om man nu nödvändigtvis måste gå utanför dörren.

Dagens pestråtta:  Tromben som gått igenom vårat hus. (skulle kunna vara "årets" pestråtta....)

Dagens GARV!

Sitter och sorterar lite mappar med scrappade alster som jag scannat och fotat av osv. Ramlade över saker från 2003 när jag började scrappa och får ögonen på min absolut första LO!!  KULT...(haha)

Vill ni se? OK, tänk er tillbaka till Januari 2003 först.....

då kör vi....

 

En dubbel-LO som ni ser - om min stämpelhörna.
Tja, vad säger man? Utvecklingen har ju gått framåt på både scrapsidan och pyssel-hörne-fronten.

Men liiiite kul var det ändå att se alla gamla sidor - började att scrappa A4 bara för att testa lite om jag skulle gilla att scrappa överhuvud taget.... och tydligen gjorde jag det. ;-)

Flera stafettbidrag

Utmaning 11 är avgjord (vi hade ingen i finalen) och till utmaning 12 råkade vår lagledare missa att skicka in i tid pga att hon blev sjuk, så dessa båda kan jag oxå visa nu. ;-)

Utmaning 11:
image380
Till denna skulle vi "kopiera" en skiss, me ändå ha en personlig tousch på den. Eftersom jag gillar skisser så var det roligt. TYVÄRR blev bakgrundspapperet (ett Bazzill) alldeles rutigt när jag förminskade bilden lite och jag är ingen fena på att trixa i bildprogrammen så jag visste inte hur jag skulle få väck det .

Nån som har några bra tips på hur man tar kort och sedan förminskar bra???  OK - scanna brukar bli snyggast, men min multi-maskin scannar USELT och jag vägrar stitcha ihop bilder så jag föredrar att ta kort faktiskt!  På kortet ovan har jag tagit med en lite lägre upplösning på kameran för att inte få bilden så stor från början, och sedan förminskat till max 500 pixlar bred. (gör det i Paint Shop Pro)  Fotograferade utomhus så ingen blixt är använd.

Nåja, här är utmaning 12:
image381
(den som vi missade att skicka in i tid)
Här skulle fokus ligga på "Journaling" så det betydde "mer än två rader text" och mitt resultat blev alltså så här. Inte våldsamt mycket text kanske, men det kändes bra och jag är nöjd.



Globen "here we come" - japp, för 11 året åker jag och en kompis och tittar på Stockholm Horse Show som är i Globen. Lika roligt varje gång att få komma hemmifrån, kolla på hästar och ha chans att shoppa hästprylar om man har lust (och råd). ;-)  I år sover vi dessutom kvar och lyxar till oss på hotell - skönt att slippa köra hem "miss i nassen" när showen slutar runt 23.30.


Dagens guldkorn: ÄÄÄÄÄÄntligen Fredag!!!!  (det är nått speciellt med fredagar - eller hur?)
Dagens pestråtta:   -har inte sett skymten av någon ännu....

Ett par till stafettbidrag

Nu kan jag visa stafettbidrag från omgång 9 och 10. Inga större framgångar för vårt lag här heller, men det har varit en rolig månad där man iallafall fått scrappat dessa (13) alster till tävlingen! Sen brukar det alltid bli några extra när man kommer igång så jag är jättenöjd!

Omg 13 måste jag sätta mig och scrappa i morgon... den är kvar för min del. Jag har uppdraget att rubriken skall bestå av ETT ord.  Ska väl inte bli så himla knepigt tänkte jag. ;-D

Utmaning 9:
image378
Här var uppdraget att ha med något KNALLRÖTT på sidan. Man kunde ha allt från röda brads till en helt röd LO om man ville. Jag körde något lite mitt emellan... blev rätt nöjd själv, men röstmässigt så föll den ingen annan i smaken... fniss...  Lekte lite med egenritade rutor osv som jag klippte ut och det var riktigt roligt och jag blev som sagt NÖJD med sidan!

Utmaning 10:
image379
Här skulle jag göra en LO med *EN* bild. Inte heller så himla svårt faktiskt. Sonen fick skriva en egen topplista på sina sommarfavoriter och som ni ser var "Simestern" det första han tänkte på! ;-)  Önskningarna var det värre med, där kom han inte på något...  Oxå en sida som jag blev väldigt nöjd med - och inte så konstigt - den är ju Gröööööön! hehe.

Idag bör mitt stämplade kort ha kommit fram, men ve och fasa så glömde jag i hastigheten att fota/scanna kortet så det kan jag inte visa! Snörpligt. :-/  Nåja, kanske mottagaren visar det i sin blogg bara hon fyllt år klart och vaknar till liv igen. fniss... fyller man 60 så är det väl minst 3 dagars fest va? ;-)



Dagens guldkorn:  Maken fixade middagen, mysig fika med familjen på em, massor av härliga höst-foton blev äntligen tagna - hoppas nått är bra!, "månskenstur" på hästen ikväll - det var en helt otroligt läcker fullmåne som steg upp bakom träden när solen började gå ner. WOW! Tror jag tittade mer på månen än på vägen. HAHA!
Dagens pestråtta: Mörkret kommer snabbare och snabbare.... nu är det ingen tvekan längre vilken årstid som närmar sig!

MORR!!!

HUR irriterande är det då när man skriver ett inlägg (igår kväll) och tror (?) man laddar upp och så när man kollar dagen efter så finns det inget där??? NADA - puts väck?? SUCK.
Nåja, det låg i utkast.... men typ bara halva meddelandet som jag skrivit, för det var väl automatsparat eller nått.... måste ha somnat innan jag gjort klart. TSSSS....

Nåja, det jag skrev var bara att jag laddat upp underbara härliga stämplar i företagsshopen som landade här hemma igår. Postbilen kom med FEM paket till mig sammanlagt.... snacka om julafton. hihi.

Sen skrev jag oxå att jag faktiskt stämplat ett kort igår....
*någon* fyller 60 år idag, och har förhoppningsvis just detta kort i sin brevlåda under dagen! ;-)
Normalt så är jag usel att komma ihåg födelsedagar och ännu uslare på att få iväg ett kort eller så, men nu lyckades jag faktiskt ha hjärncellerna med mig och fick till och med iväg kortet i lagom tid. ;-)

Nu är det dags att köra iväg till dagis och sen väntar jobbet! Kanske kan ni få se något scrappat lite senare oxå.....


JÄSP!

Usch så seg man är.

Sitter och väntar på att gå ner till stallet, vi har bestämt att vi ska ut och rida på eftermiddagen. Skönt - då blir det lite lugnare ikväll med mer pysseltid kanske. ;-)

Har inte pysslat så mycket mer än till Scrappestafetten och dom bidragen kan jag ju inte visa ännu! ;-) Jo, men vänta - ni har ju varken sett 7an eller 8ans bidrag, dom är avklarade med omröstningen så dom kan jag visa!  

7an:
image375
Här skulle jag skapa något med "Maling" (Målning) så jag valde det enklaste - akrylfärg! Det är som ni ser smetat bakom kortet + den översta stjärnan med garn lindat runt sig är oxå målad med akrylfärg.
Övriga stjärnor är stansade i filt - första gången jag faktiskt tog mig för att testa det - helläckert!

8an:
image376
Här skulle jag skapa något utifrån dom här orden: "alle trenger en".....  Och jag fick ju översätta mina till Svenska så klart så då blev det så här! (man fick lov att fylla ut texten med något mer än bara just dom orden man skulle skapa av - så meningen fortsatte eller hade något före sig!)  Har rockat loss på Chipboard-bokstäver nu så jag håller som bäst på att försöka fixa en förvaring så jag kan sortera upp alfabetet bokstavsvis och på så vis hitta lättare + använda bokstäver från olika alfabet och leka lite!

Ett kort har jag stämplat oxå!
Det har nått sin mottagare så jag törs visa det! ;-)  Tror hon har det i sin blogg oxå - åtminstonde frågade hon om lov att sätta upp det där... fniss...  Vinkevink
*Carina* och hoppas födelsedagen blev toppen! ;-)

image377
Ett enkelt kort men massor av omtanke inpackat eftersom Carina är en av mina absolut äldsta stämpelvänner! Inte gammal i sig, utan vi har kännt varandra läääänge! ;-)



Dagens guldkorn:  Sovmorgon, färdiglagad lunch hos svärmor, få handla mat utan barn (!) och snart en mojsig tur på hästen!
Dagens pestråtta:  Blåsten!! (dryyyygt)

Blixtinlägg


Scrappeli-scrap!


Härlig pysseldag!

TACK Anna-Lena, Carro, Tanja och Mia för en härlig dag i Laknäs! :-)
Stormigt värre, men som tur var bara på utsidan.... fniss... vi överlevde till och med en stunds strömavbrott. Tur solen lyste så vi slapp famla oss fram i mörkret.

Jag fick 3 enkla och en dubbel LO färdiga och är helnöjd (trots att jag lyckades glömma min skärmaskin hemma... haha!!). Det var så skönt att få komma hemifrån och få prata och pyssla - funkade riktigt bra fast båda barnen var med nästan hela dagen. ;-)  Dom var fullt upptagna med tv-spel och andra spännande leksaker som inte finns här hemma.

Sitter här och är nyfiken på hur det kan ha varit nere på mässan i Göteborg idag? Någon som har sett några kort därifrån kanske? Mässor är alltid roliga, även om man inte är med själv eller besöker dom. :-) Ser fram emot Papperskraft den 6-7 Okt. då jag ska åka ner till Gbg och vara med. (
http://www.papperskraft.se/ )


Har precis varit in och beställt mig en ny sån här:
image365
http://www.personligalmanacka.se/

Var så himla nöjd med min som jag köpte för detta år (2007) så jag gjorde slag i saken och beställde en till 2008 oxå! :-) Roligt att kunna designa den lite som man vill.


Dagens guldkorn:  Att få pyssla och prata i trevligt sällskap!
Dagens pestråtta: Att min häst börjar se ut som en flodhäst efter 4 dagar i ny hage och envisas med att vara absolut längst bort i hagen när man ska hämta honom.... suck! I morgon blir det gamla hagen med *lite* mat i!

Fotar och lägger upp dagens scrappade alster i morgon!

Mer stafettbidrag

Fler omröstningar är avklarade. Tyvärr utan resultat för vårt lag även dessa gånger.

Här är mina bidrag:
image363
Till denna hade vi en skiss att följa + att jag skulle göra något med 10st  "Bling-Bling".
Ni ser väl hur det blänker! ;-D  Massor av glitter och glamour här! hehe.

Sen har jag gjort denna:
image364
Här hade vi 5 olika bilder att inspireras av, och jag valde en med en vas med några gröna och vita blommor i så detta är resultatet av den inspirationen! :-)

Omröstning pågår för nästa utmaning så den sidan får ni se om några dagar! :-)

Blir inte så mycket mer pysslat än dessa utmaningar just nu. Det är företag, familj och häst som tar den mesta tiden för tillfället. Fast på lördag är planen att åka upp till Anna-Lena i Laknäs och scrappa lite. Det ser jag verkligen fram emot. Visserligen får jag ta med båda barnen en stund innan gubben hämtar  upp dom på väg hem från det han skulle göra, men det ska nog gå bra. Det brukar ju aldrig vara fel att få åka och leka med andras leksaker menar jag... hihi... kan säkert roa dom en bra stund!

Ikväll blev det en ridtur igen - men fy 17 vad det blir mörkt snabbt. Tråkigt. Om bara nån vecka så hinner vi inte runt på någon av våra vanliga turer utan att det hinner bli mörkt innan vi kommer hem. Tror det börjar bli dags att gräva fram pannlampa och batterier snart. I övrigt får man klä sig som en julgran med reflexer, det behövs! Bilisterna är sjukt nonschalanta även i mörker tyvärr... en del borde det vara skottpengar på!



Dagens guldkorn (japp, jag döper nog om detta till *korn* istället för *kant* tror jag!):  Sol och riktigt VARMT ute på dagen. Sommaren försöker visst tappert hålla sig fast liiiiite till. Speglingar i ån och mumsig onyttig glass på kvällskvisten. ;-)
Dagens pestråtta: Att hästarna bytt hage och naturligtvis är dom lääääängst bort när man ska hämta dom! PHU!

Äntligen lite TV på tisdagskvällarna!

Ikväll kl. 21.00 börjar det äntligen!! HOUSE!
Ett favoritprogram - helt av en slump... fniss...  jag är nämligen inte den som häckar framför TVn allt för ofta, men av en slump en kväll (det hade nog inte gått så många avsnitt av House då) så råkade jag sitta där och när programmet började och sen var jag FAST FAST FAST! ;-DD

Så, faktum är att jag med gott samvete kan längta till ett TV-program i veckan att se på.


Dagens guldkant: En härlig kvällspromenad med maken! DET är ljusår sedan sist! Lugnt och stilla på sjöbotten och vi hann precis gå runt ca 4km innan skymningen kom.

Dagens pestråtta: (skulle kunna vara årstidens pestråtta) Att det börjar bli mörkt på kvällarna, dags att leta fram reflexer snart när man ska ner till stallet. Trist....  (fast liiiiite mysigt är det oxå)

Nu kan jag visa den första...

Här är första LOn från Scrappestafetten som jag gjort.

image362

Jag skulle göra en LO på temat "Jord" och då blev det denna. Jag tolkade det i mycket bruna färger och att korten dessutom var tagna på Frida i Potatislandet gjorde väl inte saken sämre... fniss...
Tyvärr blev det ingen finalplats eller vinst för vårat lag denna omgång.

Maximalt pysselväder idag!

Uff ja, det är verkligen länge sedan det regnade *en hel dag*. Ja, vi har inte haft det så hemskt här uppe i sommar som många andra nere i "södern" har haft det.... även om vi inte haft nån otrolig sommarvärme heller. Kan inte påstå att vi ledsnat på regnet alltså...

Men idag - ja, REGN REGN REGN!!!
Hösten kryper närmare, mörkret faller tidigare, pysselsuget växer! ;-) Fast idag har jag inte ens petat på pyssel... trots att vädret skrek *sitt inne och pyssla* haha.

Idag har jag pressat och gnott - allt för att så sakteliga fylla på det härliga lagret av stämplar i InkyWings lagerlådor så jag har massor att ta med mig till mässorna i Oktober! (ni kommer väl?) Hela 59 nya stämplar skall släppas i Partille och sedan finns det mycket som varit slut som jag inte hunnit med att pressa upp. Förhoppningsvis hinner jag uppdatera *mycket* av dom stämplar som varit borta ett tag - men häng med - risken är överhängande att dom tar slut fort igen!

Näe, dags att leta upp raggsockorna och krypa till kojs!



Dagens guldkant:  Var med svärmor och hälsade på deras nya kattunge som nu är ca 5v. Gissar att dom får hämta den nån gång i Oktober kanske... Söööööt!  (rackarns - glömde ju ta kort på henne.... MEH!)
Dagens pestråtta:  Regnet kanske... även om jag egentligen inte lidit så mycket av det eftersom jag varit inne... fniss..

Snacka om att luften gick ur...

efter helgen... fniss...

Men det finns ju lite annat att göra än att hänga här på bloggen oxå som ni säkert vet. Familjen skall tas om hand, företaget skall skötas och "sig själv" skall oxå pysslas om! :-)



På den egna pysselfronten har jag scrappat ytterligare en sida till Scrappestafetten på det Norska forumet. Mitt uppdrag var att göra en sida med minst 10st "bling-bling". Mycket glitter och glamour blev det till slut. :-)
Sen har jag lekt lite mer med "Bind it all" och gjort några fler minialbum. Hur kul som helst att sitta och pilla ihop dom, fast jag är sämre på att dekorera och fylla albumet... haha! Det får bli en annan gång eller någon annans uppgift. Tänkte ialla fall skapa lite som skall tas med till Papperskraft som inspiration.

Här kommer ett par smakprov på vad jag knåpat ihop!
   
   

Snacka om att man *lätt* fastnar för att göra små album! Detta är bara några av alla jag gjort hittills! ;-) Alla i InkyWings DT kommer få var sitt album att dekorera + att jag gjort dessa och några till åt mig själv. Gjorde t.ex. ett litet "häfte" av indexkort i halv-storlek (minsta sorten men bara hälften på bredden på nått mysko vis). Tanken är att ha det i handväskan så jag snabbt kan klottra ner små tankar, shoppinglistor och ett som annat. Fiffigt värre!

Det här understa (bruna) albumet är en "flip book" som jag gjort efter instruktioner som du hittar här!  Jag la dock till en sida i mitt album för att få det "liksidigt", kändes väldigt avigt annars. Glöm inte att stansa hålen innan du sätter ihop sidorna bara!! ;-DD  Kanske är den dekorerad till Papperskraft-mässan, kanske inte... det får du se när du kommer dit! (tipsa gärna hur jag ska dekorera den!!)



ORGANISERING:  Inget nytt under solen... det enda jag ägnar mig åt är att försöka hålla ordning på det jag fixat till hittills. ;-)



PRESSAT LÄGE: Japp, oerhört pressat... fniss... har snart fått fram alla dom stämplar som skall släppas hos InkyWing lagom till Papperskraft 6-7 okt. Roligt att se när högarna växer....



VECKANS HÖJDPUNKT: Att få åka ner till Marie (alias hÄnglar-mamman) och ägna sig åt en hel dag av hejdlöst babbel!! ;-D  Tack för en underbar dag vännen!!!



Dagens guldkant: Lite mer värme ute och en stunds pyssel på kvällen.
Dagens pestråtta: njäe.... det har nog inte sprungit förbi nån sån idag....

Det tar på krafterna...