Jag ska få en BIL!!

Och jag är GRYMT impad av den.... en LASTBIL dessutom!!!
Tungan hänger långt utanför munnen och värre lär det bli när jag väl får hem den. ;-DD



Vill du se bilen och läsa hela "storyn" och kanske lära dig hur du gör en egen?
Spring då in till InkyWings blogg och spana in Mayas underbara julkalender!!
http://inkywings.blogg.se

Idag har jag oxå promenerat!
Hela 5km i värsta blåsvädret. Ibland tog det i så rejält att vi knappt kunde prata med varandra och vi kom ingenstans. PHU!! Hade stegräknaren på mig och inkluderat hästmatning/vattning så blev det hela 7500 steg ikväll. Inte illa pinkat. Får nog ta och promenera lite oftare tror jag bestämt.

Idag har det varit plusgrader - närmare bestämt runt 7 stycken hela dagen. Det kombinerat med den läckra (not) blåsten har gjort att snön snart är ett minne blott. Kvar är lite is att halka runt i, men fortsätter det vara milt i natt med blåst så är nog det åtgärdat oxå misstänker jag. (skönt)

Nu ska jag ta mig in och räkna lite röster till Stämpelstafetten!

Dagens promenad

Gnälliga barn inne en hel dag är inte såååå spännande så vi försökte oss på en liten promenad. Gick bra en stund, sen fick vi snabbt vika av hemåt igen. Vi lyckades dock vara ute mer än 20 min och slapp en vitamintablett idag... fniss.
(mötte en tant här i byn som sa att hon läst att minst 20 minuter utomhus var "värt" lika mycket som en vitamintablett.)

Intressant vetande.... ;-)

Hade kameran med på promenaden.







Och dom där Layouterna är fortfarande inte fotade.... voj voj...

Japp, sjukt barn igen... nu provar vi på lite örvärk (kom nu på kvällen) snuva, hosta och dessutom ögonsnuva! (tror inte det är ögoninflammation eftersom det är väldigt lindrigt...)
Det var skönt att komma ut och få lite luft iallafall... vi tog oss "runt kvarteret" typ. ;-)
Mer foton kommer laddas upp på flickr.

Mina LO kommer väl vilket år som helst.... typ!



Var tog tiden vägen?

Jag som skulle fota mina nya Layouter och lägga in lite kort här på bloggen ikväll. Hmmmm
Tror bestämt jag såg lite på Äntligen Hemma och sedan House... och sen fastnade jag nån helt annan stans i datorn. Typiskt! ;-DD

Godnatt!

Pyssling

Inte pyssling som i liten utan pyssling som i Dalapyssling! :-)
Det är vad jag ska ägna mig åt i helgen. YES!! Ska bli så härligt att få komma iväg och BARA få sitta och pyssla. Inga måsten och inga krav från andra håll.

Och eftersom jag ändå är uppbokad hela helgen så blir det dubbelbokning. När jag ändå är borta menar jag.... HAHA! Vi har 20-års träff från 9an på lördag kväll. *GULP med stora ögon* Fatta - 20 ÅR!!!! Helt sjukt. Tror inte det är så jättemånga anmälda tyvärr, men nästan hälften av dom i "vår" klass tror jag ändå. Hoppas det kommer nån iallafall som man inte hunnit se på dessa 20 år - jag tror faktiskt det. Spännande! God mat väntar iallafall enl. menyn. (som jag inte ens kommer ihåg nu.)

Så nästa vecka kanske jag ÄNTLIGEN har nått pyssligt att visa upp här i bloggen igen. Har blivit många foton och annat nu ett tag känner jag. Inspirationen har inte varit på topp tyvärr.

Nu ska jag ta och avsluta mitt arbete och påbörja min fritid... fniss... och plocka ihop det jag ska ha med mig i helgen. Lär ju bli ett och annat misstänker jag.

Jullovstävling hos InkyWings

Tipsar om följande tävling! :-)

Jullovstävling hos InkyWings

En kittävling med 4 delmoment och fina priser.
Tävlingstid 20 dec - 6 januari.
Alla bidrag laddas upp på InkyWings tävlingsforum tidigast den 20e december och senast den 6e januari kl. 23.59.
http://inkywings.forum24.se/
Totalt vinstvärde ca 3600:-

Kitet kostar 199:- och innehåller papper och dekorationer, dom flesta kit är olika så slumpen avgör vilket kit du får! Du kan redan nu gå in i webshopen hos InkyWings och beställa ditt kit. TÄNK PÅ - att beställa kitet senast den 15e december för att vi ska hinna se din betalning och skicka ut kitet innan vi tar semester över julen!

Du väljer om du vill köpa ett "kort-kit" eller ett "LO-kit". Skillnaden är att med kort-kitet medföljer 2-3 stämplar med *motiv* = julstämplar och med lo-kitet medföljer 2-3 scrapstämplar. Det finns 4 tävlingar / kit att deltaga i.
NOTERA! Vill du delta i BÅDE kort och LO tävlingar köper du TVÅ kit. Du väljer alltså när du beställer om du vill ha motivstämplar = du deltar i KORT-tävlingarna, eller om du vill ha Scrapstämplar = du deltar i LO-tävlingarna!

Bland alla som köper ett kit OCH laddar upp minst ett bidrag till någon av tävlingarna lottar vi ut 1st Blå Bind-it-all maskin + en förpackning med 6st wire i blandade färger.

Regler och tävlingsklasser medföljer ditt kit och finns även på tävlingsforumet veckan innan tävlingen drar igång! Du har alltså chans att tjuvstarta tillverkningen om du beställer ditt kit tidigt! Wink Uppladdning i forumet får dock inte ske förrän tidigast den 20e december.

Nytt är inte alltid bättre

Igår fick vi äntligen en ny diskmaskin i huset.
OK, den gamla har diskat rent och så där, men när man var och varannan dag måste dra ut diskmaskinen och skruva isär baksidan och tömma den på vatten så blir man en aning lack liksom!  "Något" läckte alltså och maskinen kunde börja självtömma lite när som helst på dygnet vilket inte var så himla bra kanske.

Men så då till den nya.... diskar oxå rent (förhoppningsvis) MEEEEEN.... det måste banne mig vara en karl som har designat inredningen. Vilken totalt VÄRDELÖS inredning på en diskmaskin!!! SUCK!  Bestickkorgarna har  nått himla lock så man ska stoppa ner besticken i typ "tur och ordnig" med små på ett visst ställe osv... fast dessa lock slet vi genast av - ska ungarna mata diskmaskinen så funkar liksom inte sånt. MEN (igen) då är hålen under i korgen så stora så små skedar nästan åker rakt igenom! GAH!! Inte passar den gamla korgen i den nya maskinen heller. (hade nån trott nått annat?)  Bestickkorgen är dessutom placerad läääängst in i maskinen - ohyggligt smart. (not)
I överkorgen skall knivar läggas på ett plan över glasen - detta slet jag bort fortare än maken hann blinka. Kommer inte fungera med barn! (nu pratar vi matknivarna alltså!)  Överhuvud taget ganska osmart planerat med alla piggar som sticker upp osv. Det enda halft genomtänkta var att man kunde fälla ner hälften av piggarna i nedre planet ifall man hade typ grantängformar mm att diska. Frågan är bara hur länge det håller att vrida på dom däringa sakerna... lär väl gå sönder inom kort kan man gissa. :-(

Kan ju tillägga att jag inte var med och köpte diskmaskinen, men jag trodde ju knappast det skulle vara sååå illa inrett i en ny maskin!!?? Eller har jag inte fattat vitsen ännu av alla "smartheter" som maskinen var fylld med? DÖÖÖHHH....

OK, det var väl inte den dyraste maskinen precis, men för fyra tusen spänn tycker man ju ändå att det ska vara hyfsat genomtänkt kanske. Som sagt, det måste ha varit en MAN som designat skiten! ;-)

Frostiga bilder

Pluggade in kameran i "fel" dator ändå så jag fick ut dom där himla frostbilderna nån gång. ;-DD











Nu är frosten förbi och den här snön smält. Vi fick ett tunt lager snö i morse igen, men det smälte bort under dagen så nu är det bart överallt (och mörkt) igen. :-(

Igår kväll när jag åkte hem från fotomötet i Rättvik så körde jag saaaakta förbi åkern där vi såg vildsvinen i söndags för att se om dom var där nu med.... såg dom inte först så jag trodde inte dom var där, men så precis när jag var bredvid åkern upptäckte jag dom precis bredvid vägen! Stannade till och backade tillbaka och dom sprang bara iväg en liten bit. Tänkte jag skulle ha hunnit spana in dom lite bättre, men då upptäckte jag en bil som närmade sig bakifrån så jag åkte vidare istället... Typiskt! Hade varit skoj att åka upp dit med en rejäl strålkastare så man kunde lysa ut på åkern när man kommer - då kanske man kunde se dom lite bättre! (om man nu törs... fniss...)

Inget mer pysslat sen sist heller.... har inte haft tid, det har varit full rulle mest hela tiden. ;-)

Nöff nöff...

Igår eftermiddag när vi åkte hem från Anna-Lena så såg vi något mysko i diket när vi var nästan hemma... först tänkte jag - åh, en liten älg-bäbis... den var ju brun och stod långt ner i diket. Men så..... såg vi det - det var VILDSVIN!


(bilden lånad från vildsvinsbutiken)

Japp, ca 10st som bumpade runt ute på åkern i mörkret  och sprang in i skogen när vi stannade bilen för att få se en skymt av dom.  Lite halvläskigt med tanke på att vildsvin inte har några naturliga fiender... brrr... Möter dom ogärna till häst.  Hade gärna fotat dom, men det var typ jättemörkt ute så det var inte så stor idé, speciellt inte som jag körde... ;-D



Lördag kväll....

Vad gör man en lördag kväll efter en dag proppad med tårta och fika? Tja, man kan kolla på dansbandskampen! ;-DDD Kan nån berätta varför det aldrig är några bra filmer mm TV under helgerna? Nåja, dansband är rätt skoj det oxå, man kan ju tex sitta och surfa och blogga under tiden... HEHE.

Hade tänkt lägga in lite frostiga kort som jag tog häromdagen efter all dimma vi haft, men nu sitter jag vid fel dator och jag vill inte ha några foton på den här. Så... ni får bli snuvade på bilder i det här inlägget oxå. ;-)

Uselt väder

Idag har dimman legat i fotknölarna HELA DAGEN!! Tänkte det skulle lätta och spricka upp och bli så där fint när solen gick upp på fm, men icke!! Det har varit frostigt, dimmigt och HALT hela dan. Suck! Usch vad trist. Känns som klockan har varit "kväller" hela tiden, snacka om att man blir förvirrad!

Nu ska vi roa oss resten av eftermiddagen med att fira en födelsedagstjej här i huset. :-)

Nypysslat

Stellas hade CC i helgen och jag fick äntligen lite fart på scraplusten. Konstaterade efter att ha tittat efter i almanackan att jag inte scrappat en enda sida under hela oktober. Typ kanske var lite annat att göra då... PHU! :-)

 
 

Och så några kort. (till tävlingar dom med)
  

Det var sååååå roligt att pyssla igen. HURRA HURRA.... kanske man äntligen kan komma igång igen. Vet ju att det blir så här emellanåt, men det är jobbigt iallafall... går och vankar som en äggsjuk höna och VILL pyssla, men kommer mig bara inte för. Så kan det va!

Ska leta på några foton som skall med på foto-mötet i morgon kväll. Jag och Hönan har gått med i Rättviks fotoklubb. :-) Tänkte att vi skulle få en liten spark där bak och komma vidare med fotograferandet som vi båda tycker är roligt!

Kände för lite ny design



Ny banner, nya färger... inte så somrigt längre...


Vilken dag!

Igår kom snön, idag kom kylan.... så nu är det verkligen verkligen vinter här! :-) På både gott och ont. Man är absolut inte van vid sån här kyla ännu. När vi klev upp runt 8-tiden i morse var det -11 grader här. Brrrr! Nere vid stallet var det ca -13.5 grader. Som tur lovar dom bättre väder om bara några dagar och det tackar vi för.

Var ner och hjälpte till med lite hästar som skulle verkas på fm idag och när vi fått in alla så passade jag på att gå utanför stallet och fota lite. Här är några av korten - resten kommer jag strax ladda upp i mitt flickr-galleri.





Den här filuren hittade jag här hemma på gården - sonen gjorde den igår när han var ute och lekte. :-)



Nu ska jag sätta mig och ladda upp på flickr och sedan huttra in och ta mig en stor kopp te!
(länk till flickr hittar du i vänstermenyn!)