Bilder från sandlådan...

Dags att visa några bilder från våran sandlåda/vallgrav innan det är dags att skotta igen kanske. ;-)

Det räckte med att gräva EN gång som tur var, läckan är nu pluggad och det ligger ny slang i backen till ladugården. Skönt - nu hoppas vi att det är nog med saker som har med vatten att göra ett tag.


Stora pojkar har STORA grävskopor när dom leker i sandlådan... ;-)


Stora som små är nyfikna...
Själv satt jag precis innanför fönstret där i ladugården och passade på att kolla datorn lite och ladda ur bilder ur kameran så det var väl si så där att ha en grävskopa svingandes precis utanför. ;-)


Den som gräver en grop åt andra...
Nej då, maken fick lov att skotta det sista i botten så det inte grävdes sönder några gamla slangar där allt skulle sitta ihop. Behöver ju liksom inte skapa extra arbete utöver det som redan är. ;-) Han som körde grävskopan var dock otroligt skicklig. Han gör ju sånt där hela dagarna så snacka om att kunna skotta på milimetern om det behövdes!


Ouch! Den här smärtade lite, även om jag inte precis är den som bryr mig i hur gräsmattan ser ut. Men det sved nog lite när han bara barkade av gräset som smör....
Så där ja, nu har vi börjat i ena änden (vid ladugården) och i andra änden (här vid brunnen) så då är det bara att fortsätta och försöka gräva klart emellan....


Och när allt är grävt och klart såg det ut så här på gården när man kikade ut genom dörren... intressant. ;-) Så här stor sandlåda har vi nog aldrig haft faktiskt.... hehe. För det är vad det är SAND SAND SAND! Alltid nått positivt med den där himla sanden oxå. Lätt att gräva och bra när vattnet rinner igenom. Dåligt dock när inget växer. För första gången på länge är gräsmattan längs vägen (längst upp till höger i bild) GRÖN! Det beror på att det kommit så mkt vatten. Annars brukar den vara ungefär samma färg som sanden är nu.... brun. Finns ingen matjord som håller kvar fukten till gräset så det torkar på nolltid. Skoj.


Sist men inte minst (!) Vallgraven! ;-)  Det ska ju ner en bit i backen för att klara frost etc så det blev till att gräva en bit.  Nu återstår bara att skotta igen allt. Rörmokaren har varit här och kopplat ihop allt igen så det är rätt gjort så nu ska sanden vräkas i och packas, packas, packas.... ska bli spännande att se hur det går. Funderar på att norpa ett par skottkärror sand till en sandlåda.... hehe....

Sist men inte minst... en kattbild. :-)

Det är Cissi som ligger och latar sig och Zeke som spatserar runt och kollar läget. Gissa om kattorna haft superkoll på grävningen - man har bara väntat på att man ska få lov att klättra ner och fiska upp en katt ur brunnen eller vallgraven. ;-)

Farfar (min) var här föresten och hälsade på Zeke häromdagen för att se att han hade det bra. Vet inte hur mkt han förstod men han pratade lite med Zeke iallafall och så där. Zeke var inte så superintresserad så jag antar att det betyder att han bestämt sig för att bo här iallafall. ;-) Torsten och Zeke är fortfarande inte speciellt överens, men det går hyfsat. Torsten har lärt sig hur man lurar bort Zeke och så länge han vågar gå in och äta etc så är det ok känner jag. Kanske med tiden att dom kan bli bra kompisar, men det tar nog en stund. Så fort Zeke kommer i närheten av Torsten så morrar han som en hund ungefär.... låter ganska komiskt.

Nu ska jag ta och njuta av det härliga sommarvädret och fundera på när jag ska orka åka iväg och storhandla. Det lockar inte så jättemycket när det är hett som i "H" ute.... kanske ska vänta till sent i kväll istället.... affären har ju öppet ända till 22 om jag inte minns fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback