Avgasförgiftad + lite mer läckage....

Två timmar orkade vi fota, sen höll vi på att kräkas på alla avgaser.... TVI!

Åkte upp till Rättvik redan vid 15-tiden och parkerade hos en bekant till pappa - mitt i smeten. Ett under att vi tog oss dit, men via alla små bakvägar gick det hyfsat. hehe. Fikade lite där och gick sedan ner till centrum lagom till 17-tiden då dom skulle starta Crusingen. Såg när dom första bilarna rullade in på "gågatan" och stod där och fotade en stund. Var lite för skuggigt där och mkt folk så vi rörde på oss en bit. Satte oss i gräset på ett ställe, men det var heller inte så bra så vi flyttade oss en gång till. Då hamnade vi bättre till - i en brant slänt mellan riksvägen och en kyrkbåt. ;-) Bilarna som reggade sig passerade där på en gångväg så det blev perfekt! Satt nog där över en timme iallafall och fotade bilar som rullade förbi i sakta mak. Tyvärr blev det lite propp emellanåt och naturligtvis med nått avgasmonster som bolmade så man satt och andades in all skit. BLÄ!

Har sett mkt intressant i bilväg kan man säga.

Har oxå sett en hel del intressanta sätt att bryta mot alla lagar och trafikregler som man någonsin kan komma på tror jag. Begriper inte varför folk lämnar hjärnan hemma bara för att det händer nått sånt här? Och det är inte bara crusingbilarna får jag ju tillägga utan minst lika mkt "vanliga" bilar som "bara vill fram" i trafiken som gör det på dom mest underliga sätt för dom tror att det är ok eller att det går ett uns fortare. Vilket det oftast inte alls gör i slutänden. Till och med en buss försökte med nån spännande manöver på fel sida i rondellen i tron om att han skulle komma fortare fram. *gapar*

Orkar inte tanka över några kort nu i kväll för det blev på tok för sent, men det kommer väl vad det lider. Kanske jag får en liten stund över nån kväll på semestern? ;-DD Vi får se. Lär ju plocka med datorn iallafall misstänker jag.

Föresten, idag kom vi på nått jättespännande här hemma.

Vi har gjort av med lite mer än 300 kubik med vatten "mer" än vad vi normalt gör på den här gården. På ett år alltså.... Alltså - 300 kubik är JÄTTEMYCKET!!! Dubbelt så mkt som vi normalt förbrukar typ!!! Det uppdagades med att vattenmätaren skulle läsas av så det gjorde vi. Skickade ner sonen i brunnen för att läsa av siffrorna. Efter att ha börjat räkna lite och insett att det kan bara inte stämma så fick maken gå ner iallafall. Han ville undvika det eftersom han för det första är ungefär lika stor som hålet ner på tvärs och dessutom hade sträckt sig i en lårmuskel. När han väl kommit ner konstaterade han att sonen läst av helt korrekt och att vi faktiskt förbrukat denna enorma mängd vatten.... *gulp*!

Så började ett jagande och forskandes efter var det kan läcka. Vi kollade att ingen använde nått vatten i husen. Mätaren snurrade ändå. Vi stängde av en huvudkran inne i ena huset - mätaren snurrade, vi stängde av andra huset - mätaren snurrade, vi stängde av utanför båda husen - mätaren snurrade ändå!! Det går även vatten ut till ladugården, men där har det varit avstängt sedan 80-talet så inne i ladugården kan det inte läcka.

Däremot finns det alltså tre slangar över gården från brunnen fram till dom två husen + ladugården och någonstans där måste läckan sitta....  SPÄNNANDE!!!  Efter lite mer matematisk uträkning konstaterade vi att det rörde sig om ca 50 liter / timme som läckte. Rätt mkt vatten om det får hållas.... och framför allt onödigt slöseri och dyrt.

Eftersom det är sandjord (bra vid mkt regn mm) så syns inte en läcka "uppåt" på samma vis när vattnet kan rinna undan nedåt. Hade det varit lerjord hade det säkert visat sig uppåt och blivit blötare och sankare på det stället... nu syns inget alls på gården.

Sooooo, gissa vad vi ska ägna oss åt efter semestern??? ;-DDD

Och JIPPIIIIII, idag har fläkten i badrummet surrat 3 veckor och äntligen kan vi stänga av den. Sista natten nu - vi stänger av den när vi sticker iväg tänkte vi. Sen får vi hoppas dom där hantverkarna kan komma nån gång och börja återställa allt.... ska ju bli spännande att se hur fort det kan gå. Nån som vill avlägga en kvalificerad gissning på när ni kan få se ett komplett "kossebadrum" på bild här i bloggen? ;-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback