Första dagen på Kolmården...

Första omgången har lämnat kameran...


Tjohooo barn! Vi har SEMESTER!!!
(jösses vilka muntergökar jag hittade här.... första kvällen...)


Och så var vi äntligen där.... inbetalade (1370:- fattigare) och redo att möta djuren...
Vi går hitåt - nej ditåt - nej vi måste kolla här först.... ska vi inte gå snart?


Vi började med Bamses Värld och släppte loss barnen en stund. Det fanns så mkt spring i benen så det var lika så bra. Där fanns mkt att klättra på/i/under/genom som passade dom flesta. :-)


Det närmade sig snabbt lunchdags och eftersom det fanns bäst "barn-käk" i Bamses Värld så fick ungarna börja med att äta. Pannkaka blev det för både stor och liten. Jag och maken planerade att äta på ett annat ställe eftersom vi inte var sugna på pannkakor eller köttbullar....


En mumsig portion pannkaka i "vuxenstorlek" till sonen.


Bara för att förtydliga... det var från Farmors Kök maten kom. ;-) 


Det fanns spännande stigar och gångvägar även ute i skogen... så klart måste barnen undersöka och upptäcka dom alla och mamman hängde på så gott det gick. Maken fick vara vangskörare och hålla sig till vägen...


Och vi tittade på djur, både här och där, på längden och på tvären, upp och ner, hit och dit. ;-)


Även helt "vanliga" djur var spännande, iallafall för den minsta av oss. ;-)


Vi var in och klappade lite på djuren i barnhagen och så här nöjd är man då... (eller om hon möjligen härmar en get - vad vet jag?)


Vi vuxna ska få oss lite mat och barnen utövar lite "syskonkärlek"....
Maken åt sig lite kycklingfile med ljummen potatissallad och jag åt rimmad lax med dillstuvad potatis. Kändes aningen bättre i en vuxenmage än pannkaka. ;-) (Betydligt dyrare oxå....)


Ta kort på mig och "dinosaurien" mamma... sa den minsta.
Ja visst hjärtat - det skall jag göra, vi tar med storebror oxå.... och "dinosaurien". ;-)
(som för övrigt var skelettet av en tiger)


Den här skulle man vilja klia i nacken... visst? Så mjuuuuk och skön den ser ut.


- Är djuren riktiga mamma??? (frågade dottern)
- Ja hjärtat, dom är riktiga... ;-)
Väldigt riktiga.
Men frågan är nog befogad när den kommer från en "nästan 5-åring". Har man aldrig i sitt liv sett dessa ovanliga djur förr så kan man ju tro att det är en animerad film bakom glaset kanske? Det är ju inte precis dom djur vi har hemma i skogen, och föresten, man ser ju knappt dom som verkligen finns i skogen heller för den delen. Man får vara glad om man ser ett par rådjur då och då. Jag menar.... hur ofta ser man en *riktig* tiger liksom?


Vi satt och tittade på delfiner ett tag. Oxå ett märkligt fenomen för en 5-åring då vi faktiskt kunde se UNDER vattnet utan att ens bli blöta. Spännande. Bara en glasruta som höll vattnet på avstånd. ;-)


Sen gick vi så klart in och såg den obligatoriska delfinshowen. Mäktigt!!
Man blir ju klart impad varje gång och jag var ju så klart lycklig över att det gick så bra att fota där inne... fniss... Det här är ett av mina favoritkort därifrån.


Efter att ha sett lite mer djur så gick det ner lite eftermiddagsglass oxå. ;-) Många glassar blir det en sån här dag så klart... även vi vuxna fick glass... och vi smaskade och åt.


En av oss blev överlycklig när hon ääääntligen fick se aporna!! Det hade hon tjatat hela tiden om - finns det apor där mamma??? Inte för att jag vet vad det var för speciellt med dom, men eftersom damen är en apa själv (kinesiskt horoskåp) så kanske det sitter i generna... fniss..
(JA, jag VET att det är en gorilla och ingen apa, men förklara det för en 5-åring)


Vi hann med en del av det "tunga artelleriet" första dagen... Vilka bjässar!

Sen var klockan slagen för stängningsdags och vi begav oss mot utgången igen. Vi hade inte riktigt sett allt så nu var vi blada över att vi faktiskt betalade in oss för två dagar så slapp vi jäkta runt hela parken. Det hade ingen av oss orkat. Det var nämligen inte förrän i sista stund vi bestämde oss för om vi skulle ta en eller två dagar. Vis av erfarenheten med ungar som lackar ur ganska fort så sa hjärnan EN dag. Men med tanke på hur mycket som fanns där inne + att vi INTE hade bråttom och inte heller SKULLE HA bråttom, så tänkte vi oss TVÅ dagar. Och så blev det alltså. Inte en chans att vi hade klarat det på en dag eftersom barnen ville leka överallt där det gick och vi nu alltså inte hann se alla djuren heller...

Barnen hade säkert överlevt det, men vi vuxna ville faktiskt se elefanterna oxå, och sedan tjatades det villt om linbanan, så vi sa att den tar vi "i morgon". ;-) Skönt att faktiskt kunna ha lite saker kvar. Även safariparken var ju ogjord.


När vi kom ut till parkeringen såg vi denna häftiga himmel.
Molnen gick liksom i vågor, kanske svårt att se på fotot, men det såg otroligt häftigt ut i verkligheten.

Då var första dagen avklarad. :-)


Kommentarer
Postat av: Chruss

Härliga foton Lisa!

Hade du extra blixt inne i delfinariet?

kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback