Så var julen förbi...

Man är lagom trött på julmaten, barnen har fullt upp att leka med nya klappar och vi "stora" pysslar med vårt.

Julafton flöt förbi här med +4 grader och av det vackra vita fanns inte mycket kvar när kvällen och tomten kom. :-(   Men han kom ändå... till fots! :-) Barnens ögon tindrade och tomtens käpp var än kortare i år.... (den blir kortare för varje år som tomten blir äldre och krokigare... fniss...) Världens bästa tomte för övrigt... precis som en tomte ska vara. :-)
    
Passade på att fota oss själva framför granen oxå tidigare på dagen. Sist i raden bilder är dom små kattbusarna som ligger utslagna på julaftons eftermiddag efter allt bus och lek. (inga kattor i granen tack och lov!)

Juldagen bjöd på liiiite kallare väder, minus 1 grad och vi passade på att ta en promenad hela familjen. Jag passade givetvis på att fota lite, men det kunde ha varit vilken kall höst eller vårdag som helst kändes det som - knappast juldagen iallafall. Nyckfullt väder vi har. Gruff!
 

På juldagens kväll kavlade jag upp ärmarna och högg in med full kraft i pysselhörnan. Städning påbörjad! Fortsatte hela annandagen till och från och HEPP - gissa vad? Jo, nu kan man komma in i hörnet igen. ;-DD Än sker under!
Här får ni ett litet bevis:  (inga "före-bilder" visas dock eftersom jag inte vill ansvara för ev. chock-skador!)
 
Förvisso på tok för mycket saker för den lilla ytan, men men... det är smällar man får ta. Förhoppningsvis blir det bättre till sommaren när lagret som tillhör företaget åker ut i gamla ladugården. Längtar nått kopiöst tills det är klart.



Skrubbandet (läs mer på: skrubba) fortsätter sakta men säkert. Visserligen kommer jag väl aldrig finna något *nöje* i att städa, men man får ju ändå erkänna att det är trevligt när det väl är gjort och rent! Små bäckar brukar bli en stor å heter det ju.... och tar man några saker varje dag... en kvart eller två eller tre.... så känns det inte lika betungande faktiskt.  Kanske i slutändan att det bara har med vuxenpoäng att göra... men vad tusan... det kvittar. ;-D 


Pysslandet har kommit i gång!  3 LO har sett dagens ljus sedan igår och det känns fiiiiiiint. Ser inte helt mörkt ut att klara av målet jag satt upp för i år, även om det är med en hårsmån. fniss...  Fast det var ju inget allvarligt menat mål, mest på skoj faktiskt, men det är kul att se att det ändå gick att nå upp till - utan någon som helst tanke på att jag måste få ihop dessa! 



Julens guldkorn: Glada barn, god mat, ett par snöflingor ute, härlig ridtur, städad pysselhörna, choklad.
Julens pestråttor:  Snön smälte, onödig stress, fullmånen försvann bakom alla moln, regn och blåst.

Kommentarer
Postat av: Sara - SaGam

Härligt att se er alla juleglada. Tomten kom faktiskt hit också trots den långa vägen. Men han glömde kläderna i säcken utanför dörren när han gick konstaterade Linnéa på juldagen. Tja, han var ju här sent så han kanske var så trött så.. ehh.. hm...ja..eller nåt! ;-)

Postat av: anita hagen

Takk for at du deler med deg av flotte julebilder. Utrolig koselige og flotte bilder.

Ha en fortsatt fin og magisk julehøytid. Kos deg!

Juleklem fra Anita

2007-12-28 @ 22:46:50
URL: http://anitas-hobbyblogg.blogspot.com/
Postat av: Agneta

härligt att läsa om er jul, det låter alldeles perfekt! :)

2007-12-29 @ 14:34:08
URL: http://agge.blogg.se
Postat av: gunvor

Härliga bilder från ert julfirande! Tack för titten.
Och bilder på vad jag gjort med julklappen kommer nog vad det lider, men en vissbutik måste öppna efter julledigheten först ;)

Kram, Gunvor

2007-12-29 @ 22:15:03
URL: http://gunvors.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback